Görüş Bildir

Selçuk Ural’ın yaş gününe Orhan Gencebay'la yaşadığı olay damgasını vurdu, Ural neler dedi neler, Kimdir?

Efsane müzisyen Selçuk Ural’ın 71’inci yaş günü kutlaması Dalmaz Center’da yapıldı. Güle Güle Sana şarkısı ile gönüllerde taht kuran Selçuk Ural’ın doğum gününe efsane sanatçılarda katıldı. Dostlarının arasında efsane şarkıcı Orhan Gencebay da vardı. Geceye Selçuk Ural’ın Orhan Gencebay hakkında yaptığı açıklamalar damgasını vurdu.

Selçuk Ural’ın yaş gününe Orhan Gencebay'la yaşadığı olay damgasını vurdu, Ural neler dedi neler, Kimdir?

Efsane müzisyen Selçuk Ural’ın 71’inci yaş günü kutlaması Dalmaz Center’da yapıldı. Güle Güle Sana şarkısı ile gönüllerde taht kuran Selçuk Ural’ın doğum gününe efsane sanatçılarda katıldı. Dostlarının arasında efsane şarkıcı Orhan Gencebay da vardı. Geceye Selçuk Ural’ın Orhan Gencebay hakkında yaptığı açıklamalar damgasını vurdu.

Selçuk Ural’ın doğum gününe efsane sanatçılar Orhan Gencebay, Ahmet Selçuk İlhan ve Ali Rıza Binboğa katıldı. Sahnede Orhan Gencebay’dan övgü dolu sözlerle bahseden efsane müzisyen Selçuk Ural, seneler öncesinde yaşadığı bir anıyı şu sözlerle paylaştı…

Selçuk Ural’ın açıklamaları şu şekilde…

“Ben Orhan’dan ‘Hatasız Kul Olmaz’, parçasını istedim. O da bana 'Benim şirketle çalışırsan veririm' dedi. O gün bugündür kendisiyle birlikte çalışıyorum” sözleriyle anlattı.

Orhan Gencebay Kimdir?

Müziğe 6 yaşında Rus konservatuvarı mezunu ve aslen Kırım göçmeni eski bir opera sanatçısı olan klasik batı müzikçi Emin Tarakçı Hoca'dan keman ve mandolin dersleri alarak başladı. 7 yaşında bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. 10 yaşında ilk beste çalışması olan Kara Kaşlı Esmerdi Kim Bilir Kimi Sevdi isimli eseri yaptı.

13 yaşında Türk Sanat Müziği ve tambur eğitimi almaya başladı. Ortaokul ve lise yıllarında Samsun, Edirne ve İstanbul musiki cemiyetlerinde yaylı tambur, THM cemiyetlerinde ise bağlama çaldı. Samsun ve İstanbul'da halk evlerinin kuruculuğunu yaptı. Kendi açtığı müzik dershanelerinde öğretmenlik yaptı.

İlk profosyonel bestesi Ruhumda Titreyen Sonsuz Bir Alevsin'i 14 yaşında yaptı.

16 yaşından itibaren jazz ve rock müziği ile ilgilenmeye başladı, batı nefesli sazlardan oluşan orkestralarda tenor sax çalarak görev yaptı. Istanbul'a gelerek konservatur sınavlarına girdi ve kazandı. İcra heyetinde 4 yıl görev yaptıktan sonra konservatuardan ayrıldı. Vatani görevini bahriyeli olarak sürdürdüğü yıllarda bandoda saksafon çalmaya devam etti.

20 yaşında TRT Ankara, 22 yaşında TRT İstanbul Radyosu sınavlarına girdi. Ankara radyosundan İstanbul radyosuna geçerek 10 ay çalıştı, kendi isteği ile ayrıldı.

TRT’den ayrıldıktan sonra babasının da işlerinin bozulması üzerine yeniden Samsun’a döndü. Ne var ki içindeki müzik tutkusu her geçen gün biraz daha yoğunlaşdı. Orhan Gencebay çalışmalarını bu kez İstanbul Plakçılar Çarşısın’da yoğunlaştırdı. Söz yazarı, besteci, yorumcu, bağlama sanatçısı olarak zirveye doğru uzanan bir maratona başladı. Sanatçı henüz şarkıcı olarak tanınmadan önce de birçok bestesiyle şöhret olmuştu. “Sevemedim Kara Gözlüm “, “Koca Dünya”, “Sabır Taşı” adlı besteleri, besteci Orhan Gencebay’ın tanınmasına yetti.

1966'da Türkiye çapında yapılan bağlama çalma yarışmasında Arif Sağ ve Çinuçen Tanrıkorur ile birlikte derece aldı.

Arif Sağ ile birlikte 1966-1968 arası dönemde Muzaffer Akgün, Yıldız Tezcan, Ahmet Sezgin, Şükran Ay, Sabahat Akkiraz, Nuri Sesigüzel gibi birçok sanatçıya bağlama çaldı. Bu dönem içinde Kızılırmak Karakoyun, Ana, Kuyu gibi Türk filmlerinin müzik direktörlüğünü yaptı. İstanbul'daki halk evlerinde Abdullah Nail Bayşu, İsmet Sıral, Burhan Tonguç, Erkin Koray, Ömer Faruk Tekbilek, Vedat Yıldırımbora, Özer Şenay, Neşet Ertaş gibi sanatçılarla sık sık bir araya gelip müzik yaparak gelecekte kendi ortaya koyacağı müziksel sentezin ilk meyvelerini verdi. Ağlıyorum Yana Yana, Gönül bağları, Yıldız Akşamdan Doğarsın, Neredesin Leylâ'm gibi türkü plakları çıkardı. Sevemedim Karagözlüm, Sabır Taşı, Koca Dünya gibi besteleri çeşitli sanatçılar tarafından okunmaya, sanat dünyasında adı besteci ve bağlama virtüözü olarak duyulmaya başlandı.

Türkü plâklarından sonra, 1968 yılında ilk serbest çalışmalar plâğı Sensiz Bahar Geçmiyor/Başa Gelen Çekilirmiş'i çıkardı.Bundan sonra Topkapı Plak ve İstanbul Plak'tan seri olarak plaklar çıkarmaya devam etti. 1969 yılında çıkardığı Bir Teselli Ver/Yorgun Gözler 45'liği ile Türkiye çapında ün yaptı. Bestekâr ve enstrümanist kimliğinin yanı sıra, yorumcu kimliği ile ön plana çıkmaya başladı. Ben Eski Halimle Daha Mesuttum, Hor Görme Garibi, Severek Ayrılalım, Ümit Şarkısı, Sevenler Mesut Olmaz gibi plaklara imza attı.

1972 yılında Yaşar Kekeva ile birlikte Kervan Plak şirketini kurdu, şirketin yöneticisi oldu ve kardeşi Burhan Gencebay ile birlikte çalışmalarını burada sürdürmeye başladı. Kervan Plak, Türkiye'nin ilk yerli sermayeli plak şirketiydi. Bünyesine Erkin Koray, Ajda Pekkan, Muazzez Abacı, Mustafa Sağyaşar, Ahmet Özhan, Kamuran Akkor, Semiha Yankı, Samime Sanay, Neşe Karaböcek, Bedia Akartürk, Nil Burak, Ziya Taşkent, Semiramis Pekkan, Ferdi Özbeğen gibi starları alan Kervan Plak, dönemin plak piyasasının en güçlü şirketlerinden biri oldu. Daha sonra Yaşar Kekeva Kervan Plak’tan ayrılıp kendi adını verdiği plak şirketini kurunca Kervan Plak Orhan Gencebay ve Burhan Gencebay kardeşlerin ortaklığı ile bugünlere geldi. 1978 yılında yaptığı “Yarabbim” adlı plağı yurt içinde ve dışında yaptığı satışlarla rekor kırdı.

Orhan Gencebay, bugüne kadar 36 sinema filminde başrol oynadı, 90'a yakın filmde müzik direktörlüğü yaptı.

1000'den fazla bestesi bulunan Orhan Gencebay, bunların 400'e yakınını kendisi seslendirdi.

Orhan Gencebay'ın yaptığı çalışmalara TRT denetleme kurulunca arabesk dendiyse de, Orhan Gencebay bu değerlendirmeyi "yanlıştır ve eksiktir" diyerek kabul etmedi.

Yasal olarak 60 milyon civarı plak ve kaset tirajı olan Orhan Gencebay'ın, korsan üretimlerin yasal üretimlerden 2 kat fazla olduğu düşünülürse, yasal olmayan üretimlerle birlikte 200 milyon civarı tirajı olduğu tahmin ediliyor.Bu da; dünyanın sayılı tiraj rakamlarındandır.

Orhan Gencebay’ın 1970 yılında ilk evliliğini yaptığı Beyaz Kelebekler grubunun da eski solisti olan ses sanatçısı Azize Gencebay’dan Altan (d.1970) adını verdiği bir oğlu dünyaya geldi. Daha sonra oğlunun annesinden boşanan sanatçı “Tanrı katında eşimdir” dediği Sevim Emre’yi kendine hayat arkadaşı olarak seçti. 1974 yılından bu yana birlikte olan ünlü çift beraberliklerini büyük bir uyum ve mutluluk içinde sürdürüyorlar. Oğlu Altan Gencebay halen Kervan Plak prodüktörlüğünü yürütmektedir.

Orhan Gencebay’a 1999 yılında Kültür Bakanlığı'nca Devlet Sanatçısı unvanı verildi. 2002 yılında Dışbank’ın İdeal Kart reklamında, 2010 yılında Vodafone Türkiye reklamında oynadı.

1996-1997 yıllarında TGRT ekranlarında “Orhan Abi Halk Show” adlı programda sunuculuk yaptı. 2006 ve 2008 yıllarında Star TV ekranlarında yayınlanan “Popstar Alaturka” yarışmasında jüri üyeliği yaptı. 2013 yılında Star TV ekranlarında yayınlanan Popstar 2013 yarışmasında jüri üyeliği yaptı.

Orhan Gencebay, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Karadeniz Bölgesi Temsilcisi olarak girmiştir.

2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Yönetmeliği kapsamında, müzik alanında ödüllendirildi.

Selçuk Ural Kimdir?

Selçuk Ural, 1945 de Bartın’da doğmuştur. Aslen Malatya’lıdır. Tam adı Abdulkadir Selçuk Ural’dır. Tapu Kadastro müfettişi olan babası Beşir Beyin il il dolaşması nedeniyle Bartın’da doğdu. Cihan adında kız kardeşi ve İlter adında abisi vardır. Annesi Fethiye Hanım’dır.

İlkokulu Samsun’da okudu, ortaokulu Ankara Bahçelievler’de ve liseyi de Ankara Cumhuriyet Lisesi’nde okudu. Lise 2’den ayrılıp Ankara Devlet Konservatuvarında 2 yıl trombon bölümünde okumuştur. Ankara’da Yurdaer Doğulu, Alper Feyman’la sahneye çıktı. Adları ‘Jüpiter Grubu’ydu. Yaz tatilinde İstanbul’a çalışmak için gelir ve Şerif Yüzbaşıoğlu orkestrasından teklif alır ve İstanbul’da çalışmaya başlar. Okul kaydını da İstanbul Belediye Konservatuarı Şan Bölümüne aldırır.

1964 -1965 yılları arasında, geceleri de Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrasıyla beraber 2 yıl, Hilton Rofta çalışır. Daha sonra bu orkestradan ayrılıp tek başına çalışmaya başlar. As Clup - Clup Suat - Batı Clup gibi İstanbul’un popüler gece kulüplerinde sahne hayatına başlar.

1967 yılında ilk 45’liğini, Sezen Cumhur Önal’ın sözlerini yazdığı İtalyanca “Centi Coemia” adlı bir şarkı ile plağa çeker ve aylarca liste başı kalır. Sezen Cumhur Önal’la 15’e yakın Türkçe sözlü 45’lik plak yaptı. 1967 yılında "Rüyamda Seni Gördüm Dün Gece" adlı şarkısı liste başı oldu.

1970 yılından sonra Fecri Ebcioğlu, Ülkü Aker, Fikret Şeneş, Baha Boduroğlu, Sezen Aksu ve Mustafa Alpagut ile çalıştı

1974’de askerlik için Bornova’ya gider. Oradan Ankara Ordu Evine gider ve askerleğini orada bitirir.

Askerlikten sonra ilk Luna Park Gazinosu ve Gala Clup’te çalışır. Daha sonra Müjdat Gezen ve Perran Kutman’la birlikte Türkiye’nin ilk müzikli kabere şovu olan “Bu işte bir iş var” ile 2 yıl bu grupta birlikte birçok konser ve gazino gece kulubü çalışmaları yapar.

Selçuk Ural, Film Dünyasında da 70 yıllarında Türkan Şoray , Filiz Akın gibi sanatçılarla 4 adet film ve o günlerde çok moda olan birçok foto romanda oynar.

1975 Mart'ında İstanbul Radyoevi'nin önünde içkili otomobil kullanırken bir binbaşıyı ezerek ölümüne neden olur. Senette sahtekarlık ve korsan videoculuk iddiasıyla iki kez daha yargı önüne çıkar. Sahneyi ve kaset çalışmalarını bırakır. Gerekçesi, ‘‘Mafyanın gece kulüplerinde kurşun sıkması yüzünden. Çalışsaydım, bir serseri kurşuna kurban gidebilirdim.’’ olur.

1997 Temmuz’unda Büyük Kulüp'ün Şamdan Bar'ını işletmeye başlar, başarılı olamadığı için iki ay sonra kapatmak zorunda kalır. 1998 Ağustosu'nda eski şarkılarını bir albümde topladı ama beklediği ilgiyi bulamadı. Aynı günlerde kızı Aslı, Alaattin Çakıcı'yla birlikte Nice'te yakalanınca, önce ‘‘Ölseydi daha iyiydi’’ dedi. Sonra ağız değiştirip ‘‘Alaattin Bey son derece efendi, kendini bilen, kendini eğitmiş biri. Türk devleti için işler yaptı. Allah ikisini de mutlu etsin’’ dedi.

1997 senesinde Şahin Özer Plakçılıktan bir nostanji albümü çıkarır. 2001 yılında ÜNİVERSAL PLAKÇILIK’la anlaşıp, 4 yıl süreyle bu şirkette prodüktör olarak çalışır. 2005 yılında bu şirket kapanınca kendi şirketini kurar Üniversal şirketinde (Şeyda, Venüs Kızlar, Muhsin) adında 3 çalışma yapar. 4 adette söz ve müzikleri kendine ait olmak üzere Masal Kasetini çıkartır. (Bobi Doby Zilli Kedi, Yunus Kardeşler, Jennifer Kardeşler ve Robot Robbix )

Bu güne kadar 3 uzun çalar (Rona Play ) 3 albüm ( Kaset CD ) 30 adet civarı 45’lik Plak yapmıştır. 1986 yılında Olimpya ( Yeanis) ve İlgiltere Zondra Albert Hal gibi çok ünlü konser salonlarında İsviçre, Almanya gibi birçok yurtdışı konserleri vermiş olup Altın Kelebek gibi birçok ödül sahibidir.

Müzik hayatı dışında tüm zamanlarını tenis ve sporla geçirir. Tenis Sporlarında da Kupaları mevcuttur. Galatasaray takımını tutar.

Evlilikleri

1.evliliği: Film oyuncusu Ceyhan Cem'le resmen evlenmeden birlikte oldu. Bu birliktelikten Hakan Ural (d.10 Mayıs 1967 ) adında oğlu oldu, 17 yaşına geldiğinde babasının velayetine geçebildi.

2.evliliği: ‘‘Sosyete terzisi’’ Canan Yaka ile uzun süren beraberlikten sonra 1968 de evlendi, bir yıl sonra 1969'da da Fatoş Aslı Ural doğdu. Bu evlilik, üç yıl sürdü ve 1972 de boşandılar.

3.evliliği: Selçuk Ural, 1979 yılında “Ani” adında biriyle evlendi.

Albümleri

1975 - Selçuk Ural

1977 - Dertlerimi Zincir Yaptım

1982 - Sevdalıyım

19xx - Yıllar Sonra

1993 - Hayretler İçindeyim

1996 - Best Of Selçuk Ural

2006 - Sakın Değişme

2008 - Kadınsız

Filmleri

1997 - Anlaşma Noktası

1974 - Şiribim Şiribom

1972 - Alçaklar Cehenneme Gider

1971 - Gelin Çiçeği

1969 - Kardeş Kanı

1969 - Tatlı Günler

1968 - Gül ve Şeker

Perran Kutman Kimdir?

Gerçek adı Perran Kanat olan sanatçı, özellikle komedi türünde çok başarılı performanslar sergilemiş, Perihan Abla dizisinde canlandırdığı karakterle 7'den 70'e tüm TV izleyicisinin gözdesi olmuştur. Türk tiyatrosunun ve sinemasının yetiştirdigi en yetenekli bayan oyunculardan biri olan Kutman, kariyeri boyunca rol aldığı tüm yapımlarda saygın duruşunu korumuştur. Gırgıriye, Görgüsüzler, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Köyden İndim Şehire sanatçının önemli filmlerinden bazılarıdır.

1949 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Küçük yaşta oyunculuğa ilgi duymaya başlayan Kutman, İstanbul Belediye Konservatuarı'nda öğrenim gördü. Mezuniyetinin ardından tiyatroya geçiş yaptı ve 1967`de Ulvi Uraz Tiyatrosu`nda sahneye çıktı. İlerleyen yıllarda kendisiyle yapılacak bir röportajda ilk sahne deneyimi hakkında şunları söyleyecekti:

Ulvi Uraz'da profesyonel hayatıma başladım. Mükemmel bir hocaydı. Sahne tahtasına saygıyı öğrendim.

Kutman daha sonra sırasıyla 1969'da Nisa Serezli, 1973'te Sezer Sezin, 1980'de Miyatro adlı tiyatro topluluklarında sahne aldı. Tiyatrodaki son performansı 1987 tarihli Artiz Mektebi adlı oyundu.

Önemli rolleri başarıyla canlandıran sanatçı, Yeşilçam'ın da ilgisini çekmişti. Sonunda 1971 yılında sinema dünyasına adım attı ve Müjdat Gezen'le başrollerini paylaştıkları "Kaynanam Tatilde" isimli filmle izleyiciye merhaba dedi. Türk sinemasının unutulmaz yapımlarından Köyden İndim Şehire, Salak Milyoner ve Hababam Sınıfı'nda yardımcı rollerde göründükten sonra Gırgıriye filmindeki Sabahat karakteri ile hafızalara kazındı. Kutman artık Türk sinemasının en çok aranan kadın oyuncularından biriydi.

Oyuncu kendisini TV izleyicisiyle buluşturan birçok projede yer aldı. Bunların en önemlilerinden biri de Müjdat Gezen'le birlikte gerçekleştirdikleri showlardı. İlerleyen yıllarda ise televizyon tarihinin en çok izlenen dizilerinden biri olan ve Kutman'la özdeşleşen Perihan Abla'da unutulmaz bir oyunculuk sergiledi. Dizi sona erdiğinde çekimlerin gerçekleştirildiği Kuzguncuk'ta bir sokağa adı verildi. Bu dönemden itibaren artık TV dizilerinde rol almaya başlayan oyuncu Kızlar Yurdu, Şehnaz Tango, Bir Kadın Bir Erkek, Üzgünüm Leyla ve son olarak da Hayat Bilgisi isimli diziyle hayranlarıyla buluştu.

Sadece bir projeye odaklanarak çalışan ve prensipleriyle adından başarıyla söz ettiren Kutman kendisi gibi oyuncu olan merhum Hüseyin Kutman'la evlenip boşanmış, ikinci evliliğini müzisyen Koral Sarıtaş ile yapmıştır.

Perran Kutman, 2014 yılında “Ah Neriman” adlı dizide Sezin Akbaşoğulları, Tarık Ünlüoğlu, Avni Yalçın ile başrolde oynadı.              

Sezer Sezin Kimdir?

Sezer Sezin, 25 Ekim 1929 tarihinde İstanbul, Eyüp’de doğmuştur. Gerçek adı Mesrure Sezer’dir. İlkokul ve ortaokulu Eyüp’de okudu. Ortaokuldan sonra tahsil hayatına devam etmedi. Küçük yaşta tiyatroya ilgi duymaya başladı. Bale dersleri aldı.

1940 yılında 1940 yılında Eminönü Halkevi Tiyatrosu'nda Kral Oidipus adlı oyunda Kralın kızını oynadı.

1944 yılında "Hürriyet Apartmanı" filmiyle sinemaya başladı. 1946 yılında da Vedat Örfi Bengü ile ortak olarak Sezer Tiyatrosu'nu kurdu. Bir yıl süre ile turneye çıkan tiyatro1947'de kapandı.

1948 yılında başrolü Memduh Ün'le paylaştığı “Damga” filminde oynadı. 1949 yılında ise Ömer Lütfi Akad'ın yönettiği “Vurun Kahpeye” filmiyle tanındı. Yine Lütfi Akad'ın yönettiği 1952 yılında “Tahir ile Zühre” ve “Arzu ile Kamber” adlı filmlerde oynadı. Bu filmlerin çekimleri 6 ay süre ile Bağdat’ta yapılırken başrolü paylaştığı Kenan Artun ile yakınlaştılar ve dönüşte 1952 yılında evlendiler.

1956 yılında eşi Kenan Artun ve İlham Filmer ile ortaklaşa "Türk Eksport Film" adıyla bir film yapım şirketi kurdu. Bu şirket 3 film üretti. Bunlardan 1959 tarihli "Kıbrıs'ın Belası Kızıl EOKA" Türk sinemasının Kıbrıs sorununa değinen ilk filmi oldu, ancak Yunanistan'la Türkiye arasındaki politik yumuşama filmin erkenden vizyondan kaldırılmasıyla sonuçlandı.

1960 yılında yönetmenliğini Metin Erksan'ın yaptığı “Şoför Nebahat” filminde canlandırdığı karakter çok beğenilince 1964 ve 1965 yıllarında 2 devam filmi yapıldı. Uzun bir süre kendisine Sezer Sezin yerine "Şoför Nebahat" dendi.

1962 yılında çekilen “Üç Tekerlekli Bisiklet” filmi ile 1965 yılında "İzmir Film Festivali"'nde "En Başarılı Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı.

1965 yılında ikinci evliliğini yaptığı Üner İlsever'le birlikte Kadıköy İl Tiyatrosu'nu kurdular. 1967 yılında sinemayı bıraktı. 1975 yılında tiyatroyu da bırakarak deri ticaretine atıldı.

Sezer Sezin, 1952 yılında oyuncu ve senarist Kenan Artun ile evlendi. 1963 yılında boşandı. 1965 yılında Üner İlsever ile evlendi. Daha sonra boşandı. İki çocuğu olan Sezer Sezin’in Ayşegül İlsever adında bir kızı var.

Sinemayı bıraktıktan tam 40 yıl sonra 2007 yılında Safa Önal'ın yazıp yönettiği “Hicran Sokağı” adlı yapımda konuk oyuncu olarak yeniden izleyici karşısına çıktı.

2008 yılında Sezer Sezin, Muhterem Nur ile birlikte Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nde onur ödülüne layık görüldü.

Ödülleri

1955 - Türk Film Dostları Derneği, Kaçak filmiyle, En Başarılı Kadın Oyuncu

1965 - İzmir Film Festivali, Üç Tekerlekli Bisiklet filmiyle, En Başarılı Kadın Oyuncu

1984 - Altın Portakal Ödülleri, onur ödülü.

1993 - Uluslararası İstanbul Film Festivali, jüri onur ödülü

2008 - Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, Sinema Onur Ödülü

Rol Aldığı bazı Tiyatro oyunları

- Ya Beni Öpersin

- Nazırın Karısı

- Yanlış Adres

- Karımla Olmuyor (1972-1973 sezonu) Yönetmen: Mücap Ofluoğlu

Filmleri

2007 - Hicran Sokağı (konuk oyuncu)

1967 - Turist Zehra

1966 - Asker Anası

1966 - Sırat Köprüsü

1965 - Kanlı Meydan

1965 - Şoför Nebahat Bizde Kabahat

1964 - Cehennem Arkadaşları

1964 - Şahane Züğürtler

1964 - Şoför Nebahat ve Kızı

1963 - L'Immortelle (Ölümsüz Kadın) Türk Kadın (Türkiye, İtalya, Fransa ortak yapımı. Yönetmen: Alain Robbe-Grillet) Film İstanbul'da çekildi

1962 - Üç Tekerlekli Bisiklet

1961 - Rüzgâr Zehra

1960 - Dişi Kurt

1960 - Şoför Nebahat

1959 - Ana Kucağı

1959 - Kıbrıs'ın Belası Kızıl EOKA (Kıbrıs sorununa değinen ilk Türk filmi)

1959 - Vatan Uğruna

1958 - Altın Kafes

1958 - Meçhul Kahramanlar

1958 - Meyhanecinin Kızı

1956 - Kalbimin Şarkısı

1956 - Ölmüş Bir Kadının Evrakı Metrukesi

1955 - Dağları Bekliyen Kız

1954 - Kaçak

1952 - Arzu ile Kamber

1952 - Tahir ile Zühre

1950 - Allah Kerim

1950 - Lüküs Hayat

1949 - Vurun Kahpeye

1948 - Damga

1945 - Yayla Kartalı

1945 - Köroğlu

1944 - Hürriyet Apartmanı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi