Şırnak'ta patlama: 2 çocuk öldü, 4 yaralı

SOKAĞA çıkma yasaklarının sürdüğü Şırnak kent merkezindeki Gündoğdu Mahallesi'nde meydana gelen patlamada 2 çocuk öldü, 4 çocuk da yaralandı.

Şırnak'ta patlama: 2 çocuk öldü, 4 yaralı

Şırnak Valiliği, il merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden döşenip gizlendiği değerlendirilen bir patlayıcının patlaması sonucu 6 çocuğun yaralandığı belirtildi. Açıklamada, şöyle devam edildi:

"Çocuklarımız hemen Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 çocuğumuz hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden çocuklarımıza Allah'tan rahmet, yaralı çocuklarımıza acil şifalar, ailelerine de sabırlar diliyoruz. Konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır."

VALİLİK'TEN UYARI

Şırnak Valiliği, kent merkezinde uygulanan sokağa çıkma yasağına vatandaşların riayet etmeleri ve gördükleri şüpheli kablo, cisim, paket gibi maddelere dokunmamaları konusunda uyarıda bulundu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Merkezinde bulunan vatandaşlarımızın, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca daha önceden döşenip gizlenmiş olabilecek patlayıcılarla ilgili oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için uygulanan sokağa çıkma yasağına riayet etmeleri ve gördükleri şüpheli kablo,cisim,paket vb.maddelere dokunmadan güvenlik kuvvetlerimize bildirmeleri,kendileri ve çocuklarının hayatları bakımından büyük önem arz etmekte olup bu hususta duyarlı davranılması önemle rica olunur" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz