Burcu Esmersoy'dan isyan çığlığı, Burcu Esmersoy tutuklattı hakim serbest bıraktı,Esmersoy kadına şiddete isyan etti

Atv’nin fenomen programı Elin Oğlu’nun güzel sunucusu Burcu Esmersoy, trafikte bir magandanın yakalanmasına yardımcı olmuştu fakat şahsın serbest kalmasıyla birlikte dayanamayıp isyan etti.

Burcu Esmersoy'dan isyan çığlığı, Burcu Esmersoy tutuklattı hakim serbest bıraktı,Esmersoy  kadına şiddete isyan etti

Atv’nin fenomen programı Elin Oğlu’nun güzel sunucusu Burcu Esmersoy, trafikte bir magandanın yakalanmasına yardımcı olmuştu fakat şahsın serbest kalmasıyla birlikte dayanamayıp isyan etti.

Akşam'ın haberine göre: Bağdat Caddesi’ndeki tecavüz dehşetinin yankıları devam ederken Burcu Esmersoy’dan kadına şiddete yönelik anlamlı tepki geldi. Geçtiğimiz günlerde trafikte seyir halindeyken yanındaki kadına şiddet uygulayan bir kişinin plakasını sosyal medya platformu Twitter’da paylaşıp yakalanmasını sağlayan sunucu, şahsın serbest bırakılmasına isyan etti.

Tuna Aksu ile Nişantaşı’nda yemek yiyen Esmersoy, çıkışta gazetecilere olay gününe dair açıklama yaptı. Güzel sunucu, “Şiddete şahit olunca dayanamadım plakasını paylaştım. Ama adamı serbest bırakmışlar. Bu tür olayların faillerine ağır cezalar verilmeli. Kadına şiddet cezasız kalmasın” diyerek tepkisini dile getirdi.

Burcu Esmersoy Kimdir?

NTV’de sunduğu haber ve spor programlarıyla tanınan Türk sunucu. 2006 yılından bu yana NTV Spor Servisi’ni sunan Esmersoy, Evo ve NYC dergilerinde yazarlık yapmaktadır.

Kamile Burcu Esmersoy, 2 Ekim 1976 tarihinde, Timur Esmersoy’un çocuğu olarak İstanbul’da Zeynep Kamil hastanesinde dünyaya geldi. Çerkez kökenli olan ailesi Burcu Esmersoy 4 yaşındayken boşanmıştır. Ablası ile birlikte babaannesinde büyümüştür. Beşiktaş Lisesi’ni bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi’ne giren Esmersoy, bu okulda Turizm İşletmeciliği okudu ve bu bölümden mezun olmasının ardından New York Üniversitesi’nden Hospitality, Tourism and Sports Management eğitimi aldı.

1997'de katıldığı Miss Turkey güzellik yarışmasında 4. oldu. Ardından 1997 yılında, Miss İnternational yarışmasına katılan Esmersoy, ülkemizi bu yarışmada Japonya’da temsil etmiş ve de Dostluk Güzeli ünvanını kazanmıştı.Medya dünyasına Hıncal Uluç'un sekreteri olarak girdi. Birkaç klip oyunculuğu yaptı. Daha sonra; Bir süre Kanal D’de çocuk programları sunan ve de Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulu’ndan dereceyle mezun olan Esmersoy, 2000 yılında CNN Türk’ün spor departmanına girdi ve de 2005 yılına kadar burada dış haber editörü, spor spikeri ve muhabir olarak görev yaptı.

2006 yılında ise NTV’nin başarılı spor programı Spor Servisi’nin sunuculuğunu yapmaya başlayan Esmersoy, erkek egemenliğindeki bu alanda kısa sürede büyük bir başarı kazandı ve de ekranların vazgeçilmez yüzü haline geldi. Formula 1 yarışlarını yerinde takip etti ve programlar yaptı.

Burcu Esmersoy, İngilizce ve İtalyanca dillerini bilmektedir.

Burcu Esmersoy, Ferrari'nin Reklam Pazarlama ve Sponsorluk Müdürü Massimo Cusimano ile 2005'te Paris'teki Türk Konsolosluğu'nda evlendi. 28 Şubat 2006 tarihinde de İtalya'da bir kilise nikahı yaptı. 2008 yılında boşandı.

Evo Otomobil dergisinde ve NYC dergisinde yazıları yayınlandı.

2010 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün yapımcısı olduğu "Romantik Komedi" filminde Konuk oyuncu olarak yer aldı.

30 Ekim 2010 tarihinde yayınlanmaya başlayan Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği "Yok Böyle Dans" yarışmasında yarışmacı olarak bulundu. Azra Akın’ın İlk sezonun kazananı olduğu yarışmada; Azra Akın, Bedük, Bora Kozanoğlu, Burcu Esmersoy, Burcu Güneş, Defne Joy Foster, Derya Büyükuncu, Eda Taşpınar, Güneri Civaoğlu, Metin Arolat, Nilgün Belgün, Pascal Nouma, Ragga Oktay, Sibel Arna gibi ünlüler yarıştı, jüri koltuğunda ise Lilia Bennett, Saba Tümer, Sait Sökmen ve Tan Sağtürk bulunmuştur.

2011 yılında yapılan "Yok Böyle Dans" yarışmasında ise Burcu Esmersoy sunucu olarak görev yapmıştır.

2012 yılında Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasında da sunuculuk yaptı. Popstar 2013 programında sunuculuk yaptı.

Ayrıca Evo Otomobil dergisinde ve NYC dergisinde yazıları yayınlandı.

Burcu Esmersoy, Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş'nin patronu sevgilisi Sami Kresepi'yle 2 Ekim 2013 tarihinde evleneceğini açıkladı, fakat 2014 yazına ertelendi. Ancak evlenemedikleri gibi Şubat 2014 tarihinde ayrıldıkları açıklandı.

Ardından 2014 yılında yaklaşık 1 yıldır aşk yaşadığı Başar Savur'la evliliğin eşiğinden döndü.

Burcu Esmersoy 12 Şubat 2015 tarihinde Tv8'de yayınlanan "İşte Benim Stilim" programına konuk yarışmacı olarak katıldı.

Oynadığı Dizi Ve Filmler

2014 - Arkadaşım Hoşgeldin (Kendisi) (Tv Programı)

2013 - BKM Güldür Güldür (TV Dizisi)

2012 - Çocuklar Duymasın

2011 - Dedektif Memoli

2010 - Romantik Komedi    

Elin Oğlu

Elin Oğlu sunuculuğunu Burcu Esmersoy ve Sinan Çalışkanoğlu'nun yaptığı, 21 Mart 2015'den beri Cumartesi geceleri atv'de yayınlanan talk-show programı. Güney Kore'de yayınlanan Non-Summit programının Türkiye versiyonudur.

Sinan Çalışkanoğlu kimdir?

Sinan Çalışkanoğlu, 26 Ocak 1978 tarihinde İstanbul’da doğmuştur.

Akademi İstanbul Tiyatro bölümünü bitirdi. Daha sonra Pera Güzel Sanatlar Merkezinde pandomim ve oyunculuk dersleri aldı.

Sinan Çalışkanoğlu, Tiyatro oyunlarının yanı sıra birçok reklam filmi ile sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. Garanti Bankası, Ülker, Opet, Ace, Biskrem, Turkcell reklamlarında oynadı.

2006 yılında “Selena” adlı bilim kurgu ve komedi türü televizyon dizisinde Sinan Çalışkanoğlu Hades karakterini canlandırırken Sinem Kobal da Selana rolünde oynamıştır. Dizide Hazal Şenel, Parla Şenol, Gökhan Keser, Zuhal Topal, Hakan Altıner, Kayhan Yıldızoğlu, Ümit Erdim, Serkan Şenalp, Cansu Demirci gibi oyuncular rol aldı.

2010 yılında “Türk Malı” adlı dizide Yarcan Kıymık karakterini canlandırırken Şafak Sezer, Binnur Kaya, Hazal Şenel, Barış Çelikkol, Özkan Uğur, Melek Baykal, Bekir Aksoy, Devin Özgür Çınar ile beraber rol aldı.

2011 yılında “ Şanslı Masa” adlı programı Orçun Kaptan ile birlikte moderatörlüğünü yaptı.

2012 yılında “Sabit Kanca” adlı sinema filminde İsmail Baki Tuncer, Orhan Aydın, Halil Sezai ile beraber oynadı.

2013 yılında “Kapış Kapış” adlı yarışma programını sundu.

2014 yılında “İncir Reçeli 2” adlı sinema filminde Halil Sezai Paracıkoğlu, Sinan Çalışkanoğlu, Şafak Pekdemir, Ahmet Uz, Selim Akgül ile birlikte rol aldı.

Sinan Çalışkanoğlu, 2014 yılında “Kertenkele” adlı dizide Timur Acar, Erdinç Gülener, Şemsi İnkaya, Eda Özerkan, Umut Oğuz ile birlikte rol aldı.

Evlilikleri

1.eşi: Sinan Çalışkanoğlu, 2 Eylül 2007 tarihinde oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu ile evlendi. 10 Mart 2010 yılında boşandı.

2.eşi: 8 Temmuz 2013 tarihinde oyuncu Tuğba Sarıünal ile evlendi. 16 Kasım 2015 tarihinde boşandılar.

21 Mart 2015 tarihinde Atv ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Elin Oğlu” adlı canlı yayınlanan talk-show programını Ömür Varol ve Sinan Çalışkanoğlu beraber sunmaya başladı. Türkiye'de hayatını sürdüren, farklı milletlerden Robbie-Lee Valentine (İngiltere), Allen Hulsey (ABD), Emrach Uskovski (Slovakya), Andrey Polyanin (Rusya), Manuel Reina (İspanya), Danilo Zanna (İtalya), Chaby Han (Çabi) / Han Chang-yub (Güney Kore), Antonio Stokes (ABD), Medoune Niang (Senegal), Masataka Kobayashi (Japonya) ile masaya oturdular.

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

2011 - Terapi - Tiyatro Kılçık

2009 - Cin Ali Aşık - Tiyatro Kılçık

2008 - Ayşegül Sıkıntıda - Tiyatro Kılçık

2005 - Döne Döne - Werner Schwab - Tiyatro Oyunevi 2004 - Ayşegül Hindistan'da - Tiyatro Kılçık

2002 - Bir Tebessüm - Tiyatro Ti 2000 - Rüzgârla Yarışan Tay - Dersu Yavuz Altun - Devlet Tiyatrosu 1998 -1999 - Kısasa Kısas - William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

2015 - Elin Oğlu (Sunucu)(Televizyon Programı)

2014 - Kim O! (kendisi) (Tv Programı)

2014 - Kertenkele (Levent) (TV Dizisi)2014

2014 - İncir Reçeli 2 (Sinema Filmi)

2014 - Karaman'ın Koyunu (TV Filmi)

2013 - Bir Yastıkta (Şafak) (TV Dizisi)

2012 - İşler Güçler (Konuk Oyuncu (Murat Cemcir’in Lise Arkadaşı) (TV Dizisi)

2012 - Türkün Uzayla İmtihanı (Volkan Kurnaz) (TV Dizisi)

2012 - Sabit Kanca (Sinema Filmi)

2011 - Papaz Kimde (Eray) (Sinema Filmi)

2010 - İncir Reçeli (Erol) (Sinema Filmi)

2010 - Yahşi Cazibe (Ejder Taşkın) (TV Dizisi)

2010 - Türk Malı (Yarcan) (TV Dizisi)

2008 - İncir Çekirdeği (Sinema Filmi)

2008 - Osmanlı Cumhuriyeti (Piştici 1) (Sinema Filmi)

2008 - Kirpi (Polis Memuru) (Sinema Filmi)

2006 - Selena (Hades) (TV Dizisi)

2006 - Polis (Haluk) (Sinema Filmi)

2005 - Ters Köşe (TV Dizisi)

2005 - Davetsiz Misafir (Megapiksel Yüksel) (TV Dizisi)

2005 - Beyza'nın Kadınları (Sinema Filmi)

2004 - En Son Babalar Duyar (Konuk Oyuncu Ev Kiralayan)

2004 - Görünmez Adam (Kıl Hakkı) (TV Dizisi)

2003 - Hayat Bilgisi (Atacan) (TV Dizisi

2003 - Bir İstanbul Masalı (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

2002 - Sırlar Dünyası / Sır Kapısı (Doktor) (TV Dizisi)

2002 - En Son Babalar Duyar (Umut) (TV Dizisi)

Azra Akın Kimdir?

Azra Akın, 8 Aralık 1981'de Hollanda'nın Almelo kentinde doğmuştur. Babası aslen Uşak'ın Karahallı ilçesinden ve Eskişehirspor'da futbol oynamış Nazım Akın, annesi ise Afyon'un Emirdağ ilçesinden Hollanda'da Türk ilkokulunda Türkçe öğretmenliği yapan Ayda Akın'dır. Aile 1971 yılında Hollanda'ya yerleşmiştir. Akın'ın kendisinden iki yaş küçük Doruk adlı bir kız kardeşi vardır.

Azra Akın, Hollanda'da bale, resim ve müzik gibi sanat dallarında eğitim görmüştür. Hollanda'da gittiği liseden mezun oldu.

1998 yılında Elite Model yarışması Türkiye ayağı ile birincilik kazanmıştır. Ardından Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen Avrupa Elit Model yarışmasında ilk 15′e girip Elit Model seçildi. Yarışma sonrası Almanya’nın en büyük katalog çekim firması Otto’yla anlaştı. Otto’nun foto modeli oldu. Almanya, İngiltere ve ABD’ye gidip pozlar verdi, defilelere katıldı. Birçok gençlik dergisine kapak oldu.

Daha sonra 2002 yılında Star TV'nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasında birinci olmuştur. Bu yarışma sonucu Miss World yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. İlk olarak Nijerya'da düzenlenmesi planlanan yarışma bu ülkedeki Amina Lawal adlı kadının evlenmeden çocuk sahibi olması ve bunun sonuncunda ölümle cezalandırılmasını protesto için birçok ülke tarafından boykot edilme tehlikesiyle karşılaşınca Londra'ya alınmıştır. Yarışma sonucunda Miss World ünvanını 1932'de Keriman Halis'in ardından Türkiye'ye ikinci defa getiren Azra Akın olmuştur. Bu ünvan 1954'de bir Mısırlı güzele verilen dünya güzelliği ödülünden bu yana nüfusunun büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkeye gitmemişti.

Güzellik yarışmasının ardından Manken-modellik yapan Azra Akın, aynı zamanda reklamlarda ve TV dizilerinde oyunculuk da yapmaktadır.

2005 yılında Tamer Karadağlı ile beraber “Yağmur Zamanı” adlı dizide başrolde Eylül karakterini canlandırdı. 2009 yılında Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Kemal Başar'ın yönetmenliğinde, 72. Koğuş adlı oyunda rol aldı.

30 Ekim 2010 tarihinde Acun Ilıcalı tarafından 2010'da Show TV'de yayınlanmaya başlayan ancak Star TV'ye transfer olan Yok Böyle Dans yarışmasına yarışmacı olarak katıldı ve birinci oldu. Sunuculuğunu; Acun Ilıcalı, Hanzade Durmuş, Burcu Esmersoy, Cem Ceminay’ın yaptığı 1. Sezon yarışmanın jüri koltuğunda Lilia Bennett, Saba Tümer, Sait Sökmen ve Tan Sağtürk bulunmuştur. Yarışmacılar ise; Defne Joy Foster, Azra Akın, Güneri Civaoğlu, Nilgün Belgün, Burcu Esmersoy, Bedük, Metin Arolat, Burcu Güneş, Bora Kozanoğlu, Eda Taşpınar, Derya Büyükuncu, Sibel Arna ve Pascal Nouma’dır.

2011 yılında yarışmanın ikinci sezonunda Azra Akın jüri olarak katıldı.

2011 yılında Star TV'de yayınlanan Geniş Aile dizisinde rol almıştır. 2012'de M.U.C.K. dizisinde müzik öğretmeni olan Elif Hoca karakterini canlandırmıştır. Yapımcılığını Plato Film’in üstlendiği M.U.C.K. dizisinde Azra Akın müzik öğretmenini, Haluk Piyes ise drama hocasını canlandırırken Murat Serezli ise fakültenin dekanı rolünde oldu.

2007 yılında altı ay kadar Akın Saatçi ile beraber oldu. 2002 yılında, Kıvanç Tatlıtuğ ile tanıştı ve çiftin ilişkisi 2008 yılına kadar devam etti. 2011 yılında barışan çift 2013 Şubatında yine ayrıldıktan sonra tekrar 2013 Martında barıştılar ama bu sefer evlilik kararı aldıklarını duyurdular. Ama yine ayrıldılar.

Azra Akın, en son Atakan Koru ile birliktedir.

2014 yılında Kanal D'de yayınlanan Galip Derviş dizisinde konuk oyuncu olarak Gülten rolünü canlandırdı.

2014 yılında Halil Sezai’nin yapımcılığını üstlendiği "Çilek" filminde Azra Akın, İlker Aksum, Halil Sezai, Bülent Şakrak, Selen Öztürk ile beraber başrol oynadı.

Filmleri ve Dizileri

2014 - Çilek

2014 - Galip Derviş (dizi)

2012 - M.U.C.K.

2011 - Yalan Dünya (TV Dizisi)

2011 - Geniş Aile

2010 - Peşpeşe (sinema)

2009 - Ayrılık (TV Dizisi)

2009 - Ah Kalbim (TV Dizisi)

2008 - Sen Harikasın (TV Dizisi)

2008 - Rüzgar (Leyla) (TV Dizisi)

2007 - Oyun Bitti (Dizi)

2006 - İlk Aşk İlk Aşk (Bahar) (Sinema Filmi)

2005 - Yağmur Zamanı(Dizi)  2005 - Teberik Şanssız (TV Filmi)

2004 - Anlat İstanbul (Sinema)

Tiyatro

2009 - 72. Koğuş, Sadri Alışık Tiyatrosu

Tamer Karadağlı Kimdir?

Tamer Karadağlı; 24 Mayıs 1967 tarihinde genç bir anne babanın ilk evladı olarak Ankara'da doğdu. Aslen Azeri kökenli Kars Sarıkamışlıdır. İlkokula başlamadan ailesi ile birlikte ABD'ye yerleşen Tamer Karadağlı, İlkokula Amerika'da başladı, Lise yıllarına kadar Amerika’da yaşamış sonra Türkiye'ye dönmüş ve TED Ankara Koleji'ne yazılmış; Tamer Karadağlı’nın kendi deyimi ile Türkiye’ye geldigi ilk yıllar biraz zor geçti, dayanamayıp Amerika’ya dönen Karadağlı lise sonda kesin dönüş yaptığı Türkiye’de Çankaya Lisesi’nden mezun oldu. Sinema sevdası o yıllarda basladı. Daha sonra Bilkent Üniversitesi Sahne ve Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

İlk filmini 1993 yılında çevirdi. TRT’de yıllarca oynayan “Ferhunde Hanımlar” dizisinde Dr. Selçuk rolü ile ün kazandı. Üniversite yıllarında başladığı seslendirme işini başarı ile devam ettirdi. Robert De Niro, Marlon Brando'nun gençliğini, Al Pacino, Antonio Banderas, Michael Madsen, Kevin Kostner, Clint Eastwood, Mel Gibson, George Clooney gibi sanatçıları seslendirdi.

1200 bölüm süren kaliteli bir TRT yapımı olan Ferhunde Hanımlar dizisindeki Dr. Selçuk rolünden sonra Tamer Karadağlı için İstanbul macerası “Çocuklar Duymasın” adlı dizisindeki Pınar Altuğ ile başrolde oynadığı “TAŞ FIRIN” Haluk rolü ile ile başladı.

Tamer Karadağlı, 8 farklı İngilizce lehçesini konuşmaktadır.

Reklam filmlerinde de yer alan Karadağlı, oyunculuk dışında bir çok ünlü oyuncunun seslendirmesini de yaptı.

2012 yılının başında Yönetmen koltuğuna da oturan Tamer Karadağlı, “Süpertürk” adlı bir film çevirdi. Murat Serezli’nin de oynadığı filmde Tamer Karadağlı hem yönetmen hem de oyuncu oldu.

Seslendirme sanatçısı Arzu Balkan ile 30 Kasım 2002 de evlenip, 24 Nisan 2007de boşandı. 2 Temmuz 2006'da kızları Zeyno dünyaya geldi.

2007 yılında oyuncu Deniz Uğur ile birlikte oldu.

Tamer Karadağlı’nın TST Gıda ve Su Sanayi adlı şirketi var. Ayrıca Türk Patent Ensitüsü’nden su sektöründe kullanılmak üzere ‘Suna’ ve ‘Artı’ markalarını koruma altına aldırdı. Faaliyetlerine devam eden şirketi küçük yatırımlarla büyütmeye çalışıyor.

İki tane Harley Davidson motosikleti var vakit buldukça onlarla geziyor.

Tamer Karadağlı, 11 Ekim 2014 tarihinde Bursa'nın İznik ilçesinde motosikletli 35 kişilik arkadaş grubu ile gezerken motorsikleti ile virajı alamayınca düştü. Yaralanan Karadağlı daha sonra çağrılan özel bir helikopter ile İstanbul'da özel bir hastaneye götürüldü.

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

2010 - Bir Yaz Gecesi Rüyası : William Shakespeare - Tiyatro Kedi

1999 - Dolu Düşün Boş Konuş : Steven Berkoff - Oyun Atölyesi

1997 - Fehim Paşa Konağı : Turgut Özakman - Tiyatro Bakış

1996 - Saat 9.05 : Nezihe Araz - Tiyatro Bakış

1995 - Cahide : Nezihe Araz - Tiyatro Bakış

1992 - Uyarca : Friedrich Dürrenmatt - Ankara Devlet Tiyatrosu

Filmleri

2015 - Yenilmezler: Ultron Çağı(Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2014 - Böcek (Sinema Filmi)

2012 - SüperTürk

2012 - Güven Bana

2012 - Acayip Hikayeler

2011 - Adım Bayram Bayram

2010 - Çocuklar Duymasın

2010 - Memlekette Demokrasi Var

2009 - Hıçkırık

2009 - Sağlık Olsun

2009 - Altın Kızlar- 2009 (Konuk Oyuncu)

2009 - Suluboya

2009 - Ah Kalbim

2008 - Son Ağa

2008 - Kiralık Oda 2008

2007 - Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım

2007 - Fedai

2007 - Living & Dying

2006 - Sınavdan Sonra

2006 - Hayatım Sana Feda

2006 - Arka Sokaklar

2005 - Beyza'nın Kadınları

2004 - Şans Kapıyı Kırınca

2004 - Yağmur Zamanı

2003 - Bir Tutam Baharat -

2002 - En Son Babalar Duyar

2002 - Çocuklar Duymasın

2001 - Nasıl Evde Kaldım

2000 - Artık Sevmeyeceğim

2000 - Sarı Evin Esrarı

2000 - Şaşı Felek Çıkmazı

1999 - Demir Leblebi

1999 - Babam Olur musun?

1993 - Ferhunde Hanımlar

Al Pacino Kimdir?

Özellikle Godfather ve Scarface'deki oyunculuğuyla sinema tarihine adını kazımış, Amerikalı aktör, yönetmen.

Uzun süren sinema kariyeri boyunca, Hollywood'un baş aktörlerinden biri olarak görülen Al Pacino, 25 Nisan 1940'ta New York, Doğu Harlem'de dünyaya geldi. Güzel sanatlar Okulu'na giderken 17 yaşında okuldan ayrıldı ve çeşitli işlerde çalışmaya başladı.

Bir yandan da oyunculuk dersleri alan Pacino, zaman zaman çıktığı gösterilerde oyunculuğunu geliştirdi. 1966 yılında " Actors Studio " da eğitim için hak kazandı. Daha sonra James Earl Jones ile çalıştığı The Place Creep'de rol aldı. 1967-68 tiyatro sezonunda zalim bir sokak serserisini oynadığı " The Indian Wants the Bronx " ile Obie Ödülleri En Iyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Al Pacino'nun Broadway'de sahneye çıktığı ilk oyun " Does the Tiger Wear a Necktie ? " dir. Her ne kadar oyun kırk gösterimden sonra kaldırıldı ise de Pacino, topluma uyum sağlayamayan bir uyuşturucu bağımlısını canlandırdığı rolüyle Tony Ödülü'nün sahibi oldu. Al Pacino'nun kariyerindeki ilk filmi, 1969 yılında çevirdiği Me, Natalie' dir. Bir sene sonra yine bir uyuşturucu bağımlısını canlandırdığı Panic in Needle Park her ne kadar başarısız bulunsa da, üstün bir performans sergileyen Al Pacino büyük övgüler aldı.

Buradaki başarısıyla, yapımcılığını Paramount'un üstlendiği, Francis Ford Coppola'nın " The Godfather " ( Baba ) filminde Michael Carleone rolünü oynamaya hak kazandı. Bu filmdeki muhteşem performansı ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına aday gösterilerek çıkışına devam eden Pacino, 1973'te Scarecrow filmiyle pek iyi bulunmazken, polis draması " Serpico " ve " The Godfather Part II " ( Baba 2 ) gibi sükse yapan filmler ile karnesini düzeltti.

Baba 2 ile üçüncü defa Oscar'a aday gösterilen Al Pacino, 1975 yılında çevrilen " Dog Day Afternoon "da, homoseksüel sevgilisinin cinsiyet değiştirme ameliyatının parasını karşılamak için banka soymaya kalkan bir aşığı canlandırdı. Başarılı filmlerle ününe ün katan Pacino, 1977 tarihli, otomobil yarışlarını konu alan " Bobby Deerfield " daki kötü performansı ile inişe geçti.

Çareyi Broadway oyunlarına dönmekte buldu ve başrolünü oynadığı The Basic Training of Pavlo Hummel ile ikinci kez Tony ödülünün sahibi oldu. Hollywood'a döndükten sonra rol aldığı ...And Justice for All ile eleştirmenlerin gönlünü alamasa da sinemaseverlerin gönlünde bir defa daha taht kurdu.

Pacino'nun daha sonra rol aldığı filmleri, seri bir homoseksüel katilin peşinde olan bir polis memurunu canlandırdığı " Cruising " ve " Author Author " adlı komedi iş yapmadı. 1983 yılında Brian De Palma'nın yönettigi, şiddeti bol " Scarface " ( Yaralı Yüz ) ise ilk gösterildiğinde vasat bulunmasına karşın daha sonra sinemanın kült filmleri arasındaki yerini aldı.

Fakat başarının arkasından tekrar başarısızlık geldi ve Pacino tarihsel epik " Revolution " ( Devrim )'dan sonra gözlerden uzaklaştı. Bu arada " The Local Stigmatic " filmiyle yönetmenliği denedi. Ki bundaki başarısı filmin sinemalarda hiç gösterilmemiş olması ile eşleştirilebilir.

Al Pacino'nun dönüşü, 1989'da çekilen " Sea of Love " ( Aşk Denizi ) filmi ile oldu. Film büyük sükse yaptı. Pacino yeniden bir stardı! 1990'da gösterişli bir gangsteri oynadığı " Dick Tracy " ile altıncı kez Oscar'a aday olan Pacino, aynı yıl çevrilen, üçlemenin üçüncü ayağı " The Godfather Part III " ( Baba 3 ) 'de kendisinden bekleneni veremedi.

Ertesi yıl çevirdiği romantik komedi " Frankie and Johnny " ve ardından gelen " Glengarry Glen Ross ", vasatı geçemeyen filmleriydi. Uzun süren sessizliğin ardından " Scent of a Woman " ( Kadın Kokusu ) 'ndaki muhteşem oyunculuğu ile nihayet Oscar heykelciğine kavuşmayı başardı.

1993'te Brian De Palma ile tekrar çalıştığı " Carlito's Way " ve 1995'te Michael Mann'in yazıp yönettigi, ve Robert De Niro'nun canlandırdığı bir hırsızın peşindeki polisi oynadığı Heat ile kariyerine devam eden Pacino, 1996'da politik bir dram olan " City Hall " da rol aldı. Fakat o sene dikkatleri daha çok yazıp yönettiği ve rol aldığı " Looking for Richard " ile çekti.

1997 senesinde genç Hollywood starları ile çevirdiği filmler gündemdeydi. Önce Johnny Depp ile " Donnie Brasco " ve sonra Keanu Reeves ile " The Devil's Advocate " ( Şeytanın Avukatı ) ... Al Pacino, 1999 yapımı " The Insider " ( Köstebek ) ile sinemaseverlerin karşısındaydı. Başrolü Russel Crowe ile paylaşan Pacino , sigara şirketlerinin halktan gizlediği sırların anlatıldığı ve yayın aşamasında kıyametin koptuğu " 60 Dakika " adlı programın yapımcısı Jeffrey Wigand'ı canlandırdı.

2000 yılında yönetmenliğini Oliver Stone'un üstlendiği ve başrollerinde Cameron Diaz, James Woods ve Dennis Quaid gibi deneyimli oyuncuların yer aldığı " Any Given Sunday " ( Kazanma Hırsı ) adlı filmde oynayan aktör, Tony D'Amato adında futbol aşığı bir koçu canlandırdı.

2002 yılında görevi sırasında zor duruma düşen deneyimli bir dedektifi canlandırdığı " Insomnia " (Uykusuzluk) filmi ve kurnaz bir yönetmeni canlandırdığı " Simone " filmi ile izleyicilerin karşısına çıktı.

2003 yılında " The Recruit " (Çaylak) filmi ile CIA ajanını canlandıran Al Pacino, televizyonda izlenme rekorları kıran tv dizisi " Angels in America " ile sevenlerinin gönüllerinde bir kez daha taht kurdu. 2005 yılında gişede başarısız olan Kirli Para adlı film ile sevenlerini üzen ünlü aktörün, 2007 yılında rol aldığı 88 Minutes (88 Dakika) adlı film de gişe başarısı gösteremedi.

Righteous Kill adlı, 2008 yapımı filmde, on üç yıllık aradan sonra Robert De Niro ile beraber rol aldı.

Usta aktör 2009 yılı itibarı ile sinema projelerine tekrar hız vermiştir. 2009 yılında gösterime girmesi beklenen You Don't Know Jack ve de 2010 yılında gösterime girecek olan Mary Mother of Christ adlı filmler ile sinema hayatına devam etmektedir.

Al Pacino'nun üç çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler