Örgüt üyeliğinden tutuklandı

Kırmızı Kategori'deki örgüt üyesiyle irtibatlı olduğu tespit edilen Diyarbakır Barosuna kayıtlı avukat Merve Doğan tutuklandı.

Örgüt üyeliğinden tutuklandı

Lice ilçesinde 3 Ekim'de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen, İçişleri Bakanlığı'nca terörden arananlar listesinde 'Kırmızı Kategori'de yer alan 10 milyon lira ödüllü 'Amara Doktor' kod adlı Müzeyyen Aydınlı ile irtibatı olduğu tespit edilen avukat Merve Nur Doğan, jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

PKK'LI AVUKATIN DEŞİFRE OLMASI

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 Ekim'de, 'Yıldırım-7' operasyonu kapsamında Lice ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 4 PKK'lı teröristten birinin İçişleri Bakanlığı'nca terörden arananlar listesinde 'Kırmızı Kategori'de, 10 milyon lira ödülle aranan PKK'nın sözde 'Orta saha Amed Eyaleti özel güç sorumlusu' 'Amara Doktor' kod adlı Müzeyyen Aydınlı olduğu belirlendi.

BİRLİKTE YER ALDIKLARI FOTOĞRAF

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde örgütsel doküman ve çeşitli materyal ele geçirildi. Jandarma ekiplerince materyallerde yapılan incelemede öldürülen PKK'lı terörist Müzeyyen Aydınlı'nın bir kadınla çekildiği fotoğraf bulundu. Yapılan incelemede fotoğraftaki kadının 2018 yılında terör örgütüne katılan 'Doğa Dilşa' (Bese) kod adını kullanan Diyarbakır Barosu'na kayıtlı Merve Nur Doğan olduğu ortaya çıktı.

KONUŞMASI ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin de yöneticisi yapılan Doğan, Ankara, İstanbul, Diyarbakır başta olmak üzere Baro Kadın Hakları Komisyonu adına çok sayıda dava ve duruşmalara katılıyordu. Doğan'ın son durumu, barolarla ilgili düzenlemeyi de akıllara getirdi. Çoklu baro sistemine karşı çıkan ve her platformda "Barolar hükümet eliyle yıpratılıyor. Bizlere terörist muamelesi yapılıyor. Savunma hakkı kısıtlanıyor" gibi söylemlerle CHP ve HDP'nin desteğini alan barolarda avukat Merve Nur Doğan'ın da içinde bulunduğu barolar basın açıklamasında "Bizlere terörist gözüyle bakılıyor" iddiasında bulunuyordu.

ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Ekiplerinin ortak soruşturması sonucunda, güvenlik güçleri 7 Ekim'de avukat Merve Nur Doğan hakkında çıkarılan gözaltı kararıyla, operasyon gerçekleştirdi. Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığının istemiyle Doğan, yakalanarak gözaltına alındı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda önceki gün sorgusu tamamlanan "Bese" kod adlı Avukat Doğan, dün öğlen saatlerinde Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından, Diyarbakır Adiyesine götürüldü.

MAHKEME TUTUKLAMA VERDİ

Savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Doğan'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

İKNA EDİLEN PKK'LI

Van'da, jandarma ekiplerinin ikna çalışması sonucu, 2014- 2020 tarihleri arasında Irak'ın Metina, Şengal ve İran'ın Kalereş bölgelerinde takım komutanı olarak faaliyet yürüttüğü belirtilen PKK'lı bir terörist, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hudut bölgesindeki güvenlik güçlerine teslim oldu.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Başkale ilçesinden 2014 yılında terör örgütü PKK'ya katılan terörist ile temas sağladı. Jandarma ekiplerince ikna edilen terörist, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Kotul Piyade Hudut Üs Bölgesindeki askerlere teslim oldu. Teslim olan teröristin, 2014-2020 yılları arasında Irak- Metina- Şengal ile İran- Kalereş bölgelerinde takım komutanı olarak faaliyet yürüttüğü belirtildi. İsmi açıklanmayan terörist, işlemleri için Van İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz