Azerbaycan'ın ünlü şarkıcısı Röya, Kesin Bilgi albümü sonrası Gülşen'i yakınında görüp kankası bellemiş!

Azerbaycan'ın çok ünlü şarkıcılarından biri olarak kabul edilen Röya, aynı ünü Türkiye'de de sahiplenmek adına Kesin Bilgi isimli albümünü ve tanıtımını Türkiye'de yaptı. Hayranı olduğu Gülşen'in de Röya'nın albümü Kesin Bilgi'ye destek verdiği, aşikar. Röya, Türkiye hayranı olduğunu özellikle de Gülşen'in izinden yürüyerek, Türk sanatçıları arasına katılmak istediğini verdiği bir demeçte açıkladı

Azerbaycan'ın ünlü şarkıcısı Röya, Kesin Bilgi albümü sonrası Gülşen'i yakınında görüp kankası bellemiş!

Azerbaycan'ın çok ünlü şarkıcılarından biri olarak kabul edilen Röya, aynı ünü Türkiye'de de sahiplenmek adına  Kesin Bilgi isimli albümünü ve tanıtımını Türkiye'de yaptı. Hayranı olduğu Gülşen'in de Röya'nın albümü  Kesin Bilgi'ye destek verdiği, aşikar. Röya, Türkiye hayranı olduğunu özellikle de Gülşen'in izinden yürüyerek, Türk sanatçıları arasına katılmak istediğini verdiği bir demeçte açıkladı

Aslında düşündüğüm bir şey değildi. Türkiye’de bir radyonun yöneticisi olan bir arkadaşım bu fikri ortaya attı ve çok zorladı beni. Yaklaşık 2 yıl düşündüm.Azerbaycan’da bulunduğum noktadan sonra risk almak tabi ki kolay değildi ama bir o kadar da heyecanlı bir durumdu. Sonunda sıfırdan başlamanın heyecanını yaşamak istedim ve risk aldım. Ozan Çolakoğlu ve Gülşen’le yollarınız nasıl kesişti?

Azerbaycan’da reklamlarda rol aldım. Önceliğim müzik ama gerçekten kendimi bulduğum bir iş olursa içinde olurum sanırım.

Gülşen, neredeyse en başından beri takip ettiğim ve kendime çok yakın hissettiğim biriydi. Yaptığı işleri ve duruşunu çok başarılı buluyordum. Tanışınca da yanılmadığımı anladım. Söz yazarı kadınları güçlü bulduğum için kendisine ayrı bir sevgim var. Gün geçtikçe samimiyetimiz arttı. 3 yıl olacak neredeyse. Sonra daOzan Çolakoğlu’yla tanıştık.

Gülşen’den sürekli şarkı istedim

Son şarkınız ‘Kesin Bilgi’nin oluşma sürecinden biraz söz eder misiniz?

Gülşen’den bir şarkı istiyordum sürekli. Bir gün menajerimi arayıp şarkının hazır olduğunu söylemiş. Ben Azerbaycan’daydım. Hemen geldim Türkiye’ye. ‘Kesin Bilgi’de beni görüp hissettiğini söyledi. İlk dinlediğimde ben de çok heyecanlandım. Ozan da işi çok yükseltti. Ben de elimden geldiği kadarıyla okudum. Ortaya çıkan iş beni çok mutlu etti. Şimdi keyfini sürüyorum.

İyi işler rekabetle çıkar

Türkiye’deki kadın şarkıcılar arasında bir rekabet var. Tedirgin olmadınız mı?

Amaç rakibi kırmak, parçalamaksa ben yokum ama rakibinden daha iyisini yapıp çıtayı yükseltmekse işte o harika bir şey. İyi işler, iyi rekabet ortamlarında çıkar. Birileri birilerine rahatsızlık vermeli. Azerbaycan’daki müzik dünyasıyla burası arasında farklar var tabii…

Türkiye’de uzun zaman alıyor anlaşılmak. Azerbaycan’da 3 günde anlaşılırsınız. Biraz da sektörün büyüklüğüyle alakalı bu. Yavaş yavaş, sindire sindire geldiğiniz nokta daha kıymetli ve kalıcıdır her zaman.

NEVİ ŞAHSINA MÜNHASIRIM

Kendinize müziğinize, sahnenize yakın gördüğünüz kim var?

Herkes şahsına münhasırdır. Sevdiğim, izlemek istediğim sanatçılar var elbette ama kimseyi müziğime ya da sahneme yakın görmüyorum. Lezzetli olan da bu değil midir zaten…

Peki kendinize rakip gördüğünüz biri var mı?

Bu sektör kocaman bir pasta ve herkes o pastadan pay almak istiyor. Sevilsin, dinlensin, beğenilsin istiyor. Bu anlamda baktığınızda sektörde herkes herkesin rakibi. ‘Diğer yandan benim rakibim bu’ diyebileceğim biri yok ama rakip her zaman iyidir.

KENDİMDEN EMİN VE İDDİALIYIM

Hırslı biri misiniz?

Çok hırslıyım ama öyle zarar veren türden değil. Tatlı tatlı…

Neler hayal ediyorsunuz Türkiye’de?

En büyük hayalim gerçekten sevilmek. Daha somut, elle tutulur bir şey isterseniz, büyük bir konser hayalim var. Umarım gerçek olur.

Fotoğraflarınızda hayli iddialısınız, genel olarak iddialı bir insan mısınız?

İddialı olduğumu söyleyebilirim.  Eğer eminsem, iddialı olmaktan çekinmem.

Kendinizle, dış görünüşünüzle çok uğraşır mısınız?

Aslında öyle bakımdan bakıma koşan bir kadın olmadım hiç ama saç ve tarzla alakalı sürekli değişiklik arayan bir yapım var. Çok uğraşırım o yüzden kendimle.

Ben hiçbir zaman çok yemek yiyen biri olmadım. Biraz yapımla alakalı sanırım. Fit olmak için büyük çaba sarf etmiyorum ama sağlıklı yaşam için pilates yapıyorum.

İdolüm Whitney Houston

 Yeni projeler var mı?

Tabii ki. Artık durmak yok! 2016’nın ilk çeyreğinde yeni bir şarkı daha çıkarmak istiyoruz. Çalışır durumdayız.

Şarkısını seslendirmeyi istediğiniz müzisyenler var mı?

Var ve peşlerindeyim, çok yakında! Bir idolünüz var mı? Örnek aldığınız biri?

Whitney Houston diyebilirim...

Türkiye’de nasıl bir hayatınız var?

Keyifli ve bol koşturmacalı. Burada kendimi rahat hissediyorum.

Gözüm dönünce adeta deliririm

Şarkının klibinde 800 bin liralık aracı parçalamışsınız… Gerçekte sevgilinizin aracına bunu yapar mısınız?

Tabii ki... Ben deli bir kadınım. Gözüm dönünce pahalı ya da değil, fark etmez.

Kimleri dinlemekten hoşlanıyorsunuz?

Öncelikle Nilüfer ve Sezen Aksu. Gülşen, Soner Sarıkabadayı da bayıldığım isimler. Bu aralar bir de Mabel Matiz dinliyorum sıklıkla.

Röya kimdir?

Azerbaycan'ın en ünlü kişilerinden olan Azeri pop şarkıcısı, model ve oyuncu Röya Ayhan ya da tam adıyla Röyale Yakup kızı Necefova 14 Haziran 1982, Bakü doğumludur. Sanatçı şu sıralar türkiyede çıkaracağı albümün hazırlıklarını yapmaktadır.

Azerbaycan'ın başlıca pop yıldızlarından biri olan Röya Ayhan, şarkıcılığın yanı sıra oyunculuk ve modellik de yapmış, Mahalle ve İstanbul Tatili filmleri ile Yanmış Köprüler adlı televizyon dizisinde oynamıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz