Sağlam'ın yerine Güven mi!

Emniyette deprem gibi atamalar gece yarısı geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne Siirt Emniyet Müdürü Recep Güvenin atandığı iddia edildi.

Sağlam'ın yerine Güven mi!

İçişleri Bakanlığının merakla beklenen Emniyet müdürleri Kararnamesi dün gece yarısı, netleşti. Basına yansıyan atamalara göre, 28 ilin emniyet müdürü değişti. Diyarbakır İl Emniyet müdürlüğü görevine, Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven atandı.

EMNİYETTE DEPREM ATAMA

Emniyette deprem atamalar olarak değerlendirilen 28 Emniyet Müdürünün değiştirilmesine ilişkin kararnameye göre, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. Çatalkaya’nın yerine daha önce İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapmış olan ve 13 Ocak 2010 tarihinden bu yana Muğla Emniyet Müdürlüğü görevi yapan Kadir Ay atandı.

GAZİANTEP EMNİYET MÜDÜRÜ

PKK’nın bombalı saldırısının ardından 10 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından tartışılan Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz’un merkeze alınması dikkat çekti. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Oğuz için “Görevden alınmalı” demişti. Oğuz ile birlikte Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da merkeze alındı.

BAŞBAKANIN KORUMA MÜDÜRLERİ

Bu arada, Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne atanırken, Başbakanlık Koruma Müdürü Zeki Bulut ise, Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne ise Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Bal getirildi.

VAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

KCK, Faili Meçhul Cinayetler Soruşturması ve 28 Şubat Soruşturması gibi kritik dosyalarda görev yapan Ankara Emniyeti’nin eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ümit Yurdakul, Van emniyet müdürü oldu. Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Gürkan, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne; Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ise Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Bingöl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne atanırken, Ağrı Emniyet Müdürü Halil Karataş Balıkesir Emniyet Müdürü oldu.

DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ GÜVEN

Öte yandan, Emniyet Müdürleri kararnamesinde, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü de yer aldı. Gece yarısı gerçekleşen kararnameye göre

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevi Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven’e verildi. Güven’den boşalan Siirt Emniyet Müdürülüğüne ise İstanbul Emniyeti’nin eski Organize Suçlarla Mücadele Müdürü Mutlu İkizoğlu oldu.

RECEP GÜVEN KİMDİR?

31.07. 2010 tarihli Müşterek kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nda Merkez Emniyet Müdürü iken, Siirt İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. İki yıldan buyana, Siirt İl Emniyet müdürlüğü görevini yürütüyor. Güven 1964 yılında İstanbul’da doğdu. 1979 yılında girdiği Polis Kolejinin ardından 14.06.1987 tarihinde Polis Akademisinden mezun oldu. Sırasıyla Polis Akademisi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve en son olarak İstihbarat Daire Başkanlığında görev aldı. Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun 30.06.2010 tarihli kararı ile 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi ederek, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’na atanana Güven, 31.07.2010 tarihli Müşterek Kararname ile Siirt İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. Güven evli üç çocuk babası.

JİTEM DAVASINDA TANIKTI

Öte yandan, Güven geçtiğimiz yıl JİTEM Albayı Cemal Temizöz’ün bazı itirafçılarla birlikte yargılandığı Faili Meçhul cinayetler davasında, Mahkeme heyeti tanık olarak dinlemişti.

EMNİYET MÜDÜRÜ SAĞLAM’IN KONUMU

2009 yılından buyana Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Mustafa Sağlam’ın konumuyla ilgili dün gece herhangi bir açıklama yapılmadı. Sağlam’ın yeni görev yerinin bugün netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz