Görüş Bildir

Rahşan affına dönmesin!

Beştaş, ''anadilde savunmaya'' imkan getiren yasa ile ilgili, ''Hakim ve savcıları bu kanun kapsamında karar verirken vicdanlarının ve adaletin sesini dinleyerek bu tasarının salt 'Rahşan Affı'na dönüşmesini engellemeye davet ediyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Rahşan affına dönmesin!

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, ''anadilde savunmaya'' imkan getiren yasa ile ilgili, yazılı açıklamada bulundu. Beştaş, söz konusu yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından birçok yayın organında çeşitli haberler çıktığını belirtti.

Söz konusu haberlerde yasa ile 15 bin mahkumun tahliye olacağı gibi açıklamalar yer aldığını belirten Beştaş, şunları kaydetti:

''Önemle belirtmek isteriz ki BDP olarak, bu yasa tasarısının gerçek anlamda bir demokratikleşme aracına dönüşmesi, Türkiye'deki adalet mekanizmasının yarattığı haksız, eşitliksiz uygulamaları ortadan kaldırması ve salt düşüncelerinden dolayı hukuka aykırı bir şekilde hapishanelerde tutulan yurttaşlarımıza fayda getirmesi için çok çabaladık. Fakat tasarının kanunlaşan halini incelediğimizde bu amaçlara hizmet etmekten uzak olduğunu üzülerek belirtmek istiyoruz.''

RAHŞAN AFFINA DÖNMESİN

Üçüncü Yargı Paketi'nin mahkumların salıverilmesiyle ilgili takdir hakkını hakimlere, bu yasanın ise savcılara bıraktığını iddia eden Beştaş, şunları kaydetti:

''Bu düzenlemeyle kimler hapisten çıkacak? Yıllardır tutuklu olarak esir alınan milletvekilleri mi? Mesleklerinden ve müvekkillerinden dolayı içeride tutulan avukatlar mı? Sokaklarda eylemlere katıldıkları için yılarca hapis cezasına çarptırılan çocuklar mı? Kimler? 3. Yargı Paketi ile salıverilmeyenler mi? Her şeye rağmen adalete güvenmek istiyoruz. Bu nedenle hakim ve savcıları bu kanun kapsamında karar verirken vicdanlarının ve adaletin sesini dinleyerek bu yasanın salt Rahşan Affı'na dönüşmesini engellemeye, hükümeti demokratikleşme yolunda daha gerçekçi ve somut adımlar atmaya davet ediyoruz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi