Muhammed'in ölümündeki sır!

Metruk evde yüzü parçalanmış şekilde bulunan, hastanede yaşamını yitiren 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez'in ölümündeki "sır perdesi" aralanmaya çalışılırken, dayısının da aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Muhammed'in ölümündeki sır!

Çınar ilçesinde, kaybolduktan sonra metruk bir evde ağır yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez'in, ölümüyle ilgili bir komşusuyla birlikte gözaltına alınan dayı V.T.'nin küçük çocuğu yaralı bulan kişi olduğu ortaya çıktı.

Muhammed'in ölümündeki sır perdesini aralamak için çok yönlü araştırma yapan Jandarma ekipleri, ailenin yakınları ile komşularının tek tek ifadesine başvuruyor. Cinayet olduğu anlaşılan olayla ilgili Muhammed'in dayısı V.T'nin yansıra iki kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı üçe yükseldi.

İlk ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenilen V.T.’nin, “Olay günü babası beni aradı. 'Muhammed sizde mi?' diye sordu. Olmadığını sordum. Akşam geç saatlerde, aramaya başladıklarını öğrenince, ben de arama çalışmalarına katıldım. En son metruk bina aklıma geldi. Pencereden içeri baktığımda Muhammed’i kanlar içerisinde gördüm. Sonra babası ve amcasına haber verdim” dediği öğrenildi.

Muhammed Veli'nin amcası Davut Dümez, yeğeninin cinayete kurban gittiği belirterek, failinin bulunması için çağrıda bulundu. Dümez, "Hem kendi ailem adına hem köyüm adına büyük bir acıdır. Önce Allah'a havale ediyoruz. Sonra devletimize güveniyoruz. En kısa zamanda her kim olursa olsun bunun gün yüzüne çıkartılmasını istiyoruz." dedi.

DİYARBAKIR'ın Çınar ilçesinde, kaybolduktan sonra metruk bir evde ağır yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Muhammed Veli Dümez'in (8), ölümüyle ilgili bir komşusuyla birlikte gözaltına alınan dayı V.T.'nin küçük çocuğu yaralı bulan kişi olduğu ortaya çıktı. Çocuğun ölümündeki sır perdesini aralamak için çok yönlü araştırma yapan jandarma, ailenin yakınları ile komşuların ifadelerini alırken, gözaltına alınanların sayısı 3'e yükseldi. Muhammed Veli'nin amcası Davut Dümez, "Bu cinayettir, failinin bulunmasını istiyoruz" dedi.

Herkesi dehşete düşüren korkunç cinayet olayı önceki gün akşam Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Başalan Mahallesi'nde meydana geldi. Dümez Ailesi, çocukları Muhammed Veli'nin kaybolduğunu fark edince arama çalışmalarına başladı. Mahalle halkının da katılımıyla yapılan aramada Muhammed Veli, metruk bir evde ağır yaralı halde bulundu. Yakınları tarafından Bismil Devlet Hastanesi'ne götürülen Muhammed Veli, tedaviye alındı. Ancak doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

YÜZÜNDE VE VÜCUDUNDA KESİKLER TESPİT EDİLDİ

Olayla ilgili çok yönlü araştırma başlatılırken, küçük çocuğun yüzü ile vücudunun pek çok yerinde bıçakla yapıldığı tespit edilen kesikler olduğu saptandı. Yüzü tanınmayacak halde olduğu bildirilen çocuğun ölümüyle ilgili Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ile Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler çok yönlü araştırma başlattı.

METRUK BİNADAKİ DELİLLER TOPLANDI

Jandarma Başalan Mahallesi’ni abluka altına alırken, soruşturmayı yürüten savcı da çalışmaları yerinde inceledi. Dümez’in yakınları ile komşularının ifadelerine başvuran jandarma, küçük Muhammed’in cesedinin bulunduğu metruk binada elde edilen tüm delilleri topladı. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

DAYININ SORGUSU SÜRÜYOR

Olay sonrasında bir komşuyla birlikte gözaltına alınan dayı V.T.'nin Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgulamasına başlanıldı. Dayı V.T.’nin küçük çocuğu ağır yaralı halde bulan kişi olduğu ortaya çıktı. İlk ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenilen V.T.’nin, “Olay günü babası beni aradı. 'Muhammed sizde mi?' diye sordu. Olmadığını sordum. Akşam geç saatlerde, aramaya başladıklarını öğrenince, ben de arama çalışmalarına katıldım. Her yeri aradık. Sormadığımız kişi kalmadı. En son metruk bina aklıma geldi. Kapıları kapalıydı. Pencere bölümünde açık alan vardı. Ordan içeri baktığımda Muhammed’i kanlar içerisinde gördüm. Sonra babası ve amcasına haber verdim. Hastaneye götürdüler” dediği öğrenildi.

AMCA OLAY BİR CİNAYETTİR

Muhammed Veli'nin amcası Davut Dümez, yeğeninin cinayete kurban gittiği belirterek, failinin bulunması için çağrıda bulundu. Dümez, "Hem kendi ailem adına hem köyüm adına büyük bir acıdır. Önce Allah'a havale ediyoruz. Sonra devletimize güveniyoruz. En kısa zamanda her kim olursa olsun bunun gün yüzüne çıkartılmasını istiyoruz. Şu an biz de mağduruz. Nedir, neyin nesidir, biz de bilmiyoruz. İnşallah en kısa zamanda hem köyümüz adına hem de ailem adına bunun gün yüzüne çıkarılmasını istiyoruz " dedi.

'SESİN GELDİĞİ YERE GİDİNCE GÖRDÜK

Muhammed Veli kaybolduğunda arama çalışmalarına katılan mahalle halkından Mehmet Emin Kızılay ise metruk evde çocuğu bulduklarında yaralı olduğunu belirterek, şunları söyledi:  "Akşam kahveye gittim. Saat 21.30 sıralarıydı. Televizyonda film izliyordum. Caminin hoparlöründen kayıp anonsu yapıldı. Bir el feneri alıp aramaya başladım ben de. Arama sırasında Muhammed yaralı halde dayısının elindeydi. Hastaneye götürmüşler. Çocuğun karnında yüzünde ve boğazında çizikler vardı."

'KORKTUM KENDİMİ DUVARA VURDUM'

Mahalle halkından İsmail Katar da, Muhammed'in dayısı tarafından metruk evde bulunduğunu ifade ederek, "Anonsu duyan herkes dışarı çıkıp çocuğu aramaya başladı. Aradan 15 dakika geçmeden çocuk bulundu. Çocuğu bulan da dayısı oldu. Daha sonra beraber hastaneye gittik. Hastanede de zaten gerekli müdahaleleri ama kurtaramadılar" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz