Görüş Bildir

Vatandaşlardan PKK saldırısına tepki

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşlar, güvenlik güçleri ve sivillerin yanı sıra bölgedeki siyasetçilere yönelik hain saldırılar gerçekleştiren PKK'ya tepkisini dile getirdi.

Vatandaşlardan  PKK saldırısına tepki

Güvenlik güçlerinin kırsaldaki ve şehirlerdeki kararlı operasyonlarıyla büyük darbe yiyen PKK, güvenlik güçleri ve sivillere yönelik kanlı saldırılar gerçekleştiriyor. Bölgedeki aşiretlerin liderlerinin ve yöre halkının büyük tepkisiyle karşılaşan eli kanlı örgüt, saldırılarında bölgedeki siyasetçileri de hedef alıyor. Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde oturan Nurettin Büyüm, PKK'nın kanlı saldırılarıyla halkı tedirgin etmeye çalıştığını söyledi.

PKK'nın çukur siyasetinde başarısız olmasının ardından suikast saldırılarına yöneldiğini işaret eden Büyüm, bölgedeki siyasetçilere yapılan saldırılarla ilgili şunları kaydetti:

"Bir siyasetçinin çocuklarının gözleri önünde katledilmesine bir vatandaş olarak sessiz kalamam. Zulme sessiz hiç kalamam ve rızada gösteremem. PKK'nın bizden uzak durmasını defalarca söyledik ve yine de söylüyoruz. Bu Ermeni ve İsrail lobilerinin bir oyunudur ve Kürt halkının bu oyuna gelmemelerini istiyoruz."

 Büyüm, törgüt kendi düşüncesinden olmayanları saldırılarla yıldırmaya çalıştığını işaret ederek, "Siyasilere yönelik suikast türü saldırılar örgütün bitişinin resmidir." dedi.

- "Nefret her geçen gün artıyor"

Siyasilere yönelik saldırıları şiddetle kınadığını aktaran Mesut Erdem, PKK'nın her saldırısında Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken katledilen Yasın Börü'nün geldiğini söyledi. Örgüte yönelik nefretin her geçen gün artığına değinen Erdem, "Bu yaptıkları saldırıları hiç bir zaman yanlarına kar kalmayacak. Yaptıkları barbarlık elbet bir gün son bulacak. Yeryüzündeki hiçbir örgüt bu kadar vahşi olamaz." diye konuştu.     

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi