Görüş Bildir

Gülbence Gülben Ergen 'Çocuklar Gülsün Diye' 31. anaokuluna açtı! Gülben Ergen nerede anaokulu açtı

Ünlü sanatçı Gülben Ergen'in sanatçılığından çok kurduğu 'Çocuklar Gülsün Diye' derneği ile adının duyulması herkesi memnun ederken Ergen'in 31. ve son anaokulunu da Uşak Sivaslı ilçesinde açtığı desteklediği belirtildi

Gülbence Gülben Ergen  'Çocuklar Gülsün Diye' 31. anaokuluna açtı! Gülben Ergen nerede anaokulu açtı

Ünlü sanatçı Gülben Ergen'in sanatçılığından çok kurduğu 'Çocuklar Gülsün Diye' derneği ile adının duyulması herkesi memnun ederken Ergen'in 31. ve son anaokulunu da Uşak Sivaslı ilçesinde açtığı desteklediği belirtildi

Açılış öncesinde anaokulunu gezerek öğrencilerle tanışıp sohbet eden derneğin kurucusu ve Başkanı Gülben Ergen, 2010 yılında başlattığı “Çocuklar Gülsün Diye” isimli dernek kapsamında eğitim seferberliğine başladı.

İhtiyaç olan illere anaokulu açarak çocukların yüzünü güldüren “Çocuklar Gülsün Diye” derneği hatırlarsanız 2010 yılında Gülben Ergen öncülüğünde kurulmuş ve başkanlığını Gülben Ergen, başkan yardımcılığını Araştırmacı Elvan Oktar üstlenmişti.

Ülkemizde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve okul öncesi çağına gelen çocukların bu eğitimi almalarına katkıda bulunmayı hedefleyen Çocuklar Gülsün Diye derneği Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale, Kars, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya, Bursa, Antalya, Soma, Erzincan ve Gaziantep olmak üzere bir çok şehirde anaokulları açtı.

Sanatçı Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye derneği, yeni anaokulunun açılışını Uşak’ın Sivaslı ilçesinde düzenlenen bir törenle gerçekleştirdi. Törene Çocuklar Gülsün Diye derneği kurucusu ve başkanı Gülben Ergen, başkan yardımcısı Elvan Oktar ve çok sayıda devlet protokolü katılım sağladı. Gülben Ergen’in açılışta yaptığı konuşma göğüs kabarttı.

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde Çocuklar Gülsün Diye derneğinin katkılarıyla yaptırılan ve bu dernek çalışmaları kapsamında 31. Anaokulu olan Çocuklar Gülsün Diye – Küçükmavi Anaokulu yapılan açılış töreni ile hizmete başladı. Bünyesinde iki derslik bulunduran anaokulunun yapımına Küçükmavi ailesi destek verdi. Törene katılan Vali yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, açılışı yapan Gülben Ergen’e kilim ve plaket takdim etti.

Gurur verici konuşmasında 81 ilin 81’inde de anaokulları açmaya devam edeceklerini belirten dernek kurucusu ve başkanı Gülben Ergen “bugün burada çocuklarımızın ve ailelerin yüzlerinde gördüğümüz o mutluluk ifadesi gelecekteki çalışmalarımız için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak.” dedi.

GÜLBEN ERGEN KİMDİR?

Gülben Ergen, 25 Ağustos 1972’de Mazhar ve Gülser Ergen’in kızı olarak İstanbul, Erenköy'de doğdu. İlkokuldan sonra Erenköy Kız Lisesi’nde orta öğrenimini tamamlayan Ergen, lise öğrenimini ise Kadıköy Ticaret Lisesi’nde bitirdi.

Ergen, 1987’de lise 2. sınıftayken katıldığı Sinema Yıldızı Yarışması’nda 2. seçildi. Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen bu yarışma sayesinde tanınan bir yüz haline gelen Ergen, liseyi bitirdikten sonra mankenlik yapmaya başladı.

Kariyer hayatı

Ortaokulu Erenköy Kız Lisesinde, liseyi de Kadıköy Ticaret Lisesinde okuyan Ergen, liseyi bitirdikten sonra sanat kariyerinin ilk adımlarını atmış. Konservatuvar eğitimi almamasına rağmen sadece aldığı özel eğitim ve kurslar ile eksikliğini tamamlayan Ergen, bu alanda başarılı bir çıkış yaptı.

Hayatının dönüm noktası olan 1987 yılında Hürriyet Sinema güzellik yarışmasında 2. Seçilmiş. Kariyer hayatına ilk olarak mankenlik ile başlayan sanatçı, Kenan Kalay ile başrollerini paylaştığı ‘Deniz Yıldızı’ isimli film ile sinema hayatına atılmış. Sonrasında Aydan Şener ile oynadığı ‘İki Kızkardeş’ filminde yine bir başrolde hayranlarının karşısına çıkmış.

Ardından 1990’lı yıllarda Fırat, Marziye ve Dadı dizileri ile oyunculuktaki başarısını kanıtlayan Ergen, bunun yanı sıra şarkıcılıkta da piyasaya çıkardığı albümleri ile kendini kanıtlamayı başarmış.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir