Seyahat Yasağı, Kurban Bayramı uçak bileti alınmasını tavan yaptırdı

Ucuz uçak bileti, en uygun uçak bileti aramaları 1 Haziran itibari seyahat yasağının kalkması akabinde çok merak ediliyor. Uçak bileti satışlarının tavan yaptığı açıklaması sonrasında sosyal medya da uçak biletleri fiyatlarının 2 katı arttığı da iddia edildi. Mevcut pandemi yayılmasını engellemek ve şehirler arası yayılmayı engellemek adına seyahat yasağı getirilmişti. Ancak normalleşme sürecinde 1 Haziran da kalkacak olan seyahat yasağı sonrasında Ucuz uçak bileti, en uygun uçak bileti ramaları konusunda sizler içi araştırma yaptık.

Seyahat Yasağı, Kurban Bayramı uçak bileti alınmasını tavan yaptırdı

Ucuz uçak bileti, en uygun uçak bileti aramaları 1 Haziran itibari seyahat yasağının kalkması akabinde çok merak ediliyor. Uçak bileti satışlarının tavan yaptığı açıklaması sonrasında sosyal medya da uçak biletleri fiyatlarının 2 katı arttığı da iddia edildi. Mevcut pandemi yayılmasını engellemek ve şehirler arası yayılmayı engellemek adına seyahat yasağı getirilmişti. Ancak normalleşme sürecinde 1 Haziran da kalkacak olan seyahat yasağı sonrasında Ucuz uçak bileti, en uygun uçak bileti ramaları konusunda sizler içi araştırma yaptık.

Kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş gerçekleştiren Başkan Erdoğan, "Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Gelişmeleri takip ederek, olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacaklar. Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı da buna uygun şekilde 1 Haziran'da açılacak. Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları, kurumlarınca değerlendirilecek. Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz. 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek." ifadelerini kullandı..

Çocuklar için HES kodu alınamadığından THY'den uçak bileti alımlarında sorun yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün itibariyle yeni normalleşme takvimini açıkladı.

Açıklanan takvime göre 1 Haziran itibariyle hemen hemen tüm sektörler yeni normalleşme takvimi çerçevesinde hizmet vermeye başlayacak.

HES KODUNDAN DOLAYI UÇAK BİLETİ ALINAMIYOR

Uçak bileti alımlarında HES kodundan dolayı sorun yaşanıyor. 18 yaşından küçük çocuklu aileler kendisi için HES kodu alabiliyor.

18 yaşından küçük çocuklar için ise HES kodu alınamıyor.

1 yaşında bir çocuğu olan anne kendisine bilet alabiliyorken, sistem çocuk için HES kodu alınamadığından bilet almasına izin vermiyor.

Ayrıca alınan HES kodları TC ile uyumlu olması gerekiyor

Uçak bileti arayışının revaçta olduğu şu günlerde, erken bilet alma kampayalarından vatandaşın faydalanmak istediği de aşikar. Özellikle de Kurban Bayramı arefesinde, uçak bileti almak için herkes bir arayışa girdi.  

Kaynak: Diyarbakır Söz