Görüş Bildir

KV'nin Çakır'ı Oktay Kaynarca'ya kaçak su suçlamasıyla 6 aya kadar hapis istemi! EDHO'nun göz bebeği kaçakçı çıktı

ATV’nin fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın karizmatik oyuncusu ve güzeller güzeli Deniz Çakır’ın sevgilisi Oktay Kaynarca iddiaya göre Bebek Koyu’na bağlı teknesinde kaçak su kullandı gerekçesiyle başı belaya girdi. Hala Kurtlar Vadi’sindeki rolü Çakır ile bilinen Oktay Kaynarca’ya 6 ay hapis isteniyor.

KV'nin Çakır'ı Oktay Kaynarca'ya kaçak su suçlamasıyla 6 aya kadar hapis istemi! EDHO'nun göz bebeği kaçakçı çıktı

ATV’nin fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın karizmatik oyuncusu ve güzeller güzeli Deniz Çakır’ın sevgilisi Oktay Kaynarca iddiaya göre Bebek Koyu’na bağlı teknesinde kaçak su kullandı gerekçesiyle başı belaya girdi. Hala Kurtlar Vadi’sindeki rolü Çakır ile bilinen Oktay Kaynarca’ya 6 ay hapis isteniyor.

Hürriyet’in haberine göre: İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya göre İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kontrolde Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın Hızır Çakırbeyli karakterine hayat veren Oktay Kaynarca’ya ait kaptanlığını Bünyamin Bilgeoğlu’nun yaptığı teknede sayaçsız ve sözleşmesiz kaçak su kullanıldığı tespit edildi. İSKİ görevlileri tutanak tutarak durumu savcılığa bildirildi. Oktay Kaynarca ve kaptanı hakkında kaçak su kullandıkları iddiasıyla 2 aydan 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Karizmatik oyuncu Oktay Kaynarca’nın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Oktay Kaynarca’nın açıklamaları şu şekilde…

 “Tekne esasen bana ait değildir. Olay tarihinde ben kullanıyordum. Bebek Koyu’nda bulunan teknelerin tamamı elektrik ve su ihtiyaçlarını, orada kendilerine saat açtırmış ve abone olan tekne sahiplerinden alıyordu. Biz suyu Metin C. isimli İSKİ’ye abone olduğunu bildiğimiz bir şahıstan alıyorduk. Kaptanımız, iki kez Metin C.’den su aldı. Ben de 200 lira su parası ödedim. Beraatımı isterim.”

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, yapımcılığını Raci Şaşmaz'ın üstlendiği, senaryosunu Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener'in yazdığı, başrollerinde Oktay Kaynarca,Gürkan Uygun, Kenan Çoban, Deniz Çakır, Ozan Akbaba, Yüksel Arıcı, Tarık Ünlüoğlu, Orhan Edip Ertürk, Tuna Orhan, Hakan Karahan, Müjde Uzman ve Yunus Emre Yıldırımer'in paylaştıkları aksiyon, devlet ve mafya dizisidir.

Konusu

Hızır Çakırbeyli genç yaşından itibaren yeraltı dünyasının içindedir. Yeraltı dünyasının içinde büyüyen Hızır yaşadığı dünyanın ne demek olduğunu çok iyi bilmektedir. Zirveye giden basamakları tek tek çıkan Hızır yeraltı dünyasının en büyüklerinden biri olur. Yeraltı dünyasının kurallarına göre hareket etse de suçsuz insanlara haksızlık yapmamaya çalışır. Yaptığı pis işlere kefaret olsun diye de sık sık hayır işlerinde bulunur. Hızır'ın bu özellikleri yeraltı dünyasını kontrol altına almaya çalışan polis teşkilatının dikkatini çeker. Hızır'ın iki seçeneği vardır. Ya devletle işbirliği yapıp yeraltı dünyasının en tepesine oturacak ya da müebbete mahkum olacaktır.

Oktay Kaynarca Kimdir?

Oktay Kaynarca, 27 Ocak 1965'te Malatya'da doğdu. Babası Malatyalı, annesi Elazığlı olan oyuncu genç yaşta anne ve babası Almanya'da çalıştıkları için Üsküdar'da anneannesinin yanında büyüdü. Ortaokulda bir sene kalan Kaynarca, liseyi de altı senede bitirdi. Üsküdar Lisesi'nde başlayıp, en son Hopa Lisesi'nden mezun oldu. Fiat fabrikasında elektrik işçisi olarak çalıştığı sırada, Konservatuvar sınavlarına girdi.

İlk kez Ege Tiyatrosu'nda Turgut Özak'ın "Duvarıların Ötesi" adlı oyunda yer aldı. Ardından da birkaç çocuk oyununda yer alan Oktay Kaynarca, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nü bitirdikten sonra 1990 ile 1997 yılları arasında çeşitli kanallarda yarışma ve eğlence programı sunuculuğu yaptı. Konservatuvar zamanında TRT'de birkaç dizide yer aldı. İlk profesyonel oyunu Ali Atik ve Ayşegül Atik ile birlikte yer aldığı bir çocuk oyunu oldu.

Mezun olduktan sonra 1991 yılında Tiyatro Stüdyosu'nda "Kan Kardeşleri" adlı müzikalde Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Derya Alabora ve Ahmet Levendoğlu gibi oyuncular ile rol aldı. 1993 ve 1994 yılında sahnelenen "Derin Bir Soluk Al" adlı adlı oyun ile Avni Dilligil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

İlk sinema çalışması "Suyun Öte Yanı" olan oyuncu daha sonra "Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni", "Yengeç Sepeti", "Bir Kadının Anatomisi" ve "Deliyürek" gibi sinema filmlerinde rol aldı. "Yengeç Sepeti" ve "Bumerang Cehennemi" adlı filmleriyle de Altın Portakal En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Daha sonraki dönem teleziyon dizilerine ağırlık veren Oktay Kaynarca, "Kurtlar Vadisi" adlı dizice canlandırdığı "Süleyman Çakır" karakteri ile çıkış yaptı.

"Kurtlar Vadisi" adlı diziden sonra "Aşkımızda Ölüm Var", "İlk Aşkım" ve "Geniş Zamanlar" adlı dizilerde rol aldıysa da bu diziler uzun soluklu olmadı. 2007 yılında "Beynelnilel" ve "Sıfır Dediğimde" adlı filmlerde rol aldıktan sonra ayını yıl "Kuzey Rüzgarı" adlı dizide Poyraz karakteri ile karşımıza çıktı. "Ölümden Öte Köy Yok" isimli bir de şiir albümü bulunmaktadır. Oktay Kaynarca, 6,5 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Özgü Namal’dan 2008 yılında ayrıldı.

Oktay Kaynarca, TV8’de Zara ile “Salı Sefası”isimli programı ve ATV’de”Türkünü Söyle” isimli yarışma programı sundu.

2015 yılında Çolpan İlhan - Sadri Alışık Tiyatrosunda sahnelenen ve Deniz Uğur ile başrolünü paylaştığı “Guguk Kuşu” adlı tiyatro oyununda oynadı.

Oktay Kaynarca ile yapılmış bir röportaj :

Öncelikle yeni diziden söz edelim mi?

İçinde aşk, sadakat, dostluk, vefa, entrika ve aksiyon olan bir dizi. İddialı ve büyükçe bir iş. Ama hani öyle diziler vardır ki; suya sabuna dokunmadan 2-3 yıl sürer, ama bazı işler de vardır ki, bir iddia olmadan o işi yapamazsınız. "Kuzey Rüzgarı" iddiası olan bir dizi. Bu dizinin izlenme oranlarının ilk beşin içerisinde yer alması bu diziyi kurtarmaz. Yani bu ‘zirve işi’. Eğer zirvede mücadele edemiyorsa zaten başarıya ulaşmamış sayılır. İlk bölümün anlatım bölümü olmasına rağmen dizimizin çok seyredildiğini gördük. Özellikle beni en çok sevindiren sokaktaki insanların tepkisi, ama bu işe profesyonel olarak bakanların tepkisi ve telefonları da mutlu etti.

Poyraz karakteri nasıl biri?

Poyraz, kendine has bir adam. İstanbul’da doğmuş, babası eski bir kabadayı, adalet duygusuna sahip, etrafındakilere de bunu hissettiren biri. Poyraz bu terbiye ile yetişmiş, haksızlığa dayanamayan, adaletli, yardımsever, hakikaten insanlara doğru yerden bakmayı becerebilen, âşık olmayı bilen bir adam. Tabii, sonuçta hayatın aslında kendisine anlatıldığı ve öğretildiği gibi olmadığını görüyor. Birden kucağına bombalar düşüyor ve kucağında patlıyor resmen.

Poyraz için “adam gibi adam” demişsiniz. Nedir bu "adam gibi adamlık"?

Evet, adam gibi adam portresi içerisinde Poyraz’ı yoğurmaya çalıştık. Bu karakteri belirlerken bir örnek timsali yaratalım istedik. Çünkü memlekette fazla erozyon olmaya başladı. Elimden geldiğince kafamdaki ‘adam gibi adam’ı oynamaya çalışıyorum. Kendi anlayışıma göre; yardım etmeyi seven ama bunu gizleyen, etrafıyla ilgili, mert, gözü pek, korkmayan, eşine, dostuna, sevgilisine, sevdasına sahip çıkan ve dik durmayı becerebilen bir adam portresi çıkarmaya çalışıyorum.

Peki, Oktay Kaynarca nasıl biridir?

İşte bu zor soru. İnsanın kendini anlatması zor.

Poyraz’a benzer yönleri var mı desem?

Evet, var. Ben de Poyraz gibi çabuk sinirleniyorum, çok tepki gösterip hemen parlıyorum sonra da bunların ardından zaman zaman pişmanlıklar yaşıyorum ve “biraz daha soğukkanlı olsaydım” diyorum. Fazla merhametliyim. Aslında bu huyuma çok kızıyorum. Merhametim yüzünden başıma çok bela gelmiştir yani hep bir bedel, hep bir diyet ödemişimdir... Birçok şeyi sırtınızda taşıdığınız sepetin içinden çıkarıp yeni bir şey yaratıyorsunuz ama sonra siz onları kendi süzgecinizden geçirip yeniden ortaya koyuyorsunuz. Yani size dair şeyler oluyor. O yüzden Poyraz karakteri çok da yabancı değil bana.

Aşk ilişkisinde kıskanç mısınız?

Kıskanırım tabii. Ama saçma sapan kıskançlıklarım yoktur. Kendime güvenirim. Kıskançlık biraz kendine güvensizlerin işidir. Ama hiç kıskanmadan da olmaz. Hatta bu insanın karakterine özgü ve hoş bir parçası. Karşı tarafın da sizi hiç kıskanmıyor olması biraz üzebilir, hatta farklı düşündürebilir. İnsanın hamurunda biraz kıskançlık olmalı bana göre. Ama abartmamak şartıyla. Kıskanırsam bunu açık açık da söylerim.

"Geniş Zamanlar" dizisinde Zuhal Olcay'la öpüşme sahnenizden çok etkilendiğinizi söylemişsiniz… Bu asparagas bir haber mi?

Gerçekten uydurma bir haber. Rol icabı olan bir şey. 40 yıllık arkadaşımdan niye etkileneyim ki? Manyak mıyım ben? (Gülüşmeler)

Oktay Kaynarca çapkın mıdır?

Her zaman çapkın olduğumu söylemişimdir. Benim hayata dair çapkınlıklarım vardır. Zaten, çapkın olmayan insan, yaşamıyor demektir. İlla karşı cinse doğru akan bir çapkınlıktan bahsediyorsanız, benimki öyle değil. Biz işimiz gereği de çapkın olmak zorundayız. Bir sürü insan bize yakınlık duyuyor, en azından göz göze bile olsa bir ilişki kurmak, elini tutmak ve temas kurmak istiyor. Bunları hayata dair çapkınlık olarak yorumluyorum. Oyuncu olmak istediğimiz için zaten çapkın olarak doğmuşuz.

Kadir İnanır’la ilk kez bir projede birliktesiniz. Nasıl bir şey?

İyi bir şey! Herkesin Kadir İnanır’dan öğrenmesi gereken çok şey var. Öncelikle çok disiplinli ve işine çok hakim. Bugüne kadar sayısız filmde oynamış birinin tecrübelerinden faydalanmak çok önemli. Bana göre gerçek star. Çünkü halk, o kuşağı televizyondan değil, gişe kuyruklarında para verip bilet alarak sinemada izledi. Oysa şimdi biz televizyon seyircisine “bizi izleyin” diye gidiyoruz.

Aksiyon sahnelerinde zorlanıyor musunuz? İzlediğim bölümdeki kovalamaca sahnelerinde arabayı siz mi kullandınız?

Zorlanıyorum tabii. Ama aksiyon sahnelerinde kendi arabamı ben kullandım. Dublör kullanılmadı. Zor tarafları var belki ama o anda salgıladığınız adrenalin de işinize dair ve olması gereken bir şey. Olmazsa olmaz. Çünkü sizi ayakta tutuyor.

Bazı oyuncular makyaj ve özellikle kostüm konusunda çok titizlenirler. Peki siz?

Elimden gelse makyaj bile yaptırmayacağım. Eskiden herkese çok makyaj yapılırdı ama şimdi sistem değişti. Bana göre de doğru olan, doğal makyajlar yapılıyor. Ama kostümde biraz titizlenirim. Çünkü paçamın biraz uzun olması kafamın oraya takılmasına neden oluyor. Eğer ben buna takılıyorsam başka birileri de bunu fark ediyordur.

Oktay Kaynarca, TV8’de Zara ile “Salı Sefası”isimli programı ve atv’de”Türkünü Söyle” isimli yarışma programı sundu.

Oktay Kaynarca, 1 Temmuz 2012 tarihinde reklamcı Melek Angun (d.1981) ile evlendi. 2013 yılının Mayıs ayında boşandı.

2012 yılında “Ustura Kemal” dizisine başlamış fakat gereken reytingleri yakalayamadığı için dizi yayından kaldırıldı.

7 Eylül 2015 tarihinde Atv'de başlayan ve başrollerinde Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır'ın yer aldığı Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Ozan Akbaba, Müjde Uzman, Tarık Ünlüoğlu, Yunus Emre Yıldırımer, Sabina Toziya, Tuna Orhan, Sinan Demirer, Hakan Karsak, Yüksel Arıcı, Emre Törün, Savaş Özdemir, Hakan Karahan, Sevinç Gürşen, İncinur Daşdemir, Benian Dönmez, Bahattin Doğan, Oktay Gürsoy, Galip Erdal, Selen Korkutan, Sevcan Yaşar, Demet Sevim, Ece Hakim, Can Bartu, Buminhan Dedecan, Yasemin Sakallıoğlu ile birlikte rol aldı.

Ödülleri

2002 - 39. Antalya Film Şenliği'nde, Deli Yürek-Boomerang Cehennemi filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

1994 - Derin Bir Soluk Al ( Gapting )-Avni DİLLİGİL ( En iyi erkek oyuncu )

Tiyatro

1991 - Kan Kardeşler (Blood Brothers)-Müzikal

1994 - Derin Bir Soluk Al (Gapting )-Avni Dilligil( En iyi erkek oyuncu )

2015 - Guguk Kuşu : Ken Kesey - Çolpan İlhan - Sadri Alışık Tiyatrosu

Sinema Filmleri ve dizileri

1989 - Gençler

1991 - Suyun Öte Yanı

1990 - Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni

1995 - Bir kadının anatomisi

1994 - Yengeç sepeti

1999 - Köstebek (TV Dizisi)

2000 - Yarın Geç Olmayacak (tv dizisi)

2001 - Yeditepe İstanbul (TV Dizisi)

2001 - Deli Yürek: Bumerang cehennemi - Cemal

2001 - Tek Celse (tv dizisi)

2002 - Bayanlar baylar (TV Dizisi)

2002 - Lahmacun ve pizza (TV Dizisi)

2003 - Esir şehrin insanları (TV Dizisi)

2003-2004 - Kurtlar Vadisi (TV Dizisi)- Süleyman Çakır

2004 - Aşkımızda ölüm var (TV Dizisi)

2004 - Avrupa Yakası (TV Dizisi)

2004 - Kalbin zamanı

2004 - Adı Aşk Olsun (Yapımcı)

2006 - İlk Aşkım (TV Dizisi)

2007 - Geniş Zamanlar (TV Dizisi)

2007 - Beynelmilel

2007 - Sıfır Dediğimde

2007 - Kuzey Rüzgarı (TV Dizisi)

2008 - Alia

2008-2010 - Adanalı (dizi) (Tv dizisi) - Yavuz Dikkaya(Adanalı)

2008 - Hoşçakal Güzin (TV Filmi)

2008 - Kardelen (TV Dizisi)

2010 - Yahşi Cazibe (TV dizisi) - Komiser (Konuk Oyuncu)

2010 - Seyyal 3 (Kısa Film)

2011 - Nuri (TV Dizisi) - Nuri

2011 - Sakarya Fırat (TV Dizisi)

2011 - Çanakkale Ruhu

2012 - Ustura Kemal (Kemal) (TV Dizisi)

2012 - Nalet Oyun

2013 - Nizama Adanmış Ruhlar 3. Sezon(TV Dizisi)

2013 - İnadına Yaşamak (Emir Atasoylu)(TV Dizisi)

2014 - Kardeş Payı (TV Dizisi) - 22. Bölüm (Sezon Finali), (konuk oyuncu)

2014 - Vay Arkadaş (Program sunuculuğu)

2015 - Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Hızır Çakırbeyli) (TV Dizisi)

Haluk Bilginer Kimdir?

Haluk Bilginer, 1954 doğumlu sinema ve tiyatro oyuncusu. Ulusal ve Uluslararası Sinema ve Tiyatro Ödülü’nün sahibi usta aktör, aynı zamanda başarılı bir televizyon oyuncusu ve dublaj sanatçısı.

Haluk Bilginer, üç çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak, 5 Haziran 1954’te İzmir’de dünyaya geldi. Tam adı Nihat Haluk Bilginer'dir. Annesi ev hanımı Bedriye Hanım, babası İzmirli sigortacı Tahsin Bilginer'dir. Lise son sınıfta okulunun tiyatro koluna girdi ve Demokrat İzmir Gazetesi'nin açtığı liselerarası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü aldı. Jürideki tiyatro müdürü Ragıp Haykır'ın davetiyle İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak çalıştı.

Lise öğrenimini bitirmesinin ardından, 1972 yılında, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi ve 1977’de mezun oldu. Devlet konservatuarından mezun olduğu yıl İngiltere’ye giden Bilginer, Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde (LAMDA) bir yıl boyunca ileri tiyatro öğrenimi gördü.

1980 ve 1993 yılları arasında İngiltere’de yaşayan ve aynı zamanda İngiltere vatandaşlığı da bulunan Haluk Bilginer, burada bulunduğu yıllar boyunca birçok tiyatro oyununda, müzikalde, televizyon dizisinde ve filmde rol aldı. 'Eastenders' dizisinde 250 bölüm canlandırdığı Kıbrıslı Mehmet Osman rolüyle ün kazandı. Macbeth, My Fair Lady, Pal Joey, Kafkas Tebeşir Dairesi ve Phantom of the Opera gibi çeşitli tiyatro ve müzikallerde; Eastenders, Memories of Midnight, Bergerac, Glory Boys, The Bill ve Murder of a Moderate Man gibi televizyon dizilerinde ve Children's Crusade, Half Moon Street, Ishtar, Buffalo Soldiers, Spooks ve She's Gone filmlerinde görev alan ünlü aktör İngiltere’deki kariyerinin ardından Türkiye’ye döndü.

1987 yılında ilk defa Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekimi için ilk defa İstanbul'a geldi ve bu filmin setinde 1992'de evleneceği okul arkadaşı Zuhal Olcay ile tanıştı. Hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü.

1992'de evlendikten sonra çift, Hollywood'da 'indiana-jones' dizisinde ve Türkiye'de de Yavuz Özkan'ın 'İki Kadın' filminde birlikte rol aldı. Çeşitli televizyon programları sayesinde ünlendi.

Haluk Bilginer, 1990 yılında İsmet Levendoğlu ve Zuhal Olcay ile Tiyatro Stüdyosu’nun kurucuları arasında yer aldı ve Aldatma (Herold Pinter), Kan Kardeşleri (Willy Russell), Derin Bir Soluk Al (Ben Elton), Çöplük (Turgay Nar), Histeri (Terry Johnson) ve Balkon (Jean Genet) oyunlarında başrolleri üstlendi. Bir tiyatro salon sahibi olmak için Odeon Sineması'nı kiralayıp inşaata başladı ancak 1996'da çıkan yangınla bütün emekler boşa gitti.

Gecenin Öteki Yüzü adlı televizyon dizisiyle Türkiye’de tanınan bir oyuncu haline gelen Haluk Bilginer; 1996'da Tomris Giritlioğlu'nun 80. Adım filminde, ardından 'İstanbul Kanatlarımın Altında', 'Usta Beni Öldürsene', 'Masumiyet' gibi ödüllü filmlerde rol aldı.

Ateşten Günler, Safiyedir Kızın Adı, Borsa, Son Söz Sevginin, Gülşen Abi, Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Tatlı Hayat, Karanlıkta Koşanlar, Cesur Kuşku, Yine de Aşığım, Sayın Bakanım ve Hayat İşte gibi birçok televizyon yapımında rol aldı. Haluk Bilginer kendisiyle yapılan bir röportajda, televizyon oyunculuğu ve tiyatro oyunculuğu arasındaki farklara ilişkin bir soruya şu cevabı vermişti:

 “Oyuncunun er meydanı tiyatro sahnesidir. Tiyatro sahnesinde arada hiçbir aracı olmadan seyirciyle baş başa kaldığı yerde aktör, aktör müdür değil midir anlaşılır. Sinemada televizyonda pek anlaşılmaz ve televizyonda da oyunculuk öğrenilmez. Dizilerde oynarsınız, ama oyuncu olamazsınız.”

Bilginer, Türkiye’deki sinema kariyerine 1987 yapımı Kara Sevdalı Bulut adlı filmle başladı. 17.yüzyılda, uçmaya teşebbüs eden ilk kişi olarak dünya tarihine adını yazdıran Hezarfen Ahmet Çelebi’nin yaşam öyküsünün anlatıldığı, İstanbul Kanatlarımın Altında (1995) adlı başarılı filmde Evliya Çelebi’yi canlandırdı. 1997 yapımı Masumiyet adlı filmdeki performansıyla büyük başarı elde eden ünlü aktör, aynı yıl Derviş Zaim’in yönetmenliğini yaptığı, Sanem Çelik ve Uğur Polat gibi isimlerin de görev aldığı Filler ve Çimen adlı filmde rol aldı.

2003 yılında Ezel Akay’ın yönetmenliğini üstlendiği, ve birçok ünlü ismin kadrosunda yer aldığı Neredesin Firuze adlı yapımda oynadı. Bu filmde canlandırdığı başarısız müzik yapımcısı Hayri karakteriyle bir kez daha izleyenleri kendisine hayran bırakan Haluk Bilginer, daha sonra 2004 yapımı Hırsız Var, 2005 yapımı Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? ve Kısık Ateşte 15 Dakika adlı sinema filmlerinde rol aldı.

Haluk Bilginer 1999 yılında oyuncu eşi Zuhal Olcay’la birlikte Oyun Atölyesi’ni kurdu. İkili büyük yatırımlarla oluşturdukları tiyatro sahnesinde, Dolu Düşün Boş Konuş (Steven Berkoff, 1999), Ayrılış (Tom Kempinsky, 2000), Ermişler ya da Günahkarlar (Anthony Horowıtz, 2002), Cimri (Moliere, 2004), Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü ve Atinalı Timon adlı oyunları oynadı.

Haluk Bilginer oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödüle layık bulundu:

Afife Tiyatro Ödülleri, En iyi erkek oyuncu, Histeri; Ankara Sanat Kurumu, En iyi çevirmen, Aldatma; 1997 yılında ÇASOD, En İyi Oyuncu, Masumiyet ve 34. Antalya Film Şenliği, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; 1998 yılında Ankara Film Festivali, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; Adana Altın Koza, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet ve Nihavent Mucize; Angers (Fransa) Film Festivali, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; 2004 yılında 9. Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu, Neredesin Firuze.

Haluk Bilginer, 1987 yılında tanışıp 1992’de evlendiği Zuhal Olcay ile 14 Aralık 2004’te ayrıldı. Ardından bir süredir birlikte olduğu pop şarkıcısı ve dizi oyuncusu Aşkın Nur Yengi ile 6 haziran 2006’da kardeşinin Urla’daki evinin bahçesinde evlendi. Kızı Nazlı 30 Kasım 2006 tarihinde doğdu. 2012 yılında boşandılar.

Gençliğinde hamallık, tezgahtarlık, garsonluk gibi birçok işte çalışan Haluk Bilginer aynı zamanda koyu bir Galatasaray taraftarı.

2010 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği “New York'ta Beş Minare” adlı sinema filminde başrollerde Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Mahsun Kırmızıgül, Robert Patrick, Gina Gershon, Danny Glover rol almıştır.

Ödülleri :

2015 - 47. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En iyi Erkek Oyuncu (Kış Uykusu)

2010 - 37.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu (Komedi) (Cuma'ya Kalsa)

2007 - 18.Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Polis)

2006 - 17. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)

2004 - 9. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu (Neredesin Firuze)

1998 - 20.Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1998 - 10. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1998 - 10.Angers Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1997 - 11.Adana Altın Koza Film Şenliği - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1997 - 34. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Masumiyet)

Filmleri ve Dizileri :

Oyuncu :

2016 - Ben-Hur ( Simonides) (Sinema Filmi)

2015 - Kırık Kalpler Bankası (Yusuf Yağmur) (Sinema Filmi)

2015 - Komedi Türkiye (Jüri) (Tv Programı)

2014 - Rosewater (Baba Akbar) (Sinema Filmi)

2013 - Zoraki Radikal (Nazmi Kemal) (Sinema Filmi)

2013 - Kış Uykusu (Aydın) (Sinema Filmi)

2013 - 2014 - Kaçak (Ustura Faysal) (TV Dizisi)

2012 - Çanakkale Çocukları (Kasım) (Sinema Filmi)

2012 - Hayatımın Rolü (Müşfik) (TV Dizisi)

2012 - Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu (Evliya Çelebi/Seslendirme) (Sinema Filmi)

2012 - Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor (Diego Seslendirme) (Sinema Filmi)

2012 - Acayip Hikayeler (Sinan) (TV Dizisi)

2011 - İstanbul'un Altınları (Reşat Altın) (TV Dizisi)

2011 - W.E. (Sinema Filmi)

2010 - Newyork'ta Beş Minare (Hacı Gümüş) (Sinema Filmi)

2010 - Cuma'ya Kalsa (Cuma) (TV Dizisi)

2010 - Ezel 2. Sezon (Kenan Birkan) (TV Dizisi)

2009 - Uluslararası (Ahmet Sunay) (Sinema Filmi)

2009 - Sıkı Dostlar (Hikmet) (TV Dizisi)

2009 - Suluboya (Sinema Filmi)

2009 - Buz Devri 3 : Dinozorların Şaf... (Diego (Seslendirme)) (Sinema Filmi)

2009 - 7 Kocalı Hürmüz (Kuşçu Cebrail) (Sinema Filmi)

2008 - Nerede Kalmıştık (Ateş) (TV Dizisi)

2008 - Güneşin Oğlu (Alper Canan) (Sinema Filmi) -

2008 - Devrim Arabaları (Necip) (Sinema Filmi) -

2008 - Anında Görüntü Show (Kendisi) (TV Dizisi) -

2007 - Sihirli Oyuncakçı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2007 - Sevgili Dünürüm (Ahmet) (TV Dizisi)

2006 - Polis (Musa Rami) (Sinema Filmi)

2006 - Kısık Ateşte 15 Dakika (Muhtar) (Sinema Filmi)

2006 - Buz Devri 2: Erime Başlıyor (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2005 - Hacivat Karagöz Neden Öldürüld... (Karagöz) (Sinema Filmi)

2004 - Sayın Bakanım (Müsteşar Samim Bayraktar) (TV Dizisi)

2004 - Hırsız Var! (Seçkin Doruk) (Sinema Filmi)

2002 - Hititler (III. Hattuşili) (Sinema Filmi)

2002 - Buz Devri (Diego Seslendirme) (Sinema Filmi)

2001 - Tatlı Hayat (İhsan Yıldırım) (TV Dizisi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (Ali) (TV Dizisi)

2001 - Cesur Kuşku (Cesur) (TV Dizisi)

2001 - Buffalo Soldiers (The Turk) (Sinema Filmi)

2001 - Acemi Askerler (Türk) (Sinema Filmi)

2000 - Filler ve Çimen (Sabit Üzücü) (Sinema Filmi)

2000 - Eyvah Kızım Büyüdü (Sedat) (TV Dizisi)

2000 - Borsa ( ) (TV Dizisi)

1999 - Oyuncak Hikayesi 2 (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1999 - Harem Suare (Abdülhamit) (Sinema Filmi)

1999 - Güle Güle (Kasap) (Sinema Filmi)

1998 - Eyvah Babam (Sedat) (TV Dizisi)

1997 - Nihavend Mucize (Erol Alemdaroğlu) (Sinema Filmi)

1997 - Medeni Haller (Haydar) (TV Dizisi)

1997 - Masumiyet (Bekir) (Sinema Filmi)

1997 - Kördüğüm (TV Dizisi)

1996 - İstanbul Kanatlarımın Altında (Evliya Çelebi) (Sinema Filmi)

1996 - Usta Beni Öldürsene (Aaron) (Sinema Filmi)

1996 - 80. Adım (Savcı) (Sinema Filmi)

1995 - Oyuncak Hikayesi (Tükçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1994 - Gülşen Abi (Abidin Özbidin / Gülşen Abla ) (TV Dizisi)

1993 - Son Söz Sevginin (Tahsin) (TV Dizisi)

1992 - İki Kadın (Metin) (Sinema Filmi)

1992 - The Adventures of Young indiana jones (İsmet Bey) (Sinema Filmi)

1991 - Ölür Ayak (Ömer) (Sinema Filmi)

1991 - Safiyedir Kızın Adı (TV Dizisi)

1991 - Memories of Midnight (Sinema Filmi)

1991 - Laf Lafı Açıyor (Kendisi)

1987 - Lionheart (Tüccar) (Sinema Filmi)

1987 - Kara Sevdalı Bulut (Atilla) (Sinema Filmi)

1987 - Ishtar (Gerilla Lideri) (Sinema Filmi)

1987 - Gecenin Öteki Yüzü (TV Dizisi)

1987 - Ateşten Günler (Ahmet Rıfkı) (TV Dizisi)

1986 - Half Moon Street (1. Arap) (Sinema Filmi)

1985 - Eastenders (Mehmet Osman) (TV Dizisi)

1981 - Bergerac (Ahmed) (TV Dizisi)

Uğur Polat Kimdir?

Mavi Gözlü Dev, Cazibe Hanım’ın Gündüz Düşleri ve Devrim Arabaları gibi Türk Sineması’nın pek çok önemli yapımında rol almış olan sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu. Tiyatro kökenli oyuncularımızdan olan Polat, Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda uzun yıllar boyunca emek vermiş, aralarında Kuva-i Milliye ve Hamlet’in de bulunduğu pek çok yapımda rol almıştır.

Uğur Polat, 1 Ocak 1961 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. Tiyatro ile genç yaşta tanışan Polat, 1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosuna katıldı ve de 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne kayıt oldu.

1985 yılında Adana Devlet Tiyatrosu’da, 1987 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalışmıştır. Aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Tiyatro Bölümü'nde 3 yıl ders öğretim üyeliği yapmıştır.

16 yıl boyunca Devlet Tiyatroları bünyesinde oyunculuk yapan Polat, bu süre zarfında 30’a yakın farklı tiyatro eserinde rol aldı ve de İsmet Küntay Tiyatro Ödülü’nü kazandı. Uğur Polat’ın rol aldığı oyunlar arasında Hamlet, Kuva-i Milliye, Sansürcü ve de Kafatası da bulunmaktaydı.

1988 yılında vizyona giren Sis adlı filmle beraber sinema dünyasına da atılan Polat, 1989 yılında Cahide ve 1990 yılında Bütün Kapılar Kapalıydı filmlerinde rol aldı; bu film ona 1990 yılında Ankara Film Festivali’nde Umut Veren Erkek Oyuncu ödülünü getirdi.

Uğur Polat, 2014 yılında başrollerinde Kaan Yıldırım, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu’nun oynadığı “Ulan İstanbul” adlı dizide oynamaktadır.

17 Nisan 2015 tarihinde vizyona giren "Eksik" adlı sinema filminin yönetmenliğini Barış Atay Mengüllüoğlu yaparken aynı zamanda oyuncu olarak da görev almıştır. Diğer rollerde Nur Sürer, Özgür Emre Yıldırım, Toprak Sağlam, Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Sarp Akkaya oynamıştır.

Bugüne kadar Türkiye'de yapılmış en büyük bütçeli sinema filmlerinden biri olarak dikkat çeken, 25 Aralık 2015 tarihinde vizyona girecek olan “Ertuğrul 1890” adlı sinema filminin yapımcılığını Türkiye tarafında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Japonya tarafında ise Ertugrul Film Partners yapım ortağı grubu üstleniyor. Uygulayıcı yapımcılığını Japonya'da TOEI şirketi, Türkiye'de Böcek Yapım'ın gerçekleştirdiği filmde, Türk oyuncular, Kenan Ece, Alican Yücesoy, Uğur Polat, Mehmet Özgür, Tamer Levent, Melis Babadağ, Murat Serezli, Deniz Oral, Hakkı Haluk Cömert, Cem Cücenoğlu, Erkan Pekbay, Mert Aygün, Alper Düzen ve Japon oyuncular Seiyo Uchino, Shioli Kutsuna, Naoto Takenaka, Yui Natsukawa, Toshiyuki Nagashima, Takashi Sasano, Yukiyoshi Ozawa rol aldı.

Ödülleri :

1990 - Ankara Film Festivali, "Umut Veren Erkek Oyuncu" Ödülü, Bütün Kapılar Kapalıydı

1996 - İsmet Küntay Tiyaro Ödülü

1999 - Antalya Film Festivali, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Salkım Hanımın Taneleri

2002 - Afife Tiyatro Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Ben Ruhi Bey Nasılım

2003 - Orhon Murat Arıburnu Ödülleri ""En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Karşılaşma

Rol aldığı tiyatro oyunları:

2012 - Çehov Makinası : Matei Vișniec - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2010 - Kredi Kartı-Vak'a aaaaa! : Cüneyt Çalışkur - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2008 - Vur Yağmala Yeniden : Mark Ravenhill - Tiyatro Dot

2006 - Sansürcü : Anthony Neilson - Tiyatro Dot

2001 - Ben Ruhi Bey Nasılım : Edip Cansever - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2000 - Patron : Tarık Buğra - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1999 - Kuvai Milliye : Nazım Hikmet - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1995 - İçerdekiler : Melih Cevdet Anday - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1994 - Olmayan Kadın : Kenan Işık - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1993 - Hamlet : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1992 - Küçük Burjuvalar : Bertolt Brecht - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1991 - Oresteia : Eshilos - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1991 - Fırtına : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1990 - Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bişey Oldu : Larry GelbertBert Shevelove - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1989 - Ballar Balını Buldum (Yunus Emre) : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1988 - Odissinbad : Ksenya Kalogerapulu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1988 - Altı Kişi Yazarını Arıyor : Luigi Pirandello - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1987 - Hoşu'nun Utancı : Şinasi Ekicioğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1987 - Yedi Kocalı Hürmüz : Sadık Şendil - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1987 - Deli İbrahim : Turan Oflazoğlu - Adana Devlet Tiyatrosu

1986 - Tohum Ve Toprak : Orhan Asena - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1986 - Akvaryum (oyun) : Aldo Nicolai - Ankara Devlet Tiyatrosu

1984 - Düşüş (oyun) : Nahid Sırrı Örik, Kemal Bekir - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1980 - Hikaye-i Mahmut Bedrettin : Mehmet Akan - Ankara Sanat Tiyatrosu

1979 - Oyun Nasıl Oynanmalı : Vasıf Öngören - Ankara Sanat Tiyatrosu

1979 - Kafatası : Nazım Hikmet - Ankara Sanat Tiyatrosu

1979 - Ferhat ile Şirin : Nazım Hikmet - Ankara Sanat Tiyatrosu

Filmleri :

2015 - Gecenin Kraliçesi (Aziz) (TV Dizisi)

2015 - Ertuğrul 1890 (Sinema Filmi)

2015 - Eksik (Sinema Filmi)

2014 - Ulan İstanbul

2014 - Cinayet

2013 - Benimle oynar mısın

2013 - Eve Dönüş: Sarıkamış 1915

2012 - Kayıp Şehir

2012 - Son

2011 - Türkan

2010 - Çakal

2010 - Yahşi Batı

2008 - Ali'nin Sekiz Günü

2008 - Aşk Yakar

2008 - Devrim Arabaları

2008 - Vali

2008 - Beni Unutma

2007 - Tutsak

2007 - Mavi Gözlü Dev

2007 - Kayıp

2007 - Küçük Adımlar

2007 - Sinekli Bakkal

2007 - Sis ve Gece

2006 - Pars: Kiraz Operasyonu

2005 - 2 Süper Film Birden

2005 - Seher Vakti

2004 - İstanbul Şahidimdir

2003 - Sultan Makamı

2002 - Güz Sancısı

2002 - Karşılaşma

2001 - O da Beni Seviyor

2001 - Yeditepe İstanbul

2000 - Beni Unutma

2000 - Yıldız Tepe

2000 - Ayna

2000 - Çilekli Pasta

2000 - Dar Alanda Kısa Paslaşmalar

2000 - Filler ve Çimen

1999 - Salkım Hanımın Taneleri

1999 - Kimsecikler

1998 - Sıcak Saatler

1997 - Kördüğüm

1997 - Nice Yıllardan Sonra

1996 - Bir Erkeğin Anatomisi

1996 - Kurtuluş

1995 - Bir Kadının Anatomisi

1995 - Sahte Dünyalar

1992 - Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri

1991 - Suyun Öte Yanı

1991 - Yıldızlar Gece Büyür

1990 - Bütün Kapılar Kapalıydı

1989 - Cahide

1988 - Sis

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir