Görüş Bildir

Okkan anıldı

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için anma programı düzenlendi.

Okkan anıldı

DİYARBAKIR'da, 17 yıl önce düzenlenen suikastta 5 koruma polisi ile birlikte şehit olan İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, saldırıya uğradığı yerdeki anıtı başında anıldı. Anma töreninde dualar okundu, anıta karanfiller bırakıldı.

17 YIL ÖNCE KATLEDİLDİ

Merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda 24 Ocak 2001'de düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile koruma polisleri Atilla Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy, ölümlerinin 17'nci yıl dönümünde şehit edildikleri noktada anıldı. Anma törenine, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Emniyet Müdür yardımcıları, polisler, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı üyeleri, STK temsilcileri ile kentte adı Ali Gaffar Okkan konulan çocuklar katıldı.

DUALARLA ANILDILAR

Anmaya katılan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı üyelerinin taktıkları beyaz bere ve atkılarda, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' yazılarının bulunduğu görüldü. Anıt başına gelen Şehit Aileleri Derneği üyeleri, Şehit Emniyet Müdürü Okkan ve arkadaşları için 6 güvercin uçurdu. 'Ali Gaffar' adını taşıyan 17 yaşındaki bir grup genç de anıt başında dualar okudu.

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve arkadaşlarının anıtının çevresindeki binalarda oturan bazı vatandaşlar, evlerinin balkonuna Türk bayrağı astı. Duaların ardından törene katılanlar anıta kırmızı karanfiller bıraktı.

OKKAN KİMDİR?

Şehit Emniyet Müdürü Okkan, 1952'de Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğdu. 30 Eylül 1970'te Polis Kolejinden, 29 Eylül 1973'te Polis Akademisinden mezun olarak İzmir Emniyet Müdürlüğüne Komiser Yardımcısı olarak atanan Okkan'ın, 1983'te Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne tayini çıktı. 1985'te Şube Müdürlüğüne terfi eden Okkan, 1986'da Eskişehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev aldı.

Eskişehir'de 1992'de Emniyet Müdür Yardımcısı olan Okkan, 6 Aralık 1993'te Kars Emniyet Müdürü olarak atandı. 18 Kasım 1997'de Diyarbakır Emniyet Müdürü olan Okkan, bu arada Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden de mezun oldu.

Okkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 5 polis memuru ile 24 Ocak 2001'de makamından valilik binasına giderken Sezai Karakoç Bulvarı'nda saldırı sonucu şehit düşmüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi