Dünya Basını Tahir Elçi'yi "Ünlü Kürt Avukat" olarak tanıttı

İsviçre'de yayın yapan Le Matin Gazetesi, “Ünlü Kürt Avukat Tahir Elçi başından vurularak öldürüldü” başlığını kullandı.

Dünya Basını Tahir Elçi'yi

Gazete haberinde, “Diyarbakır Barosu Başkanı Ünlü Kürt Avukat Tahir Elçi Diyarbakır da yaptığı basın toplantısında barış ve beraberlik dileğinde bulunduğu sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan ateş sonunda başından vurularak öldürüldü. Olay sonrasında 2 polis memurunun yaralandığı, 1 polisinde şehit olduğu öğrenildi” diye yazdı.

Tribün de Geneve gazetesi: “Ünlü Kürt Avukat Türkiye’de vurularak öldürüldü” başlığı altında verdiği haberde, “Diyarbakır’da basın açıklaması yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi barış ve birlikten bahsederken kimliği bilinmeyen kişiler tarafından öldürüldü. Tahir Elçi PKK’nın terör örgütü olmadığını savunan kişiydi” diye yazdı.

24 Heures gazetesi: “Türkiye ünlü bir avukatını kaybetti”

“Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır’da yaptığı basın açıklaması sırasında kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan ateş ile hayatını kaybetti. Sonrasında karışan bölgede sokağa çıkma yasağı gelirken 1 polisin de olay sırasında hayatını kaybettiği açıklandı” diye yazdı.

TAHİR ELÇİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİ İSKANDİNAVYA BASININDA

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin silahlı saldırı sonucu öldürülmesi İskandinavya gazetelerinin internet sayfalarında ve televizyonlarının haber programlarında geniş bir şekilde duyuruldu.

İsveç televizyonu SVT Tahir Elçi’nin öldürülmesini ‘’Tanınmış avukat ve Kürt hakları savunucusu öldürüldü. Avukat arkadaşları ve HDP saldırıyı cinayet olarak tanımladı’’ diyerek duyurdu.

Etkin gazetelerden Dagen Nyheter ile Svenska Dagbladet ise Tahir Elçi’nin öldürülmesini duyurduğu haberlerinde Elçi’nin Diyarbakır Baro Başkanı ve tanınmış Kürt hakları savunucu olduğunu belirterek ‘’PKK terör örgütü değildir’’ demeci nedeniyle yakında yargılanmaya başlanacağını yazdı.

Norveç’in en büyük gazetelerinden VG ‘’Türkiye’de tanınmış Kürt avukat öldürüldü’’ başlığı ile duyurduğu resimli geniş haberinde Tahir Elçi’nin nasıl öldürüldüğünün henüz kesinlik kazanmadığı belirtti. Gazete Elçi’nin polis ile saldırganlar arasında çıkan silahlı çatışmanın arasında kalmış olabileceği veya doğrudan hedef alınarak öldürüldüğü savlarının olduğuna dikkat çekti. Gazete, saldırıda bir polisin de öldürüldüğünü duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz