Restoran ve cafeler ne zaman açılacak? 1 Haziran flaş kararı

Restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, yüzme havuzu, kaplıca türü ne zaman açılacak sorusu kabine toplantısı sonrasında merakla aranıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan restoran kafelerin açılacağı tarih ile alakalı açıklama yaptı. Korona önlemleri kapsamında sosyal yakınlık olmaması bakımından cafe restoran gibi işletmeler kapatılmıştı. Düzenlenen toplantı akabinde açılacağı tarihler de belirlendi.

Restoran ve cafeler ne zaman açılacak?  1 Haziran flaş kararı

Restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, yüzme havuzu, kaplıca türü ne zaman açılacak sorusu kabine toplantısı sonrasında merakla aranıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan restoran kafelerin açılacağı tarih ile alakalı açıklama yaptı. Korona önlemleri kapsamında sosyal yakınlık olmaması bakımından cafe restoran gibi işletmeler kapatılmıştı. Düzenlenen toplantı akabinde açılacağı tarihler de belirlendi. 

Erdoğan, "1 Haziran tarihi itibariyle restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başlayacak” dedi

Konuşmasında plajların, milli parkların ve bahçelerin de 1 Haziran'da faaliyete geçebileceğini kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Turizm tesislerinin bünyesinde işletmeler saat sınırlamasına tabi değildir. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye devam edecek. Gelişmelere göre kapsamı ve saati ayrıca değerlendireceğiz.

Plajlar, milli parklar, bahçeler 1 Haziran'da faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri de 1 Haziran'da açılıyor. Hayvan satış yerleri 1 Haziran, hipodromlar 10 Haziran'da yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır.

Deniz turizmi balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır. Sürücü ve benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren, kütüphaneler, gençlik merkezleri, kampları, kıraathaneler 1 Haziran'dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecektir.

Açık havada konserler, yine saat 24.00 ile sınırlı olmak üzere başlayabilecektir. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılı açıklamaları ilgili kurumlarımız kamuoyuyla paylaşacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz