Görüş Bildir

Aşk'ın kare kökü Fettah Can açılışı yapmaya hazırlanıyor! kış Konserlerinin açılışını Fettah Can ne zaman yapacak?

Pera Event’in düzenlediği organizasyonda Mall Of İstanbul Moi Sahne’de gerçekleşecek olan kış konserlerinin açılışını aşk şarkılarının prensi Fettah Can ile yapacak. Aşk adamı Fettah Can 29 Ocak’ta İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Aşk'ın kare kökü Fettah Can açılışı yapmaya hazırlanıyor! kış Konserlerinin açılışını Fettah Can ne zaman yapacak?

Pera Event’in düzenlediği organizasyonda Mall Of İstanbul Moi Sahne’de gerçekleşecek olan kış konserlerinin açılışını aşk şarkılarının prensi Fettah Can ile yapacak. Aşk adamı Fettah Can 29 Ocak’ta İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Usta müzisyen Fettah Can “Yalan Bu Dünya” ile müzik listelerini alt üst etmişti. Fettah Can kış konserlerinin açılışını 29 Ocak’ta İstanbul’da yapacak.

Şimdiye kadar dillerden düşmeyen bir çok şarkıya imza atan ve son çıkardığı “Yalan Bu Dünya” adlı single çalışması ile müzik listelerini alt üst eden Fettah Can, yine unutulmaz bir konsere imza atmaya hazırlanıyor.

Üç ay boyunca 30’u aşkın yıldızı İstanbullu müzikseverlerle buluşturucak olan “Mall Of İstanbul Moi Sahne Kış Konserleri” yıldız yağmuruna, besteci ve söz yazarı kimliği ile müzik sektörünün aranan isimlerinden olan efsane sanatçı Fettah Can ile başlıyor.

Fettah Can, 29 Ocak’ta gerçekleşek olan konserinde, son albümünde yer alan yeni şarkıları ve unutulmayan hitlerini İstanbullu müzikseverler için seslendirecek.

Fettah Can Kimdir?

Fettah Can Bursa'nın Karacabey ilçesinde dünyaya geldi.Çocukluğu İnegöl'de geçti. Müziğe bıçak imalatı yapan babasının yönlendirmesiyle başladı. Fettah Can o yıllarda gelecekteki mesleğiyle ilgili hayaller kurmadığını söylüyor: “Ben o yaşlarda şarkı söylemekten bile utanırdım. Ama babamın isteği üzerine, gündüzleri tezgahtarlık yaparken akşamları belediye konservatuvarında şan dersleri almaya başladım. Bir yandan da ut ve gitar çaldım. Şarkı yazma isteğim de çoktu. Ve o yıllarda söz yazıp besteler yaptım. Bir yandan da dışarıdan liseyi bitirdim ama üniversiteye gitmedim. Kendimi müzik dersleriyle eğittim. Barlarda şarkı söyleyip hayatımı kazandım."

Müzik alanında daha etkili işler yapabilmek adına İstanbul'a yerleşen Fettah Can, ilk olarak Emel Müftüoğlu'na verdiği Ara Ara isimli şarkısıyla ses getirdi. Bursa'dan müzisyen arkadaşı Alper Narman ile birlikte Hande Yener'in 2002 yılında yayınlanan Sen Yoluna... Ben Yoluma... isimli albümüne 11 şarkı birden yazdılar. Bu Albümün başarısının ardından Levent Yüksel, Gülben Ergen, Sibel Can, Murat Boz gibi isimlerle çalışmaya başladı.

Gülben Ergen'in kendi ismini taşıyan 2006 tarihli albümünde söz ve müziği Fettah Can ve Alper Narman'a ait olan Yalnızlık şarkısında geri vokal yapması kendi albümünü çıkarması konusunda Fettah Can'ı düşündürmeye başladı. Bunu da "Ben iyi şarkı söyleyen bir adamım. Sahnede olmayı da çok seviyorum. Yıllardır şarkı yazıyorum. Söylemek keyifli olacak diye düşündüm. Gülben Ergen’e verdiğim ‘Yalnızlık’ şarkısında sesimi kullanmaları bu kararımda etkili oldu. Ergen, Açıkhava konserinde beni sahneyi çağırdı. Şarkıyı söyledik, insanlar yine dinlemek istedi. Oradaki o olumlu tepki beni kamçıladı. Sesimi beğeniyorum ve kimseyi bu sesten mahrum bırakmak istemedim." sözleriyle dile getirmiştir.

Fettah Can 2010 yılının Temmuz ayında Hazine isimli ilk albümünü çıkardı. Albümden ilk klipler Hazine ve Kahpe Diller isimli şarkılara çekildi. Albüm listelerde üst sıralara yükseldi.

Fettah Can, 2010 yılında ünlü Yunan şarkıcı Giorgos Mazonakis'in Ta Isia Anapoda albümüne üç bestesini verdi. Albüm Yunanistan müzik listelerinde üst sıralara çıkmış, albüm bu şarkılarla Yunanistan'da Platin Plak Ödülü'ne layık görüldü.

2011 yılının Mayıs ayında Sana Affetmek Yakışır isimli teklisini çıkaran Fettah Can, Kasım 2011'de Boş Bardak isimli teklisini piyasaya sürdü.

19 Mart 2012'de Aklımda Kalanlar albümü ile müzik piyasasındaki kariyerine devam etti. Bu albüm özellikle daha önce Işın Karaca'nın seslendirdiği "Mandalinalar" şarkısı ile beğeni kazandı.

Sibel Can Kimdir?

"Deli Yüreğim", "Dedikodu" ve "Padişah" gibi parçalarıyla tanınan Sibel Can, Maksim Gazinosu'nda assolistlik yapmış en genç sanatçı ünvanına sahiptir.

Sibel Can, 1 Ağustos 1970'de, Engin Cangüre ve Emine Gül Sezer Cangüre'nin ilk çocuğu olarak Fatih, Karagümrük'te dünyaya geldi. İlkokul mezunu olan Sibel Can’ın annesi Bursa Mudanyalı, babası Yugoslav göçmenidir. Gerçek adı Sibel Cangüre olan sanatçının babası Engin Bey birçok ünlü soliste eşlik eden bir keman sanatçısıydı.

Sibel Can'nın müzikle tanışması küçük yaşlarda oldu. Henüz 13 yaşındayken, babasının kemanı eşliğinde önce Viyana daha sonra da Almanya, Hollanda ve İsrail'de şarkı söyleyip dansetti. Türkiye'ye döndü. Yaşı gizlenerek Halikarnas Gazinosu'nda işe başladı.

Galata Kulesi ve Astorya gibi kulüplerde çıkan sanatçıyı, Nükhet Duru'nun Fahrettin Arslan'a tavfiye etmesi üzerine sanatçının bir anda dünyası değişti. Sanatçı böylece Maksim Gazinosu'nda ilk sahnesini aldı.

Ancak yaşının küçüklüğü sebebiyle ceza alan gazinonun kapatılması üzerine Fahrettin Arslan'nın yardımıyla mahkemede yaşı 6 yaş büyülttürüldü. Böylece Maksim Gazinosu'nun oryantal dansçısı oldu.Sibel Can üç yıl kadar dans etti. Maksim gazinosunda Muazzez Abacı, Neşe Karaböcek ve Emel Sayın gibi ismlerin alt kadrosunda çalışma imkanı buldu. Assolistliğe yükseldiğinde henüz 17 yaşında idi.

Sibel Can, 1987 yılında Kervan Plak'tan ilk albümü olan "Günah Bize"yi çıkarttı. Bu albümde Orhan Gencebay'ın büyük desteğini gördü. Albüm kısa zamanda satış rekorları kırdı. 1988 yılında o dönemin popüler isimlerinden olan Hakan Ural ile Zerrin Özer'in evinde gizlice evlendi. Bu evlillikten daha sonra Engincan ve Melisa adından iki çocuk dünyaya getirdi.

Neredeyse her yıl bir albüm çıkaran Sibel Can, 1995 yılında Raks Müzik'e transfer oldu. Büyük bir yükselişe geçen sanatçı, 1995 yılında yayınlanan "Şarkılarda Senden Yana" albümünde tarzını biraz değiştirdi. Albümdeki "Deli Yüreğim", "Dedikodu" gibi parçalar Can'ın eski albümlerine nazaran daha çok ses getirdi. 1997 yılında ise, Serdar Ortaç'ın bestelediği "Padişah"lı albüm yayınlandı. "Padişah"la birlikte Sibel Can, Türkiye'nin en çok konuştuğu isim haline geldi. 1999 yılında Hakan Ural'dan ayrıldı. 2000 yılında çıkarttığı "İşte Türk Sanat Müziği, İşte Sibel Can" adlı albümle yeni bir döneme girdi. Aynı yıl Sulhi Aksüt ile evlendi ve bu evlilikten Emir isminde bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Sibel Can, albüm çalışmalarının yanında birçok dizide ve filmde de yer aldı. "Kaldırım Çiçeği", "Gülüm", "Bize Ne Oldu" ve "Berivan" gibi dizilerle kamera karşısında da başarısını kanıtladı. 2001 yılından beri Emre Plak ile çalışan sanatçı en son 2007 yılında "Akşam Sefası" adlı albümü ile sevenleriyle buluştu.

Sibel Can, albüm çalışmalarının yanında birçok dizide ve filmde de yer aldı. "Kaldırım Çiçeği", "Gülüm", "Bize Ne Oldu" ve "Berivan" gibi dizilerde kamera karşısına geçti.

Sibel Can, 15 Nisan 2015 tarihinde Fox TV'de başlayan “Sesi Çok Güzel” adlı yarışma programının jürisi oldu. Her hafta yeni yeteneklerin yarıştığı programda jüri koltuğunda oturanlar Sertab Erener, Sibel Can ve Gökhan Türkmen olacak.

Evlilikleri : 1.evliliği : Hakan Ural ile 28 Eylül 1988 tarihinde evlendi. 17 Şubat 1999 Tarihinde boşandı. Engincan (d. 27 Ocak 1992) ve Melisa (d. 22 Ağustos 1994) adından iki çocuk dünyaya getirdi.

2. evliliği : 2000 yılında müteahhit Sulhi Aksüt ile evlendi. 2010 yılının Eylül ayında boşandılar. Bu evlilikten Emir (d.Ağustos 2000) isminde bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Albümleri

1987 - Günah Bize

1988 - Bulursun Beni

1989 - Rüyalarda Buluşuruz

1990 - Hasretim

1991 - Bir Güneş Batışında

1992 - Seni Sevmek

1993 - Hayat Devam Ediyor

1994 - Hatırasıdır

1995 - Şarkılar da Senden Yana

1997 - Bu Devirde

1999 - Daha Yolun Başındayım

2000 - İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can

2001 - Canım Benim

2003 - Sen Benimsin

2005 - Özledin mi?

2007 - Akşam Sefası

2009 - Benim Adım Aşk

2011 - Seyyah

2012 - Meşk

2014 - Galata

Filmleri ve dizileri

1996 - Kaldırım Çiçeği

1997 - Gülüm

1998 - Sibel

1999 - Bize Ne Oldu

2002 - Berivan

2002 - Papatya ile Karabiber

2005 - Saklambaç

2006 - Ah İstanbul

Metin Akpınar Kimdir?

Metin Akpınar, 02 Kasım 1942 tarihinde İstanbul’un Aksaray semtinde Nadide ve Mustafa çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Pertevniyal Lisesi'nde eğitim gördü. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu..

1957’de İstanbul Yeşil Sahne’de tiyatroya başladı, 1962'de Türk Talebe Birliği'nde amatör olarak tiyatroya devam etti. İki yıl sonra ilk kez profesyonel bir oyunda yer aldı ve bu tarihten sonra önemli tiyatro yapımlarında rol aldı. 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda ilk profesyonel oyunu olan "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" ile sahneye adım attı. 1967 yılında ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Haldun Taner, Zeki Alasya ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Kurulduğu andan 1992 yılında kapanana kadar tiyatronun idari müdürlüğünü üstlendi. Devekuşu Kabare döneminde Zeki Alasya ve kabare ekibi ile birlikte sergiledikleri Yasaklar, Reklamlar, Beyoğlu Beyoğlu, Deliler gibi birçok oyun hala severek izleniyor.

İlk sinema filmi Kemal Sunal için de bir ilk olan 1972'de Ertem Eğilmez'in çektiği başrollerinde Tarık Akan ve Filiz Akın'ın oynadıkları Tatlı Dillim olmuştur. Bu filmin ardından Zeki-Metin ikilisi olarak birçok filmde birlikte oynadılar. Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanınan aktör, “ Nereye Bakıyor Bu Adamlar ”, “ Davetsiz Misafir ”, “ Patron Duymasın ”, “ Köyden İndim Şehire ”, “Petrol Kralları ” gibi filmlerde rol aldı.

Ertem Eğilmez imzasını taşıyan birçok filmde Zeki Alasya, Münir Özkul, Kemal Sunal, Halit Akçatepe gibi usta isimlerle aynı sahneleri paylaştı. Bu filmlerden sonra Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Metin Akpınar dörtlüsü başrolde “Köyden İndim Şehire” ve “Salak Milyoner” filmlerini çektiler. Bu iki film halen televizyonda yayınlandığında beğenilerek izlenmektedir. Zeki-Metin efsanesinin ortaya çıktığı ilk film ise 1974 yılında gösterime giren Mirasyediler filmidir. Zeki Metin filmlerinin en akılda kalan filmleri sosyal sorunlara da değinen “Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Patron Duymasın, Petrol Kralları” filmleridir.

Metin Akpınar, Kemal Sunal ile birlikte oynadığı ve yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı “ Propaganda ” filmiyle adından söz ettirdi. Zeki Alasya ile birlikte yarattıkları şaşkın kahraman ikilisini geride bıraktığını açıklayan aktör, bundan sonraki kariyerine kendi başına devam etme kararı aldı.

Metin Akpınar, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Eşref Kolçak ve Zeki Alasya gibi emektar oyuncuların yer aldığı “ Güle Güle ” filminde ve yönetmenliğini Tunç Başaran’ın üstlendiği “ Abuzer Kadayıf” adlı bir filmde de rol aldı.

 “Papatyam” adlı dizisinde oynamıştır.

Eşi: Göksel Özdoğdu ile 17 Şubat 1961'de evlendiler (Ayrıldılar)

Oynadığı Tiyatro Oyunları

- Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım - Ulvi Uraz Tiyatrosu

- Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Vatan Kurtaran Şaban - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Astronot Niyazi - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Ha Bu Diyar - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Haneler - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Keşanlı Ali Destanı - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Aşk Olsun - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Deliler - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Geceler - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Yasaklar - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Beyoğlu Beyoğlu - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Reklamlar - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

- Dün Bugün - Devekuşu Kabare Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

Senaryo

1975 - Nereden Çıktı Bu Velet (Sinema Filmi)

Oyuncu

2012 - Aşkın Halleri (Sabri) (TV Dizisi)

2009 - 2011 - Papatyam (Necati ) (TV Dizisi)

2008 - Anında Görüntü Show (Kendisi) (TV Dizisi)

2006 - Kısık Ateşte 15 Dakika (Resul) (Sinema Filmi)

2006 - Eve Giden Yol 1914 (Reşat Ağa) (Sinema Filmi)

2006 - Amerikalılar Karadeniz'de 2 (Muhtar Salih) (Sinema Filmi)

2005 - Çat Kapı (TV Dizisi)

2005 - Döngel Karhanesi (Bertan) (Sinema Filmi)

2004 - Eğreti Gelin (Tavid) (Sinema Filmi)

2002 - Rus Gelin (Damat Adayı Rıza) (Sinema Filmi)

2000 - Baykuşların Saltanatı (Doğuhan) (TV Dizisi)

2000 - Abuzer Kadayıf (Abuzer Kadayıf/Ersin Balkan) (Sinema Filmi)

1999 - Propaganda (Rahim) (Sinema Filmi)

1999 - Güle Güle (Galip) (Sinema Filmi)

1998 - Yerim Seni (Şahin) (TV Dizisi)

1993 - Hastane (Hastabakıcı Hakkı Baharbahçe) (TV Dizisi)

1992 - Zeki Metince (TV Dizisi)

1992 - Biz Bize Benzeriz (Metin) (TV Dizisi)

1988 - Güler Misin Ağlar Mısın (Metin) (TV Dizisi)

1986 - Namus Düşmanı (Ali) (Sinema Filmi)

1985 - Yanlış Numara (Erol) (Sinema Filmi)

1985 - Patron Duymasın (Erol) (Sinema Filmi)

1983 - Dönme Dolap (Lütfü) (Sinema Filmi)

1983 - Davetsiz Misafir (Halim/Rüstem/Karadenizli) (Sinema Filmi)

1982 - Görgüsüzler (Vakkas) (Sinema Filmi)

1982 - Baş Belası (Metin) (Sinema Filmi)

1981 - Şaka Yapma (Metin) (Sinema Filmi)

1979 - Vay Başımıza Gelenler (Halis) (Sinema Filmi)

1979 - Köşe Kapmaca (Halis) (Sinema Filmi)

1978 - Petrol Kralları (Metin) (Sinema Filmi)

1978 - Cafer'in Çilesi (Refik) (Sinema Filmi)

1977 - Sivri Akıllılar (Metin) (Sinema Filmi)

1977 - Aslan Bacanak (Sinema Filmi)

1976 - Nereye Bakıyor Bu Adamlar (Sinema Filmi)

1976 - Her Gönülde Bir Aslan Yatar (Danyal) (Sinema Filmi)

1975 - Nereden Çıktı Bu Velet (Sinema Filmi)

1975 - Güler Misin Ağlar Mısın (Metin) (Sinema Filmi)

1975 - Beş Milyoncuk Borç Verir Misin (Metin) (Sinema Filmi)

1974 - Salak Milyoner (Hayret) (Sinema Filmi)

1974 - Mirasyediler (Metin) (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Süleyman) (Sinema Filmi)

1974 - Köyden İndim Şehire (Hayret) (Sinema Filmi)

1974 - Hasret (Alev'in Menajeri) (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim (Mahmut) (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim (Faik Coşkun Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

1973 - Oh Olsun (Doktor Metin) (Sinema Filmi)

1973 - Canım Kardeşim (Kancı Mehmet) (Sinema Filmi)

1972 - Tatlı Dillim (Metin) (Sinema Filmi)

1972 - Feryat (Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

Emel Sayın Kimdir?

Emel Sayın, 20 kasım 1945 tarihinde Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğmuştur. 1926'da Türkiye’ye gelen muhacir bir aile olan Suat ve Ahmet Sayın’ın 4 kız çocuklarından en büyüğüdür. Şenel, Fatoş ve Hülya adlarında kız kardeşleri vardır. Anne ve babası Toprak Mahsulleri Ofisinde çalışıyorlardı. Emel Sayın ilkokula anneannesinin yanında, Kayseri Cumhuriyet İlkokulunda başlamıştır. Okuldaki şarkı yarışmalarında hep birinci olur. Ortaokulu ailesinin yanında Konya’da okur. Sonra Üsküdar’a taşındılar.

13 yaşındayken Arif Sami Toker'den müzik dersleri almaya başladı. Sonraki yıllarda Münir Nurettin Selçuk'tan da dersler aldı ve yeteneği ile dikkat çekmeye başladı.

Edirne, Uzunköprü Gazi Turhan Bey Ortaokulu ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun oldu. Lise eğitimini Edirne'de tamamladıktan sonra üç yıl boyunca İstanbul Belediye Konservatuarı'nda, Münir Nurettin Selçuk'un da hocalığını yapmış olan Alis Rosenthal'dan şan dersleri aldı. Bu arada Hürriyet Haber Ajansı'nın açtığı yarışmada Münir Nurettin Selçuk’a ait klasik bir eser okuyarak ‘Ses Kraliçesi’ seçildi.

Henüz 17 yaşındayken Ankara Gençlik Parkı'nda Gönül Yazar’ın ilk eşi Necdet Yazar'ın gazinosunda ilk defa sahneye çıktı.

İlk kez 17 yaşında sahneye çıkmaya başlayan Sayın, 1963 yılında Ankara Radyosu'nun sınavını kazanarak, buradaki yedi yıllık hizmetine başladı. Ankara seyircisi karşısında sahne tecrübesi kazanan sanatçı, Egemen Bostancı'nın teklifiyle İstanbul'a taşındı ve İstanbul Radyosu'na geçti. Lalezâr Gazinosu’nda assolist olarak sahne almaya başladı.

İstanbul'da bulunduğu yıllarda şöhreti giderek artan Emel Sayın, albümlerinin yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı. Ayrıca 2001 yılında Aşkım Aşkım adlı televizyon dizisinde ve daha sonra Karınca Yuvası adlı dizide rol aldı.

1974 yılında çekilen Mavi boncuk adlı filmi Tarık Akan'la oynadığı en güzel filmlerinden birisidir. Bu filmde Emel Sayın, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tarık Akan ile başrolü paylaştı.

Emel Sayın’a 1998 yılında Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir.

Emel Sayın, 1966 yılında 21 yaşındayken ilk eşi İsmet Kasapoğlu ile evlendi. 1975 yılında boşanan çift bir yıl ayrı kalabildi ve 1976’da tekrar nikah masasına oturdu. 1979 yılında tekrar boşandı.

Emel Sayın, 1979’un 20 Haziran’ında ‘Gazinocular Kralı 'Fahrettin Aslan’ın oğlu Selçuk Aslan’la fırtınalı bir evliliğe adım atar. Eylül 1981’de ayrılırlar.

Emel Sayın, daha sonra 4 Haziran 1986 tarihinde Amerikalı David Younnes ile evlendi. 1999 yılında boşandılar.

Albümleri

Sus Kalbim Sus / Anılardan Bir Demet 1, (1971)

Gel Gel Gel / Anılardan Bir Demet 2, (1971)

Doyamadım Sana / Anılardan Bir Demet 3, (1971)

Son On Yılın En Sevilen On Şarkısı, (1972)

Emel Sayın, (1973)

Emel Sayın 73, (1973)

Emel Sayın 74, (1974)

Emel Sayın 75, (1975)

Emel'in Dünyası, (1975)

Emel Sayın 76, (1976)

Emel Sayın, (İran) (1977)

Sensiz Olmuyor (1978)

Rüzgar, (1979)

Emel'in Seçtikleri, (1980)

Bir Şarkıdır Yalnızlığım, (1982)

Emel Sayın 85, (1985)

Sevgiler Yağsın, (1985)

Sevgisiz Yaşayamam, (1987)

Sevdalılar, (1987)

Kanımda Kıvılcım, (1989)

Üzüldüğün Şeye Bak, (1990)

İstanbul Şarkıları, (1991)

Gücendim Sana, (1992)

El Bebek Gül Bebek, (1993)

Başroldeyim, (1997)

Ah Bu Şarkılar, (2000)

Dinle, (2001)

Emel Sayın Münir Nurettin Söylüyor, (2006)

Filmleri

2008 - Aşkım Aşkım (13 Bölüm) (TV Dizisi)

2007 - Beyaz Melek (Sinema Filmi)

2006 - Karınca Yuvası (TV Dizisi)

2004 - Cennet Mahallesi (TV Dizisi)

2009 - Avrupa Yakası 6. Sezon (TV Dizisi)

2001 - Aşkım Aşkım (TV Dizisi)

1995 - Azmi (Konuk Sanatçı) (TV Dizisi)

1986 - Olacak O Kadar (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

1983 - Neşeli Kuklalar (Video)

1980 - Rüzgar (Sinema Filmi)

1977 - Acı Hatıralar (Sinema Filmi)

1974 - Çam Sakızı (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Sinema Filmi)

1974 - Hasret (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim

1973 - Düşman

1972 - Süreyya

1972 - Gülizar

1972 - Feryat

1971 - Makber

1971 - Kavanoz Dipli Dünya

1971 - Hicran

1971 - Feride

1970 - Şampiyon

1970 – Eyvah

Cem Yılmaz Kimdir?

Cem Yılmaz, 23 Nisan 1973'te İstanbul'da Kocamustafapaşa’da doğdu. Aslen Sivaslıdır. Anne adı Sabahat, baba adı Arif’tir. Can adında bir ağabeyi ve Özge adında bir kızkardeşi vardır. Kocamustafapaşa'da ki Mehmet Akif İlkokulu'nda 4. sınıfta okurken ailesiyle birlikte Bahçelievler'e taşındı. Ortaokulu Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu'nda bitirdi. Lise öğrenimi Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde görmüştür.

Bir mizah dergisi olan Leman Dergisinde karikatür çalışmalarına başladığında, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde sürdürüyordu.

İlk stand-up gösterisini Leman Kültür'de, 1995'in Ağustos ayında gerçekleştirdi. Aynı senenin aralık ayında Beşiktaş Kültür Merkezi"nde sahne almaya başladı. 2001 yılı sonuna kadar 1200'ün üstünde gösteriye çıktı. Hemen hemen bütün gösterileri kapalı gişe oynadı. Türkiyenin yanı sıra, Avrupa ve Amerikada da sahne aldı.

Leman Dergisi'nde yayınlanan çalışmalarını "Karikatürler" isimli kitabında yayınladı. İlk sinema deneyimini, 1998 yılında Ömer Vargı'nın yönettiği "Herşey Çok Güzel Olacak" isimli filmde Mazhar Alanson ile başrolü paylaşarak tatmış oldu. Film, Türkiye ve Avrupada yaklaşık 1 miyon 800 bin kişi tarafından izlendi.

Reklam dünyasında da adından söz ettiren sanatçı , "Panasonic" reklamlarının radyo spotlarıyla iki yıl üst üste Kristal Elma ödülüne layık görüldü. Radyo spotlarının yanı sıra, Panasonic, Mavi Jeans,Telsim, Doritos, Opet ve Türk Telekom gibi markaların reklamlarında oynadı. Yer aldığı her reklam filmi gündem konusu olmayı başardı.

Gösterileri 2000 senesinde Star TV tarafından yayınlanmaya başlandı ve "Gösteri" adıyla piyasa sürüldü.

2001 yılında çıkan kısa dönemden faydalandı ve Temmuz 2001'de askerliğini yaptı.

12 Kasım 2004'te vizyona giren, çekimleri tamamlanmasına karşın yapımcı firma ile yaşanan problemler sebebiyle montajı ve gösterimi geciken, 4 farklı karakterde oynayarak başrolünü üstlendiği, Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini yaptığı G.O.R.A. ile bir kez daha milyonları sinema salonlarına çekmeyi başardı.

2007 senesinde Cem Yılmaz, “CMYLMZ Fikir Sanat” adında sinema, televizyon, sahne ve diğer medyalar için yapımlar tasarlayan ve uygulayan bir fikir-sanat üretim şirketi kurmuştur. Daha önce de senaryo ve oyunculuk çalışmalarıyla birçok çalışmaya imza atan Cem Yılmaz, artık şirket bünyesinde senarist, oyuncu, yönetmen, yapımcı olarak görev alacak.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 2011 vergilendirme döneminde gelir vergisi listesine 71. sıradan girerken, Yılmaz'a bağımsız müzisyen, ses sanatçısı, konuşmacı, sunucu gibi faaliyetlerinden oluşan geliri için 2 milyon 488 bin 198 lira gelir vergisi tahakkuk ettirildi.

Cem Yılmaz ve sinema ve televizyon oyuncusu Ahu Yağtu (d. 11 Temmuz 1978)10 Mart 2012 tarihinde Pera Palas Otel’de evlendi. Balayı için Dubai’ye gittiler. Evlenmeden önce 4.5 aylık hamile olan Ahu Yağtu, çocukları 2 ağustos 2012 tarihinde doğduğunda adını Kemal koydular. Ünlü çift 24 Aralık 2013 tarihinde tek celsede boşandı.

Cem yılmaz'ın son gösterisi olan CM101MMXI FUNDAMENTALS'ın sinema gösterimi de 2013 yılının ocak ayında sinemalarda aynı isimle gösterime girdi.

2014 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini Cem Yılmaz’ın yaptığı “Pek Yakında” adlı sinema filminde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Çağlar Çorumlu, Ayşen Gruda, Tülin Özen, Şirincan Çakıroğlu ile birlikte rol aldı.

Zeki Alasya Kimdir?

Tiyatro ve sinema oyuncusu ve yönetmen.

Zeki Alasya, tam adıyla Zeki Şenol Alasya, 18 Nisan 1943 yılında İstanbul Şehzadebaşı'da doğdu. Aslen Kıbrıslıdır. Robert Koleji'nin orta bölümünü bitirdi. Okul döneminde bir yandan tabelacılık yapıyordu.

Sanat hayatına 1959'da MTTB (Millî Türk Talebe Birliği) tiyatrosunda amatör olarak başladı. Bir süre dekoratörlük ve rehberlik yaptı. 1964 yılında, Arena Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başladı. Mister Nato, Kargalar Okulu, Şampanya ve Viski gibi oyunlarda rol aldı. 1965'te Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra 1967'de Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Bu topluluğun tüm oyunlarında oyuncu, yazar, yönetmen olarak çalıştı.

Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. 37 yıl birçok filmde beraber yer aldılar. 1977 yılında da yönetmenlik yapmaya başladı. Yönettiği filmlerin çoğunda oyuncu olarak yer aldı. Sinemaya uzun süre ara verdikten sonra son filmi olan "Güle Güle"de oynadı.

Oyuncu olarak; Salak Milyoner, Beş Milyoncuk Borç Verir misin, Köyden İndim Şehire, Güler misin Ağlar mısın, Nerden Çıktı Bu Velet, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Hasip ile Nasip, Güle Güle, filmlerde rol aldı.

Yönetmen olarak; Aslan Bacanak, Sivri Akıllılar, Caferin Çilesi, Petrol Kralları, Doktor, Köşe Kapmaca, Vay Başımıza Gelenler, Elveda Dostum gibi filmleri var.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

Zeki Alasya Oya Alasya’dan boşandıktan sonra 1983'te Türkiye 2. Güzeli seçilen Sema Yunak ile 13 sene büyük bir aşk yaşadı.

Yapımcılığını Türker İnanoğlu'nun yaptığı, 28 Ocak 2014 – 17 Mart 2015 tarihleri arasında Kanal D'de yayınlanan “Küçük Ağa” dizisinde Mehmet Ağa karakterini canlandırırken Sarp Levendoğlu, Birce Akalay, Zafer Algöz, Emir Berke Zincidi, Hakan Bilgin, Banu Zorlu, Nazan Diper, Şükrü Türen, Kenan Ece ile birlikte oynadı.

Evlilikleri

1. eşi: Oya Alasya evlendi ve 1987 senesinde boşandı. Bu evlilikten Zeynep adında bir kızı var.

2. eşi: Zeki Alasya kendinden 30 yaş küçük olan Jülide Atak ile 2008 de evlendi.

Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde 8 Mayıs 2015 tarihinde 72 yaşında vefat etti.

Filmleri ve Dizileri

Yönetmen

2004 - Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de (Sinema Filmi)

2001 - Herşey Oğlum İçin (Sinema Filmi)

2001 - Dedem, Gofret ve Ben (TV Dizisi)

1998 - Yerim Seni (TV Dizisi)

1993 - Hastane (TV Dizisi)

1992 - Zeki Metince (TV Dizisi)

1988 - Güler Misin Ağlar Mısın (TV Dizisi)

1986 - Namus Düşmanı (Sinema Filmi)

1986 - Dikenli Yol (Sinema Filmi)

1985 - Yaz Bitti (Sinema Filmi)

1985 - Yanlış Numara (Sinema Filmi)

1985 - Patron Duymasın (Sinema Filmi)

1984 - Kaptan (Sinema Filmi)

1983 - Dönme Dolap (Sinema Filmi)

1983 - Davetsiz Misafir (Sinema Filmi)

1982 - Elveda Dostum (Sinema Filmi)

1979 - Vay Başımıza Gelenler (Sinema Filmi)

1979 - Köşe Kapmaca (Sinema Filmi)

1979 - Doktor (Sinema Filmi)

1978 - Petrol Kralları (Sinema Filmi)

1978 - Cafer'in Çilesi (Sinema Filmi)

1977 - Sivri Akıllılar (Sinema Filmi)

1977 - Aslan Bacanak (Sinema Filmi)

Senaryo

2004 - Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de (Sinema Filmi)

2000 - Adada Bir Sonbahar (TV Filmi)

1983 - Dönme Dolap (Sinema Filmi)

1979 - Doktor (Sinema Filmi)

1978 - Petrol Kralları (Sinema Filmi)

1977 - Sivri Akıllılar (Sinema Filmi)

1975 - Nereden Çıktı Bu Velet (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Sinema Filmi)

1974 - Köyden İndim Şehire (Sinema Filmi)

Oyuncu

2014 - 2015 - Küçük Ağa (Mehmet Ağa) (TV Dizisi)

2013 - Bizim Okul (Ayfer) (TV Dizisi)

2013 - 2014 - Arka Sokaklar 8. 9. Sezon (Vasıf) (TV Dizisi)

2009 - Aşk Geliyorum Demez (İsmail) (Sinema Filmi)

2008 - Görgüsüzler (Nurullah) (TV Dizisi)

2008 - Anında Görüntü Show (Kendisi) (TV Dizisi)

2008 - 2011 - Akasya Durağı (Nuri Baba) (TV Dizisi)

2007 - Oyun Bitti (Tahsin) (TV Dizisi)

2007 - Hayattan Korkma (Rıfkı) (Sinema Filmi)

2006 - Can (TV Filmi)

2004- Şans Kapıyı Kırınca (Peder Alfonzo) (Sinema Filmi)

2004 - Yabancı Damat (Ökkeş Usta) (TV Dizisi)

2004 - Pardon (Cezaevi Müdürü) (Sinema Filmi)

2004 - Kalbin Zamanı (Fikret) (Sinema Filmi)

2004 - Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de (Cumhurbaşkanı) (Sinema Filmi)

2004 - 2007 - Cennet Mahallesi (Komiser Cemil) (TV Dizisi)

2003 - Ömerçip (Tonton Dede) (Sinema Filmi)

2003 - Yeşilçam Denizi (Tv Programı)

2003 - Hababam Sınıfı: Merhaba (Boz Ali) (Sinema Filmi)

2002 - Rus Gelin (Federasyon Başkanı) (Sinema Filmi)

2002 - Anne Babamla Evlensene (Sermet) (TV Dizisi)

2001 - Dedem, Gofret ve Ben (Rıza) (TV Dizisi)

2000 - Oyunbozan (Kemal Yılmaz) (Sinema Filmi)

2000 - Adada Bir Sonbahar (Mehmet) (TV Filmi)

1999 - Güle Güle (İsmet) (Sinema Filmi)

1998 - Yerim Seni (Muharrem) (TV Dizisi)

1993 - Hastane (Dr. Salih Marmara) (TV Dizisi)

1992 - Zeki Metince (TV Dizisi)

1992- Biz Bize Benzeriz (Zeki) (TV Dizisi)

1988 - Güler Misin Ağlar Mısın (Zeki) (TV Dizisi)

1986 - Namus Düşmanı (Veli) (Sinema Filmi)

1985 - Yanlış Numara (Sami) (Sinema Filmi)

1985 - Patron Duymasın (Şakir) (Sinema Filmi)

1984 - Gülümseyen Dünya (Sinema Filmi)

1983 - Dönme Dolap (Selami) (Sinema Filmi)

1983 - Davetsiz Misafir (İlyas ) (Sinema Filmi)

1982 - Baş Belası (Zeki Gürses) (Sinema Filmi)

1981 - Şaka Yapma (Zeki) (Sinema Filmi)

1979 - Vay Başımıza Gelenler (Kamil) (Sinema Filmi)

1979 - Köşe Kapmaca (Donanma Kamil) (Sinema Filmi)

1979 - Garibin Çilesi Ölünce Biter (Zeki) (Sinema Filmi)

1979 - Doktor (Tabelacı) (Sinema Filmi)

1978 - Petrol Kralları (Zeki) (Sinema Filmi)

1978 - Cafer'in Çilesi (Cafer) (Sinema Filmi)

1977 - Sivri Akıllılar (Zeki) (Sinema Filmi)

1977 - Aslan Bacanak (Sinema Filmi)

1976 - Nereye Bakıyor Bu Adamlar (Sinema Filmi)

1976 - Her Gönülde Bir Aslan Yatar (Bekçi Zeynel) (Sinema Filmi)

1976 - Hasip İle Nasip (Nasip/Muhlis/Vakkas) (Sinema Filmi)

1975 - Nereden Çıktı Bu Velet (Sinema Filmi)

1975 - Güler Misin Ağlar Mısın (Zeki) (Sinema Filmi)

1975 - Beş Milyoncuk Borç Verir Misin (Zeki) (Sinema Filmi)

1974 - Şenlik Var / Bal Kız (Selim) (Sinema Filmi)

1974 - İmparator (İspirto Nuri) (Sinema Filmi)

1974 - Salak Milyoner (Himmet) (Sinema Filmi)

1974 - Mirasyediler (Zeki) (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Şeker Kamil) (Sinema Filmi)

1974 - Köyden İndim Şehire (Himmet ) (Sinema Filmi)

1974 - Beş Tavuk Bir Horoz (vehbi bey) (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim (Hüsnü) (Sinema Filmi)

1973 - Kolsuz Kahramanın Kolu (Sinema Filmi)

1973 - Kaynanam Kudurdu (Sinema Filmi)

1973 - Hamsi Nuri (Torik) (Sinema Filmi)

1972 - Tatlı Dillim (Antrenör) (Sinema Filmi)

1972 - Tarkan Altın Madalyon (Doğu Vandal Kralı) (Sinema Filmi)

1972 - Sev Kardeşim (Avukat) (Sinema Filmi)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi