Görüş Bildir

Beyaz Show 29 Ocak'ta Çılgın Bediş'in aşkı Mithat Can Özeri'i ağırladı, Sezen Aksu buram buram terledi

29 Ocak Cuma akşamı Beyaz Show izle! Beyazıt Öztürk'ün sunumuyla 29 Ocak Beyaz Show'da 'Her Şey Aşktan' film ekibi vardı. Her Şey Aşktan ile oyunculuk deneyimine atılan minik serçe Sezen Aksu'nun oğlu Mithat Can Özer, geçtiğimiz gün aralarında aşk iddiaları çıkan Yonca Evcimik ile bir mekanda görüntülenmişti. Mithat Can Özer'e Yonca Evcimik aşkı sorulduğunda ise, ortalık suskunlaştı, gözler Sezen Aksu'yu aradı

Beyaz Show 29 Ocak'ta Çılgın Bediş'in aşkı Mithat Can Özeri'i ağırladı, Sezen Aksu buram buram terledi

29 Ocak Cuma akşamı Beyaz Show izle! Beyazıt Öztürk'ün sunumuyla 29 Ocak Beyaz Show'da 'Her Şey Aşktan' film ekibi vardı. Her Şey Aşktan ile oyunculuk deneyimine atılan minik serçe Sezen Aksu'nun oğlu Mithat Can Özer, geçtiğimiz gün aralarında aşk iddiaları çıkan Yonca Evcimik ile bir mekanda görüntülenmişti. Mithat Can Özer'e Yonca Evcimik aşkı sorulduğunda ise, ortalık suskunlaştı, gözler Sezen Aksu'yu aradı

Mithat Can Özer kimdir

1981 İstanbul doğumlu, Sezen Aksu’nun oğlu genç söz yazarının babası iş adamı Sinan Özer’dir. Bir süre Bilgi Üniversitesi’nde eğitim gördü. Annesi Sezen Aksu “Yürüyorum Düş Bahçeleri’nde…” albümünde söz ve müziği Mithat Can Özer’e ait “Tören” şarkısına da yer verdi.

Mithat Can Özer ve Sezen Aksu “Yeni ve Yeni Kalanlar” teklisinin aynı ismi taşıyan şarkısının söz ve müziği birlikte yazdılar. Temmuz ayında çekimlerine başlanan Şükrü Avşar ve Özcan Deniz’in yapımcılığını üstlendiği, başrollerini Hande Doğandemir ve Şükrü Özyıldız’ın paylaştığı ”Her Şey Aşktan” filminde rol aldı. Bu film, Mithat Can Özer’in ilk oyunculuk deneyimi olacak.

Yonca Evcimik, Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Özer ile görüntülenmişti. Bu görüntülerin ardından ikilinin arasında nasıl bir arkadaşlık olduğu merak konusu oldu.

“İftarlık Gazoz” filminin galasına katılan Yonca Evcimik’e Mithat Can Özer ile arkadaşlığı soruldu. Evcimik habercilere “ Ben de kahve kurslarına başladım işte” diyerek konuyu dağıtmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Sorular karşısında sıkışan Evcimik, “Ben gidiyorum, daha evde hazırlık yapacağım” diyerek habercilerin yanından uzaklaştı.

Yonca Evcimik'in gazetecilere verdiği kaçamak cevaplar akıllara acaba ''Yonca Evcimik ile Mithat Can Özer aşk mı yaşıyor?'' sorusunu getirdi

Sezen Aksu kimdir?

Annesi fen öğretmeni Şehriban Hanım, babası matematik öğretmeni Sami Bey olan Fatma Sezen Yıldırım, 1954 yılının 13 Temmuz'unda DenizliSarayköy'de dünyaya geldi. 3 yaşına kadar doğduğu yerde yaşadı. 3 yaşında İzmir'e, yıllar sonra "Kalbim Ege'de Kaldı" diyeceği yere taşındılar.

Çocuklarını disiplinli yetiştirmeyi isteyen Sami Bey ve Şehriban Hanım, Sezen'e karşı her zaman mesafeli olmaya çalışmışlardı. Ancak bu tutum bile daha küçücük yaşta herkesin ilgisini çekmeye çalışan Sezen'in yaramazlıklarına engel olamamıştı. Etrafındaki insanlar ona Cüce Bela diyordu. Hergün Konak-Köprü troleybüsünde şarkı söylüyor, haftada bir kez saçının rengini değiştiriyor, sıklıklada intihara kalkışıyordu. O yıllarda, sonradan "Allah babama acıdı da şarkıcı oldum." dediği bir de takıntısı vardı: Dansöz olmak.

Üniversite de dahil olmak üzere tüm eğitim sürecini İzmir'de tamamladı. 1973yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne girdi. 1974 yılının Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlenince okulu bıraktı.

Gençlik çağında sanatın bütün dallarına ilgi duyan Sezen, resim, tiyatro ve dans dersleri aldı. Lisede kendini iyice müziğe verdi. 1970 yılında Hafta Sonudergisinin açtığı Altın Ses yarışmasında 6. oldu. Sezen aklında ve kalbinde müzik yatıyor olmasına rağmen 1973 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne girdi. Üniversite kantinini konser salonu gibi kullanan Sezen, üniversiteden ikinci sınıfta ayrılıp İzmir Radyosu sanatçılarının ders verdiği İzmir Radyosu Sanatçılar Derneği'ne girerek yıllarca herkesi peşinde sürükleyen, binlerce dizesi, binlerce melodisi olan kendi çizgisini çizmeye başladı.

Sezen, 1974 yılında bir plak şirketine 3 şarkılık bir bandını gönderdi. Aynı yıl'ın Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlendi. Evliliğinden bir hafta sonra,Yeşil Giresunlu tarafından plak yapmak için çağrıldığı İstanbul'a gelerek plak çalışmasına başladı. 1975'e girerken piyasaya ilk 45'liği çıktı:Haydi Şansım. Plak hemen hemen hiç satmadı.

Yabancı bir şarkıdan alınan besteye söz yazılmıştı ve sonuç tam anlamıyla fiyaskoydu. (Plak Sezen Aksu'ya sorulmadan Sezen Seley adına çıkarılmıştı. Kimbilir belki de daha iyi olmuştu. Yıllar sonra marka olacak bir isim hemen hemen hiç satmayan bir plakla beraber anılmacaktı.) Gene aynı sene (1975) ikinci 45'liği Yaşanmamış Yıllar/Kusura Bakma'yı çıkardı. Albümdeki parçalar Sezen'indi ve plak satışları hiç de fena değildi.

Sezen Aksu üçüncü 45'liği 'Olmaz Olsun/Vurdumduymaz'ı 1976 yılında çıkardı. Plak 45'likler listesinde haftalarca bir numarada kaldı. Bu iki plak Sezen Aksu'nun başlangıcı sayılabilir. 1976 yılında, yıllar sonra idol olacak, şarkıları dillerden düşmeyecek bir Sezen Aksu vardı artık.

Genç sanatçı, 1976 yılında ilk sahne çalışmasına başladı. Bebek Belediye Gazinosu'nda sahne alıyordu. 1977 yılında Allahaısmarladık/Kaç Yıl Geçti Aradan, Kaybolan Yıllar/Neye Yarar 45'likleri ve ilk 33'lüğü olanAllahaısmarladık piyasaya çıktı.

Sezen Aksu'ya inanılmaz bir popularite kazandıran 1991, bambaşka bir albümün çıkış yılıydı. 1991'de müzik yönetmenliğini Onno Tunç'un yaptığı "Gülümse"çıktı. Albüm, 2 milyonu aşan bir tiraj elde etmişti. Albümün bu kadar çok satmasının sebebi şarkıların seçkinliğinin yanısıra Sezen'in hitap kesimiydi. Sezen'i her kesimden insan dinliyordu. Aşka düşen de, aşktan kaçan da, arabesk dinleyen de, pop dinleyen de, varoşu da, zengin kesimi de Sezen'i dinliyordu artık. İçinde bu kadar tezatlık olan insan kesiminin bu albümde birleşmesi "Gülümse"'yi farklı yapan asıl etkendi. 1991'de bu albüme ait "Hadi Bakalım"'ın Avrupa'da single'ı çıktı. Bu signle da klibi olmamasına rağmen iyi bir satış elde etti.

1992'de Sezen yine vokalistlerine albüm yapmaya devam etti. Sertab Erener'i tanıttı bizlere. Sertab'ın ilk albümü "Sakin Ol" başarılı bir satış grafiği çizdi. Sertab'ın albümünden birkaç ay sonra sıra "Levent Yüksel"e gelmişti. Sezen Aksu, Aşkın ve Sertab'tan sonra Levent'in albümünün de prodüktörlüğünü üstlendi. "Med-Cezir" iyi bir tiraj elde etmiş olmasına karşın, satıştan daha önemli olan bu albümün günümüze klasik bırakmasıydı. Albüm, şarkıların güzelliği Levent'in yorumuyla birleşince Tuana, Med-Cezir, Beni Bırakın gibi klasikleri müziğimize kazandırmış oldu.

Sezen Aksu her zaman istediği müziği yapmıştı ama "Gülümse"'den sonra her şey daha da değişikti. Sezen Aksu müzik lüksüne ulaşmıştı. Bu lüks ilk meyvesini 1993 yılında verdi. Sezen, "Deli Kızın Türküsü" ile çıktı karşımıza. Sezen Aksu'nun alışılmış tarzında olmayan bu albüm, kapağına kadar değişikti. Sezen Aksu kitlesini seçmişti ve artık onlara müzik ziyafeti çekiyordu. Bu farklı albümde"Küçüğüm" ve "Masum Değiliz" ilk hit olan parçalardı. Bu albümün bir özelliği ve bir değişikliği daha müzik direktörünün Uzay Heparı olmasıydı.

Uzay, hızlı yaşamayı seviyordu, motosiklet tutkunuydu. 1994'ün, 20 Mayıs'ında Uzay motosikletiyle giderken park halindeki Demet Akbağ'ın arabasına çarptı. Zeynep Tunuslu ile henüz 6 aylık evliydi ve sadece bir gün önce bir çocuğunun olacağını öğrenmişti. 11 gün bitkisel hayatta kalan Uzay, 31 Mayıs günü 26 yaşında aramızdan ayrıldı motosiklet sevdasına. Sanat dünyasını, sevenlerini özellikle genç hayranlarını ve tabii ki Sezen'i yasa boğdu. Sezen, Uzay'ı, "Yas"parçasında sanırım hiçbirimizin yaşamayacağı duygularla yaşadı. Sezen "Yas"'ı kendisinin okuyamayacağını söylemişti ve şarkıyı Levent'in ikinci albümüne koydu. Bu çok özel parçayı Levent Yüksel'e vermesi en doğruydu. Çünkü Levent Yüksel de, Uzay'ın ölümünden sonra albümü bir milyona yakın satmasına rağmen Sezen Aksu'nun arkasında vokal yapacak, bas gitar çalacak kadar tevazusahibi ve vefakar biriydi.

Yonca Evcimik kimdir

, 16 Eylül 1963 tarihinde İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü’nden mezun oldu. 1978-1990 yılları arasında müzikallerde profesyonel dansçı ve şarkıcı olarak çalıştı. Aynı tarihlerde birçok tiyatroda oyunculuk yaptı. Tiyatro ve müzik kariyerine başlamadan önce bir hayat sigorta şirketi için bir satış temsilcisi olarak çalıştı.

1979’da Şan Tiyatrosu’na girdi. 1984’e kadar burada birçok oyun ve müzikallerde yer aldı. Yedi Kocalı Hürmüz, Hisseli Harikalar Kumpanyası, Şen Sazın Bülbülleri,Nükhet Duru ve On Yıl Geçti, Ajda Pekkan Süperstar, Hababam Sınıfı ve Carmen rol aldığı çalışmalardır. Bu dönemde ayrıca Hababam Sınıfı Güle Güle ve Kızlar Sınıfı adlı filmlerde de oynadı. 1985-1988 yılları arasında, Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda Yasaklar, Aşkolsun, Geceler, Reklamlar ve Deliler adlı oyunlarda rol aldı. 1989-1990 yılları arası Gülhane Etkinlikleri’nde sunucu ve Show Girl olarak çalıştı. 1994’de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ülkemizin ilk single’ını yaptı. "8:15 VAPURU" adlı bu single, kısa sürede müzik marketlerde ilk sıralara yükseldi. Aslında bu single’ı yapmaktaki amacı, yeni albümü "YONCA EVCİMİK 1994" ü tanıtmaktı. Bu üçüncü albümü, 1994 yılı Temmuz ayında marketlere girdi. Farklı bir tarz deneyen sanatçı, Jamaican Rap Sound’un Türkiye’de ilk kez kullanıldığı bu albümle popülaritesinden ve başarısından bir şey kaybetmediğini kanıtladı.

Artık sıra her zamanki gibi ‘yeni ve ilk’ şeyler yapmaya gelmişti. Bu amaçla kendisine gelen teklifleri değerlendiren Evcimik , bu kez gerçek anlamda House Musıc ve Soul Vokal çalışması yaparak Avrupa ve dünyaya açılan ilk pop sanatçımız oldu

29 Eylül 1995’de parçanın klibi MTV Party Zone’da gösterildi. 30 Eylül 1995’de Amsterdam Chemistry Dance Club’da yapılan Avrupa Premieri ile çalışmaları start aldı. Gerek promosyonun tamamıyla Avrupa’ya dönük olması ve gerekse single formatının sadece Avrupa’da piyasaya çıkacak olması, bu girişimi daha da önemli kıldı Parça, Hollanda’da 12 inch (promo) ve cd formatında basıldı ve ‘I’m Hot For You’, onun Dub Miksi ve ‘Haydi Durma Dans Et’ adlı üç parçalık single, 1 Ekim 1995’de Avrupa’da satışa sunuldu. Parçanın klibi ise, yurtdışından gelen bir ekip tarafından üç gün ve gece çalışılarak çekildi. Daha önce çektiği video kliplerden ikisi ödül almış Rene Nujiens, klibin yönetmenliğini üstlenirken, prodüktörlüğünü de aynı zamanda ‘I’m Hot For You’ isimli parçanın söz yazarı olan Richard Cameron yaptı. 1997 yılında ‘YAŞASIN KÖTÜLÜK’ isimli single çalışması piyasaya sürüldü.

1998’de ‘GÜNAHA DAVET’ adlı albümü ile tekrar hayranlarıyla buluştu ve müzik listelerindeki yerini aldı.

Evcimik’in ayrıca prodüksiyon çalışmaları da bulunuyor. Birkaç İyi Adam ve Çıtır Kızlar gruplarının single ve albümlerinin prodüktörlüğünü de üstlendi. Tüm bu çalışmaların yanısıra Evcimik, başka bir yönünü de ortaya koyarak klip yönetmenliğine soyundu. Kendi kliplerinin yanısıra prodüktörlüğünü yaptığı Çıtır Kızlar Ve Birkaç İyi Adam gruplarının da birçok klibini yönetti

1991’de Türk Pop Müziğine yeni boyutlar getirerek başladığı çalışmalarının karşılığını birçok ödül alarak gördü. "ABONE" ile başlayan müzik maratonunda aldığı ödüller arasında "En Çok Satan Albüm Ödülü", "Ümit Vaad Eden Sanatçı Ödülü" ve en son olarak Türkiye’nin tek müzik kanalının düzenlediği organizasyonda "Yılın En İyi Kadın Pop Sanatçısı Ödülü" ve KKTC’de düzenlenen bir törende de "Yılın Kadın Pop Sanatçısı Ödülü" bulunmaktadır.

1989-1990 yılları arası Gülhane Etkinlikleri'nde sunucu olarak görev yaptı.

Yonca Evcimik, 1993’te “Karambol Show” adlı bir show programı hazırlayıp sundu. 1996 yılında “Çılgın Bediş” isimli televizyon dizisinde başrol oynadı.

2006 yılında ise ilk kez “Benimle Dans Edermisin” adlı yarışmada jüri koltuğuna oturdu. Yarışmanın dört sezonunda da yer alan Yonca Evcimik, 2008 yaz aylarında yayınlanan “Ikizler” adlı yarışmada da jüri üyesi görevi yaptı.

2007 yılında Cumartesi sabahları ekrana gelen “Yoncimik Harikalar Diyarı” adlı bir çocuk programı sundu.

Yonca Evcimik, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de şahitliğinde, 23 Ocak 1994 tarihinde Harun Özakıncı ile evlendi. 4 sene sonunda 22 Ocak 1998 tarihinde boşandılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir