SP:Demirel de soruşturmaya dahil edilmeli

SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 28 Şubat’la ilgili soruşturmaya dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Bozan,”Bu kadar önemli bir soruşturma birkaç askeri yetkili ile sınırlandırılırsa gerçek suçlular dışarıda kalır.” dedi.

SP:Demirel de soruşturmaya dahil edilmeli

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan’dan Süleyman Demirel çıkışı. Bozan,28 Şubat soruşturmasına dönemin Cumhurbaşkanı Demirel’in de dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Partisinin il binasında açıklama yapan Bozan,”28 Şubat’ta bu topluma karşı suç işlenmiştir.Suçu kim işlemişse cezasını çekecektir.” dedi.

Soruşturmanın birkaç askeri yetkili ile sınırlandırılmasının gerçek suçluların kendilerini bu işin içinden sıyırmasına neden olacağını anlatan Bozan,Süleyman Demirel ve dönemde aktif rol alan herkesin yargı huzurunda hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Bozan,” 28 Şubat süreci ile ilgili soruşturma açılmasını , geç de olsa sevindirici buluyoruz. Yalnız bu soruşturmada sadece asker ayağıyla yetinilmemeli, o dönemin sivil işbirlikçileri de soruşturmaya dahil edilmelidir. Başta Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Vural Savaş, bazı holding patronlar, Stk, Sendika ağaları, Rektörler ve bir kısım medya olmak üzere 28 Şubata, çanak ve alkış tutan tüm kesimler dahil edilmelidir. “ dedi.

‘DIŞ MİHRAKLAR VE YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ’

28 Şubat darbesinin ülkeye büyük zararlar verdiğini anlatan Bozan,darbenin iç ve dış işbirlikçiler tarafından yapıldığını savundu.

Bozan,”28 Şubat darbesi, ülkemize, halkımıza ve o günün Başbakanına yapılan “en hain, en sinsi ve en kalleşçe darbe' olmuştur. Çünkü; bu darbeye maruz kalan 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Merhum Necmettin Erbakan , kendisini bu millete vakfetmiş,  borçlanmadan ve zam yapmadan denk bütçeyi yapmış, halkın parasının belli kesimlere hortumlanmasını önlemek için Havuz Sistemini kurmuş, İşçiye, memura, emekliye ilk 6 ayda yüzde 50 zam vermiş, Yahudi ve Hirstiyan aleminin müslüman ülkelerde yaptıkları sömürü ve akıttıkları kana dur demek için, D8’leri kurmuş, İslam Alemini birleştirme çabası içerisine girerek, uydu ülke değil, lider ülke olmanın ilk adımını atmıştı.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz