Görüş Bildir

Neçirvan Barzani: “Eylül Devrimi’nden alınacak en önemli ders birliktir”

Irak Kürdistanı Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Eylül Devrimi’nden alınacak en önemli dersin, bir amaç için birlikte hareket etmek olacağını söyledi.

Neçirvan Barzani: “Eylül Devrimi’nden alınacak en önemli ders birliktir”

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Eylül Devrimi’nin başlangıcının 59’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Büyük Eylül Devrimi’nin Mela Mustafa Barzani önderliğinde, mücadeleci Peşmergelerin desteğiyle gerçekleştiğini kaydeden Neçirvan Barzani, söz konusu devrimin zor zamanlarda Kürtlerin varlığının ispatı ve haklarının elde edilmesi için meydana geldiğini ifade etti.

Eylül Devrimi’nde Kürdistan Bölgesi’nin farklı bölgelerinden çeşitli din, mezhep ve ırklara mensup kesimlerin bir araya gelip devrim bayrağı altında toplandığını vurgulayan Neçirvan Barzani, Eylül Devrimi’ndeki mücadelenin sonradan elde edilen hakların da temeli olduğunun altını çizdi.

Söz konusu devrimden alınacak en önemli dersin, aynı amaca ulaşmak için birlik içerisinde hareket etmek olduğunu kaydeden Kürdistan Bölgesi Başkanı, Eylül Devrimi’nin özgürlük isteyenler için bir okul olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi