Yasaklı ilaçlarda "etiket" oyunu!

Yasaklı hayvansal ilaçları Türkiye'ye getirip, etiketini değiştirerek satan şüpheli yakalandı

Yasaklı ilaçlarda

Diyarbakır'da 2 deponun da bulunduğu 3 adrese düzenlenen operasyonda, satışı ve kullanımı yasak hayvansal ilaçların etiketini değiştirerek satan kişi gözaltına alındı.

YASAKLI İLAÇLAR

Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ülkede satışı ve kullanımı yasak olan hayvansal ilaçları yasa dışı yollarla kente getirerek Türkçe ibareli farklı markalara ait ilaçlarmış gibi ambalajladığı ve etiketlediği, iki ayrı depoda ilaçları depolayarak imal ve paketleme işlemlerini yaptığı, sahte ve ruhsatsız ilaçların ticaretini yaptığı yönünde bilgilere ulaştı.

ETİKET DEĞİŞTİK

Soruşturmayı derinleştiren Polis ekipleri Savcılığın talimatıyla operasyon için düğmeye bastı. Gerçekleştirilen operasyonda, iki ayrı depoda ilaçları depolayarak imal ve paketleme işlemlerini yaptığı, sahte ve ruhsatsız ilaçların ticaretini yaptığı tespit edilen şüpheli gözaltına alındı.

ELE GEÇİRİLENLER

Adreslerde yapılan aramalarda, 63 bin 869 ilaç çözelti dolu şişe, 26 bin 890 boş ilaç kutusu, 15 bin prospektüs, 13 bin 663 boş şişe, 2 bin 890 etiket, 3 bin 273 kilo kapak ve tıkaç, 20 dezenfektan, 1 etiket basma makinesi, 1 mikroskop, 1 hematoloji makinesi, 1 motorlu kapak makinesi, 1 barkod kodlama makinesi, 27 dosya evrak ele geçirildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz