Mustafa Sandal'ın iş aşkı Erzurum konserinde Erzurum dadaşlarının o soğukta içini ısıttı! Mustafa Sandal kimdir?

Mustafa Sandal Erzurum Dadaşlarına verdiği konserde bob aanlar yaşandığı kaydedildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Winterfest Erzurum 2015 konserinde Mustafa Sandal konseri damgasını vurdu. Erzurum'da hava sıcaklığı -17'yi gösterirken Mustafa Sandal muhteşem performansı ile sevenlerine hareketli anlar yaşatarak ısınmalarını sağladı

Mustafa Sandal'ın iş aşkı Erzurum konserinde Erzurum dadaşlarının o soğukta içini ısıttı! Mustafa Sandal kimdir?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Winterfest Erzurum 2015 konserinde Mustafa Sandal konseri damgasını vurdu. Erzurum'da hava sıcaklığı -17'yi gösterirken Mustafa Sandal muhteşem performansı ile sevenlerine hareketli anlar yaşatarak ısınmalarını sağladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Winterfest Erzurum 2015, Dadaşlar diyarının kültür ve sosyal hayatına adeta renk kattı.

İstanbul, Bursa ve Ankara’nın ardından Erzurum’da da devam eden Kış Festivali kapsamında Yakutiye Kent Meydanı’na kurulan stantlarla şehrin turizm figürleri görücüye çıktı. Beraberindekilerle fotoğraf ve resim sergisi ile kültür, sanat ve turizm stantlarını gezen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, usta heykeltıraşlara şapka çıkartan bir şekilde buz kütlesinin başına geçerek, Erzurum figürünü işledi. Sekmen, daha sonra ilçe belediyelerinin açtığı stantları da ziyaret ederek, yöresel ürünler hakkında bilgiler aldı. İlçe Belediye Başkanları, Başkan Mehmet Sekmen ve milletvekillerine yöresel ürünlerden ikramda bulundu. Sanat, hat, tezhip, resim ve fotoğraf sergilerinin bulunduğu stantları gezen Başkan Sekmen ile AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu ve Orhan Deligöz, ressamların bulunduğu alanda yağlı boya resim çalışması yaptı. Gençlerden yoğun ilgi gören Sekmen, vatandaşlarla selfie çekildi ve davul zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi’ndeki etkinliklere iştirak eden Başkan Sekmen ve Parlamenterler atlı kızağa bindi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, daha sonra Atlı Kızak Kumpanyası tiyatro gösterisini izledi, ardından Fil Geçti Köprüsü’nde kurulan Kar Küresi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Sekmen, ulusal televizyon kanallarına canlı bağlantılar yaparak, Kış Festivali’ni anlattı.

Mustafa Sandal kimdir?

 90'lı yılların başlarında çok sayıda ünlü şarkıcıya verdiği bestelerle müzik piyasasında önemli bir tanınırlığa ulaşan sanatçı 1994 yılında yayınladığı ilk stüdyo albümü Suç Bende ile önemli bir ticari başarı yakalayarak tüm Türkiye'de tanınan bir sanatçı haline geldi. İlk albümünün ardından 1996 yılında Gölgede Aynı isimli albümüyle pek çok ödül kazandı. 1998 yılında Detay adlı çalışmasıyla müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan Mustafa Sandal bu albümle de önemli bir ticari başarı yakaladı ve Aya Benzer isimli parçasıyla listelerde 1 numara oturdu. Ardından Sony Music'le sözleşme imzaladı ve Araba adlı albümünü dünyanın dört bir tarafında satışa sundu. Araba ve Aya Benzer parçalarıyla yurtdışında da tanınırlığını arttırdı. 2000 yılında Akışına Bırak isimli 4. stüdyo albümünü çıkardı. 2002 yılında çıkardığı Kop adlı albümüyle "En İyi Erkek Sanatçı" dalında ödül kazandı. 2003 yılında Universal Music-Polydor etiketiyle Seven adını verdiği çalışmasını yurtdışında dinleyicilere sundu ve 1 yıl sonra İste isimli albümünü Türkiye'de yayınladı. 3 yıllık bir aranın ardından.Devamı Var isimli çalışmasını piyasaya sunan Mustafa Sandal 2009 yılında çıkardığı Karizma adlı albümün ardından 2011'de Gülben Ergen'le birlikte çıkardığı Şıkır Şıkır o yılın en çok indirilen şarkısı oldu. 2012 yılında 10. stüdyo albümü olan Organik'i çıkarttı. 2013 yazında ise Tesir Altında isimli çalışmasını piyasaya sürdü ve bu çalışma 2013 yılının en çok satan single'ı oldu.

Müzik alanında yaptığı çalışmaların yanı sıra televizyon, reklam, sinema gibi sektörlerde de önemli başarılar yakalayan Mustafa Sandal bugüne kadar tüm dünya da 14 milyonun üzerinde albüm satmış ve Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Hakan Peker gibi önemli isimlerin de aralarında olduğu çok sayıda sanatçıya şarkılarıyla destek vermiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz