Okulda ve sokakta eğitimdeki şiddet!

Kayapınar'da öğretmen, okul idaresine şikayet ettiği öğrencinin velisi ve iki kardeşi tarafından darp edilirken, Bağlar'da lise öğrencileri laf atma yüzünden bıçaklı düelloya tutuştu. Biri ağır iki öğrenci yaralandı.

Okulda ve sokakta eğitimdeki şiddet!

Toplumsal şiddetin korkunç boyutlara ulaştığını Diyarbakır'da peş peşe eğitim ve öğretim alanında yaşanan iki olay, özellikle güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler, bir kez daha gözler önüne sererken, yaşanan olaylarda bir öğretmen darp edildi, bir öğrenci ağır olmak üzere iki öğrenci bıçakla yaralandı.

ÖĞRETMEN OKULDA DARP EDİLDİ

Öğretmen'e yönelik darp edilme olayı, geçen Pazartesi Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Süleyman ve Muazzez Ersönmez İlk ve Ortaokulu’nda meydana geldi.

Okulun Müdür Yardımcısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Yasin Güneş, iddiaya göre bir öğrencisinin davranışlarından dolayı velisine şikayette bulundu. Okula iki oğluyla gelen veli ile öğretmen Yasin Güneş arasında başlayan sözlü tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Baba ve iki oğlu, okulun bahçesinde hem de tüm öğrencilerin gözü önünde öğretmeni dövdü.

GÖRÜNTÜYÜ ALIP KARAKOLA GİTTİ

Yaşanan olay okulun güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Öğretmen Güneş, veli ve 2 oğlu hakkında şikayetçi olup, hastaneden sağlık raporu aldı.

Olayla ilgili soruşturma yürüten Jandarma ekipleri, Müdür Yardımcısı ve görsel sanatlar öğretmeni Yasin Güneş'i darp eden veli M.S.A ile oğlu S.A'yı gözaltına aldı. M.S.A ile oğlu S.A'nın jandarmadaki işlemleri sürüyor. Bugün, savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

‘İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI’

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce de idari soruşturma başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, adli sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı: “İlimiz Kayapınar ilçesi Süleyman Muazzez Ersönmez İlk ve Ortaokulu’nda 21 Ekim 2019 tarihinde müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olan bir mesai arkadaşımız, öğrenci velisi oldukları öğrenilen iki kişi tarafından saldırıya uğrayarak, darp edilmiştir. ‘Şiddet’, çocuklarımızın anlamını sadece sözlüklerden öğrenmesi gereken bir kavram olması gerekirken, karanlık dünyalarının dışa yansıması olarak, bu kavramı eğitim kurumlarımızın sınırları içine ve çocuklarımızın gözlerinin önüne fiil olarak taşıyan zihniyeti, Diyarbakır eğitim camiası olarak lanetleyerek, darp olayına maruz kalmış olan mesai arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddete başvuranları kınıyor, konuyla ilgili idari işlemin başlatıldığını, adli yönden ise ayrıca takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

EĞİTİM BİR SEN BAŞKANI MEMİŞ

Memur-Sen İl Başkanı Yunus Memiş, veli ve iki oğlu tarafından darp edilen merkez Kayapınar ilçesine bağlı Cumhuriyet köyünde bulunan Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaokulunda Müdür yardımcısı ve Görsel Sanatlar öğretmeni Yasin Güneş'i okulda ziyaret etti. Burada açıklama yapan Memiş, şiddetin her türlüsüne karşı çıktıklarını söyledi. Şiddetin yaşandığı her yerin eğitim yoluyla değişebileceğine inanan eğitimciler olarak şiddete uğruyor olmanın kendilerini endişeye sevk ettiğini belirten Memiş, "Hiç kimse sahip çıkmasa bile biz eğitim çalışanlarına gücümüz nispetinde sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Öğretmenlere şiddeti önleyici kanunlar acilen çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

BIÇAKLI KAVGA BİRİ AĞIR İKİ YARALI

Toplumsal şiddetin ulaştığı boyutu gözler önüne seren, okuldaki öğretmenin darp olayının yankısı sürerken, Merkez Bağlar ilçesinde, Lise öğrencilerinin bıçaklı düello haberi geldi.

Öğrenceler arasındaki bıçakla kavga, Merkez Bağlar ilçesi Alipınar Köprüsü yanında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre lise öğrencileri arasında laf atma meselesi yüzünden başlayan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada Şehmuz Ö. ağır yaralanırken Mehmet T. ise hafif yalandı.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kavgayı gören çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.  Polis ekipleri bölgede delil çalışması yaparken, olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz