Pervin Buldan'dan 'Dolmabahçe Mutabakatı' açıklaması

'Dolmabahçe Mutabakatı'nın yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 'Eninde sonunda Dolmabahçe Mutabakatı'na dönülecek' dedi.

Pervin Buldan'dan 'Dolmabahçe Mutabakatı' açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 28 Şubat 2015'te İmralı Heyeti ve hükümet yetkilileri tarafından kamuoyuna deklere edilen Dolmabahçe Mutabakatı'nın yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Buldan açıklamasında, "Erdoğan, Dolmabahçe Mutabakatı'nın açıklandığı gün, 'Bu hasretle beklediğimiz bir çağrıdır' demişti. Ancak 24 Nisan 2015'te, 'Ne mutabakatı? Böyle bir mutabakat yok' diyerek, çözüm masasını devirdi" dedi.

'DEMOKRATİK SEÇENEĞİN, İKTİDARI KAYBETTİRECEĞİNİ BİLİYORLAR'

Bir kez daha hatırlatalım ki, Dolmabahçe Mutabakatı bugün yaşanan tüm bu yıkım ve gasp sürecinin panzehiridir. Bunu bildikleri için 'çözüm mözüm' yok diyorlar. Demokratik seçeneğin oluşmaması için demokratik siyaset alanını daraltıp, çözüm ve barış umudunu yok etmeye çalışıyorlar. Demokratik seçenek ve demokratik temsiliyet güç kazandığı oranda, kendilerinin iktidarı kaybedeceğini biliyorlar.

'ENİNDE SONUNDA DOLMABAHÇE MUTRABAKATI'nIN İÇERİĞİNE DÖNÜLECEK'

Dolmabahçe Mutabakatı'ndaki ilkeler, aradan 4 yıl geçse de, bugün de güncelliğini ve geçerliliğini korumaktadır. Türkiye'nin içinde bulunduğu krizlerden çıkabilmesi, toplumun refah ve huzura kavuşabilmesi ancak bu anlayışın gündemleşmesiyle mümkün olabilir. Saray rejiminin dayatmaları altında ezilen, gelecek umutlarını neredeyse yitiren halklarımız bilmelidir ki, yaşanan bu karanlık süreç kalıcı değildir. Bu sürecin sonu mutlaka aydınlığa çıkacaktır. Eninde sonunda bu ülke, bu toplum, devlet ve parlamento Dolmabahçe Mutabakatı’nın içeriğine geri dönecektir. Türkiye çözümle ve barışla, barış da halklarla buluşacaktır. Demokratik bir ülkede eşit ve özgür yaşayacağımız günleri bizler gerçekleştireceğiz, bizler başaracağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz