Son Müsteşar "devletin mutfağı"na veda ediyor

"Devletin mutfağı" olarak tabir edilen Başbakanlık Müsteşarlığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle tarihteki yerini alacak

Son Müsteşar

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle, Başbakanlık makamının kaldırılmasının ardından "devletin mutfağı" diye tabir edilen Başbakanlık Müsteşarlığı da tarihteki yerini alacak.

Başbakanlık Müsteşarı, kanunlarla Başbakanlığa verilen görevlerin en iyi şekilde yapılmasını sağlamak, bakanlıklar arasında koordinasyon ve iş birliğini temin etmek, devlet idaresinde etkinliğin sağlanması, görevlerin tam ve verimli şekilde zamanında yerine getirilmesini temin etmek üzere sistem ve prensipleri geliştirmekle sorumlu.

Başbakan tarafından verilen diğer görevleri de yapmakla yükümlü olan Başbakanlık Müsteşarı, görevi gereği geri planda duruyor ve 24 saat esaslı mesai yaparak devlet mekanizmasının en iyi şekilde çalışmasını sağlıyor.

Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarına da katılan müsteşarın mesaisi başbakanın istirahate geçmesiyle de sona ermiyor. Müsteşar, en erken Resmi Gazete'nin yayınlanmasının ardından Başbakanlıktan ayrılıyor.

Müsteşar, seçim ve referandum dönemleri başta olmak üzere Başbakanın uzun süreli yurt dışı ziyaretlerinde devlet çarkının düzenli işlemesine katkı sunuyor.

Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay "Kendisiyle, etrafıyla barışık, bir ajandası olmayan, milletini, memleketini seven Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan ile çok ama çok yakın şekilde tek bir hedef ve ideal uğrunda birleşen, devlet mekanizmasını son derece etkin yöneten, bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Başbakan'ımızla çalışmak bir ayrıcalıktı. Bu görev Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri sadece bizim değil bütün müsteşarların yaptığı bir görev. İnşallah alnımızın akıyla her şeyi teslim ederiz"

Kaynak: Diyarbakır Söz