Evlilik programlarının akıbeti ne olacak?

İzdivaç programları yayından kaldırılacak mı sorusu gün gün ortaya atılıp sorulurken, konu son dakika TBMM'ya kaldırıldı. Esra Erol, Zuhal Topal ve Seda Sayan'ın fişinin çekildiği ise son gelen bilgiler arasında

Evlilik programlarının akıbeti ne olacak?

Evlilik programlarının yayından kaldırııp kaldırılmayacağı konusu uzunca bir süredr gündemi meşgul etmekte. ATV ekranlarında Esra Erol'la başlayan izdivaç programı sonrasında bir çok ünlünün sunumu ile ekranlardaki yerini almakta. Her gün milyonlarca genç yaşlı herkesi ekran başına kilitleyen evlilik programlarının fişinin çekildiği gün gün iddia edilmekteyken, geçtiğimiz günlerde yayından kaldırılması ile ilgili kararın kesinleştiği de söylendi. TBMM tarafından atılan ilk adımdan sonra izdivaç pogramlarının takibinin de başladığı ve kısa vir süre içerinde de sonandırılacağı bilgilerinin kesinleştiği sosyal medyayı adeta solladı.

Bilindiği gibi RTÜK'e yapılan şikayetlerin başında evlilik programları geliyor. Evlilik/İzdivaç Programlarının Aile Kurumuna Olumsuz Etkilerinin Araştırılarak Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Alt Komisyon başkanlığına, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik seçildi. AK Partili Çelik, yıllardır televizyon kanallarının gündüz kuşağında yayınlanan evlilik programlarıyla ilgili ciddi bir rahatsızlığın söz konusu olduğunu belirtti.

Canan Candemir Çelik, dilekçelerde, programların genel ahlak, manevi değerler ile ailenin korunması ilkesine aykırılıklar içerdiğinin belirtildiğini ifade etti. Çelik, evlilik programlarında, kurgulanmış senaryoların izleyiciye sunulduğunu bildirdi. TBMM çatısı altında konuyla ilgili bazı çalışmalar yapıldığını vurgulayan Çelik, bu çalışmaları anlattı. AK Parti'li Çelik, alt komisyon çalışmalarında neler yapılacağına ilişkin bilgi verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz