Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan bu akşam (10 Aralık) kin ve nefret dolu! Giray Han idam fermanını imzaladı! Ahmet Han suikastte ölecek mi?

Perşembe akşamları reyting rekorlarını kıran Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 10 Aralık perşembe akşamı da muhteşem bölümü ile karşımıza çıkacak. Kösem Sultan yayınlanan 5. bölüm fragmanında gizli aşkı ile yakalanan Mehmet Giray Han idam edilecek mi kousu işlenirken, 1. Ahmet'e suikast girişimi de konu edinecek. Çok güçlü oyuncusu kadrosu ile Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan bu akşam 10 Aralık ekranlarda sevenleri ile buluşacak

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan bu akşam (10 Aralık) kin ve nefret dolu! Giray Han  idam fermanını imzaladı! Ahmet Han suikastte ölecek mi?

Perşembe akşamları reyting rekorlarını kıran Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 10 Aralık perşembe akşamı da muhteşem bölümü ile karşımıza çıkacak. Kösem Sultan yayınlanan 5. bölüm fragmanında gizli aşkı ile yakalanan Mehmet Giray Han idam edilecek mi kousu işlenirken, 1. Ahmet'e suikast girişimi de konu edinecek. Çok güçlü oyuncusu kadrosu ile Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan bu akşam 10 Aralık ekranlarda sevenleri ile buluşacak

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 5. BÖLÜM ÖZETİ

İskender Anastasia’ya saraydan kaçması için yardım ediyor! Anastasia özgürlüğü ile aşkı arasında bir seçim yapmaya çalışırken, bir masum canından oluyor! Anastasia’nın yokluğunda, Ahmed ölümün kıyısına geliyor!

 Sultan Ahmed, Mehmed Giray’ın idamına hükmediyor!

 

Fahriye Sultan, Ahmed’e meydan okuyor! Şahin Giray, Ahmed’i öldürmek için harekete geçiyor ve hiç umulmadık biri ona yardım ediyor! Reyhan Ağa,  Anastasia’nın gerçekleri hatırladığını anlıyor! Müthiş kovalamaca şok bir şekilde sonlanıyor! Ahmed kendisine söylenen yalanların peşine düşüyor! Çok güvendiği birinin geçmişindeki karanlık sır açığa çıkıyor! İskender Anastasia’ya saraydan kaçması için yardım ediyor! Anastasia özgürlüğü ile aşkı arasında bir seçim yapmaya çalışırken, bir masum canından oluyor!

Anastasia’nın yokluğunda, Ahmed ölümün kıyısına geliyor!

Fahriye Sultan ile Mehmed Giray’ın yaşadığı gizli aşk saraydaki herkesi şok eder. Safiye bu skandalı unutturmak için harekete geçerken, Sultan Ahmed, Mehmed Giray’ın idamına hükmeder.

Reyhan Ağa, Anastasia’nın büyük sırrı hatırladığını öğrenince dehşete düşer. Anastasia büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Şahin Giray ise büyük planını devreye sokar. Ahmed’i öldürüp Osmanlı tahtını ele geçirecektir. Şahin’e yardım eden Ahmed’in çok yakınındaki bir isimdir. Öyle ki bu ihanet hanedanın sonunu getirmek üzeredir!

Gizli bahçede Anastasia ile karşılaşan İskender, saraydan kaçması için ona yardım etmeyi kabul eder. Anastasia kaderini değiştirecek kararın eşiğindedir. Ya özgürlüğünü seçip saraydan kaçacak, ya da aşka teslim olacaktır. '

Anastasia Tsilimpiou-Kösem Sultan Gençliği

Mahpeyker Sultan, bir çeşit saltanat naibeliği olan mevkiini 1632'de Sultan Dördüncü Murad Han'ın saltanat işlerini eline almasına kadar muhafaza etti. Bundan sonra da oğluna, tayinlerde, mühim iç ve dış meselelerde müşavirlik yaptı ve onun uzun süren seferleri sırasında İstanbul'un idaresi ve gelişen yeni meseleler ile ilgilendi. Osmanlı sarayında kırk yıldan fazla hayat sürdü. Küçük yaşta olan oğlu Sultan Dördüncü Murad Han zamanında devleti idare vazifesini de ihraz etmiştir. 1623'te oğlu Sultan Dördüncü Murad Han'ın tahta geçmesi ile 28 yıl sürecek valide sultanlığı başlamıştır. Büyük bir dirayet göstermiş ve şahsı ihtirasa yenik düşmeden, devletin idaresini oğlunun yetişmesine kadar gayet intizamla yürütmüştür. 8 Şubat 1640'ta Sultan İbrahim Han'ın tahta çıkışı ile Kösem Sultan'ın valide sultanlığı devam ederken saltanat naibeliği ikinci kez başladı. 8 Ağustos 1648'de Sultan Dördüncü Mehmed Han'ın tahta çıkışından sonra Kösem Sultan, "Valide-i Muazzama" ve "Ümmül-Mü'minin" ünvanlarını aldı ve saltanat naibesi oldu. Kösem Valide Sultan, Osmanlı sarayınnda elde ettiği bu muazzam itibar neticesinde bazı menfaat çevrelerinin hedefi haline geldi. Bu durum karşılıklı olarak iki cephenin oluşmasına sebep oldu. Neticede Has odalıların başlattığı bir isyan çıktı. Hasodalılar 1651 senesi (2/3 Eylül) Ramazan-ı Şerif'inde bir gece teravihten sonra "Büyük valideyi isteriz!" bağrışlarıyla harekete geçerek, kendilerine mani olmak isteyen has odabaşını yaralayarak hareme yürüdüler. Onlara 120 kadar zülüflü balltacı katıldı. Valide dairesinin kapısını bekleyen kapı gulamlarını öldüren silahlı kalabalığın, beklediği ocak askerleri olmadığını anlayan Kösem Sultan kaçıp saklanmak istedi.

Muhteşem yüzyıl da valide sultanı oynamakta olan nebahat çehre, kösem dizisini yorumladı çok önemli açıklamalarda bulundu. çehre şu ifadeleri kullandı:Çehre, ‘Keşke diziyi 5 yıl sonra çekselerdi, özletmeleri lazımdı’ şeklinde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Son Bölüm Fragmanı İzle

Kaynak: Diyarbakır Söz