Görüş Bildir

“Sağlıksız Sağlık Ocağı”

Bağlar ilçesinde hizmet veren Sağlık Ocağı yanındaki trafo binası çevresi çöplerden geçilmezken vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Kokudan geçilmeyen bölge için yetkililer göreve çağrıldı.

“Sağlıksız Sağlık Ocağı”

Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Bağlar’da Dicle Bulvarı üzerinde hizmet veren ve içinde Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Birimi, Ana Çocuğu Sağlığı ve Aile Planlaması Birimi ile Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) gibi sağlık alanında her gün yüzlerce vatandaşa önemli hizmetlerin verildiği Sağlık Ocağı çevresi adeta sağlıksızlık yayıyor.

Bölgede rutin temizliğin yapılmadığı vatandaşlarca belirtilirken, iddialara göre trafo binası çevresini uyuşturucu müptelalarınca kullanıldığı iddia edildi. Ayrıca ana caddeye bakan bölge, her gün yüzlerce kişinin gelip geçtiği ve yaydığı koku sebebiyle dikkatleri kendine çekiyor. Adeta hastalık yayan bölgede belediyelerin rutin temizlik yapmaması ise tepki topluyor.

ÇEVRE SAKİNLERİ KORKUYOR

Çevre sakinleri ve sağlık ocağı personelleri çöplerin oluşturduğu kötü görüntü ve yayılan kötü kokudan rahatsızlıklarını ifade ederken, geceleri trafo bahçesini uyuşturucu madde kullanmak için mesken tutan gençler nedeniyle alandan geçmeye korktuklarını belirtti.

" HALKIN SAĞLIĞIYLA OYNANMAMASI İÇİN BİRAN ÖNCE TEMİZLENMESİ GEREKİYOR."

Çevre sakinlerinde Şeyhmus Söylemez, yaptığı açıklamada,  görüntü kirliliği yapan ve hastalık yayan bölgenin bir an önce temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Ocağına gelen vatandaşlarında rahatsız olduğunu ifade eden Söylemez, “Halkın sağlığıyla oynanmaması için biran önce temizlenmesi gerekiyor. Ayrıca madde kullanan gençler burada yatıp kalkıyor çevre sakinleri olarak oldukça rahatsızlık yaşıyoruz. Geceleri korkudan balkona bile çıkamıyoruz. Geceleri burada yatan ve madde kullanan gençler başta olmak üzere herkes çöpünü atıyor "dedi.

"KAÇ DEFA YETKİLİLERE DURUMU ANLATTIK AMA ÇÖZÜM BULUNMADI"

Durumdan duyduğu rahatsızlığı anlatan Kemal Ataşbaşak de,  "Çöpten ve saldığı kokudan çok rahatsız oluyoruz.Belediyenin buraya bir çare bulmasını istiyoruz. Kaç defa yetkililere durumu anlattık ama çözüm bulunmadı. Yetkililerden rica ediyoruz bir çözüm bulsunlar" şeklinde konuştu.

" BURADA DÖNEN PİSLİĞİN HADDİ VAR HESABI YOK"

Bir başka vatandaş ise " Yakındaki binada oturuyorum. Trafonun içinde bulunan çöp ve çöpün yaydığı yoğun koku var. Kokunun çevreye yaydığı kötü bir etkisi var. Burada dönen pisliğin haddi var hesabı yok. Burada madde kullanan gençler kalıyor. Koku o kadar yoğun ki çevreden geçenler bile rahatsız oluyor. Her taraf çöp pislik içinde. Yetkililerden biran önce burayla ilgilenmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi