Görüş Bildir

Poyraz Karayel’in 43. bölüm fragmanı yayınlandı (Adil Topal çıkmaza girdi) -

Kanal D'nin aksiyonu bol reyting rekortmeni dizisi Poyraz Karayel 43. bölüm fragmanını yayınladı. Efsane dizi Poyraz Karayel’in son bölümde büyük heyecan yaşanmıştı. Poyraz Karayel’in son sahnesinde Sinan kaçırılmıştı. Poyraz Karayel’in yeni bölümünde Poyraz ve Bahri Sinan'ı bulmak için plan yapıyorlar.

Poyraz Karayel’in 43. bölüm fragmanı yayınlandı (Adil Topal çıkmaza girdi) -

Kanal D'nin aksiyonu bol reyting rekortmeni dizisi Poyraz Karayel 43. bölüm fragmanını yayınladı. Efsane dizi Poyraz Karayel’in son bölümde büyük heyecan yaşanmıştı. Poyraz Karayel’in son sahnesinde Sinan kaçırılmıştı. Poyraz Karayel’in yeni bölümünde Poyraz ve Bahri Sinan'ı bulmak için plan yapıyorlar.

Kanal D’nin fenomen dizisi Poyraz Karayel’in 43. bölümde büyük aksiyon yaşanacak. Poyraz’ın oğlu Sinan'ı kim kaçırdı? Babaların babası Bahri ve adamları polis amiri Poyraz'la birlikte Sinan'ın peşine düşüyorlar. Poyraz Karayel 43. bölüm ile 3 Şubat Çarşamba Kanal D'da…

POYRAZ KARAYEL 27 OCAK 42. BÖLÜM’DE NELER OLDU?

Poyraz Karayel 42. Bölümde; Adil Topal ve Bahri Umman buluşması gerçekleşti. Adil Topal Bahri Umman’a Despina’yı sordu ve “Düşmanın varsa sevmeyeceksin” diyerek Bahri Umman’ı tehdit etti. Bahri Umman ise “Ben seni burda öldüreyim” dedi. Poyraz Karayel ve Ayşegül hastaneye kontrole gittiler. Ancak, Adil Topal’ın adamı Ayşegül’ü sıkıştırdı ve onun bebeğini düşürmek için elinden geleni yaptı. Poyraz ve Adil Topal’ın adamı dövüşürken Poyraz çarpıldı. Ayşegül’ü kurtarmayı başardı Poyraz. Bu arada Bahri Umman ve Adil Topal’ın buluşması izleyiciyi ekrana bağladı. Poyraz Karayel 42. Son bölümünde Adil Topal Bahri Umman ile buluşmadan önce Despina’yı kaçırmıştı. Bahri Umman’ın adamları Adil Topal’ın kafasına silah dayadığı esna da denizde küçük bir teknede de Despina’nın kafasına Adil Topal’ın adamı silah doğrultmuştu. Poyraz Karayel 42. Bölümün sonunda ise herkes şoke oldu. Dizinin tatlı ve sempatik çocuğu Sinan belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Sinan’ı kaçıran kişilerin Adil Topal’ın adamları olduğu tahmin ediliyor.

Poyraz Karayel

Poyraz Karayel, Limon Film imzalı ve yapımcılığını Hayri Aslan'ın üstlendiği senaryosunu Ethem Özışık ve Ertan Kurtulan'ın yazdığı, yönetmenliğini Çağrı Vila Lostuvalı'ın yaptığı, başrollerini İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu ve Musa Uzunlar'ın paylaştıkları televizyon dizisi.

Konusu

Kayınpederi tarafından oğlundan ayrı bırakılan eski bir polisin oğlunu almak için mafyanın içine girmesini anlatan Poyraz Karayel,iftira atılarak meslekten atılan eski bir polistir. Emniyet Amiri'yle yaptığı anlaşma sonucu, oğlunu kayınpederinden almak için mafyanın içine girmeyi kabul eder. Bu arada tanışıp aşık olduğu Ayşegül'ün, yanına girdiği patronu Bahri Umman'ın kızı olduğundan habersizdir. Ardından Ayşegül'ün Bahri'nin kızı olduğunu öğrenir. İlerleyen bölümlerde emniyet amiri Mümtaz'ın kendisine tuzak kurduğunu ve meslekten onun yüzünden atıldığını öğrenir. Mümtaz'a emri veren asıl patronun ise kayınpederi Ünsal olduğu ortaya çıkar. Bu arada Bahri, kızı Ayşegül ve adamı Poyraz'ın beraber olduklarını öğrenir. İşler iyice çığrından çıkar.

İlker Kaleli Kimdir?

İlker Kaleli, 5 Mart 1983 tarihinde Yarı Alman yarı Türk bir anneyle, vanlı bir babanın çocuğu olarak İstanbul’da doğmuştur. Babasının adı Recep Kaleli’dir. 13 yaşındayken anne-babası boşanmıştır. Zor bir çocukluk geçirmiştir. 17 yaşında kendi evine çıkmış. Çocukluğunda müzisyen olmayı istiyordu, ve Nirvana (müzik grubu) ve Kurt Cobain hayranıydı.

16 yaşında Coca Cola reklam filminde oynadı.

İstanbul’da Kültür Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi okurken iki sene boyunca Şahika Tekand’ın kurduğu Stüdyo Oyuncuları’nda eğitim aldı. 2006 yılında Mezun olduktan iki sene sonra Londra’ya gitti ve 4 yıl kaldı. Londra’da LAMDA’da (The London Academy Of Music And Dramatic Art) 3 yıl oyunculuk eğitimi aldı ve 2011 yılında oradan mezun oldu.

Londra’da iken müzikle uğraşmış, DJ’lik yapmış, reklam filmlerinde oynamış. 2012 yılında Türkiye’den gelen teklif üzerine ilk dizisi “son”da oynamaya başladı. Dizinin ana kadrosu Yiğit Özşener, Nehir Erdoğan, Erkan Can, Berrak Tüzünataç ve Engin Altan Düzyatan'dan oluşmaktadır. Diğer öne çıkan oyuncu kadrosu ise Uğur Polat, Aylin Aslım, Ülkü Duru ve Ahmet Levendoğlu'ndan oluşmaktadır

2012 yılında “Kayıp Şehir” adlı dizide Gökçe Bahadır, Nik Xhelilaj, Nazan Kesal, Uğur Polat, Cansu Tosun ile beraber oynamıştır.

2013 yılında “Kayıp” adlı dizide Mete Horozoğlu, Aslı Enver, Kaan Taşaner, Dolunay Soysert, Kürşat Alnıaçık, Menderes Samancılar ile beraber rol aldı.

2014 yılında İlker Kaleli başrolde olarak “Poyraz Karayel” adlı dizide Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar, Engin Benli, Ali İl ile beraber rol aldı.

2014 yılında “Silsile” adlı sinema filminde Nehir Erdoğan, Serkan Keskin, Tardu Flordun, İlker Kaleli, Esra Bezen Bilgin başrolleri paylaştılar.

Filmleri ve Dizileri

2014 - Silsile (Cenk)(Sinema Filmi)

2014 - Poyraz Karayel (Poyraz Karayel) (TV Dizisi)

2013 - Kayıp (Faik Şaşmaz) (TV Dizisi)

2012 - Kayıp Şehir (İrfan) (TV Dizisi)

2012 - Son (Alper) (TV Dizisi)

Burçin Terzioğlu Kimdir?

Burçin Terzioğlu, 9 Mart 1980 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. 2 kardeşi vardır. Çok küçük yaşlardan beri sinemanın içindedir.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Aktör Stüdyo - Özel Sahne Diksiyon eğitimi aldı.

Burçin Terzioğlu, daha küçük yaşlarda "Çıplak Vatandaş", "Hasretinle Yaşanmıyor", "Yeniden Doğmak" gibi yapımlarda rol almıştır. Ve daha çocuk sayılacak bir yaşta "Mahallenin Muhtarları" gibi ses getiren bir dizide rol almıştır. Burçin Terzioğlu, "Çiçek Taksi"de "Sinem"i canlandırırdı. "Üzgünüm Leyla", "Güz Gülleri" ve "Sırılsıklam" birçok yapımda rol alan başarılı oyuncu, "Kınalı Kar" adlı yapımda "Pınar" karakterini başarılı bir şekilde canlandıran oyuncu "Kadın İsterse" adlı yapımda da aynı başarıyı tekrarladı.

Burçin Terzioğlu, 2003 yılında "Taştan Kalp"te "Özlem" karakterini canlandıran oyuncu takvimler 2004'ün gösterdiğinde "Aliye" ve "Melekler Adası" gibi iki büyük yapımda rol almayı başardı. "Fırtına" adlı dizinin "Zeynep"i olan başarılı oyuncu "Çemberin Dışında" adlı yapımda ise "Laçin" karakteriyle izleyicinin karşısına geçti.

2013 yılında yazar Hande Altaylı’nın Kahperengi adlı romanından Mahinur Ergun’un senaryolaştırdığı “Merhamet” adlı dizide başrollerini Özgü Namal ve İbrahim Çelikkol paylaştı, diğer rolleri ise; Burçin Terzioğlu, Mustafa Üstündağ, Yasemin Allen, Ahmet Rıfat Şungar alırken Turgut Tunçalp Moskof Recep karakterini canlandırdı.

Burçin Terzioğlu, 2014 yılında İlker Kaleli ve Musa Uzunlar ile başrolde olduğu “Poyraz Karayel” adlı dizide rol aldı.

Burçin Terzioğlu, 20 Haziran 2008 tarihinde oyuncu Murat Yıldırım ile evlendi. 30 Haziran 2014 tarihinde boşandı.

Filmleri ve Dizileri

2014 - Poyraz Karayel (Ayşegül Umman) (TV Dizisi)

2013 - Merhamet (TV Dizisi)

2013 - Halam Geldi (Anne) (Sinema Filmi)

2009 - 2010 - Ezel (TV Dizisi)

2009 - Ey Aşk Nerdesin (Zeliş) (TV Dizisi)

2007 - Çemberin Dışında (Laçin Sürmen) (TV Dizisi)

2006 - Fırtına (Zeynep) (TV Dizisi)

2004 - Melekler Adası (Ceren) (TV Dizisi) (2004)

2004 - Kadın İsterse (Demet) (TV Dizisi)

2004 - Aliye (Ümit) (TV Dizisi)

2003 - Taştan Kalp (Özlem)(TV Filmi)

2002 - Kınalı Kar (Pınar Beyoğlu) (TV Dizisi)

2002 - Anne Babamla Evlensene (TV Dizisi)

2001 - Oyun (TV Filmi)

2001 - Güz Gülleri (Nuray) (TV Dizisi)

2000 - Üzgünüm Leyla (TV Dizisi)

2000 - Oyun Bitti (Sinema Filmi)

2000 - Mırıl Mırıl Münevver (TV Dizisi)

2000 - Annem ve Ben (TV Filmi)

1999 - 2001 - Yılan Hikayesi (TV Dizisi)

1998 - Sırılsıklam (TV Dizisi)

1997 - Yasemince (TV Dizisi)

1997 - Kır Çiçekleri (Süheyla) (TV Filmi)

1996 - Kızım ve Ben (TV Dizisi)

1996 - Kaldırım Çiçeği (TV Dizisi)

1995 - Çiçek Taksi (Sinem) (TV Dizisi)

1994 - İkimiz De Sevmiştik (Sinema Filmi)

1994 - İki Küçük Yaramaz (Sinema Filmi)

1992 - Mahallenin Muhtarları (Simge ) (TV Dizisi)

1992 - Kavak Ailesi (Fındık Yeğen) (TV Dizisi)

1991 - Menekşe Koyu (Ayşe) (Sinema Filmi)

1990 - Çiçekler Açmak İster (TV Dizisi)

1989 - Fazilet (Sinema Filmi)

1989 - Doktorlar (Billur) (TV Dizisi)

1988 - Izdırap Çocukları (Sinema Filmi)

1987 - Yeniden Doğmak (TV Dizisi)

1987 - Menekşeler Mavidir (Sinema Filmi)

1987 - Hayallerim, Aşkım Ve Sen (Rukiye) (Sinema Filmi)

1987 - Evlat Acısı (Burçin) (Video)

1987 - Baba Yüreği (Aslı) (Sinema Filmi)

1986 - İki Milyarlık Bilet (Gül) (Sinema Filmi)

1986 - Yıkılmışım Ben (Sinema Filmi)

1986 - Perihan Abla (TV Dizisi)

1986 - Kumarbaz (Video)

1986 - Hasretinle Yaşanmıyor (Burçin) (Sinema Filmi)

1985 - Çıplak Vatandaş (İbrahim'in Kızı) (Sinema Filmi)

1985 - Patron Duymasın (Sinema Filmi)

Musa Uzunlar Kimdir?

Musa Uzunlar, 22 Nisan 1959 tarihinde Antalya’da doğmuştur. Aslen Niğde, Kemerhisarlıdır. 1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra Bursa, Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı.

Musa Uzunlar, Devlet Tiyatroları'ndaki yönetim görevlerinin yanı sıra Devlet Tiyatroları Spor Kulübü'nde ve Devlet Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV'da da yöneticilik yaptı. Devlet Tiyatroları'nda Bursa, Adana, Diyarbakır, Trabzon, Ankara ve İstanbul'da oyunlar yönetti. Ayrıca İzmit Şehir Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları, Eskişehir Tiyatro Anadolu, Yeditepe Oyuncuları, Abdullah Şahin/Nokta Tiyatrosu, Tiyatro Ti, Ankara Maliye Tiyatrosu, Tiyatro Adam gibi topluluklarda ve Makedonya Üsküp Halklar Tiyatrosu ile Bulgaristan Rusçuk Devlet Tiyatrosu'da yönetmenlik yaptı.

Hüzün Mahallesi Otobüsü ve Kaplumbağanın Ninnisi isimli iki oyun yazdı.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Ana Sanat Dalı ve Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde eğitmenlik yaptı. Halen Haliç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışmaktadır.

Musa Uzunlar, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) İstanbul Şube Başkanı'dır.

Başrolünde Necati Şaşmaz’ın olduğu Kurtlar Vadisi Pusu‘da İskender Büyük rolünü canlandırdı.

2010 yılında Vedat Türkali'nin aynı adlı film senaryosundan uyarlanan başrollerinde Beren Saat ve Engin Akyürek’in oynadığı “Fatmagülün Suçu Ne?” adlı dizide Reşat Yaşaran karakterini canlandırmıştır. Diğer rolleri Sumru Yavrucuk, Murat Daltaban, Civan Canova, Serdar Gökhan, Fırat Çelik, Buğra Gülsoy, Kaan Taşaner, Engin Öztürk, Deniz Türkali, Seda Güven, Esra Dermancıoğlu, Bülent Seyran gibi oyuncular paylaşmıştır.

2012 yılında “Şubat” dizisinde Alican Yücesoy ve Melisa Sözen ile birlikte başrolde oynadı.

2014 yılında “Poyraz Karayel” adlı dizide İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu ile başrolde oynamıştır.

Tiyatro oyunları

2010 - Ölüleri Gömün : İrwin Shaw - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2008 - Kara Kaplı : Jean-Claude Carriere - Tiyatro Yüzleşme

2006 - Valizdeki Kayıp Şehir : Zeynep Utku, Gülce Uğurlu - Stüdyo Drama

2004 - Ful Yaprakları : Civan Canova - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2003 - Yaban : Yakup Kadri Karaosmanoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2001 - Efrasıyab'ın Hikayeleri : İhsan Oktay Anar - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2000 - Haydutlar : Schiller - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1999 - Merhaba 20. Yüzyıl : Steve Martin - Tiyatrokare

1998 - Urfaust : Johann Wolfgang von Goethe - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1997 - Ölüler konuşmak İster - Melih Cevdet Anday - Antalya Devlet Tiyatrosu

1995 - Maymun Davası : Jerome Lawrance - Robert E. Lee - Antalya Devlet Tiyatrosu

1994 - Mahmut İle Yezida : Murathan Mungan - Antalya Devlet Tiyatrosu

1994 - Geyikler Lanetler : Murathan Mungan - Antalya Devlet Tiyatrosu

1993 - Lozan (oyun) : Ataol Behramoğlu - Antalya Devlet Tiyatrsu

1992 - Savaş Yorgunu Kadınlar : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1991 - Afife Jale : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1990 - Budala : Fyodor DostoyevskiSimon Gray - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1989 - Ballar Balını Buldum (Yunus Emre) : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1988 - Oyunun Oyunu : Michael Frayn - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1987 - İnsan Maiere : Franz Xaver Roetz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1986 - Ermiş Jeanne : Bernard Shaw - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1984 - Düşüş : Nahit Sırrı Örik, Oyunlaştıran: Kemal Bekir - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1984 - Sevgili Doktor : Neil Simon - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1983 - Lysistrata : Aristopfanes - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1983 - Küçük Nasreddin : Serpil Akıllıoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1983 - İstanbul Efendisi : Musahipzade Celal - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1981 - Kösem Sultan (oyun) : Turan Oflazoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

2014 - Poyraz Karayel (Bahri Umman) (TV Dizisi)

2012 - Karanlıklar Çiçeği - Şirket sahibi Tariyel bey (Azerbaycan Tv dizisi)

2012 - Şubat (TV Dizisi)

2012 - Açlığa Doymak (Serdar) (Sinema Filmi)

2011 - Eş Ruhumun Eş Zamanı (Melek) (Sinema Filmi)

2010 - 2011 - Fatmagül'ün Suçu Ne? (TV Dizisi)

2009 - Kurtlar Vadisi: Gladio (İskender Büyük) (Sinema Filmi)

2008 - 2010 - Kurtlar Vadisi Pusu (TV Dizisi)

2004 - Yağmur Zamanı (Levent Çağlar) (TV Dizisi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (Rahip) (TV Dizisi)

2000 - Merdoğlu (TV Dizisi)

1999 - Nilgün (2) (Sinan) (TV Dizisi)

1999 - Hayal Kurma Oyunları (Annenin Sevgilisi) (Sinema Filmi)

1998 - Ateş Dansı (Sinan) (TV Dizisi)

1993 - Süper Baba (Sinan) (TV Dizisi)

1990 - Bütün Kapılar Kapalıydı (Sinema Filmi)

1989 - Geçmiş Bahar Mimozaları (Müşfik) (TV Dizisi)

Özkan Uğur Kimdir?

Müzisyen, bas gitarist, şarkıcı, aktör, perküsyoncu. Mazhar Fuat Özkan’ın Özkan’ı, Türkiye’nin en iyi bas gitaristlerinden biri ve oldukça başarılı bir aktördür. Oyunculukla müziği birlikte sürdüren ünlü müzisyen, kendisiyle yapılan röportajlarda müziğin kendisi için her zaman öncelikli bir yerde durduğunu dile getirmiştir. Nev-i şahsına münhasır kişiliği, sempatikliği ve canlı performanslardaki hareketliliğiyle oldukça renkli bir sanatçı profili çizmektedir. Kullandığı Fender Jazz Bass kendisine Barış Manço tarafından hediye edilmiştir.

 Özkan Uğur 17 Ekim 1953’te ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının adı Hurşit Uğur'dur. İlkokulu Reşat Nuri Güntekin İlkokulu'nda okurken mandolin ile tanıştı. Fenerbahçe Lisesi'nden mezun oldu. Lise yıllarında "Atomikler" adında amatör bir grup kurup, dönemin popüler şarkılarını çaldılar. Müzik hayatına 1970 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda başladı.

Küçükken oyuncu olma hayali kuran Uğur, daha sonra kendisiyle yapılan bir röportajda konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapacaktı:

Evet ben oyuncu olmak isterdim. Anneme babama zamanında çok yalvarmıştım beni konservatuara yazdırın diye ama iyi ki de yazdırmamışlar. MFÖ olmazdı bu sefer de. MFÖ'süz bir hayat da düşünemiyorum, bunu her zaman söylerim. Müzik benim en önde düşündüğüm bir hadisedir. Hani oyunculuk mu ön plana geçti, müzik mi? İkisi de beraber yürüyor şimdi ama... Benim kendimi en iyi ifade edebildiğim kısım müziktir. Ama oynamaktan da keyif alıyorum. Yalnızca o karakteri benim içime sindirmem lazım. O karakterin içine giriyorsam, zaten olayı da kabul ediyorum. Ama giremiyorsam kabul etmiyorum. Ev senaryo dolu. Bazı şeylere hayır demek lazım. Her şeyi kabul etmemek lazım

Müzik hayatına Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda başlayan Uğur, 1971 senesinde Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in kurduğu Kaygısızlar grubunda profesyonel olarak basgitar çalmaya başladı. 1972'de kurulan Kurtalan Ekspres'in ilk kadrosunda bulunan Uğur bir süre sonra aynı yıl kurulan ve Erkin Koray'ın grubu olan ter’de çalmaya başladı. Ter'den sonra, askerden dönen Barış Manço'nun yeniden kurduğu Kurtalan Ekspres'e katılıp 1973–1975 yılları arasında dönem dönem onlarla çalıştı.

Edip Akbayram-Dostlar ve Seyhan Karabay-Kardaşlar kadrolarında da bulunan Uğur, 1975'te Ersen ve Dadaşlar'da çalmaya başladı. Uğur, 1976'da yine Fuat Güner-Mazhan Alanson liderliğinde kurulan İpucu Beşlisi'ne geçtiğinde müzikal yolculuğunda Anadolu Rock sayfasını kapatmış oluyordu. 1978'de Galip Boransu ve Cengiz Teoman ile Grup Karma'yı kuran Uğur, Mazhar Alanson ve Fuat Güner’le aynı müzikal dili konuşuyordu ve MFÖ’nün Özkan’ıydı. Hayatında başka projeler olsa da grubun ayrılmaz üyesiydi.

MFÖ’nün grup olarak büyük başarı kazandığı 80’lerde oldukça üretken ve verimli olan Uğur, 1988’de Fuat Güner ve Mazhar Alanson’un da rol aldığı Arkadaşım Şeytan filmiyle beyazperdede ilk defa görünmüş oluyordu.

1996 yılında Yavuz Turgul'un yönettiği Şener Şen ve Uğur Yücel başrollerini paylaştığı "Eşkıya" filminde rol aldı. Aktör olarak adından başarıyla söz ettiren Uğur, çeşitli reklâm filmlerinde de oynadı. Atv'de yayınlanan Ağırlığınca Altın yarışmasını sundu.

1997’de başrolünde Meltem Cumbul’un oynadığı, Uğur Turagay filmi Karışık Pizza’nın soundtrack albümündeki “Maksat Muhabbet Olsun” şarkısını seslendirdi.

1999 yılında yönetmenliğini Eşkıya filmini de çekmiş olan Yavuz Turgul’un yaptığı uzun soluklu TV dizisi İkinci Bahar’da Şecaattin rolünü büyük başarıyla canlandırdı. Dizideki rolüyle hafızalara kazınan Uğur’un, müzikal ve teatral anlamda sahip olduğu yetenekleri büyük takdir topladı.

2001’de yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı Komser Şekspir’de kamera önüne geçtikten sonra, 2002’de Suna Pekuysal’la başrolleri paylaştığı Yeter Anne isimli TV dizisinde oyunculuk yaptı. Dramadan komediye farklı türlerde oldukça başarılı bir oyunculuk performansı sergileyen Uğur, tüm bu dönemler boyunca her şeyin üstünde tuttuğu grubu MFÖ’yle albüm ve konser çalışmalarına da devam etti.

Alacakaranlık, Cennet Mahallesi ve İstanbul Şahidimdir isimli yapımlarda oynadıktan sonra 2004’te Cem Yılmaz’ın yönetmen koltuğuna oturup gişe rekoru kırdığı filmi G.O.R.A.’da Garavel karakterini yine büyük başarıyla canlandırdı. G.O.R.A.’nın soundtrack’i için yaptığı “Olduramadım” isimli şarkıyla ilk solo çıkışını gerçekleştirdi.

2006’da “Kısık Ateşte 15 Dakika” isimli TV dizisinde Fazıl karakterini canlandırdı.

1989 yılından beri Aysun Aslan’la evli olan sanatçı halen, grubu MFÖ’yle müzik çalışmalarını sürdürmektedir. Özkan Uğur bas gitar yanında perküsyon da çalmaktadır.

8 Ocak 2006’da Radikal Gazetesi’nin Özkan Uğur’la Yaptığı Röportaj

*Özkan bey, bu enerjiyi nereden buluyorsunuz?

Kendimizden geliyor herhalde, içimizden yani. İç enerjisi kendiliğinden geliyor. Maşallah diyelim. 2005 benim için çok farklı bir yıl oldu inşallah 2006 da böyle geçer. Ama her şeyden önemlisi sağlığımız. Sağlığımız iyi olduğu müddetçe çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kısmetse tabii.

*Vitamintakviyesi filan yapıyor musunuz ayıptır sorması?

Abi ben spor yapıyordum, şu anda spor yapamıyorum. Yapamadığım için iç huzurum enerjisiz. Ama çalışarak yapıyoruz sporu. Burada (Dizi seti) çalışıyoruz devamlı. Akşam erken yatıyorum ve sabah erken kalkıyorum mecburen. Eskiden geç yatıyorduk ve geç kalkıyorduk ama şimdi çalışma olduğu için böyle. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur babacım. Öyle değil mi?

*Tabii, bu arada yeni albümünüzü ne zaman dinleyeceğiz.

Bir aya kadar çıkıyor. Hepsi yeni şarkılar. 10 sene aradan sonra yaptık bu albümü. 'Mazaretim Var Asabiyim'den bu yana 10 sene geçmiş. 10 senedir grup bir şey yapmıyor ama bu 10 sene arasında da en çok konser verdiğimiz zamandır. Yani konserlerimizin bu kadar dolu olduğu bir zaman hatırlamıyorum. O da herhalde müziğin kirlenmesinden, dumura uğramasından dolayı millet bizim konserlerimize geldi. Şarkılar gene MFÖ'nün şarkıları. Benim üç tane şarkım var. Fuat'ın var, Mazhar'ın dört tane şarkısı var. Gene MFÖ tarzı bildiğiniz gibi olacak.

*Bir de dizide bir şarkı söylediniz, muhteşemdi.

Onun hikâyesi de Baba Zula diye bir grup var, onlar benden rica etti, bir parçaları varmış müziği hazır. Fakat söylenmesi gerekiyor ve doğaçlama yapılması gerekiyor. Ben de gittim kayıt için 'bir kerede söyleyemeyeceğim' dedim ve bir kerede kaydettik. Sonradan araya zaman girdi. Ve 'niye ben bunu kendi dizimde bir meyhanede söylemeyeyim?' diye düşündüm. Yetkili mercilere fikrimi ilettim ve çocuklardan da iznini aldım. Güzel oldu galiba. Beğendi millet.

*Son yıllarda sinema filmlerinde ve dizilerde rol aldınız, en çok hangisi etkilemiştir sizi?

Şimdi, 'Eşkıya', 'Yeter Anne', 'İkinci Bahar', 'Komser Şekspir', 'Alacakaranlık', 'İstanbul Şahidimdir', hepsi güzel oldu. Keza G.O.R.A öyle. Benim ilk filmim aslında 'Arkadaşım Şeytan'dır. Mazhar'la oynamıştık. Ama kısa bir roldü o. Esas tek başıma performans yaptığım film 'Eşkıya' oldu. Orada da, Yavuz Turgul keşfetti beni. Yavuz Turgul benim o, 'Mazeretim Var Asabiyim Ben'in klibindeki yüzümdeki mimiklerden etkilenmiş herhalde. Ondan dolayı oynattı. Sonra da yürü ya kulum oldu. Kader işte.

*Bir de siz yarışma programları sunmuştunuz bir aralar.

Valla şu anda sunmuyorum. Pek de düşünmüyorum doğrusunu söylemek gerekirse. Memnundum aslında, gayet güzel altın yarışmasıydı fakat kriz dönemine denk düştü. Herkes krize girdi, girince de bozuldu her şey. Yarışma programı güzeldi ve çok da zamanımı alan bir hadiseydi. Her gün oradasın. Sonra bir program daha sundum 'Kaç Para' diye. Ama şu anda 'Cennet Mahallesi'nde oynamaktan gayet memnunum. Burada ciddi bir iş yapıyoruz ve o karakterin içine girmek durumundayım. Kıyafetlerimi giydikten sonra o kişiliğe geçiyorum. 'İkinci Bahar'da da öyleydim. Şecaattin o bıyıklarını takınca o adamın ruhunun içine giriyordum. Burada da üçkâğıtçı bir tipi oynuyorum. Fakat kalbi temiz tabii, her zaman olduğu gibi. Altın kalpli bir üçkâğıtçı. O karakterin içine giriyorum ama soyunduktan sonra ben Özkan'ım. Önemli olan da o. Tiyatro da yaptım ayrıyetten. 'Küçük bir iş için yaşlı bir palyaço aranıyor' da oynadım. Eğer zamanım olursa yine onu oynamak istiyorum. Devlet Tiyatrosu'nda misafir oyuncu olmak istiyorum. O da çok keyifli bir iş çünkü.

Acun Ilıcalı’nın yaptığı TV8'de 29 Eylül 2014 tarihinde başlayan 4. Sezon “O Ses Türkiye” adlı yarışma programında; yeni jüri üyeleri ise Mazhar Alanson, Özkan Uğur, Athena Gökhan Özoğuz, Hadise Açıkgöz ve Ebru Gündeş oldu. Mazhar Alanson ve Özkan Uğur aynı koltukta yer alacak ve tek oy hakkına sahip olacak.

2014 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini Cem Yılmaz’ın yaptığı “Pek Yakında” adlı sinema filminde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Şirincan Çakıroğlu, Çağlar Çorumlu, Ayşen Gruda, Tülin Özen ile birlikte rol aldı.

Filmleri ve Dizileri

1988 - Arkadaşım Şeytan (sinema)

1996 - Eşkıya (sinema)

2000 - Komser Şekspir(sinema)

2004 - G.O.R.A. (sinema)

2006 - Kısık Ateşte 15 Dakika(sinema)

2008 - A.R.O.G (sinema)

2010 - Yahşi Batı (sinema)

1999 - İkinci Bahar (TV dizisi)

2001 - Yeter Anne (TV dizisi)

2004 - İstanbul Şahidimdir (TV dizisi)

2004 - 2007 - Cennet Mahallesi (TV dizisi)

2009 - Sıkı Dostlar (TV dizisi)

2010 - Türk Malı (TV dizisi)

2011 - 2012 - Bir Ömür Yetmez (TV dizisi)

2012 - 2013 - Şubat (TV dizisi)

2014 - Galip Derviş, Behruz Aliyüf (Konuk Oyuncu) (TV dizisi)

2014 - Pek Yakında

Diskografis

Barış Manço & Kurtalan Ekspres

1972 - Ölüm Allah'ın Emri / Gamzedeyim Deva Bulmam

1973 - Gönül Dağı / Hey Koca Topçu

1973 - Nazar Eyle / Gülme Ha Gülme

Erkin Koray & Ter

1972 - Hor Görme Garibi / Züleyha

Mazhar - Fuat

1974 - Türküz Türkü Çağırırız (LP)

Edip Akbayram & Dostlar

1974 - Garip / Kaşların Karasına

Ersen & Dadaşlar

1975 - Dostlar Merhaba / Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin

1975 - Gafil Gezme Şaşkın / Güzele Bak Güzele

1976 - Ekmek Parası / Zalim

Selda & Dadaşlar

1976 - Türkülerimiz (LP)

Seyhan Karabay & Kardaşlar

1976 - Kan Davası / Dam Üstünde Çul Serer

İpucu Beşlisi

1976 - Heyecanlı / Hop Otur Hop Kalk

Grup Karma

1978 - İmkansız / Mutlu Mu Gülenler

MFÖ

1984 - Ele Güne Karşı Yapayalnız

1985 - Peki Peki Anladık

1986 - Vak The Rock

1987 - No Problem

1990 - Geldiler

1992 - Agannaga Rüşvet

1992 - Dönmem Yolumdan

1995 - M.V.A.B.

2006 - AGU

2011 - Ve MFÖ

Ataberk Mutlu Kimdir?

Poyraz Karayel dizisindeki Sinan Karayel rolü ile En iyi çocuk oyuncu ödülünü kazandı.

Ataberk Mutlu, 14 Haziran 2005 tarihinde Tekirdağ’ın ilçesi Çorlu’da doğmuştur. Tekirdağ’da Vehbi Günaştı İlköğretim Okulunda okumaya devam etmektedir.

Ailesinin tek çocuğu olan Ataberk Mutlu, Çorlu Beşiktaş Futbol okulunda top oynuyor.

Ataberk Mutlu’nun 4 yaşındayken Oyuncu seçmelerine katıldığı burada kendisine sorulan soruya verdiği zeki cevap sonrası seçildiği söyleniyor.

Oyuncu koçunun Ataberk’e “Seninle bir oyun oynayacağız. Bu abla annen olacak, ben de baban anlaştık mı? diye sormasının ardından…

Ataberk’in “Tamam babacım” cevabı sonrası herkesi etkiledi ve Reklam filminin yüzü oldu.

Ataberk Mutlu, ilk olarak daha 5 yaşında iken Haluk Bilginer, İnci Türkay ve Aysun Kayacı’nın rol aldığı “Cuma’ya Kalsa”adlı dizide oynadı.

Ataberk Mutlu, 2012 yılında yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın yaptığı ve Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Gökçe Korel, Çetin Tekindor, Yurdaer Okur, Erkan Avcı, Melike İpek Yalova, Rıza Kocaoğlu, Elif Sönmez, Atsız Karaduman, Leyla Lydia Tuğutlu, Civan Canova gibi oyuncuların rol aldığı “Karadayı” adlı dizide Torun Nazif Kara karakterini canlandırması ile tanınır oldu.

Acun Ilıcalı’nın Yetenek Sizsiniz Yarışmasında birinci olan Max isimli köpek ile birlikte “Arkadaşım Max” adlı sinema filminde oynadı.

2013 yılında "Arkadaşım Max" adlı filmde oynadı Filmin başrollerini Ani İpekkaya, İnci Türkay, Murat Akkoyunlu, Ataberk Mutlu, Hande Katipoğlu ve Burçin Bildik paylaştı.

2015 yılında başrollerini İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu ve Musa Uzunlar'ın paylaştıkları “Poyraz Karayel” adlı dizide canlandırdığı Sinan Karayel karakteri ile 2015 yılı 42. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En iyi çocuk oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Ödülleri

2015 - 42. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En iyi çocuk oyuncu (Poyraz Karayel)

Filmleri ve Dizileri

Oyuncu

2014 - 2015 - Poyraz Karayel (Sinan Karayel) (TV Dizisi)

2014 - Pek Yakında (Cihan Yıldız) (Sinema Filmi)

2014 - Bana Adını Sor (Hakan Küçüklüğü) (Sinema Filmi)

2013 - Arkadaşım Max (Deniz) (Sinema Filmi)

2012 - 2014 - Karadayı (Torun Nazif Kara) (TV Dizisi)

2010 - Cuma'ya Kalsa (Berk)(TV Dizisi)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi