Görüş Bildir

Medcezir’in olay kadını Şebnem Dönmez sektör değiştirdi! Şaçlarını kazıtan Şebnem Dönmez ne işyapıyor, Kimdir?

Altın Kelebek ödüllü Star TV’nin fenomen dizi Medcezir’in Sude karakterine hayat veren ve dizinin final yapmasının ardından saçını kazıtıp Hindistan’da soluğu alan başarılı oyuncu Şebnem Dönmez,Hindistan’da yakın arkadaşları ile fotoğraf çektirip sosyal medya platformu Instagram hesabı üzerinden paylaştı olanlar oldu…

Medcezir’in olay kadını Şebnem Dönmez sektör değiştirdi! Şaçlarını kazıtan Şebnem Dönmez ne işyapıyor, Kimdir?

Altın Kelebek ödüllü Star TV’nin fenomen dizi Medcezir’in Sude karakterine hayat veren ve dizinin final yapmasının ardından saçını kazıtıp Hindistan’da soluğu alan başarılı oyuncu Şebnem Dönmez,Hindistan’da yakın arkadaşları ile fotoğraf çektirip sosyal medya platformu Instagram hesabı üzerinden paylaştı olanlar oldu…

Hindistan’da Yoga eğitimi alan güzeller güzeli başarılı oyuncu Şebnem Dönemez, sertifika aldığı gün iki arkadaşıyla birlikte fotoğraf çektirdi. Sebnem Dönmez sosyal medya platformu Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafın altına şu yorumu yaptı…

“Dünyanın bir ucunda, mesleğimin ne olduğunu bilmeyen, sorduklarında ‘gezginim’ dediğim, ‘sadece şimdi ve burada’yı deneyimlediğim güzel dostlar, şahane ruhlar... Karlee ve Luke! 5 hafta boyunca 200 saat aştanga yoga eğitmenliği macerasındaki süper arkadaşlardan iki tanesi... Bildiğin yoga hocası oldum ben! Bu akşam sertifikalarımızı aldığımız seremoniden bir kare...”

Medcezir

Medcezir, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından geliştirilen televizyon dizisi. Josh Schwartz tarafından yaratılmış Amerikan yapımı The O.C. dizine dayanmaktadır. Dizinin baş rolünde İstanbul’un kenar mahallelerinden birinde büyüyen Yaman Koper karakterini canlandıran Çağatay Ulusoy ve zengin bir ailenin kızı olan Mira Beylice'yi canlandıran Serenay Sarıkaya yer aldı.

Medcezir'in prömiyeri 13 Eylül 2013 tarihinde Star TV'de yapıldı. Aldığı başarılı reytingler sonucunda ikince sezonda devam etmesine karar verildi ve ikinci sezon 12 Eylül 2014'te başladı. Dizinin yönetmeni Ali Bilgin, dizinin üçüncü sezonda da devam edebileceğini açıkladı. Ancak ikinci sezonda alınan düşük reytingler sonucunda dizinin senaristi Ece Yörenç, dizinin sona ereceğini açıkladı. Dizi, 12 Haziran 2015'te yayınlanan 77. bölümüyle sona erdi.

Dizi, ilk sezonun sonunda 25.6 milyon lira ciro yaparak en çok ciro yapan ve yapımcısına en çok kazandıran beşinci dizi oldu. Dizi, olumlu eleştiriler almasının yanı sıra dünyanın en başarılı yapımları arasında yer aldığı söylendi ve birçok kez orijinalinden daha iyi olduğu yorumları yapıldı. Ayrıca dizi, "en iyi kadın oyuncu" ve "en iyi dizi müziği" kategorilerinde ikisi Altın Kelebek Ödülü ve biride Seul Uluslararası Drama Ödülleri'nde "en iyi dizi" kategorisinde ikincilik ödülü olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

Konu

Yaman, İstanbul'un kenar mahallelerinden biri olan Tozludere'de yaşamaktadır. Abisinin doğum gününde abisinin çaldığı bir arabanın içerisinde olduğu için tutuklanır. Sonrasında Av. Selim Serez, Yaman'a avukatlık yapmaya başlar. Abisiyle birlikte mahkemeye çıkan Yaman beraat eder ancak abisi hapse girer. Annesi ve üvey babasıyla yaşayan Yaman, annesi tarafından evden kovulur. Bunun üzerine Yaman'da kendi gençliğini gören ve geleceğinin parlak olacağını düşünen Selim Serez, onu kendi yaşadıkları yer olan Altınkoy'a götürür. Selim Serez'in eşi Ender Serez, Yaman'ı hırsız olduğu için evde istemez. Oğulları Mert Asım Serez ise Yaman'ı çok sever ve onlarla kalmasını ister. Burada yan komşuları Mira ile karşılaşınca Mira onu Selim'in yeğeni zanneder.Yaman kendini tanıttığında ise Mira onun kurmaca yaptığını düşünür.Ender'in Yaman'ı istememesi üzerine Yaman'ı evine götüren Selim, evde polisleri görür. Yaman'ın annesi eşini bıçaklamış ve tutuklanmıştır. Bunun üzerine Yaman'ı tekrar kendi evine götüren Selim, Yaman'ın evde bahçıvan olarak çalışacağını söyleyerek Ender'i Yaman'ın kalması için ikna eder. Zamanla Yaman'ın aslında Selim'in yeğeni değil araba hırsızı olduğu ortaya çıkar. Mira ise aslında aşık olmadığı sevgilisi Orkun'la birlikte olmasına rağmen Yaman'dan hoşlanmaya başlar.Çünkü onun farklı biri olduğunu hisseder.Mert ise Mira'nın en yakın arkadaşı Eylül'ü çocukluğundan beri sevmektedir ancak Eylül bundan habersizdir. Zamanla Mira ile Yaman'ın sevgili olmasının ardından Orkun, Mira'yı ondan çaldığını düşünerek Yaman'dan intikam almaya çalışır. Eylül ise ilk başlarda Mert'i küçümsese de zamanla aşık olur. Mira'nın beynindeki tümor ise yaşamını belirleyen bir faktördür. Mira'nın piyano dersi aldığı hocası Tan Mira'ya aşıktır ancak Mira bundan habersizdir. Tan'ın Mira'yı kaçırmasının ardından ortaya çıkan aşk sonrasında Tan ölür. Kenan ise Altınkoy'da kalıcı olabilmek için Mira'nın annesi Sude ile bir ilişki yaşamaya başlar. Daha sonra açığa çıkan bu ilişki herkesi şaşkına çevirir ve birçok şeyin başlangıcı olur.

Yaman'ın babasının mafya babası Turunç Nadir'e yaptıklarını Yaman ve Kenan'a ödetmek isteyen Nadir'in Altınkoy'a yerleşmesiyle herkesin hayatı değişir. Mira'nın annesi geleceğini sağlama almak için Ender'in babası Asım Şekip Kaya ile evlenmeye karar verir. Düğün günü Selim, Ender'in başka birisiyle aşk yaşadığını öğrenmesinin ardından Ender'le konuşmak için arabayla düğünden ayrılır. Ancak araba şarampolden yuvarlanır ve Ender ölür. Bu kayıptan sonra herkes birbirinden uzaklaşır. Yaman ile Mira ayrılmış, Mert ve Eylül ise ilişkilerine ara vermiştir.Bu sıkıntılar sonucunda Mert,Yaman,Selim denize açılırlar ve uzun bir süre ortalıklarda görünmezler.Fakat bu kaçamak evlerine hırsız girmesiyle son bulur.Altınkoy'a döndüklerinde artık hiçbirşey eskisi gibi değildir.Uzun bir süre sonra iki çift de eski hallerine döner. Sude hamiledir ve herkes bebeğin Kenan'dan olduğunu söylemesine rağmen o bebeğin Asım'dan olduğunu iddia etmektedir. Görüşmeye gittiği sırada Kenan, Sude'yi öldürmeye kalkar. Aynı zamanda orada olan Mira ise Kenan'ı vurarak sakat bırakır. Annesi bu olaydan sonra Yaman'ın Mira'yla evlenmesini istemez ancak daha sonra Mira'yı affeder. Yaman ve Mira, nişanlanmalarının ardından kendilerine bir yol çizerler. Mira, düğünden sonra ameliyat olacaktır. Yaman ve Mira'nın kumsalda evlendikleri sırada Yaman'ın eski sevgilisi ve Turunç Nadir'in eşi Leyla, Nadir'in bankada sakladığı video kayıtlarını kullanarak Orkun'a bir oyun oynar. Asım Şekip Kaya bebeğin Kenan'dan olduğunu anlayarak Sude'den boşanmaya karar verir. Ancak mahkemeden bir gün önce ölür. Orkun kendisine oyun oynandığını fark etmesinin ardından Leyla ile birlikte yanındaki arkadaşı Ayşe'yi rehin alır. Ayşe kaçmaya çalıştığı sırada Orkun'un bacağından tutmasıyla düşerek kafasını taşa vurur ve ölür. Orkun, Yaman'ı onları rehin tuttuğu eve çağırarak öldürmeyi planlar. Bunu başaramaz tam Yaman'ı vuracakken silah tutukluluk yapar ve ölümüne kavga başlar.Fakat Selim yetişir.Orkun'un uçurumdan yuvarlanırken Yaman'ın ve Selim'in tutmasıyla ikiside kurtulur ama son anda Yaman'ı bıçaklar. Bu sırada atak geçiren Mira hastaneye kaldırılır ve acilen ameliyata alınır. Öleceğini düşünen Mira Yaman'la son kez konuşur. Daha sonra Yaman'ın da bıçaklandığı fark edilir ve ameliyata alınır. Uzun süre sonra Selim, üniversitede hocalığa başlar,Sedef'de Altınkoy'da kalır.Orkun tımarhaneye yatırılır, Sude bebeği ve eski eşi Faruk ile birlikte yaşamaya başlar. Mira ve Yaman ise ameliyattan sağ salim çıkmış Eylül ve Mert ile tatile çıkarlar.Mira Yaman'a tatilde bir süpriz yapar ve bebek yapma kararı alırlar...

Karakterler

Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan Medcezir'de Yaman Koper Çağatay Ulusoy, Mira Beylice Serenay Sarıkaya, Selim Serez ise Barış Falay tarafından canlandırıldı. İlk sezonun sonunda ölerek diziden ayrılan Ender Serez karakteri Mine Tugay tarafından canlandırıldı. Selim ve Ender karakterlerinin tek çocuğu Mert Asım Serez'e Taner Ölmez ve Mira karakterinin en yakın arkadaşı Eylül Buluter'e Hazar Ergüçlü hayat verdi. Asude Beylice'yi Şebnem Dönmez ve Sedef Kaya'yı Defne Kayalar canlandırdı.

Büyük bir iş adamı olan Asım Şekip Kaya'yı Can Gürzap, Mira ve Beren'in babası Faruk Beylice'yi Murat Aygen, Beren Beylice'yi Miray Daner, Yaman'ın abisi Kenan Koper'i Ali Aksöz, Orkun Cıvanoğlu'nu Metin Akdülger ve bir mafya babası olan Nadir Baktıroğlu'nu (Turunç Nadir) Kürşat Alnıaçık canlandırdı. Ayrıca ilk sezondan itibaren Saim Karakale, Ecem Akbin, Batuhan Begimgil, Batuhan Ekşi, Ezgi Sözüer, Meriç Aral, Sibel Taşçıoğlu, Cenk Kangöz, Hare Sürel, Serhat Parıl, Pınar Tuncegil, ikinci sezondan itibaren ise Aslı Orcan, Barış Alpaykut, Aybüke Pusat, Nurcan Eren, Turhan Cihan Şimşek, Burak Deniz düzenli olarak dizide yer aldı ve bazı karakterler sezon içerisinde diziden ayrıldı. Erdil Yaşaroğlu, Çağlar Ertuğrul, Koray Candemir, Halil Sezai, Jamal Hammadi, Kenan Doğulu gibi birçok oyuncu ve ünlü kişi çeşitli rollerde diziye konuk oyuncu olarak katıldı.

Çağatay Ulusoy Kimdir?

2010 yılında Best Model of Turkey birincisi oldu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri bölümünde eğitim görmüş ve aynı zamanda Ayla Algan'dan oyunculuk dersleri almaya başlamıştır.

Ayrıca, haftada 2 kez oyuncu Vahide Perçin ve yine kendisi gibi oyuncu olan eski eşi Altan Gördüm'ün sanat okulu Akademi 35 Buçuk'ta oyunculuk dersi almaktadır.

İlk rolü 2011'de Show TV'de yayınlanan Adını Feriha Koydum dizisindeki Emir Sarrafoğlu karakteridir. Dizi 2 sezon sürmüştür. Diziye devam ederken 2011'de Anadolu Kartalları filminde de önemli bir rol oynamıştır. Filmde Üsteğmen Ahmet Onur karakterini canlandırmış ve bu rolüyle de büyük beğeni toplamıştır.

Dizi devam ederken yine aynı kanalda yayın yapan Eve Düşen Yıldırım dizisine konuk oyunculuk yapmıştır. Yine Emir Sarrafoğlu karakterini canlandırmıştır. Başrol oyuncusu Hazal Kaya'nın Adını Feriha Koydum'dan ayrılması ve Feriha karakterinin ölmesiyle dizi 3.sezonda Adını Feriha Koydum:Emir'in Yolu adıyla sezona ekibe yeni dahil olan oyuncularla başlamıştır. Başrol Çağatay Ulusoy'un partnerlerinden biri Zeynep Çamcı olmuştur. Birkaç bölüm başarıyla devam eden dizi düşen reytingler ve gelen eleştiriler nedeniyle yine isim değiştirip sadece Emir'in Yolu adıyla yayın hayatına devam etmiştir. Bu defa dizinin Adını Feriha Koydum dizisi ile bir bağlantısı kalmamış ve konu tamamen değişmiştir. Çağatay Ulusoy'un Emir'in Yolu'ndaki partneri Eve Düşen Yıldırım dizisi ile tanınan Gizem Karaca olmuştur. Bu dizide birkaç bölüm yayınlandıktan sonra yayından kaldırılmıştır.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 25 Ocak 2013 tarihinde yapılan operasyonda aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmıştır. Bu ünlü isimlerden bazıları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Akgün, Cemal Hünal, Cenk Eren, Selen Seyven ve Çağatay Ulusoy 'un menajeri Selin Borankay'dır. Cenk Eren ile Cemal Hünal aynı gün serbest bırakılmıştır. 26 Ocakta ise Selen Seyven serbest bırakılmıştır. 28 Ocak 2013 te adliyeye sevk edilen 35 kişiden Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Akgün ile beraber 15 kişi serbest bırakılmıştır.

Ay Yapım'ın yaptığı, senaryosunu Ece Yörenç'in yazdığı ve 2013 yılının Eylül ayında Star TV'de yayınlanmış olan ünlü Amerikan dizisi The O.C'nin yerli uyarlaması Medcezir dizisinde başrol oynayarak ününü arttırmıştır. Dizide Çağatay Ulusoy'a Serenay Sarıkaya eşlik etmiştir.

Serenay Sarıkaya Kimdir?

İlk oyunculuk deneyimini Şaşkın (2006) filmiyle kazanan Sarıkaya, sonrasında Plajda (2008) filminde rol aldı. İlk kez Sinan Çetin'nin Peri Masalı (2008) dizisinde yer alarak dizi oyunculuğuna başladı ve yine aynı yıl Sinan Çetin tarafından hazırlanan Limon Ağacı (2008) dizisinde ilk başrolünü üstlendi. Dizinin sona ermesinin ardından Adanalı (2008-2010) dizisinde rol almaya başladı. 2010 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Gizem Memiç'in ardından ikinci oldu ve Türkiye'yi Miss Universe yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Ardından Lale Devri (2010-2012) ve Medcezir (2013-2015) dizilerinin başrolünde yer alarak popüleritesini arttırdı. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filminde seslendirme yapan Sarıkaya Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde de rol aldi.

Dizi ve sinema filmlerinde oynamasının yanı sıra Sarıkaya, reklam filmlerinde de yer aldı ve bazı önemli markalarında reklam yüzü oldu. 2014 yılında GQ Türkiye tarafından yılın kadını seçildi. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

Şebnem Sönmez Kimdir?

Lisedeyken Pendik Gençlik Tiyatrosu'nda ilgi alanını geliştiren Sönmez; Kartal Sanat Tiyatrosu, Taner Barlas Mim Tiyatrosu gibi topluluklarda oynadı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nı bitiren sanatçı, Dormen Tiyatrosu'nda da çalıştı. Daha sonra tv dizilerinde rol alan Şebnem Sönmez, Beşiktaş Kültür Merkezi'nde de görev yaptı. Çeşitli anaokulları, ilkokul ve liselerde, drama öğretmenliği ve 1985'te sınıf öğretmenliği yapan sanatçı, Olgun Şimşek'le bir süre evli kaldı. 1991-1993'te kendi okulunda ‘Yaz Tiyatrosu’ adı altında bir ekip kurdu ve bu çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Gezi Direnişi sırasında, hükümetin baskılarına karşı baş kaldıran gençlere verdiği destekle gündeme geldi.

Barış Falay Kimdir?

Barış Falay Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümünü bitirmiştir.Çeşitli özel tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’ nda 2 yıl çalıştıktan sonra, 1997 yılında kuruluş sınavıyla beraber İzmit Şehir Tiyatrosu sanatçısı oldu. “Hamlet” ile başlayan bu serüven, “Üç Kuruşluk Opera”, “Misafir”, “Kamyon”, “Roberto Zucco”, “Kırmızı Yorgunları”, “Azizname”, “Barış”, “Bahar Noktası”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Karar Kimin” ve daha birçok oyunda oynayarak sürdü. “Deniz Kızı Masalı”, ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunları yönetti. Tiyatronun bünyesindeki Tiyatro Okulunda eğitmenlik yaptı. 2015 Aralık ayında Kocaeli şehir tiyatrolarındaki görevinden ayrıldı. Oyuncu Esra Ronabar'la evlidir.

Tatlı Hayat, Yarım Elma, Dadı gibi sitkomlarda ufak rollerde canlandırdığı başarılı karakterler ile dizi kariyerine atılan Barış Falay ilk yükselişini Aliye adlı dizide canlandırdığı Mücahit (Müco) karakteri ile yapmıştır. 2009'dan 2011'e kadar süren Ezel dizisinde Kerpeten-Ali Kırgız rolünü canlandırmıştır. Bu rol ile birçok kişinin beğenisini kazanan Barış Falay Magazinciler Derneği tarafından En İyi Erkek Oyuncu seçilmiştir. Oyuncu Eylül 2011'de yayınlanan Al Yazmalım dizisinde Cemşid rolünü oynamıştır. 2013'den 2015'e kadar süren Medcezir dizinde Selim Serez rolünü canlandırmıştır. Şu an ise Endemol Yapım imzalı Paramparça dizisinde Harun'u canlandırmaktadır.

Halil Sezai Kimdir?

Halil Sezai Paracıkoğlu, ya da bilinen adıyla Halil Sezai (16 Ağustos 1979, Eskişehir), Türk oyuncu, şarkıcı.

Babasının ailesi Bulgaristan’ın Pazarcık ilinin Paracık köyünden olup, soyadını buradan almaktadır.

Eskişehir Atatürk Lisesi'nden ve 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü'nden mezun oldu.2012 yılında Kral Tv Müzik Ödüllerinde "En İyi Çıkış Yapan Sanatçı" ödülünü almıştır.

2011 yılında vizyona giren İncir Reçeli filmi ile beyaz perdede yer alan Sezai, serinin devam filmi olan 2015 yapımı İncir Reçeli 2'de de başrolde oynamıştır. 2014 tarihli Çilek filminin ise yapımcılığını üstlendi. Yapışık Kardeşler filminde İmam rolünü oynadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi