Yeni yılda Kayyum’dan beklentiler…

Yeni yıl ile birlikte belediyecilik anlayışının değişmesi ve bölgeye yapılacak yeni yatırımların İşsizliğin göz ününde bulundurularak yapılmasını talep eden Diyarbakırlı vatandaşlar Kayyum olarak atanan Cumali Atilla’dan beklentilerini Diyarbakır Söz'e anlattılar.

Yeni yılda Kayyum’dan beklentiler…

Özlemle beklenen hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların hızla devam etmesini isteyen vatandaşlar, şuanki faaliyetlerin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

VATANDAŞIN BEKLENTİLERİ

Arif Yalınkılıç yeni yönetimden memnun olduğunu ancak kontrol mekanizmasının yetersiz olduğunu öne sürerek beklentilerini şöyle dile getirdi.

“KONTROL MEKANİZMASI YETERSİZ”

“Bir Diyarbakırlı olarak yıllardır bu memlekette hizmet görmedik, yani geçmişte birileri geldi başa geçti hizmet namına Fakat hizmet namına bir şey görmedik. Eğer her yeni gün yeni bir başlangıç ise, biz 2017 yılını da bir başlangıç sayıp ümit var olmak isteriz, ama ümit var değiliz. Bu memleketin kurum ve kuruluşlarında hiçbir şekilde kontrol mekanizması gerçekleştirilemiyor. Kurum ve kuruluşlarımız var belediyelerimiz var. Her şey teorik olarak yerli yerinde fakat kontrol mekanizması işlemediği için her şey sıkıntılı. Yani bizim toplu taşıma, ulaşım derdimiz büyük belediye otobüsleri işte diğer minibüsler neyse bunların hepsi yeterli değildir bu memlekette. Diyarbakır’ın her tarafına rahat bir şekilde ulaşım sağlayamıyorsunuz. Bunun çözülmesi Diyarbakır için hayırlı olacaktır ama birileri bunu yapar mı el atar mı bilmiyoruz. Yeni yönetim ne yapacak ne edecek bir hala bir şey görmüş değiliz. Umarım daha güzel şeyle olacaktır.

“ESKİ BELEDİYE BİZ KALDIRIMDAN BAŞKA BİRŞEY SUNMADI’’

Üniversite öğrencisi Okan Açıkgöz toplu taşımaya dair yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, beklentilerini de şöyle ifade etti. "Valla bizim birçok hizmet konusunda beklentilerimiz var. Yani eski belediyemiz bize kaldırımdan başka bir şey sunmadı. Yani yeni atanan yerel yönetimden beklentilerimiz oldukça fazladır. En basitinden ulaşım toplu taşıma araçlarına getireceği düzenleme. 500 hane 600 hane olan ‘’gözeli’’ beldesinde oturuyorum, Diyarbakır Kayapınara bağlı. Yani buraya toplu taşıma aracı gelmiyor. Özel arabası olmayan perişan durumdadır biz bu konuda gerçekten sıkıntı çekiyoruz. Aynı zamanda Diyarbakır’da işsizlik sorunu var yeni atanan yerel yönetimin yapacağı yatırımları işsizliği de göz önüne alarak yapmasını temenni ediyoruz.”

Kemal Güneş ise, kayyumun önceki yönetimlerden çok farklı olmasının gerektiğini belirterek yeni hizmetler sunmasını istediklerini dile getirdi. Güneş, “ Eğer kayyum atanmışsa önceki yönetimlerden daha fazla çaışması gerek, fakat bir şey beğenilmiyorsa yeniden kayyum atılması gerek ama bunu halk yapması lazım eğer beğenmiyor ise. Şuanda bazı yollar var hala düzgün değil onların hızlıca düzeltilmesi lazım tabi sadece bunlar tek değil ama yeni yılda Sayın kayyumdan beklentilerimiz bu yöndedir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz