Görüş Bildir

Erol Evgin'den Aysunvari açıklama!

Ünlü sanatçı Erol Evgin, "Okuma yazma bilmeyen, parmak basan biriyle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli değil" açıklamasıyla halk nezdinde büyük tepki topladı. Evgin'in açıklamaları ikinci bir Aysun Kayacı vakası olarak nitelendirildi.

Erol Evgin'den Aysunvari açıklama!

Erol Evgin, söylediği sözlerle sosyal medyadan tepki çekti! Bir gazeteye röportaj veren Evgin, demokrasi ve seçim sistemiyle ilgili tepki çeken sözler sarf etti. Okuma bilmeyenle üniversite bitirenin aynı oy hakka sahip olmaması gerektiğini savunan Evgin, demokrasinin gelişmiş ülkeler için olduğunu, "Bize fazla geldiğini" söyledi. Evgin, "Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız (Aysun Kayacı) 'Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?' olacak demişti hatırlarsanız...

Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım " yanıtını verdi. Bu durumun adaletli olmadığına değinen Evgin, "Herkes seçebilmeli. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin" dedi.

Kaynak: Akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi