Görüş Bildir

Orgeneral Akın Öztürk, F-4E 2020 ile uçtu

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı ve 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında incelemelerde bulundu. Orgeneral Öztürk, ayrıca şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve F-4E 2020 uçağında havadan yere taarruz görevini bizzat uçarak denetledi.

Orgeneral Akın Öztürk, F-4E 2020 ile uçtu
Orgeneral Öztürk, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal’a makam ziyaretinin ardından 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında görevli uçucu ve hat bakım personeline hitap etti. Orgeneral Öztürk, "Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin başı sağ olsun. Bu kazalardan dersler çıkaracağız. Her biriniz, uçaktan çok daha değerlisiniz. Hepiniz çok özel eğitimler aldınız" ifadeleriyle yetişmiş insan gücünün önemine dikkat çekti.
Bakım personeline emeklerinin son derece değerli olduğunu vurgulayarak uçaklarımızın bakımlarının en iyi şekilde yapıldığına inancını yenileyen Orgeneral Öztürk, "Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır. Türk Hava Kuvvetlerinde uçakların bakımsız olması söz konusu değildir. Yaptığınız işlerin karşılığı maddiyatla ölçülemez. İşiniz çok zor ve hayati. Allah size güç versin" dedi.
Ardından Orgeneral Öztürk, 112’nci Filo K.lığına ait F-4E 2020 uçağı ile Datça Radar taarruzu görevini bizzat uçarak denetledi. Bu görev esnasında, milli olarak geliştirilen ve hedefe 250 kilometre mesafeden atılabilen Stand Off Missile (SOM) silahının atışı, simüle olarak gerçekleştirdi.
Orgeneral ÖZtürk, tekrar F-4E uçağı ile uçmuş olmaktan son derece mutlu olduğunu, yaklaşık 2000 saat boyunca her zaman güvenerek uçtuğu bu uçağa halen güveninin tam olduğunu ve ayrıca modernize edilen uçaklarımızın kavuştuğu caydırıcı yeteneklerin, Hava Kuvvetlerinin gücüne güç kattığını vurguladı.
Daha sonra Orgeneral Öztürk, eşi Tülay Öztürk ile Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal, 24 Şubat 2015 tarihinde Malatya’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden Şehit Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer’in Eskişehir’de bulunan baba evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Burada şehidin babası Mehmet Sezer, annesi Ayşe Sezer ve eşi Hatice Sezer’e baş sağlığı dileklerini iletti.
Orgeneral Öztürk, tüm şehitlerimizle birlikte, Binbaşı Sezer’i de rahmet ve minnetle andığını belirterek "Şehit olan tüm pilotlarımız benim de evladımdır. Şehitlerimizin aileleri, eşleri ve çocukları, artık bizim çocuklarımızdır. Hava Kuvvetleri, onların ailesidir. Her zaman sizlerin yanında olacağız, varlığımızı hissettireceğiz. Şehitlerimizin emanetlerine en iyi biçimde sahip çıkacağız" dedi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi