Görüş Bildir

Leman Sam'a büyük şok! Kurban bayramı mesajına kurban gidecek! Leman Sam kimdir?

Ünlü sanatçı Leman Sam, Kurban Bayramında sosya medya Twitter üzerinden paylaştığı IŞİD açılımı konusundaki fikirlerinden mütevellit 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşmasına 'zorla' getirelecek.mazeret sunmadan duruşmaya katılmayan Leman Sam hakkında zorla getirme kararı çıkararak, duruşmayı Mart ayına erteledi.

Leman Sam'a büyük şok! Kurban bayramı mesajına kurban gidecek! Leman Sam kimdir?

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya şikayetçi Buğra Ayan ve davaya katılma talebinden bulunan Barbaros Kocaman katılırken sanık Leman Sam gelmedi.

Sam'ın avukatı müvekkilinin şehirdışı programı nedeniyle duruşmaya gelemediğini bir sonraki celsede hazır edeceklerini söyledi. Buğra Ayan ise şikayetinin devam ettiğini belirterek, "Sanık, kurban kesenlerin devlein terör örgütü saydığı bir örgütle aynı olduğunu söylüyor. Dini vecibelerimi yerine getirmemi terör örgütü olarak görüyor. Bundan rahatsız oldum. Şikayetçiyim. Davaya katılma talebim var" dedi. Barbaros Kocaman da Leman Sam'ın Twitter'den yaptığı paylaşımdan sonra Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç şikayetçi olduğunu anlatarak, "Savcılığın kararı üzerine bu davadan haberim oldu. Dilekçe vererek katılma talebinde bulundum" diye konuştu.

MÜVEKKİLİM HAYVANSEVERDİR

Sanatçı Leman Sam'ın avukatı, müvekkilinin yaptığı paylaşımda kurban lafının geçmediğini belirterek, " 83 karakter içerisinde hiçbir şekilde din, İslamiyet, kurban hatta dinen kurban edilebilecek hayvanların hiçbirinin ismi yer almamaktadır. Müvekkilim bir hayvanseverdir" şeklinde konuştu.

ZORLA GETİRME KARARI 

Şikayetçi Buğra Ayan ve Barbaros Kocaman'ın katılma talebini reddeden mahkeme, sanık Leman Sam'ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor" paylaşımı nedeniyle sanatçı Leman Sam hakkında yapılan şikayet üzerine "Halkın bir kısmının benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Leman Sam, iddianamede de yer verilen ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, masum hayvanların gereksiz yere insan eliyle canlarının alınmasına olan tepkisi nedeniyle soruşturma konusu olan tweeti attığını söylemişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir