Oscar Törenine 8 milyon dolarlık küpesi ile katılan Lady Gaga, dillere pelesenk oldu, kimse gözünü ondan alamadı

Tüm dünyayı sarsan ve 88'incisi gerçekleşen Oscar Ödül Töreni'ne dün akşam Lady Gaga öyle bir şekilde katıldı ki! Lady Gaga'nın ahım şahım kıyafetinin yanı sıra ederi milyon dolarlara ulaşan takıları da dillere peleseng oldu. Lady Gaga'nın 8 milyon dolarlık küpesi geceyi solladı

Oscar Törenine 8 milyon dolarlık küpesi ile katılan Lady Gaga, dillere pelesenk oldu, kimse gözünü ondan alamadı

Tüm dünyayı sarsan ve 88'incisi gerçekleşen Oscar Ödül Töreni'ne dün akşam Lady Gaga öyle bir şekilde katıldı ki! Lady Gaga'nın ahım şahım kıyafetinin yanı sıra ederi milyon dolarlara ulaşan takıları da dillere peleseng oldu. Lady Gaga'nın 8 milyon dolarlık küpesi geceyi solladı

88. Oscar Ödül Töreni'nde Lady Gaga'nın 8 milyon dolarlık (yaklaşık 24 mliyon TL) küpeleri kırmızı halıya damgasını vurdu.

Brandon Maxwell imzalı kostümüyle oldukça şık görünen Gaga, Lorraine Schwartz marka elmas küpeleriyle göz doldurdu. 90 karatlık elmas küpelerin değeri, yaklaşık 24 milyon TL olarak açıklandı.

Gaga, ödül töreninde 34 yaşındaki nişanlısı Taylor Kinney'in hediye ettiği 6 karatlık kalp şeklindeki nişan yüzüğünü de çıkarmadı. Gaga'nın nişan yüzüğü de 400 bin dolar (yaklaşık 1 milyon TL) değerinde.

bilinen adıyla Lady Gaga, Amerikalı şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu. Kendini güçlendirme temalı mesajları, tarzı ve canlı performansları ile bilinmektedir. Başlangıçta lise oyunlarında yer alarak ve müzik kariyerine odaklanmak için yarıda bıraktığı CAP21'da öğrenim görerek tiyatro alanında performans sergiledi. Bir rock grubundan ayrıldıktan, Lower East Side'ın avangart performans sanatları etkinliklerine katıldıktan ve anlaşma yaptığı Def Jam Recordings'ten çıkarıldıktan sonra Sony/ATV Music Publishing'de şarkı yazarı olarak görev aldı. Orada Gaga'nın vokal yeteneklerini beğenen şarkıcı Akon, Gaga'nın Interscope Records ve kendi şirketi KonLive Distribution ile ortak bir anlaşma imzalamasına yardımcı oldu.

Gaga'nın çıkış albümü The Fame (2008) eleştirmenlerin beğenisini kazandı, ticari bir başarı yakaladı ve "Just Dance" ile "Poker Face" gibi dünya genelindeki listelerde bir numara olan single'lara yer verdi. Ardından yayımlanan The Fame Monster (2009) adlı EP, benzer başarılar yakaladı ve "Bad Romance", "Telephone" ve "Alejandro" şarkılarına yer verdi. İkinci albümü Born This Way, 2011'de yayımlandı ve ilk haftasında bir milyonun üzerinde satış yaptığı ABD dâhil yirmiden fazla ülkede listelerin zirvesinde yer aldı. Albümün çıkış single'ı "Born This Way", pek çok ülkede bir numara oldu. 2013'te yayımladığı üçüncü albümü ARTPOP, ABD listelerinde bir numara oldu ve başarı yakalayan "Applause" single'ına yer verdi. 2014'te Tony Bennett ile birlikte yayımladığı Cheek to Cheek adlı caz albümü, Gaga'nın ABD'de art arda bir numara olan üçüncü albümü oldu.

Nisan 2015 itibarıyla dünya genelinde 28 milyon albüm ve 140 milyon single satışıyla tüm zamanların en çok satan müzisyenlerindenbiridir. Başarıları arasında on iki Guinness Dünya Rekoru, altı Grammy Ödülü ve Songwriters Hall of Fame tarafından ilk kez verilen Çağdaş İkon Ödülü bulunmaktadır. Diğer başarılarına Council of Fashion Designers of America'dan 2011'de aldığı Moda İkonu Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Billboard'un Yılın Sanatçısı listelerinde ve Forbes'un güç ve kazanç sıralamalarında düzenli olarak yer alması dâhildir. Gaga, 2013'te Time'ın son on yılın en etkili insanları ile ilgili düzenlediği okuyucu anketinde ikinci sırada yer alırken 2015'te Billboard tarafından Yılın Kadını seçildi. Ayrıca American Horror Story: Hotel dizisindeki performansıyla 2016'da En İyi Kadın Oyuncu - Mini Dizi veya Televizyon Filmi dalında bir Altın Küre Ödülü aldı. Mesleğinin yanı sıra aralarında LGBT hakları veHIV/AIDS'in önlenmesi ile ilgili çalışmaların da bulunduğu çeşitli hayırseverlik ve sosyal aktivizm çalışmalarında bulunmaktadır. 2012'de gençlerin güçlendirilmesini hedefleyen Born This Way Foundation adlı kâr amacı gütmeyen kuruluşu kurdu.

Stefani Joanne Angelina Germanotta, 28 Mart 1986'da Upper East Side, Manhattan'daki Lenox Hill Hastanesi'nde[2] Katolik bir ailenin kızı olarak doğdu. Cynthia Louise "Cindy" (kızlık soyadı Bissett) ve İnternet girişimcisi Joseph Anthony "Joe" Germanotta, Jr.'ın en büyük kızıdır. %75 oranında İtalyan kökleri bulunan Germanotta'nın Kanadalı Fransız kökleri de vardır. Kız kardeşi Natali moda öğrencisidir.Manhattan'ın Upper West Side bölgesinde yetişen Germanotta, annesinin iletişim sektöründe sabah sekizden akşam sekize kadar çalıştığını, babasının da işte çok zaman harcadığını ifade etmektedir. Germanotta, on bir yaşından itibaren Manhattan'ın Upper East Side bölgesindeki özel bir Roma Katoliği kız okulu olan Kutsal Kalp Manastırı'na gitti. Lisedeki öğrenim yıllarını "çok çalışkan, çok disiplinli" ama "biraz da güvensiz" olarak tanımlayan Germanotta, bu dönemi hakkında daha sonraları "Ya çok kışkırtıcı ya da çok tuhaf olduğum için alay konusu olurdum, ben de daha az göze batmaya çalıştım. Uyum sağlayamadım ve kendimi ucube gibi hissettim." ifadelerini kullandı Piyano çalmaya dört yaşında başlayan Germanotta, ilk piyano baladını on üç yaşında yazdı ve on dört yaşında açık mikrofon akşamlarında piyano performansı sergilemeye başladı. Aralarında Gönül Yolu'ndaki (Guys and Dolls) Adelaide ve Aptallar Şehri'ndeki (A Funny Thing Happened on the Way to the Forum) Philia olmak üzere lisedeki müzikallerin başrollerinde oynadı. Ayrıca The Sopranos dizisinin 2001'deki "The Telltale Moozadell" adlı bölümünde küçük bir rol olan afacan öğrenci rolünü üstlendi ve New York'taki gösterilerin seçmelerine katılıp başarısız oldu.Bunun yanında Lee Strasberg Theatre and Film Institute'ta on yıl boyunca metot oyunculuğu dersleri aldı.

Liseyi bitirdikten sonra New York Üniversitesi'nin müzikal tiyatro konservatuvarı olan Collaborative Arts Project 21'a (CAP21) başvurdu.[12] On yedi yaşında, erken kabul edilen yirmi öğrenciden biri olarak üniversitenin yurdunda kalmaya başladı. Şarkı sözü yazma yeteneğini geliştirmeye ek olarak sanat, din, sosyal sorunlar ve politika konularında kompozisyonlar ve pop sanatçıları Spencer Tunick ve Damien Hirst üzerine bir tez yazdıgermanotta ayrıca pek çok rol için seçmelere katıldı ve 2005'te MTV'nin Boiling Points adlı reality şovunda yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz