Görüş Bildir

"Savaşa karşı Rojava’ya ses verelim"

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı operasyona karşı çıkan HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, “Hukuki ve meşru olmayan bu savaşa karşı halkımızla ve Türkiye demokrasi güçleriyle en ufak bir tereddüt yaşamadan karşı duracağız. Savaşa karşı Rojava’ya ses verelim” iddiasında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı “Barış Pınarı Harekatı”na ilişkin yazılı açıklama yayımladı. 

"AK Parti-MHP hükümetinin uluslararası bütün anlaşmaları ihlal ederek dünyanın gözü önünde Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal girişimi başlatmıştır” iddiasına yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

 “İktidarın kendi siyasi geleceği için sınır ötesine yönelik başlattığı bu saldırı aynı zamanda sınır içinde yaşayan halklara, demokrasi güçlerine ve onların dayanışma ruhuna karşı da başlatılan bir saldırıdır.

Selefi IŞİD artığı ÖSO çeteleriyle eliyle başlatılan bu savaş başta Aleviler olmak üzere Rojava’da barış içinde yaşayan Ezidileri, Süryanileri, Türkmenleri, Ermenileri, Arapları, bütün halkları ve inanç gruplarını hedef alan bir saldırıdır.

SALDIRI DEMOKRATİK KAZANIMLARA YÖNELİKTİR

Bu saldırganlık iktidarın iddia ettiği gibi bir partiye ya da herhangi bir siyasi yapıya yönelik değil, Kürt halkına ve onun bölge halkları ile var ettiği demokratik kazanımlara yöneliktir. Kadın devrimi başta olmak üzere demokratik ve insani bütün değerleri hedef alan bu saldırı, Orta Doğu’daki farklı inançlara karşı savaş açmış olan IŞİD’in önünü açma, onu yeniden var etme girişimidir.

MEŞRU OLMAYAN BİR SAVAŞ

Hukuki ve meşru olmayan bu savaşa karşı halkımızla ve Türkiye demokrasi güçleriyle en ufak bir tereddüt yaşamadan karşı duracağız. Vicdan sahibi herkesi, AKP-MHP’nin iktidarını uzatmak için başlattığı bu savaşa karşı durmaya bir kez daha çağırıyoruz. Savaşa karşı Rojava’ya ses verelim. Kazanan bizler olacağız, kazanan halklarımız olacak.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi