Bostancı' da konser veren Sibel Can, toz pembe hayallerini ( gençlik hayallarini) Burhan Bayan albümü ile tamamlayacak

Her genç kızın olduğu gibi güzeller güzeli sanatçı Sibel Can' ın da gençlik hayali vardı. Geçtiğimiz akşam gözlere ve gönüllere hitap eden Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konserinde yeni albüm çalışmasını ifşa eden eden Sibel Can, gençlik hayali olan Burhan Bayar’ın şarkılarından oluşan bir albüm çıkaracağının sinyalini verdi.Sahne öncesi soruları yanıtlayan şarkıcı, ocak ayında Burhan Bayar şarkılarından oluşan 'genç kızlık hayalim' dediği albümü çıkaracağını söyledi.

Bostancı' da konser veren Sibel Can, toz pembe hayallerini ( gençlik hayallarini) Burhan Bayan albümü ile tamamlayacak

Her genç kızın olduğu gibi güzeller güzeli sanatçı Sibel Can' ın da gençlik hayali vardı. Geçtiğimiz akşam gözlere ve gönüllere hitap eden Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konserinde yeni albüm çalışmasını ifşa eden eden Sibel Can, gençlik hayali olan Burhan Bayar’ın şarkılarından oluşan bir albüm çıkaracağının sinyalini verdi

Sibel Can, ocak ayında çıkaracağı yeni albümünün müjdesini verdi. Can, “Mutlu Ol Yeter”, “Yalnızım”, “Mavi Mavi” gibi unutulmaz birçok efsane şarkının bestekârı olan Burhan Bayar’ın sevilen şarkılarını söyleyeceğini belirtti. Albümü ocak ayında çıkacağını açıklayan Can, “Genç kızlık hayalim gerçekleşiyor. Burhan Bayar şarkıları söyleyeceğim. Sevgili İbrahim Tatlıses’in, Müslüm Gürses’in söylediği bütün şarkıları bir kadın olarak ilk defa ben söyleyeceğim. Onlardan sonra söylemek de bana gurur veriyor. Bu da dünyanın en güzel şeyi. İnşallah ocak ayına yetiştireceğim” diye konuştu.

3 KOSTÜM DEĞİŞTİRDİ

Basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra sahneye çıkan Can, konserin startını “Bir Parmak Bal” şarkısıyla verdi. Yaklaşık üç buçuk saat sahnede kalan şarkıcı, üç kostüm değiştirdi. İlk olarak Dolce Gabbana marka bir elbise giyen Can, ardından Asiye Kocaman imzalı gece mavisi bir elbiseyle boy gösterdi. Sanatçının son kostümünü ise kızı Melisa’nın Londra’dan annesi için özel olarak seçtiği öğrenildi. Can’ı izlemeye gelenler arasında oğulları Emir ve Engincan da vardı.

Sibel Can kimdir?

Yugoslav göçmeni Engin Cangüre ve Mudanya, Bursa'lı Emine Gül Sezer Cangüre'nin ilk çocukları olarak Karagümrük semtinde doğdu. Sanatçının babası birçok ünlü soliste eşlik eden bir keman sanatçısıydı. Sibel Can 14 yaşındayken, gelen teklif üzerineoryantal olarak sahneye çıkmaya başladı. Babası Engin bey ile beraber yurt içi ve yurt dışında yaptığı turnelerde hem oryantallik hem de solistlik yaptı. Dönemin bilinen mekanları Galata Kulesi ve Astorya gibi kulüplerde çıkan sanatçı, Nükhet Duru'nun, Fahrettin Arslan'a tavsiyesi üzerine Maksim Gazinosu'nda çıkmaya başladı ve henüz 17 yaşındayken assolist oldu

Sibel Can'ın yaşının küçüklüğü sebebiyle gazinonun kapatılması üzerine Arslan'nın yardımıyla mahkemede yaşını 6 yaş büyüttürdü. Maksim gazinosunda Muazzez Abacı, Neşe Karaböcek ve Emel Sayın gibi ünlü isimlerle çalıştı, Nükhet Durutarafından keşfedilip Maksim Gazinosu nun oryantal dansçısı olmuş, 1987 yılında Kervan Plak'tan ilk albümü olan Günah Bizeyi çıkartan Sibel Can bu albümde Orhan Gencebay'ın büyük desteğini gördü. Albüm kısa zamanda satış rekorları kırdı.1988 yılında aynı mekanda şarkı söyleyerek sahne almaya başladı. İlk dönem albümlerinde yapımcısı Orhan Gencebay olmuştur.

Kaynak: Diyarbakır Söz