Görüş Bildir

İzmir merkezli 14 ilde 'Paralel Yapı' operasyonu

İzmir merkezli 14 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden emniyette susma hakkını kullanan 4'ünün savcılıktaki sorgularına başlandı.

İzmir merkezli 14 ilde 'Paralel Yapı' operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğünün Yeşilyurt hizmet binasındaki Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden İzmir Adliyesine sevk edilen 13 zanlıdan susma hakkını kullanan 4'ünün savcılıkta ifadeleri alınıyor.

Zanlıların savcılıktaki sorgularının ardından 7. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmeleri bekleniyor.

Bazı şüphelilerin yakınları adliye önünde bekliyor.

- İlk dalga operasyonun tutukluları da adliyede

Bu arada, 3 Kasım'da 18 ilde gerçekleştirilen ilk dalga operasyonda cezaevine konulan 17 şüpheli, avukatlarının tutukluluklarına yaptığı itirazla ilgili adliyeye getirildi.

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyet yürüterek TSK mensuplarına kumpas kurulduğu" iddiasıyla tutuklanan ve aralarında eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da bulunduğu zanlıların tutukluluklarına yapılan itirazın 6. Sulh Ceza Hakimliğinde karara bağlanması bekleniyor.

- Operasyon

İzmir merkezli 14 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik ikinci dalga operasyon kapsamında aralarında emniyet mensupları ile TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu 25 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, 18 kişi gözaltına alınmış, 5'i savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Operasyon kapsamında halen 7 kişinin firari olarak arandığı, arananlardan TÜBİTAK çalışanı 3 kişinin Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduklarının belirlendiği bildirilmişti.

Şüpheliler, sabah saatlerinde "İzmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, ''taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yaptıkları'', ''şüphelilerin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve TSK'dan tasfiyesini amaçladıkları'' iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi