TÜRK: AKP'Yİ DESTEKLEYEN KÜRTLER İHANETÇİDİR ARTIK

DTK Daimi Meclisi’nde konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, “Hiçbir Kürt’ün bütün Kürtlere karşı yürütülen düşmanlıktan sonra AKP’yi desteklemeye hakkı yoktur ve bu desteği sürdürenler Kürtlerin gözünde artık ihanetçidir. Bunun herkesin bilmesi lazım. Çünkü siyaset ortada, yapılanlar ortada. Bugün Kürtlerle ilgili yürütülen siyaset ortadadır.” dedi.

TÜRK: AKP'Yİ DESTEKLEYEN KÜRTLER İHANETÇİDİR ARTIK

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclisi, Suriye'de yaşanan gelişmeler başta olmak üzere son siyasal gelişmeleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı. DTK binasında yapılan Daimi Meclis toplantısına Eş Başkanlar Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, Koordinasyon Kurulu, Başkanlık Divanı ve Daimi Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda DTK delegesi katıldı.

Türk, sürecin Kürtler ve emekçilerin hak ve özgürlükler için çaba gösterenler için önemli bir süreç olduğunu belirtti. Ortadoğu’da Kürtlerle ilgili hazırlanan tuzaklara değineceğini kaydeden Türk, “Barış, özgürlük, demokrasi umudumuzu kaybetmeden mücadelemizi sürdürmekteyiz.”dedi.

Ortadoğu’ya bakmak gerektiğini belirten Türk, Suriye’de yaşananlardan Türkiye’nin rahatsız olduğunu gördüklerini söyledi.

‘ASIL MESELE KÜRTLERDİR’

Asıl meselenin Kürtler olduğunu söyleyen Türk, “Ortadoğu’da Kürtler köle kalsın köleliği sürsün diye hareket ediliyor. Bazen suç işlenir ama suçlu bulunmaz ama bugün hükümet suçüstü yakalanmıştır. Bugün hiç kimsenin bu hükümete güveni kalmamıştır.” dedi. ‘AKP’Yİ DESTEKLEYEN KÜRTLER

 

İHANETÇİDİR ARTIK’

Kürtlerin Türkiye’nin Suriye politikasının artık ayyuka çıktığını görmesi gerektiğini söyleyen Türk, “Hiçbir Kürt’ün bütün Kürtlere karşı yürütülen düşmanlıktan sonra AKP’yi desteklemeye hakkı yoktur ve bu desteği sürdürenler Kürtlerin gözünde artık ihanetçidir. Bunun herkesin bilmesi lazım. Çünkü siyaset ortada, yapılanlar ortada. Bugün Kürtlerle ilgili yürütülen siyaset ortadadır.” dedi.

 

‘KÜRTLER ARTIK ESKİ KÜRTLER DEĞİL’

Kürtlerin kendi içlerinde Kürt ulusal Konseyi oluşturduğunu söyleyen Türk, Kürtlerin kendi aralarında her zaman birlik olması gerektiğini belirtti.

AK Parti hükümetinin Türkiye’deki Kürt düşmanlığını anlayabildiklerini söyleyen Türk, “Sayın Erdoğan ve hükümetinin Suriye’deki Kürtlerle düşmanlığı nedir?” sorusunu sordu. Türk, “‘PYD Eş Başkanı açıklama yaparak Suriye Kürtleri kültürel ve tarihsel geçmişleri ile Türkiye Kürtlerini bir parçasıdır. Bizim çabamız çalışmamız Türkiye’nin aleyhine değildir. Türkiye’den de destek istiyoruz’ diyor.”şeklinde açıklamalarının olduğunu hatırlatarak, “Ama burada hükümet PYD’yi düşman ilan ederek, aslında Kürtleri düşman ilan ederek bu sürece katılmak istiyor. Eğer bugün Suriye’de PYD olmasaydı da TC hükümeti, oradaki insanlarımızın hiçbir hukuka sahip olmaması için aynı tavrı sergilerdi.” dedi.

‘ZALİMLERE DİKTATÖRLERE RAĞMEN BU DÖNEM BİTECEK’

“Zalimlere diktatörlere rağmen bu dönem bitecek” diyen Türk, artık Kürtlerin özgür geleceklerini hiç kimsenin karartamayacağını söyledi. Kürtlerin kendi içinde doğru siyaset yaparsa bu yüzyılın Kürtlerin özgürlük yüzyılı olacağını söyledi. Türk, DTK olarak Suriye’deki Kürt partilerine ve Kürtlere “siz birbirinize sahip çıkmazsanız, ortak bir gelecek için birlikte çalışmazsanız inanın ki yarın tarih de Kürtler de sizi de bizi de yargılayacaktır.” dedi. Türk’ün yaptığı açılış konuşmasını ardından, toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz