Saadeti bıraktı

Saadet Partisinden Çüngüş Belediye Başkanı seçilen Başkan Akmeşe, 6 meclis üyesiyle partiyle yollarını ayırdı. Bağımsız olarak görevini yürüteceğini Akmeşe açıklarken, kulislerde AK Parti'ye geçiş yapacağı konuşuluyor.

Saadeti bıraktı

Diyarbakır'ın Çüngüş İlçe Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe, Saadet Partisi'nden istifa etti.

Akmeşe yaptığı açıklamada, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde aldığı yüzde 52'lik oyla belediye başkanı seçildiğini anımsatarak, "Gördüğüm lüzum üzerine Saadet Partisi'nden ayrılma kararı aldım. Görevimi bağımsız olarak sürdüreceğim. Gayem halka eşit şekilde güzel hizmetler sunmak." ifadesini kullandı.

HİZMET ETMEK İÇİN

Belediye meclis üyesi 6 kişinin de SP'den istifa ettiğini belirten Akmeşe, onların da bağımsız olarak görevlerini sürdüreceklerini kaydetti. Akmeşe, şöyle konuştu:

"Çok kıymetli Aziz Çüngüşlü hemşerilerim 31 Mart 2019 seçimleri için beni İzmir’den davet edip, kıymetli oylarınızla 5 partinin katılmış olduğu belediye başkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi’nden %52 oyla belediye başkanı ve Meclis üyeliğinde ise 6 üye arkadaşımı seçerek destek oldunuz sizlere minnettarım. Ben sizlere hizmet etmek için elimden geldiğince çalışmaya gayret ediyorum biliyorum ilçemizin mahallelerimizin çok sorunları var.

PARTİDEN İSTİFA KARARI

Sevgili hemşerilerim benim tek derdim sizlere, Çüngüş’e hizmet etmektir bunuda tarafsız ve adil bir şekilde uygulamaktır sizler kendinizi düşünürken konu komşuyu ve 12 bin nüfusu da lütfen düşünün emanetiniz emin ellerdedir ben sizler için buradayım sizlerin de sabırla anlayış göstermenizi istirham ediyorum. Bugün Meclis üyeleri arkadaşlarımla görüşüp Saadet Partisi’nden istifa etme kararı aldık bundan böyle görevimizi bağımsız olarak yürüteceğimizi sizlerle paylaşmak isterim hepinize sevgi ve saygılarımı sunarken Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun."

AK PARTİYE GEÇECEK İDDİASI

Öte yandan, Akmeşe seçimlerden hemen sonra yoğun bir şekilde partisinden istifa edip Ak Parti'ye geçeceği konuşuluyordu. Akmeşe'nin istifası sonrası kulislerde AK Partiye katılacağı iddiaları sıklaşırken, önümüzdeki günlerde Parti Genel Merkezine davet edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz