Görüş Bildir

Mustafa Koç'un ölümü türkülerin İmparatorunu bile yıktı! İbrahim Tatlıses'in Mustafa Koç'a son vedası

Türkiye'nin ünlü iş adamlarından Koç Holding Başkanı Mustafa Koç'un ölmesi herkesi derinden yaralarken, İmparator İbrahim Tatlıses dahil tüm ünlüler adete sosyal medya da paylaşım rekorları kırdı. Mustafa Koç'un ölümü içn İbrahim Tatlıses öyle bir başsağlığı mesajı paylaştı ki, duygulanmamak elde değil

Mustafa Koç'un ölümü türkülerin İmparatorunu bile yıktı! İbrahim Tatlıses'in Mustafa Koç'a son vedası

Türkiye'nin ünlü iş adamlarından Koç Holding Başkanı Mustafa Koç'un ölmesi herkesi derinden yaralarken, İmparator İbrahim Tatlıses dahil tüm ünlüler adete sosyal medya da paylaşım rekorları kırdı. Mustafa Koç'un ölümü içn İbrahim Tatlıses öyle bir başsağlığı mesajı paylaştı ki, duygulanmamak elde değil

Türkücü İbrahim Tatlıses'te Rahmi Koç ile Mustafa Koç'un yan yana olduğu bir kareye Instagram hesabında paylaşarak duygusal mesajını takipçileri ile paylaştı. Tatlıses'in başsağlığı mesajı şöyleydi;  Küçük kardeşiminde adı Mustafa'ydı... Onu da 24 yaşında kaybettik, ikisininde mekanları cennet OLSUN inşallah... Mustafa koç, önemli bir iş verendi, YÜCE ALLAH'ım böyle insanlara uzun ömürler versin...Ailesine ve emekçilerine sabır ve baş sağlığı diliyorum.

İbrahim Tatlıses (Doğum adı: İbrahim Tatlı, d. 1 Ocak 1952, Şanlıurfa), Türk şarkıcı,besteci, yapımcı, oyuncu, televizyon programcısı, iş adamı. İbrahim Tatlıses, müzik kariyerinin dışında, gıda, inşaat ve arama kurtarma sektörlerine de çeşitli yatırımlar yapmıştır. Örneğin, bunlardan, "Tatlıses Çiğköfte" hala devam etmektedir. Ayağında Kundura türküsü ile ünlenen Tatlıses, günümüze kadar otuzdan fazla albüm çıkardı, birçok filmde oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı ve 19 yıl süren İbo Show'da sunuculuk yapmıştır. Tatlıses, Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan ile Orta Doğu'da da tanınmaktadır.

Müzik, televizyon ve sinemanın yanında İbrahim Tatlıses'in gıda, turizm, inşaat, iletişim (TV kanalı, radyo istasyonu), ulaşım gibi birçok alanda yatırımı bulunmaktadır. 14 Mart 2011 tarihinde program çıkışı uğradığı silahlı saldırıdan ağır yaralı olarak kurtuldu.

1952'de Urfa'da - kendi tabiriyle bir mağarada - ciğerci Ahmet Tatlı’yla karısı Leyla’nın yedi çocuğunun en büyüğü olarak dünyaya geldi. İbrahim Tatlıses'in babasıve annesi KürtKökenlidir . Fakat Zaman zaman etnik kimliği ilgili sürekli farklı açıklamalarda bulunmuştur.[5] İbrahim Tatlıses, Kanal D'de yayınlanan bir programda kendinizi ne olarak ifade ediyorsunuz sorusuna "Babam Arap, anam Kürt, ben ise Türk'üm" diye cevap vermiştir. 2005 yılında Erbil konserinde ise Tatlıses "Babam Türk, annem Kürt, ben Türk oğlu Türk'üm size Türkiye'den selam getirdim" diyerek izleyenleri selamlamıştır.

"Kara Kız" ile "Beni Yakma Gel Sevdiğim" adlarında 45'likler ile müzik dünyasına giriş yaptı. 30 Haziran 1976 tarihinde dışardan bitirdiği ilkokulun diplomasını Kilis'teki Kartalbey İlkokulu'ndan almıştır.[2] 1978 yılında Ayağında Kundura-Ceylan filmiyle sinema sektörüne giriş yaptı. 1979 yılında Kara Yazma filminde Perihan Savaş ile rol almıştır. 1983'te Derya Tuna ile Günah filminde oynadı. 1987'de Tatlıses Müzik'i kurdu. 90'larda ünü, Yunanistan ve Orta Doğu'ya kadar genişledi. 1997'de İdobay Müzik'i kurdu. İbrahim Tatlıses aynı zamanda yönetmen, oyuncu, senarist, söz yazarı, köşe yazarı, besteci, programcı ve şarkıcı kimliğiyle de tanınmıştır. İbrahim Tatlıses'in sahip olduğu şirketler; gıda, film, yapım, turizm, havacılık ve yayıncılık gurubu dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

10 Mart 2008 tarihinde Neden adlı albümünü Mayıs 2009 da ise Yağmurla Gelen Kadın adlı albümünü piyasaya sürmüştür. Ayrıca bu albümde çok konuşulan ve tartışılan "Şemmame" adlı Kürtçe türkü de bulunmaktadır. 2009'da yıllarca söz ve beste aldığı sanatçı Yıldız Tilbe ile müzikal olarak tüm bağını kopardığını açıklamıştır. 2010 yılında son albümü Hani Gelecektin'i piyasaya çıkardı.

Evlilikleri

İbrahim Tatlıses, ilk evliliğini Urfa'da Adalet Durak ile yaptı. Çiftin üç çocuğu oldu. 1979 yılında Kara Yazma filminde tanıştığı Perihan Savaş ile birlikteliği başladı. Savaş'la evliliğinden Melek Zübeyde adında bir kız çocuğu oldu. 9 Ağustos 1984 tarihli gazetelerde yer alan haberlerde şu belirtildi: "İbrahim Tatlıses tarafından kaçırıldıktan sonra yedi saat boyunca dövüldüğünü ileri süren film oyuncusu Perihan Savaş, savcılığa başvurarak Tatlıses'in ruh hastası olduğunu söyledi ve tutuklanmasını istedi. Savaş'ın gözünün morarmış, sol kaşının da patlamış olduğu görüldü. Tatlıses polisteki sorgusunda "Savaş çocuğumun annesidir. Sağda solda dolaşmasını bir erkek olarak gururuma yediremedim" ifadelerini kullanmıştır.[8] Savaş, sonrasında Tatlıses ile olan ilişkisini bitirdi. 1983'te Günah filmini çekerken tanıştığı Derya Tuna'yla ilişkisinden "İdo" (İbrahim) adında bir oğlu oldu.

14 Mart 2011 gecesi Beyaz TV'de yayınlanan İbo Show programı çıkışında Maslak'ta uzun namlulu silahla açılan ateş sonucu kafasından yaralandı. Akabinde hastaneye kaldırılan Tatlıses, 6 saat süren ameliyat sonucu yoğun bakım ünitesine bağlandı. Doktorlar tarafından yapılan resmî açıklama şöyleydi; "Sanatçının hayatî tehlikesi var ama ilk başladığımız noktaya göre daha az." Saldırıda İbrahim Tatlıses'in asistanı Damla Buket Çakıcı da yaralanmıştır. Gri Fiat Linea marka arabadan yapıldığı öğrenilen saldırı hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatılmış, 16 Mart 2011 tarihi itibariyle araç bulunmuştur. Suikastin bir numaralı zanlısı Abdullah Uçmak yakalanmıştır.[17]

İki hafta boyunca Acıbadem Maslak Hastanesi'nde yoğun bakımda kalan sanatçı, 28 Mart 2011 günü doktorlarının yaptığı açıklamaya göre yoğun bakımdan çıkarılmıştır, böylece hayati tehlikesi ortadan kalkmıştır. 6 Nisan 2011 tarihi itibari ile ailesi tedavilerin Almanya da sürdürülmesi isteği ile Tatlıses'i Türkiye Cumhuriyeti'ne ait uçakla Almanya'ya götürmüşlerdir

Filmografi

Yıl Film Rol Notlar

1978 Sabuha Faruk

Ayağında Kundura / Ceylan İbrahim

Toprağın Oğlu

1979 Kara Yazma İbo

Kara Çadırın Kızı İbrahim

Fadile İbrahim

1980 Ayrılık Kolay Değil İbrahim

Çile İbo

1981 Seni Yakacaklar

Yaşamak Bu Değil İbrahim

Tövbe Mehmet

1982 Yalan Yusuf

Alişan Alişan

Nasıl İsyan Etmem Hasan

1983 Yorgun İbrahim

Günah Yaşar

Futboliye Konuk Oyuncu

1984 Sevdalandım Urfalı Kemal

Ayşem İbrahim

1985 Mavi Mavi Kerim

Sevmek Hasan

Yalnızım Ferhat

1986 Gülümse Biraz Urfalı İskender

Yıkılmışım Ben Yusuf

Sarhoş İbrahim

1987 Allah Allah İbrahim

Gülüm Benim Hıdır

Dertli Dertli

1988 Aşıksın İbrahim

Hülya İbrahim Tatlıses

Bir Kulum İşte Urfalı Ferhat

Kara Zindan Cemal

Ben İnsan Değil Miyim

1989 Ceylan İbrahim

Fosforlu Şahin

1992 Aşık Oldum

1993 Tetikçi Kemal Kemal, Yılmaz

1997 Fırat Yusuf 34 Bölüm

2006 Bulamadım Ali 2 Bölüm

Mustafa Koç kimdir

1960 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Rahmi Koç, annesi Çiğdem Simavi’dir. Lise öğrenimini İsviçre'deki Lyceum Alpinum Zuoz’da (1980) yüksek öğrenimini ABD'deki George Washington Üniversitesi'nde (1984) tamamladı.

Çalışma hayatına 1984’te TOFAŞ’ta müşavir olarak başladı. Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 1992’den itibaren Koç Holding’de Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 4 Nisan 2003'te Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı babası Rahmi Koç'tan devraldı.

1992’de Caroline Giraud ile evlendi; çiftin bu evlilikten iki kız çocuğu oldu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı olan Koç, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2006 yılında Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosu oldu.

Ekonomik ve sosyal kalkınma alanındaki çalışmaları World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi kuruluşlar tarafından ödüllendirildi. Türkiye'deki büyük İtalyan yatırımlarının önemli ortaklarından olan Koç, 2012 yılında İtalya'nın "Ekonomi Oscar"ı olarak bilinen Uluslararası Leonardo Ödülü'ne layık görüldü.

Golf, binicilik, havacılık ve Scuba ile ilgilendi. İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi oldu.

21 Ocak 2016 tarihinde sabah sporu sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen hayatını kaybetmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir