Görüş Bildir

Seçmen vaatlere kanmıyor

Söz haber, Seçmen'e partilerin vaatlerine "kanıp-kanmadıklarını" sordu. Seçmen, siyasilerin kantarın topuzunu kaçırarak, afaki vaatlerde bulunduğunu belirterek, "Vaatlere değil, icraata bakarız" dedi

Seçmen vaatlere kanmıyor

24 Haziran’daki seçime geri sayım sürerken, Diyarbakırlılarla cumhurbaşkanı adayları ile siyasi partilerin seçimleri kazanmak için başvurdukları yöntemlerin başında yer alan seçim vaatlerini, Söz Haber'in "Bırakın Vatandaş Konuşsun" ekibi sordu. Vaatleri sıralamada zaman zaman kantarın topuzunu kaçıran siyasetçilere göndermelerde bulunan vatandaşlar, şöyle konuştu:

“EKONOMİK GÖSTERGELERİN İYİ GÖRÜNMESİ ÇOK ZOR”

Selahattin Özer, “Öncelikle kendi bölgem için sadece millet parkı ile ilgili vaat var, başkada bir şey yok. Diğer partilerin ise sadece siyasi vaatleri var. 24 Haziran’dan sonra ülkedeki sorunlar çözülür mü bilmem ama Türkiye’deki sorunların bir çözüme kavuşturulması lazım. Türkiye’nin bu halde ekonomik anlamda kalkınması mümkün görünmüyor. Dolayısıyla Türkiye’nin yakın bir sürede düzlüğe çıkması zor. Dolayısıyla ekonomik göstergelerin iyi görünmesi çok zor. Türkiye’nin en büyük sorunu bölgelere görev farklılık göstermekle beraber Güneydoğu Anadolu Bölgesinde temel sorun öncelikle Kürt meselesi ve terör ile işsizlik. Diğer bölgelerde de en önemli sorun ekonomi. Dolayısıyla bunlar birbiriyle bağlantılı şeylerdir. Terör çözülmeden ekonomi, ekonomi çözülmeden terör çözülmez.”

“SİYASİLERİN VAATLERİ HEPSİ YALANDIR”

Ahmet Yılmaz, “Seçim için siyasiler konuşuyorlar ama hep verdikleri sözü tutmuyorlar. Ama biz fakir ve fukaralar sokaklarda yine sürünüyoruz. Şimdiye kadar siyasiler bize ne yapmış ki? Erdoğan bence diğerlerinden daha iyidir. Ben kazanmasını istiyorum. Diğer siyasilerin vaatleri hepsi yalandır. Asgari ücreti yükseltmeyi ve mazot fiyatını düşürmeyi vaat ediyorlar bence bunları yapamazlar. Bunlar hep siyasettir. Seni beni kandırıyorlar. Fakirlerden ne haberleri var? Diyarbakır’da bazı kişilerin evinde ekmek bile yok, muhtaçtırlar. Herkes kendi çıkarına bakıyor.”

“KAHVE KÖŞELERİNDE BOŞ BOŞ OTURUYORUZ, BİZE İŞ İMKANI SUNULSUN”

Vehbi Duran, “Türkiye’de hiçbir aydınlık görmüyorum. Şimdiye kadar bu süreç nasıl geldiyse yine öyle devam edecek. Bizim bölgeyi ilgilendiren herhangi bir gelişme yok. Baktığımız zaman ne bir iş sahası var, ne de herhangi bir hizmet. Seçim zamanı geldiğinde herkes boş vaatlerde bulunuyor. Çıkıp meydanlarda içi boş vaatler söylüyorlar ama gerçekte bir hizmet yok. Yalandan ve vatandaşı kandırmaktan başka bir şey yok. Kahve köşelerinde boş boş oturuyoruz, bize iş imkanı sunulsun fabrikalar açılsın işsizler istihdam edilsin. Boş vaatler istemiyoruz. Kürt halkı üzerinden siyaset yaptıkları için siyasilerin gündeminde istihdama yönelik bir durum söz konusu değil. Vatandaşın nasıl geçindiğini düşünen, işsizliğin istihdamını düşünen siyasi yok. Millet bahçesi yapılsaydı iyi olurdu. Yapılacağına inanmıyorum orada da gökdelenler yapılması için peşkeş çekilecek.”

“Türkiye’de amirinden tutun memuruna kadar herkeste yolsuzluk var”

Zülküf Çiçek, “Fakir fukaraya seçim yok. Demirel ne demişti “ağzı olan konuşur” yani parası olan konuşur. Burada ya silah konuşur ya da para konuşur. Biz mazlumuz bizim Allah’tan başka hiçbir şeyimiz yok. Biz neyi konuşalım. İş yok çocuklarımız işsiz güçsüz. Her gelen vaat veriyor. Deniz getireceğim, uçak getireceğim, vapur getireceğim bunlar hep hayali işler. Herkes kapısını temizlerse memleket tertemiz olur. Herkes dürüst olursa, kendini düşündüğü gibi başkalarını da düşünürse iyi –olur. Kur’an-ı Kerim hakim olmadığı sürece ne kan ne rüşvet ne zulüm hiçbir şey durmaz. Ben halk olarak bunu düşünüyorum. Türkiye’de amirinden tutun memuruna kadar herkeste yolsuzluk var. Bir belediye başkanıdır ben vatandaş olarak kendisiyle görüşemiyorum, ama zengin olsaydım çoktan konuşmuştum derdimi anlatmıştım. Doğruları konuşmak acıdır. Üstüne biz suçlanırız hakim çağırır niye böyle konuştun diye. Suçlu duruma düşüyoruz. Burada mazlumlar, fakirler, yetimler eziliyor. Zalim ise güçlüdür. Zalimlere güvercin mazluma da akbaba oluyorlar. Her şeyden önce bu ülkeye adaletin gelmesi lazım, ülkede adalet yok.”

“TÜRKİYE’DE HİZMET EDEN KİMSE YOK”

Kemal Işıl, “Siyasilerin seçim vaatlerine inanmıyorum. Hepsi yalan, Türkiye’de hizmet eden kimse yok. Kim gelirse gelsin hizmet bekliyoruz artık. Diyarbakır’ın işsizlik problemine bir çözüm bulmalarını istiyoruz mesela. Buralarda fabrikalar yapmaları gerekiyor işsizliğin çözülmesi için. Siyasilerin samimi olması lazım ve bu halkın sorunlarına eğilmesi lazım. Seçildikten sonra Ankara’ya giden ve bir daha buraya uğramayan siyasetçi istemiyoruz. Bu konu bizim için çok önemlidir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi