Görüş Bildir

Roboski'yi unutmadık

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yaptı. “Roboski unutmadık unutturmayacağız” pankartının açıldığı açıklamaya, kentte bulunan siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra birçok yurttaş katıldı.

Roboski'yi unutmadık

Sık sık “Roboski’ye adalet, insanlığa adalet”, “Roboski’nin hesabı sorulacak” sloganlarının atıldığı açıklama, yaşamını yitirenler adına yapılan saygı duruşu il başladı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Eroğlu, Roboski’de 34 yurttaşın bombalanması emrini verenlere ilişkin 9 yıldır hiçbir şekilde hukuki bir sonuç çıkmadığını dile getirerek, “Adalet yerini bulmadı” ifadesini kullandı.

'ROBOSKİ YÜZÜNÜZÜN KARASIDIR'

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun ise bu coğrafyada katliamlara uğramak için sadece Kürt olmanın yeterli olduğunu belirterek, Roboski’deki olayın kaçak mazot veya yanlış istihbarattan olmadığını, olayın tamamen Kürt sorunu olduğunu vurguladı. Hatun, “Bu coğrafyada Kürt olunca ölüm de meşrudur. Roboski sizin yüzünüzün karasıdır. Roboski’yle yüzleşin. Kim hangi yanlış istihbaratı verdiyse yargılansın. Dönemin başbakanı çıkıp bu konuyla ilgili bir açıklama yapsın. Bombalar atılırken uçaklar vardı da cenazeyi taşırken neden ambulans yoktu. Çünkü kendileri katletti ve Kürt’tür diye bir ambulans dahi göndermediler bölgeye” dedi.

Açıklama anıt önüne bırakılan karanfiller ve sloganlarla son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi