Türkiye şehitlerini uğurluyor

Van'da düşen keşif uçağında şehit olan polisler son yolculuklarına uğurlandı. Törenlere çok sayıda bürokrat ve bakan katıldı. Şehitlerin cenazesinde yürek yakan görüntüler oluştu. Ankara'da son yolculuğuna uğurlanan Mustafa Keskin'in eşi Büşra Keskin eşinin arkasından, "Dik duracağım, oğluma da bakacağım. Gözün arkada kalmasın" diye seslendi. Şehit Samet Üstüner'in babası ise tabutuna sarılarak feryat etti.

Türkiye şehitlerini uğurluyor

Van'da keşif uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Komiser Yardımcısı Samet Üstüner (27) ile uçuş teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin'in (28) cenazeleri, Ankara'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

İnsanlı keşif uçağının Van'da Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan 7 emniyet personelinden Pilot Komiser Yardımcısı Samet Üstüner ve uçuş teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin için Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde tören düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, Ankara Valisi Vasip Şahin ile şehitlerin aileleri ve yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

EŞİNİN FOTOĞRAFINA SARILDI

Şehit Üstüner'in 1,5 yıllık eşi Elif Üstüner, tören boyunca eşinin fotoğrafına sarıldı. Törende gözyaşlarına boğulan anne Ayşe Üstüner'i, polisler sakinleştirdi.

Şehit Mustafa Keskin'in eşi Büşra Keskin de törene kucağında 10 aylık oğlu Ali ile birlikte katıldı. Gözyaşlarına boğulan Büşra Keskin'i, Bakan Soylu teselli etmeye çalıştı.

'DİK DURACAĞIM'

Şehitlerin cenazesi, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına taşındı. Türk bayrağı sarılı tabutları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile birlikte bazı bakanlar taşıdı. Cenaze araçları camiden çıkana kadar arkasından yürüyen şehit yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Şehit Mustafa Keskin'in eşi Büşra Keskin, "Dik duracağım, oğluma da bakacağım. Gözün arkada kalmasın" diyerek gözyaşı döktü. Büşra Keskin, eşini asker selamıyla uğurladı.

BURSA'DA CENAZE TÖRENİ

Şehit Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan'ın (29) cenazesi, memleketi Bursa'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Aydoğan'ın cenazesi, Nilüfer ilçesi Fethiye Mahallesi 1'nci Barutluk Sokak'taki amcası Aydoğan'ın evinin önünde alınan helalliğin ardından Mihraplı Camii'ne getirildi.  Cenazede, şehidin annesi Mediha ile ağabeyleri Emre ve Emrah Aydoğan'ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü.

Öğle namazanın ardından kılınan cenaze namazının ardından şehit Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğdu'nun cenazesi, askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Hamitler Şehitliği'ne götürülen şehit Aydoğdu'nun cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

MANİSADA GÖZYAŞLARI

Şehit polis memuru Onur Ramazan Bayram'ın (30) cenazesi, memleketi Manisa'nın Alaşehir ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilen törende, acılı anne-baba, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, ağladı. Cuma namazının ardından Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehit polis memuru Onur Ramazan Bayram’ın cenazesi, bir süre meslektaşları tarafından omuzlarda taşındı. Şehit Bayram, Alaşehir Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağı, baba Nail Bayram'a teslim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz