Görüş Bildir

Ramazan Bayramı namazı evde kılınır mı? Diyanetten bayram namazı açıklaması

Bayram Namazı evde kılınır mı? Mübarek Ramazan Bayramı yarın başlıyor. Bu bayram COVİD salgını sebebiyle camiler kapalı. Geçtiğimiz günlerde Ramaza bayramı sonrasında camilerin açılacağı açıklamasından sonra herkes bayram namazı nasıl kılınacak şeklinde arama yaparken Ramazan bayramı namazı evde kılınır mı

Ramazan Bayramı namazı evde kılınır mı? Diyanetten bayram namazı açıklaması

Bayram Namazı evde kılınır mı? Mübarek Ramazan Bayramı yarın başlıyor. Bu bayram COVİD salgını sebebiyle camiler kapalı. Geçtiğimiz günlerde Ramaza bayramı sonrasında camilerin açılacağı açıklamasından sonra herkes bayram namazı nasıl kılınacak şeklinde arama yaparken Ramazan bayramı namazı evde kılınır mı şeklinde sorular da kafalar dayer aldı. Peki bayram namazı evde kılınır mı? Bayram namazı nasıl kılınacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramaza Bayramı namazı ile ilgili açıklamalarda bulunurken, bayram namazı evde kılınır mı aramalarınız da sonuçlanmış oldu.

BAYRAM NAMAZI EVDE KILINIR MI?

Bayram namazı evde kılınır mı? Ya da yerine ne kılınabilir? sorusunu cevaplayan Erbaş "Dileyen evinde bayram namazını, dileyen de nafile niyetiyle iki ya da dört rekat kuşluk namazı kılabilir. Bayram namazı vaktinde minarelerden okunan tekbirlere eşlik ederek, bayram sevincine ve coşkusuna katılalım" dedi.

Kovid-19 nedeniyle zor ve hassas zamanların yaşandığına dikkati çeken Erbaş, alınan tedbirler kapsamında, camilerde bayram namazı kılınamayacağını hatırlattı. Ali Erbaş, İslam'a göre insan hayatının ve sağlığının her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu dile getirdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir