Görüş Bildir

Barış Falay domuz gribi hastalığı ile adeta sarsıldı, usta sanatçı Falay’ın sağlık durumu nasıl?

Medcezir dizisi ile harikalar yaratan şu sıralar Paramparça dizisinde boy gösteren efsane sanatçı Barış Falay, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanan ve yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Efsane sanatçı Barış Falay’a şu aralar bir çok ünlünün yakalandığı domuz gribi teşhisi konuldu.

Barış Falay domuz gribi hastalığı ile adeta sarsıldı, usta sanatçı Falay’ın sağlık durumu nasıl?

Medcezir dizisi ile harikalar yaratan şu sıralar Paramparça dizisinde boy gösteren efsane sanatçı Barış Falay, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanan ve yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Efsane sanatçı Barış Falay’a şu aralar bir çok ünlünün yakalandığı domuz gribi teşhisi konuldu.

Gayrettepe’deki hastanede tedavi altına alınan Star TV’nin yayınladığı fenomen dizi Paramparça’da boy gösteren Barış Falay’ın bu nedenle bir süredir çekimlere katılamadığı ortaya çıktı.

Barış Falay sağlık durumuyla ilgili açıklamayı sosyal medya platformu twitter hesabından hayranları için paylaştı.

Medcezir

Medcezir, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından geliştirilen televizyon dizisi. Josh Schwartz tarafından yaratılmış Amerikan yapımı The O.C. dizine dayanmaktadır. Dizinin baş rolünde İstanbul'un kenar mahallelerinden birinde büyüyen Yaman Koper karakterini canlandıran Çağatay Ulusoy ve zengin bir ailenin kızı olan Mira Beylice'yi canlandıran Serenay Sarıkaya yer aldı.

Medcezir'in prömiyeri 13 Eylül 2013 tarihinde Star TV'de yapıldı. Aldığı başarılı reytingler sonucunda ikince sezonda devam etmesine karar verildi ve ikinci sezon 12 Eylül 2014'te başladı. Dizinin yönetmeni Ali Bilgin, dizinin üçüncü sezonda da devam edebileceğini açıkladı. Ancak ikinci sezonda alınan, beklenenden daha düşük reytingler sonucunda dizinin senaristi Ece Yörenç, dizinin sona ereceğini açıkladı. Dizi, 12 Haziran 2015'te yayınlanan 77. bölümüyle sona erdi.

Dizi, ilk sezonun sonunda 25.6 milyon lira ciro yaparak en çok ciro yapan ve yapımcısına en çok kazandıran beşinci dizi oldu. Dizi, olumlu eleştiriler almasının yanı sıra dünyanın en başarılı yapımları arasında yer aldığı söylendi ve birçok kez orijinalinden daha iyi olduğu yorumları yapıldı. Dizi 2014 yılında 41. Altın Kelebek ödül töreninde "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Dizi Müziği" kategorilerinde iki ödül aldı. Ayrıca 2015 yılındaki 42. Altın Kelebek Ödül töreninde ise "En İyi Kadın Oyuncu" "En İyi Erkek Oyuncu" "En İyi Dizi Yönetmeni" ve "En İyi Dizi Müziği" kategorilerinde aynı anda toplamda dört ödül aldı. Medcezir, ödül töreninden bir kaç ay öncesinde final yapmış olmasına rağmen 42. Altın Kelebek Ödül töreninde en çok ödülü alan dizi olarak imzasını attı. İki yılda toplamda altı Altın Kelebek Ödülü alarak tekrardan başarısını göstermiş oldu. Aynı zamanda, 9. Uluslararası Seul Drama Ödülleri’nde "En İyi Dizi" kategorisinde ikincilik ödülü olan Gümüş Ödül’e layık görüldü. Medcezir dizisinin aday gösterildiği ve kazandığı daha çok sayıda ödül vardır.

Konusu

Yaman, İstanbul'un kenar mahallelerinden biri olan Tozludere'de yaşamaktadır. Abisinin doğum gününde abisinin çaldığı bir arabanın içerisinde olduğu için tutuklanır. Sonrasında Av. Selim Serez, Yaman'a avukatlık yapmaya başlar. Abisiyle birlikte mahkemeye çıkan Yaman beraat eder ancak abisi hapse girer. Annesi ve üvey babasıyla yaşayan Yaman, annesi tarafından evden kovulur. Bunun üzerine Yaman'da kendi gençliğini gören ve geleceğinin parlak olacağını düşünen Selim Serez, onu kendi yaşadıkları yer olan Altınkoy'a götürür. Selim Serez'in eşi Ender Serez, Yaman'ı hırsız olduğu için evde istemez. Oğulları Mert Asım Serez ise Yaman'ı çok sever ve onlarla kalmasını ister. Burada yan komşuları Mira ile karşılaşınca Mira onu Selim'in yeğeni zanneder.Yaman kendini tanıttığında ise Mira onun kurmaca yaptığını düşünür. Ender'in Yaman'ı istememesi üzerine Yaman'ı evine götüren Selim, evde polisleri görür. Yaman'ın annesi eşini bıçaklamış ve tutuklanmıştır. Bunun üzerine Yaman'ı tekrar kendi evine götüren Selim, Yaman'ın evde bahçıvan olarak çalışacağını söyleyerek Ender'i Yaman'ın kalması için ikna eder. Zamanla Yaman'ın aslında Selim'in yeğeni değil araba hırsızı olduğu ortaya çıkar. Mira ise aslında aşık olmadığı sevgilisi Orkun'la birlikte olmasına rağmen Yaman'dan hoşlanmaya başlar. Çünkü onun farklı biri olduğunu hisseder. Mert ise Mira'nın en yakın arkadaşı Eylül'ü çocukluğundan beri sevmektedir ancak Eylül bundan habersizdir. Zamanla Mira ile Yaman'ın sevgili olmasının ardından Orkun, Mira'yı ondan çaldığını düşünerek Yaman'dan intikam almaya çalışır. Eylül ise ilk başlarda Mert'i küçümsese de zamanla aşık olur. Mira'nın beynindeki tümor ise yaşamını belirleyen bir faktördür. Mira'nın piyano dersi aldığı hocası Tan Mira'ya aşıktır ancak Mira bundan habersizdir. Tan'ın Mira'yı kaçırmasının ardından ortaya çıkan aşk sonrasında Tan ölür. Kenan ise Altınkoy'da kalıcı olabilmek için Mira'nın annesi Sude ile bir ilişki yaşamaya başlar. Daha sonra açığa çıkan bu ilişki herkesi şaşkına çevirir ve birçok şeyin başlangıcı olur.

Yaman'ın babasının mafya babası Turunç Nadir'e yaptıklarını Yaman ve Kenan'a ödetmek isteyen Nadir'in Altınkoy'a yerleşmesiyle herkesin hayatı değişir. Mira'nın annesi geleceğini sağlama almak için Ender'in babası Asım Şekip Kaya ile evlenmeye karar verir. Düğün günü Selim, Ender'in başka birisiyle aşk yaşadığını öğrenmesinin ardından Ender'le konuşmak için arabayla düğünden ayrılır. Ancak araba şarampolden yuvarlanır ve Ender ölür. Bu kayıptan sonra herkes birbirinden uzaklaşır. Yaman ile Mira ayrılmış, Mert ve Eylül ise ilişkilerine ara vermiştir.Bu sıkıntılar sonucunda Mert,Yaman,Selim denize açılırlar ve uzun bir süre ortalıklarda görünmezler.Fakat bu kaçamak evlerine hırsız girmesiyle son bulur.Altınkoy'a döndüklerinde artık hiçbir şey eskisi gibi değildir.Uzun bir süre sonra iki çift de eski hallerine döner. Sude hamiledir ve herkes bebeğin Kenan'dan olduğunu söylemesine rağmen o bebeğin Asım'dan olduğunu iddia etmektedir. Görüşmeye gittiği sırada Kenan, Sude'yi öldürmeye kalkar. Aynı zamanda orada olan Mira ise Kenan'ı vurarak sakat bırakır. Annesi bu olaydan sonra Yaman'ın Mira'yla evlenmesini istemez ancak daha sonra Mira'yı affeder. Yaman ve Mira, nişanlanmalarının ardından kendilerine bir yol çizerler. Mira, düğünden sonra ameliyat olacaktır. Yaman ve Mira'nın kumsalda evlendikleri sırada Yaman'ın eski sevgilisi ve Turunç Nadir'in eşi Leyla, Nadir'in bankada sakladığı video kayıtlarını kullanarak Orkun'a bir oyun oynar. Asım Şekip Kaya bebeğin Kenan'dan olduğunu anlayarak Sude'den boşanmaya karar verir. Ancak mahkemeden bir gün önce ölür. Orkun kendisine oyun oynandığını fark etmesinin ardından Leyla ile birlikte yanındaki arkadaşı Ayşe'yi rehin alır. Ayşe kaçmaya çalıştığı sırada Orkun'un bacağından tutmasıyla düşerek kafasını taşa vurur ve ölür. Orkun, Yaman'ı onları rehin tuttuğu eve çağırarak öldürmeyi planlar. Bunu başaramaz tam Yaman'ı vuracakken silah tutukluluk yapar ve ölümüne kavga başlar.Fakat Selim yetişir.Orkun'un uçurumdan yuvarlanırken Yaman'ın ve Selim'in tutmasıyla ikiside kurtulur ama son anda Yaman'ı bıçaklar. Bu sırada atak geçiren Mira hastaneye kaldırılır ve acilen ameliyata alınır. Öleceğini düşünen Mira Yaman'la son kez konuşur. Daha sonra Yaman'ın da bıçaklandığı fark edilir ve ameliyata alınır. Uzun süre sonra Selim, üniversitede hocalığa başlar,Sedef'de Altınkoy'da kalır.Orkun tımarhaneye yatırılır, Sude bebeği ve eski eşi Faruk ile birlikte yaşamaya başlar. Mira ve Yaman ise ameliyattan sağ salim çıkmış Eylül ve Mert ile tatile çıkarlar.Mira Yaman'a tatilde bir süpriz yapar ve bebek yapma kararı alırlar...

Karakterleri

Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan Medcezir'de Yaman Koper Çağatay Ulusoy, Mira Beylice Serenay Sarıkaya, Selim Serez ise Barış Falay tarafından canlandırıldı. İlk sezonun sonunda ölerek diziden ayrılan Ender Serez karakteri Mine Tugay tarafından canlandırıldı. Selim ve Ender karakterlerinin tek çocuğu Mert Asım Serez'e Taner Ölmez ve Mira karakterinin en yakın arkadaşı Eylül Buluter'e Hazar Ergüçlü hayat verdi. Asude Beylice'yi Şebnem Dönmez ve Sedef Kaya'yı Defne Kayalar canlandırdı.

Büyük bir iş adamı olan Asım Şekip Kaya'yı Can Gürzap, Mira ve Beren'in babası Faruk Beylice'yi Murat Aygen, Beren Beylice'yi Miray Daner, Yaman'ın abisi Kenan Koper'i Ali Aksöz, Orkun Cıvanoğlu'nu Metin Akdülger ve bir mafya babası olan Nadir Baktıroğlu'nu (Turunç Nadir) Kürşat Alnıaçık canlandırdı. Ayrıca ilk sezondan itibaren Saim Karakale, Ecem Akbin, Batuhan Begimgil, Batuhan Ekşi, Ezgi Sözüer, Meriç Aral, Sibel Taşçıoğlu, Cenk Kangöz, Hare Sürel, Serhat Parıl, Pınar Tuncegil, ikinci sezondan itibaren ise Aslı Orcan, Barış Alpaykut, Aybüke Pusat, Nurcan Eren, Turhan Cihan Şimşek, Burak Deniz düzenli olarak dizide yer aldı ve bazı karakterler sezon içerisinde diziden ayrıldı. Erdil Yaşaroğlu, Çağlar Ertuğrul, Koray Candemir, Halil Sezai, Jamal Hammadi, Kenan Doğulu gibi birçok oyuncu ve ünlü kişi çeşitli rollerde diziye konuk oyuncu olarak katıldı.

Paramparça

Paramparça, Türk drama televizyon dizisidir. İlk bölümü 1 Aralık 2014'te Star TV'de yayınlandı. 15 yıl önce aynı hastanede doğan ve yanlış ailelere verilen iki kız çocuğunun ve ailelerinin hayatının anlatıldığı dizinin senaryosu Yıldız Tunç tarafından yazılıyor. Yönetmen koltuğunda Cevdet Mercan'ın oturduğu dizinin yapımı Endemol Türkiye tarafından üstleniliyor. Dizi Pazartesi akşamlarının en çok izlenen dizisi ilk bölüm 5 gibi reyting alırken ileriki bölümlerde reytingleri 11'e kadar yükselmiştir.

Konusu

Kavuşmaları kadar ayrılmaları da imkansız… Büyük, paramparça bir aşk hikayesi… Ayrı dünyalara ait olan iki insan, ne kavuşmaları ne de ayrılmaları mümkün… İki kaza ile yoları hiçbir zaman ayrılmayacak şekilde kesişen 6 kişi... Bambaşka hayallere ve hayatlara yürürken yolları birleşecek ve sonsuza kadar ayrılmaz bağlarla birbirine bağlanacaklar… Çok zor ekonomik şartlarda 14 yaşındaki kızını yetiştirmeye çalışan Gülseren, görümcesi ile yaşamaktadır. Yaşadıkları küçük dünyayı zorlayacak hevesleri olan 14 yaşındaki kızıyla baş etmeye çalışırken hayatı bir anda tepetaklak olur. Genç kadın, kendisini yıllar önce terk eden kocasıyla boşanma işlemlerini yürütürken, yağmurlu bir günde, travmatik bir olay sonucunda Cihan ile karşılaşır. Cihan, evli ve iki çocuk sahibi bir adamdır. İyi bir baba, cesur bir işadamı, mutsuz bir erkektir. 15 yıl arayla gelen iki kaza ile, iki kadın bir erkek ve üç çocuğun hayatı ve kaderleri hiç beklemedikleri, üstüne üstlük aşılması mümkün olmayan bir şekilde sonsuza kadar birbirlerine bağlanacaktır. Ortadaki soru cevapsız, çözüm imkansızdır.

Karakterleri

Cihan Gürpınar (Erkan Petekkaya) - 41 yaşındaki Cihan sağduyulu, dürüst ve başarılı bir iş adamı. Eşi Dilara, oğlu Ozan ve kızı Cansu ile bir yalıda yaşıyorlar. Hizmet sektöründe restoran ve kafe zincirleri var. Uzun zaman önce bitirmeyi denediği evliliğini tekrar bitirmek isterken tanıştığı Gülseren’de eşinde bulamadığı içtenliği ve sahiciliği görüp ona aşık olur. Cihan duyguları, evliliği ve çok sevdiği “kızı” arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak.

Psikiyatrist Ayşe (Şükran Ovalı)

Harun Erguvan (Barış Falay) - Cihan'dan bir iki yaş büyük olan Harun, 1995 yılında intihar eden kardeşinin intikamını Cihan'dan almak ister. İlk adım olarak Cihan'ın babası Rahmi'nin kendisine borçlanmasını sağlamış, Cihan'ın kızı Hazal'ın çıplak görüntüsünün olduğu bilgisayarı ele geçirmiştir. Dilara'ya aşıktır. En büyük düşmanı Cihan Gürpınar'dır.

Alper Tek (Cemal Hünal) - Cihan ile aynı yaşlarda ve Cihan’ın küçük hisseli ortağı. Hırslı ve kifayetsiz bir adam. Aileden zengin ancak zamanla servetini eritmiş. Aslında küçük ölçekli bir işadamı ama Cihan sayesinde daha büyük sofraya oturmak istiyor. Bu amacı için Cihan’ın kuyusunu kazmaktan çekinmeyen bir karakter. Karısı Solmaz’la çıkar birliği açısından uyum içindeler.

Dilara Terzioğlu (Ebru Özkan) - Dilara, Cihan’ın eşi. Güzel bakımlı ve sosyal bir kadın olan Dilara aynı zamanda aileden gelen sermaye ile Cihan’ın sahibi olduğu şirketlerin de ortağı. Ancak Dilara pek işlerle ilgilenmiyor, Kimsesiz Çocuklara Toplumsal Destek Vakfı’nda başkan olmak en çok ilgilendiği konu. Şefkatli ve özverili bir anne olmaktan çok ait olduğu cemiyetin takdir ettiği bir kadın olmaya önem veriyor.

Solmaz Tek (Güneş Emir) - Alper’in eşi ve Dilara’nın en yakın arkadaşı. Cihan ve Dilara’nın arasını açmak için gizliden iş çevirmekten çekinmez. Dar gelirli bir aileden geliyor. Aileden zengin Alper ile ne yapıp edip evlenmiş, sosyeteye dahil olmuş. Zamanla Alper’in aile serveti eridiği için Cihan’la büyük bir iş ortaklığının onların tek çıkış yolu olacağını düşünüyor.

Özkan Gülpınar (Tolga Tekin) - Gülseren’in lise son sınıfta kaçarak evlendiği havai, sorumsuz ve çapkın eşi. Kolay yoldan para kazanma derdinde olup uzun süreli çalışamayan bir karakter. Hazal beş yaşındayken gittiği Almanya’da başka biriyle birlikte olup kanunsuz işler yaparak hapse girmiştir. Gülseren ve Hazal ile hiç görüşmediği gibi kızı için gönderdiği ufak tefek paraları da kardeşi Keriman biriktirmektedir. Gülseren bir süreden beri onu boşamak istemekte ancak Özkan bulunamadığı için yasal engellerden dolayı boşanamıyorlar.

Keriman Akçatepe (Nursel Köse) - Gülseren’in görümcesi. Kendisine ve kardeşi Özkan’a aileden kalan evde Gülseren ile birlikte yaşıyor. Gülseren’in o evde oturma hakkı olmadığını iddia edip onu huzursuz etmekle kalmıyor, Özkan ile gizliden haberleşip Özkan’ın gönderdiği paraları Gülseren’e söylemeden biriktiriyor. Kendi çıkarı için yapmayacağı kötülük, çevirmeyeceği entrika yok.

Cansu Gürpınar (Leyla Tanlar) - Cansu, Cihan ve Dilara çiftinin 15 yaşındaki kızları. Cansu, derslerinde ve binicilikte oldukça başarılı. Sıcak, dürüst ve iyi bir genç kız. Annesinin mesafeli oluşu ve onun başarı hırsından dolayı babası ile daha arası daha iyi. En büyük destekçisi ağabeyi Ozan.

Hazal Gürpınar (Alina Boz) - Hazal, Gülseren’in 15 yaşındaki kızı. Babasının Almanya’da gurbette çalıştığı için kendileriyle ilgilenmemesi yüzünden babasız büyümüş. Maddi sıkıntı içinde olmalarına rağmen lükse ve statüye çok düşkün. Bu uğurda annesine yalan söylemekten de çekinmiyor.

Ozan Gürpınar (Burak Tozkoparan) - Ozan, 18 yaşında bir öğrenci. Ergenlik döneminde olduğundan bir asabi ve babası ile araları pek iyi değil. Ancak kardeşi Cansu ile arası çok iyi.

Rahmi Gürpınar (Civan Canova) - Cihan’ın babası. Evlilik ve babalık konusunda başarısız olmakla kalmayıp iş hayatında da başarısız bir adamdır. İstanbul’dan sonra Rusya’ya gitmiş orada da dolandırıcılık yaparak bir sürü borcu arkasında bırakıp Cihan’ın hayatına tekrar girer. Gelini Dilara ve Alper ile iş birliği içine girerek oğlunun arkasından iş çevirmekten çekinmez.

Candan Soylu (Ahu Yağtu) - Dilara'nın eski arkadaşı. Aynı zamanda avukat olan Candan, Son bölümlerde Özkan'ın Cansu'yu velayetine alma davasına bakmaktdır.

Maide (Hümeyra) - Harun'un halasıdır.

Barış Falay Kimdir?

Barış Falay, 9 Nisan 1972 tarihinde Balıkesir Edremit’de memur bir ailenin ikinci çocuğu olarak doğmuştur. Babası memur olduğu için çocukluğu farklı şehirlerde geçmiş. Trakya’dan Diyarbakır’a kadar dolaşmış. Boşnak göçmeni olan Barış Falay’ın ablasının adı “Biriz”dir. İlkokul üçüncü sınıfta Ankara’ya gelmişler ve ilkokulu, ortaokulu, liseyi hep Ankara’da okumuş Barış Falay.

Lise ikinci sınıftayken ışıkçı olarak çalıştığı tiyatroda, gelmeyen bir oyuncunun yerine sahneye çıkmış, çıkış o çıkış.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinin (DTCF) Tiyatro Bölümünü bitirmiştir. Üniversitede okurken barmenlik, garsonluk ve yaz tatilinde Bodrum’da bar işletmeciliği yaptı. Önce çeşitli özel tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’ nda 2 yıl çalıştıktan sonra, 1997 yılında İzmit Şehir Tiyatrosu’nun kuruluş sınavına girdi ve o tiyatronun kadrolu sanatçısı oldu. “Hamlet” ile başlayan tiyatro hayatı, “Üç Kuruşluk Opera”, “Misafir”, “Kamyon”, “Roberto Zucco”, “Kırmızı Yorgunları”, “Azizname”, “Barış”, “Bahar Noktası”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Karar Kimin” ve daha birçok oyunda oynayarak devam etti.

 “Deniz Kızı Masalı”, ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı tiyatro oyunları yönetti. Tiyatro hayatına Kocaeli Büyükşehir Tiyatrosunda devam etti. Barış Falay, tiyatronun bünyesindeki Tiyatro Okulunda eğitmenlik yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Barış Falay, Aralık 2015 ayında istifa etti.

Tatlı Hayat, Yarım Elma, Dadı gibi sitkomlarda ufak rollerde canlandırdığı başarılı karakterler ile dizi kariyerine atılan Barış Falay ilk yükselişini Aliye adlı dizide canlandırdığı Mücahit (Müco) karakteri ile yapmıştır. “Ezel” dizisinde “Kerpeten – Ali Kırgız” rolünü canlandırmıştır.

Barış Falay, oyuncu Esra Ronabar ile 7 Temmuz 2006 tarihinden beri evlidir. “Rüzgar Mavi” (d.2009) adında bir oğlu var.

Filmleri ve Dizileri

Oyuncu

2014 - Paramparça (Harun) (TV Dizisi)

2013 - 2014 - Medcezir (Selim Serez) (TV Dizisi)

2013 - 20 Dakika (TV Dizisi)

2011 - Ya Sonra (Cem Kantoğlu) (Sinema Filmi)

2011 - Al Yazmalım (Cemşit Ateş) (TV Dizisi)

2009 - 2010 - Ezel (Ali Kırgız) (TV Dizisi)

2008 - Şeytanın Pabucu (Niyazi) (Sinema Filmi)

2008 - Kirpi (Jilet Sadi) (Sinema Filmi)

2007 - Çemberin Dışında (Mafya) (TV Dizisi)

2006 - Bebeğim (Yavuz Köroğlu) (TV Dizisi)

2006 - Amerikalılar Karadeniz'de 2 (Müslüm Gürses Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

2004 - Karım ve Annem (Coşkun) (TV Dizisi)

2004 - Aliye (Mücahit Gürboğa (Müco)) (TV Dizisi)

2002 - Yarım Elma (TV Dizisi)

2002 - 2004 - Kuzenlerim (Engin Öğretmen) (TV Dizisi) 2004

2001 - 90-60-90 (TV Dizisi)

2000 - Dadı (Şafak) (TV Dizisi)

1995 - Çiçek Taksi (TV Dizisi)

Erkan Petekkaya Kimdir?

Beyaz Gelincik, Hanımın Çiftliği, Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve Hanımeli Sokağı gibi Türk televizyonlarının en başarılı yapımlarında karşımıza çıkan Türk dizi oyuncusu. Konservatuar çıkışlı bir oyuncu olan Petekkaya, 1993 yılından bu yana Devlet Tiyatroları’nda kadrolu oyuncu olarak sahne almaktadır.

Erkan Petekkaya, 11 Aralık 1970 tarihinde, Diyarbakır’da dünyaya geldi. Bir kız kardeşi vardır. Çocukluğunun büyük bir kısmını İstanbul’da geçiren Petekkaya, Mehmet Karamancı İlkokulu'nda, daha sonra Bostancı Ortaokulu ve Fenerbahçe Lisesi’nde ilk ve orta dereceli öğrenimi tamamlamasının ardından 1989 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı kazandı.

1993 yılında Devlet Tiyatroları’nda kadrolu sanatçı olarak çalışmaya başlayan Petekkaya, 1994 yılında, kamera şakası programları ile tv dünyasına adım attı. 1998 yılında Güzel Günler ve Aynalı Tahir, 2001 yılında ise Aşkına Eşkiya dizilerinde rol alan oyuncu, 2003 yılında rol aldığı Serseri dizisiyle beraber artık ekranların tanınmış yüzleri arasına girmişti.

2005 yılında ilk büyük rolünü Beyaz Gelincik dizisiyle elde eden Petekkaya, aynı yıl rol aldığı Köpek adlı dizide canlandırdığı Yılmaz karakteri ile Beyaz İnci Televizyon Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.

Erkan Petekkaya, 2009 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazdığı, Serdar Akar yönetmenliğinde çekilen, ve Yavuz Bingöl ile Beren Saat’in başrolünde rol aldığı “Gecenin Kanatları” adlı filmde rol alarak ilk beyazperde deneyimini yaşadı. Aynı yıl televizyon kariyeri açısından da verimli bir dönem geçiren Petekkaya, Bahar Dalları, Hanımın Çiftliği ve Sonbahar dizilerinde rol aldı.

Erkan Petekkaya, Öyle Bir Geçer Zaman Ki adlı dönem dizisinde Ali Kaptan karakterini canlandırdı. 2010 – 2013 tarihleri arasında yayınlanan ve İsmini Erkin Koray'ın unutulmaz parçasından alan dizinin senaryosunu Coşkun Irmak'ın yazdı. Oyuncuları ise Ayça Bingöl, Muhammet Uzuner, Wilma Elles, Mete Horozoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Aras Bulut İynemli, Gün Koper, Mine Tugay, Meral Çetinkaya, Emir Berke Zincidi gibi isimlerdir.

Erkan Petekkaya’nın İstanbul'da işlettiği "MestET" adında bir kasap dükkanı vardır.

2012 - 2014 yılları arasında yönetmenliğini Aydın Bulut ‘un yaptığı “Dila Hanım” adlı dizide başrolde olmak üzere Hatice Şendil, Mahir Günşiray, Hülya Darcan, Necip Memili, Yonca Cevher ile birlikte oynadı.

2014 yılında “Paramparça” adlı dizide başrolü Nurgül Yeşilçay ile paylaştı.

Erkan Petekkaya, 2003 yılında Didem Petekkaya ile evlendi. Cem Cano (d.2004) adında bir oğlu vardır.

Ödülleri

2011 - 38.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - Drama dalında En iyi erkek oyuncu (Öyle Bir Geçer Zaman ki 1. Sezon)

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

2001 - Deli Dumrul : Güngör Dilmen - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1997 - Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı : Aziz Nesin - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1996 - Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1994 - Korku (oyun) : Orhan Asena - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1993 - Sokak Kedisi Marilu : Yeşim Dorman - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1993 - Mitos Güzeli : Coşkun Irmak - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

2014 - Paramparça (Cihan) (TV Dizisi)

2012 - 2014 - Dila Hanım (Rıza Bey) (TV Dizisi)

2010 - 2013 - Öyle Bir Geçer Zaman ki (Ali Akarsu) (TV Dizisi)

2010 - Hanımeli Sokağı (Gavurdağlı Deli Osman) (TV Dizisi)

2009 - Hanımın Çiftliği (Milletvekili) (TV Dizisi)

2009 - Gecenin Kanatları (Cemal) (Sinema Filmi)

2009 - Bahar Dalları (Balıkçı) (TV Dizisi)

2008 - 2009 - Son Bahar (Galip Türker) (TV Dizisi)

2007 - Sessiz Fırtına (Yiğit Sancaktar) (TV Dizisi)

2005 - Köpek (Yılmaz) (TV Dizisi)

2005 - Beyaz Gelincik (Ömer Aslanbaş) (TV Dizisi)

2003 - Taştan Kalp (İsmail)(TV Filmi)

2003 - Serseri (Bülent) (TV Dizisi)

2003 - Japonyalı Gelin (Ömer)(TV Filmi)

2003 - Bedel (TV Dizisi)

2001 - Aşkına Eşkıya (Sadocan) (TV Dizisi)

1999 - Aynalı Tahir (Kadir Arslan )

1998 - Güzel Günler (Talat) (TV Dizisi)

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi