Nihat Doğan daha fazla dayanamayıp her şeyi kustu! Olay adam Doğan, Özge Can Aslan Twitini savundu, Kimdir?

Türkiye’nin olay adamı, TV8’in reyting rekortmeni programı Survivor’un hırçın çocuğu, sosyal medyanın vazgeçilmezi olan başarılı sanatçı Nihat Doğan, Uçankuş TV’nin başarılı programlarından olan İki Kadın Arasında’ya telefonla canlı bağlantı yaptı. Nihat Doğan programda açtı ağzını yumdu gözünü.

Nihat Doğan daha fazla dayanamayıp her şeyi kustu! Olay adam Doğan, Özge Can Aslan Twitini savundu, Kimdir?

Türkiye’nin olay adamı, TV8’in reyting rekortmeni programı Survivor’un hırçın çocuğu, sosyal medyanın vazgeçilmezi olan başarılı sanatçı Nihat Doğan, Uçankuş TV’nin başarılı programlarından olan  İki Kadın Arasında’ya telefonla canlı bağlantı yaptı. Nihat Doğan programda açtı ağzını yumdu gözünü.

Başarılı sanatçı Nihat Doğan’ın açıklamaları şu şekilde…

‘’Bir süre susmam gerekiyordu. Aylardır hakkımda bir linç kampanyası ve algı operasyonu yapılıyordu. İnsanlar da bu algının peşinden koştular ama bunu ülkenin bütünü olarak görmemek lazım. Sosyal medyada yürütülen bir kampanyaydı. İnsanlar hata yapabilirler. Ben evliya değilim, peygamber de değilim. Bu hataysa eğer, buna bu kadar büyük tepki gösterecek ortada bir şey yoktu. İlk idam gelsin, kadın cinayetleri son bulsun diyen benim. ‘Dizilerdeki sapkın ilişkiler ya da biz sanatçılar olarak çektiğimiz kliplerde kadınları obje olarak gösterip bu duruma istemeden neden olmuş olabiliriz, bizim de suçumuz vardır’ deyip özeleştiri yapan benim. Kanaat önderlerinin bu durumun inadına mini etek giymesinin de doğru olmadığını savunurken sosyal medyada bir oyuncu arkadaş, ‘mini eteği ahlaksızlık olarak görüyorsan Survivor’da ne işin var?’ diye sordu. Ben her evin evladıyım. Halkın çocuğuyum. Ben de bir ağabey gibi kadınlarımızı sokağa çıkarken uyarmak istedim ama taciz sözüne tecavüz montajı yapmak suretiyle, ben sanki tacizi meşru kılmışım, tecavüzcülerin yanındaymışım gibi anlam çıkardılar. Rahatsız etme anlamında kullandığım taciz lafımı bile tecavüze çevirdiler bu ülkenin taşına, kuşuna, koyununa aşığım ben… 10 yıldır bu ülkede kelebeğin kanadı kırılsa oturup hüngür hüngür ağlayan bir Nihat Doğan var. Kimse Nihat Doğan’dan cellat çıkaramaz. Nihat Doğan melektir, ondan şeytan çıkaramazlar. Haktan ve halktan yana konuştuğum için sözlerim bazılarına ağır geliyor ama benim yolum hak yoludur. Kadın cinayetlerini yapan her kimse Rabbim bin türlü belasını versin, kadına el kaldıranın elleri kırılsın” diyerek adeta icinde ne varsa hepsini döktü.

Nihat Doğan’ın Özgecan Aslan Twiti şu şekilde…

Nihat Doğan Kimdir?

Nihat Doğan, 5 Mayıs 1973 tarihinde fakir bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Muş’un ünlü Batıkan aşiretindendir. On bir yaşındayken babasını kaybetti. Liseyi avcılarda bitirdi. Avcılar’daki bir çay bahçesinde şarkı söylemeye başladı. Bir sene Almanya’da kaldı.

Müzik kariyerine ilk albümümünü 1994 yılında “Kırdın Kalbimi” adlıyla, Erol Köse prodüktörlük yardımıyla yaparak başladı.

Kendisinden 12 yaş büyük olan Seda Sayan’la uzun süre nişanlı kalıp, kendisinden oldukça söz ettirmiştir. Nihat Doğan, söylediği her cümlede “lakin” kelimesini kullanan ve söylediği her sözle olay olmayı başarmış, halk arasında “Nihat Doğan felsefesini” yaratmıştır. “Saygıda sıfır hatayla oynarım” sözü onu medyanın gündemine oturtmuştur.

Nihat Doğan Ak Parti İstanbul Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu olarak görev yapıştır.

2011 yılında Acun Ilıcalı’nın sunduğu Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasına katıldı.

Nihat Doğan’ın taklitleri ise halk tarafından en çok takip edilen ve merak edilenlerdendir. Yavuz Seçkin ve Yetenek Sizsiniz birincisi Sefa Doğanay bu konuda öne çıkan isimlerdir.

Stüdyo Albümleri

2011 – Arayamadım

2009 – 1071

1998 – Anlamıyorlar

2007 – Zoruna Mı Gitti

2006 – Zor Gelir

1994 – Kırdın Kalbimi

Survivor

Survivor, dünya üzerinde birçok ülkede yapılan televizyon yarışması. Programda, yarışmacılar yerleşim yerinden uzak bir bölgede soyutlanarak; para ödülü ve diğer ödüller için çekişirler. Yarışmada kademeli eleme sistemi kullanılır. Yarışmacılar, yalnızca bir yarışmacı kalana kadar diğer takım arkadaşlarını kapalı oylama ile elerler. Yarışmayı kazanan "Sole Survivor" (Hayatta kalan kişi) unvanını da alır. Survivor formatı 1992'de İngiliz televizyon yapımcısı Charlie Parsons tarafından oluşturulmuştur.

TV8

TV8, 22 Şubat 1999 tarihinde MNG Medya Grubu bünyesinde yayına başlayan, 2013 yılından bu yana Acun Medya ve Doğuş Yayın Grubu ortalıklığında yayın yapan bir televizyon kanalıdır. Merkez stüdyoları Sarıyer'de bulunmaktadır.

Acun Ilıcalı Kimdir?

1969, Edirne doğumlu, Türk televizyon yapımcısı ve sunucusu. Acun Firarda, Var mısın ? Yok musun?, Fear Factor, Survivor, Yetenek Sizsiniz Türkiye gibi Türk televizyonculuğunun önemli başarı yakalamış programlarının yapımcısıdır.

Erzurum, Ilıca ilçesi doğumlu Ergün ve İlknur Ilıcalı'nın ikinci çocuğu olan Acun, 29 Mayıs 1969'da Edirne'de dünyaya geldi. Ömer Cenker Ilıcalı adında bir abisi vardır. Babası müteahitti annesi de üniversite eğitimi almış bir müdürdü. 5 yaşında başladığı ilk ve orta öğrenimini Edirne İstiklâl İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Lise eğitimine İstanbul'da Kadıköy Maarif Koleji'nde başlayan Acun, Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı, ama üniversite hayatı, 7 yılın sonunda mezun olmadan bitti. Her röportajında kendilerini çok sevdiğini dile getirdiği babaanne ve dedesini trafik kazasında kaybetti.

19 yaşında iken 1988 yılında Seda Ilıcalı ile evlendi ve bu evliliğinden Banu adında bir kız çocuğu sahibi oldu. Kızının doğumundan 10 ay sonra 1990 senesinde anne ve babasını trafik kazasında kaybetti. Yaşanan olayı sonradan şu şekilde anlatacaktı;

Annem ve Babamla Bodruma gidecektik. Benim son anda işim çıkınca onlara "Siz gidin ben daha sonra geleceğim" dedim. Kızım Banu'yu da alarak yola çıktılar. Balıkesir'i geçmişler, babam sakin bir şekilde konvoyu sollarken bir anda karşısına 180 km hızla gelen bir araç çıkmış ve kafa kafaya çarpışmışlar. Annem ve babam orada rahmetli olmuş, kızım ise çok ağır yaralıydı. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne gittim. Bir adam duruyor. Adamın yanına gittim ve annemi sordum. "İlknur Ilıcalı ile görüşmek istiyorum" dedim. Adam bir deftere baktı ve sayfayı çevirdi "Ölmüştür" dedi. "Ergün Ilıcalı ile görüşmek istiyorum" dedim. "Ölmüştür" dedi. Ben şoktayım ve kızımı soramıyorum bile. Sadece vücudunda 18 kırık vardı. Düşünün 10 aylıktı... Öyle bir acıydı ki kızımın yaşıyor olmasına sevinememiştim bile. Banu'nun o kazadan sağ çıkması gerçekten bir mucizeydi. Ben o yüzden kızıma "Mucize çocuk" derim. Yaşadığım bunalımın da etkisiyle, eşim Seda'dan ayrıldım.

Eşinden boşandıktan sonra 1994 yılında motoru ile Bağdat Caddesi’nde büyük bir kaza geçirdi. Kazada arkasında oturan yakın arkadaşı hayatını kaybetti. Acun Ilıcalı ‘nın ise sol kolu kırıldı ve 36 dikişli bir ameliyatın ardından koluna platin takıldı.

1995 senesinde bir kot dükkanı açarak ticarete atıldı ama başarılı olamadı. Lisans eğitiminin ardından tekrar girdiği üniversite sınavlarında İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazanmasına rağmen bölümü okumaktan vazgeçti.

Amcasının oğlu Bekir’in arkadaşı, Acun Ilıcalı'yı o dönem Show TV’de mali kontrolör olan İrfan Şahin ile tanıştırdı. Onun sayesinde İlker Yasin'le tanışan Acun, futbol bilgisiyle onu etkileyince, denenmek üzere işe alındı. Koyu Fenerbahçeli olmasına rağmen Beşiktaş muhabiri oldu. Beşiktaş muhabiriyken futbolcularla samimi olup özel röportajlar yapmayı başarınca yıldızı bir anda parladı ve daha sonra Şansal Büyüka'nın ekibine, Show TV'ye transfer oldu.Televole furyasında Şansal Büyüka'nın gözde elemanı haline geldi.

Televole'nin spor magazin olduğu yıllarda bu program içerisinde kendine ait bir bölüm sunmaya ve bu bölüm dâhilinde dünyayı dolaşmaya başladı. Ardından bu bölümü, 2002 yılında Acun Firarda adı altında ayrı bir program yaparak sunmaya devam etti. En çok izlenen gezi programı oldu ve bu serüveni ile 105 ülke gezdi. Dokun Bana ve Biri Bizi Gözetliyor programlarının kadrosunda yer alıp yardımcı sunuculuk yaptı.

2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurdu. Fear Factor, Survivor, Kızlar - Erkekler, Survivor Türkiye - Yunanistan, Survivor Aslanlar - Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi , Yetenek Sizsiniz ve Yok Böyle Dans programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusu oldu. Uğur Dündar'ın sunmuş olduğu Yoksa Rüya mı ve Behzat Uygur'un sunmuş olduğu Söyle Söyleyebilirsen programlarının yapımları da Acun Ilıcalı tarafından gerçekleştirilmiştir. O Ses Türkiye ve Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmalarının da yapımını ve sunuculuğunu yapmıştır.

2005 yılında, 36 yaşında vergi rekortmenleri arasına girdi.

Başta Türkiye’deki üniversiteler olmak üzere, Anadolu’nun çeşitli yerlerinde stand-up gösterileri yapmıştır. Stand-up gösterilerinde meslek hayatı boyunca başına gelenleri komik bir dille izleyicilere aktarmıştır.

Show Tv’nin ‘81 İl 81 Okul’ adlı sosyal sorumluluk projesinde yer aldı ve programda 3 milyon 725 bin 563 YTL yardım toplandı.

Birinci evliliğini 19 yaşında iken 1988 yılında üniversiteden arkadaşı Seda Ilıcalı ile yaptı. Bu evliliğinden Banu (d.1989) adında bir kız çocuğu sahibi oldu. 24 yaşında iken 1993 yılında boşandı.

İkinci evliliğini 2003 yılında yaptığı Zeynep Ilıcalı'dan Leyla ve Yasemin adlarında iki kız çocuğuna daha sahip olan Acun 3 kız babasıdır.

2010 yılında eşi Zeynep Ilıcalı kendisini 20 yaşındaki Şeyma Subaşı ile aldattığını öne sürerek boşanma davası açtı. Ünlü isimlerin avukatlığını yapan avukat Kezban Hatemi ile anlaşan Acun Ilıcalı, eşinin iddialarını kabul etmedi. 2011 yılı Eylül ayında barışarak boşanma davası düşmüştür.

2005 yılında 2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurdu.

2011 vergilendirme döneminde gelir vergisi listesine konuşmacı, sunucu gibi faaliyetlerden oluşan geliri için 2 milyon 836 bin 191 lira gelir vergisi tahakkuk ettirilen Acun Ilıcalı listeye 62. sıradan girdi.

2007-2008 yılları arası Uğur Dündar tarafından sunulan “Yoksa Rüya Mı?” adlı aktüel programın yapımcılığını üstlendi.

2008 yılında Sunuculuğunu Behzat Uygur’un yaptığı, Türk Pop Müziği şarkılarının sözlerini bilmeye yönelik müzik yarışmasının yapımcılığını yaptı. 2014 yılında, tv8 kanalında yayınlanmaya başlanan aynı programın sunuculuğunu Murat Dalkılıç yaptı.

Fear Factor, Survivor Kızlar - Erkekler, Survivor Türkiye - Yunanistan, Survivor Aslanlar - Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi, Yetenek Sizsiniz, Yok Böyle Dans, Survivor Ünlüler - Gönüllüler ve O Ses Türkiye programlarının yapımcılığını, jürisi üyeliğini ve sunuculuğunu yapmıştır.

2012 yılında yapımcısı ve sunucusu olduğu Dominik Cumhuriyeti‘nde çekimleri yapılan Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışması izlenme rekorları kıran Acun Ilıcalı en çok konuşulan isimlerden oldu.

Acun Medya'nın hazırladığı Survivor serisinin yenisi “Survivor Ünlüler Gönüllüler 2013” Acun Ilıcalı'nın sunumuyla 17 Mart 2013 Pazar günü Star TV'de başladı.

Daha önce Survivor Aslanlar Kanaryalar (2006), Survivor Türkiye Yunanistan (2007), Survivor Kızlar Erkekler (2010) ve Survivor Ünlüler Gönüllüler'i (2011 ve 2012 yıllarında) yapan Acun Ilıcalı, Survivor Ünlüler Gönüllüler 3 ile karşımıza çıktı.

Muhabir olarak girdiği televizyon sektöründe Türkiye'nin en önde gelen yapımcısı olarak isim yapan Acun Ilıcalı,14 Kasım 2013 tarihinde tv8'i satın alarak artık kendi TV kanalının sahibi olduğunu duyurdu. MNG gurup başkanı ve tv8 kanalının sahibi olan Mehmet Nazif Günal ile anlaştığını, satın alma sürecinin başladığını Twitter’a yazmıştır.

2014 yılında tv8 kanalında gösterime giren Ütopya adlı bir yarışma programı başlattı.

Evlilikleri

1.eşi: 1988 yılında Seda Ilıcalı ile evlendi. 1993 yılında boşandı. Banu (d.1989) adında bir kız çocuğu oldu.

2.eşi: 2003 yılında Zeynep Hıcalı ile evlendi. Leyla (d.2007) ve Yasemin (d.2010) adlarında iki kız çocuğu oldu.

İlişkisi: 2010 yılından itibaren Şeyma Subaşı ile ilişkisi olduğu iddia edildi. 2013 yılında Melisa adında bir kızı daha oldu. Acun Ilıcalı Şeyma Subaşı ile ilişkisini kesmiştir.

Ödülleri

En İyi Erkek Sunucu Altın Arılar Ödülü

2007 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından “Kristal Martı” ödülüne layık bulunmuştur.

Filmleri ve Dizileri

2011 - Pis Yedili (Kendisi) (TV Dizisi)

2010 - Sinyora Enrica ile İtalyan Olm... (Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

2009 - Adab-ı Muaşeret (Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

2005 - Dikkat Şahan Çıkabilir (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

2004 - 2007 - Avrupa Yakası (1. Sezonda ve 4. Sezonda) (Kendisi) (TV Dizisi)

2002 - Mumya Firarda (Sinema Filmi)

2001 - Tatlı Hayat (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

Uğur Dündar Kimdir?

15 Eylül 1943 tarihinde İstanbul’un Silivri ilçesi Akören Köyü'nde doğan Uğur Dündar, lise eğitimini Vefa Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini ise, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nde yapan Dündar, 1970 yılında TRT'nin açtığı sınavları kazanarak televizyon prodüktörü ünvanıyla göreve başladı.

Gene 1970 senesinde İngiltere’de BBC’nin "Televizyonda Yapım-Yönetim" kursuna katıldı. Türkiye’ye döndükten sonra TRT’de; yapımcı, yönetmen, sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza atan Dündar, "dram ve çocuk yapımları" dışında hemen her türlü TV programlarına imza attı. İlk yıllar sırasıyla "Yaşadığımız Günler" ve "İşte Hayat" adlı çok sevilen magazin programlarını hazırlayıp sundu. Daha sonra "Günler Geçerken" adlı yapımla yayın hayatını sürdürdü. Bu programla 1978'de "Sedat Simavi Vakfı Ödülü"nü kazandı.

Sonraları, İstanbul ve Marmara Üniversiteleri’nde "Tv Programcılığı" derslerine lisansüstü hocalık yaptı.

TRT'de yaklaşık 20 yıl süren kariyerine, programında verdiği bir haber dosyasına sansür uygulanması nedeniyle son veren Uğur Dündar, böylece özel televizyonculağa adım atmış oldu. Aynı zamanda Hürriyet Gazetesi yazarı olan Uğur Dündar, ülkemizde soruşturmacı televizyon gazeteciliğini başlatan ilk yayıncı oldu. 1992 yılında yayın hayatına başlayan "Arena" programı, Dündar'ın hayatındaki belkide en büyük adımı idi. "Arena"nın yayına girdiği günden itibaren adı bu programla anılmaya başlandı. Programın çekimleri ve röportajları sırasında Uğur Dündar ve ekibi kimi zaman tartaklandı, kimi zaman ise gözaltına alındı.

Uğur Dündar, Türk televizyonculuğunda bir ilk olan Arena Haber Programını iletişim uzmanı Prof. Dr. Haluk Şahin ile 1992 yılında Show TV'de başlattılar,1995'te Kanal D'ye geçti. 2000 yılında Star TV'de Haber Genel Yayın Yönetmeni oldu. 2001-2002 yıllarında ise Atv ve Sabah Gazetesi'nde çalıştı. Ardından tekrar Kanal D'ye geçti. Uğur Dündar son olarak Star Tv.de Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürdü ve ana haber bülteni sundu. Bir süre Fenerbahçe Spor Kulübünde yöneticilik yapan Uğur Dündar, başkan Aziz Yıldırım'la anlaşamayınca buradaki görevinden de ayrıldı.

2 Sedat Simavi Ödülü, birçoğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden olmak  üzere 100’ü aşkın  başarı  ödülü

Uğur Dündar - Arena Programı

aldı. Ulusal platformdaki bu ödüllerin yanı sıra "Arena" ve Uğur Dündar, 1997 Berlin Televizyon Festivali’nin "Onur Konuğu" oldu. Dündar ve ekibi, Organ Mafyası araştırmasıyla da Türkiye Tv tarihinde ilk kez "The New-York Festivals"de "Finalist Award" ödülünü, ayrıca Washington’daki "Uluslararası Araştırmacı Gazetecilik Konsorsiyumu-ICIJ"den "Başarı Ödülü"nü aldı.

Gazeteci Nedim Şener, Uğur Dündar’ın hayatını anlatan “Uğur Dündar İşte Hayatım” adlı bir kitap yazmıştır.

Uğur Dündar, Aydın Doğan'ın Star TV'yi Doğuş Grubu'na satmasının ardından 2011 yılında Star TV'den ayrılmıştı. 14 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Sözcü Gazetesi'nde yazılar yazdı ve köşe yazarlığı yaptı. Halk TV’de “Halk Arenası” programını hazırlayıp sundu. Yaptığı programlarla sayısız ödülün sahibi oldu.

Uğur Dündar, 1989 yılı Türkiye Güzeli ve manken Yasemin Baradan ile 1993’te evlendi ve 3 çocuğu oldu. İlk çocukları Bora Uğur (d.1999) ve İkizleri Damla ile Bartu (d.15 Mayıs 2002) adındadır.

Uğur Dündar, halen Halk TV’­de "Halk Are­na­sı" prog­ra­mı ve Sözcü Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır

Uğur Dündar, 5 Nisan 2014 tarihinde Sözcü Gazetesi'nde yazdığı bir köşe yazısında, eski bakan Binali Yıldırım'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan mahkeme sonucunda 9 Ekim 2015 tarihinde 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Uğur Dündar’ın daha önceden 3 aydan fazla hapis cezası almamış olması ve tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluştuğunu açıklayan mahkeme cezayı erteledi ve 1 yıllık denetim süresi belirledi.

Rol aldığı filmler veya diziler

1975 - İşte Hayat (Rolü: Uğur Dündar)

1999 - Yılan Hikayesi (Rolü: Uğur Dündar)

2000 - Üvey Baba (Rolü: Uğur Dündar)

2009 - Benim Annem Bir Melek (Rolü: Uğur Dündar)

2010 - Dersimiz Atatürk (Rolü: Uğur Dündar)

Kitapları : 1995 - Haramzade, Uğur Dündar, Haluk Şahin

2006 - Haramzadenin Dönüşü, Uğur Dündar, Haluk Şahin

2010 - İşte Hayatım, Uğur Dündar, Nedim Şener

2012 - İyi Uykular Sayın Seyirciler

2013 - Yalandan Kim Ölmüş, Uğur Dündar, Orhan Baykal

Behzat Uygur Kimdir?

Behzat Uygur, 21 Nisan 1963 tarihinde Adana'da doğmuştur. Ailece aslen Kilis’lilerdir. Tiyatrocu Nejat Uygur, Nejla Uygur çiftinin 5 oğlundan en küçüğüdür. Sırasıyla; Ahmet, Süheyl Uygur, Süha, Kemal ve Behzat Uygur. Behzat Uygur Adana'da doğmuş, Süheyl- Süha Samsun, Kemal Antakya, en büyük abileri Ahmet de İstanbul'da vapurda doğmuş. Süheyl ve Behzat babalarının deyimiyle "armut ağacının dibine düştüler" ve tiyatrocu oldular. Behzat Uygur, 3 yaşındayken Adana'dan İstanbul'a gelmişler.Süheyl Uygur ile Süha ikiz kardeştirler.

Tiyatro sahnesine, 1987 yılında Ankara’da ilk defa babasının “Hastane mi Kestane mi” oyunu ile tiyatroya başladı. Tiyatroculuktan önce uzun yıllar Galatasaray’da futbol oynadı.

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler doğdukları andan itibaren içinde bulundukları "Nejat Uygur Tiyatrosu"nda bir çok oyunda yer aldılar. Burada edindikleri bilgi birikimini ve tecrübe ile, 1991 senesinde "Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu"nu kurdular. Süheyl/Behzat Uygur tiyatrosu kurulduktan sonra Boynuz Kulağı Geçer, Üç Salakşörler, Hişt Hişt Teleköle ve Kodum mu Oturturum adlı oyunları ile 11 yıl boyunca hiç aralıksız tiyatro sahnelerinde yer aldılar.

 “Şahane Pazar” adlı eğlence Proğramını abisi Süheyl Uygur’la birlikte sundu. 1993 yılından itibaren aralıksız 8 yıl sürdürdükleri "Şahane Pazar" programı ile TV ekranlarının vazgeçilmez ikilisi oldular.Şahane Pazar Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin başarısı sayesinde bir ekran klasiği olmayı başarmıştır. Ayrıca bir de “Ha Babam De Babam” adlı bir program yapmışlardır.

Sunuculuk ve tiyatro alanında bir çok ödül kazandılar. Müzik sektöründe de bir ilke imza atarak müzik ve mizahı birleştirdikleri bir single çıkardılar. "Abdülkadir" isimli singlelarının satış rakamı yaklaşık 200.000'e ulaştı. Bu da Uygur isminin markalaştığını, yaptıkları her işin tüketicisi olduğunun göstergesidir.

Yeni Asır’da kardeşi Süheyl Uygur ile birlikte bir dönem tam sayfa yazılar yazdılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz