Görüş Bildir

Megastar Tarkan’ın ağabeyi Hakan Tevetoğlu daha fazla dayanamayıp tek celsede işi bitrdi! Hakan Tevetoğlu-Birsel Tevetoğlu çifti neden ayrıldı, kimdir?

Tüm Türkiye’nin büyük hayranı megastar Tarkan Tevetoğlu evlenirken ağabeyi Hakan Tevetoğlu, ile eşi Birsel Tevetoğlu olumsuz gidişat yüzünden tek celsede boşandı.Hakan Tevetoğlu, eşi Birsel Tevetoğlu’ndan gecen her gün uzaklaştığını bu nedenle ayrılmak istediğini mahkemeye bildirdi. Mahkeme bu anlaşmalı kararı onaylayıp tek celsede büyük aşkın evliliğine son verdi.

Megastar Tarkan’ın ağabeyi Hakan Tevetoğlu daha fazla dayanamayıp tek celsede işi bitrdi! Hakan Tevetoğlu-Birsel Tevetoğlu çifti neden ayrıldı, kimdir?

Genç kızların sevgilisi, Kanal D’nin fenomen programı Beyaz Show’a katılmayan tek ünlü Tarkan’ın, ağabeyi Hakan Tevetoğlu, eşi Birsel Tevetoğlu’ndan  gecen her gün uzaklaştığını bu nedenle ayrılmak istediğini mahkemeye bildirdi. Mahkeme bu anlaşmalı kararı onaylayıp tek celsede büyük aşkın evliliğine son verdi.

Hakan Tevetoğlu ve Birsel Tevetoğlu çiftinin 6 yaşındaki dünyalar tatlısı kızlarının velayetini mahkeme Birsel Tevetoğluna verdi. Bu nedenle mahkeme Hakan Tevetoğlu’nun kızına aylık 500 Türk Lirası iştirak nafakası olarak verilmesi hükmü verildi.

Hakan-Birsel Tevetoğlu çifti ayrılmalarına rağmen Birsel, ‘Tevetoğlu’ soy ismini kullanacak.

Tarkan Kimdir?

Batı Almanya'nın Renanya-Palatina eyaletindeki Alzey kasabasında doğup büyüdü, 1986'da ailesiyle beraber Türkiye'ye geldi ve müziğe çocukluk yıllarında başlayan ilgisi sonucunda, lise hayatına başladığı Karamürsel'de ilk müzik eğitimini almaya başladı. İlerleyen yıllarda İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışarak şirket ile bir albüm anlaşması imzaladı.

Tarkan, 1992'nin son aylarında ilk stüdyo albümü Yine Sensiz'i, piyasaya sürdü ve albümdeki "Kıl Oldum" şarkısıyla çıkış yaptı. 1994'te yayımladığı ikinci stüdyo albümü Aacayipsin ve 1997'de yayımladığı üçüncü stüdyo albümü Ölürüm Sana ile ticari başarı yakaladı. Ölürüm Sana albümünden çıkan "Şımarık" single'ı, birçok ülkenin ulusal listesine giriş yaptı. 1998'de Universal Music Group ile anlaşma imzaladı. 1999'da piyasaya sürdüğü toplama albümü Tarkan, çeşitli ülkelerden platin ve altın sertifikalar kazandı. 2001'de yayımladığı dördüncü stüdyo albümü Karma'daki "Kuzu Kuzu, "Hüp" ve "Verme" şarkılarını kliplendirdi. İki yıl sonra çıkan Dudu albümüyle yeniden ticari başarı yakaladı, 2006'da Come Closer adlı ilk İngilizce albümüyle bazı Avrupa listelerine giriş yaptı. "Bounce" ve "Start the Fire", albümden çıkan single'lar oldu. Tarkan, bir yıl sonra, altıncı stüdyo albümü Metamorfoz'u yayımladı. Albümdeki şarkıların sözleri, Türk Dil Kurumu tarafından takdir edildi. 2010 yılında yedinci stüdyo albümü Adımı Kalbine Yaz dinleyiciyle buluştu ve Türkiye'de yılın en çok satan albümü oldu.

Müzikal projelerinin yanı sıra çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Tarkan, Türk basını tarafından Megastar, dünya basını tarafından Popun Prensi ve Boğazın Prensi olarak anılmaktadır. Bugüne kadar 15 milyonun üzerinde albüm satmıştır ve ödülleri arasında, on dört Kral Müzik Ödülü, altı Altın Kelebek Ödülü ile bir Dünya Müzik Ödülü bulunmaktadır.

Beyaz Show

Beyaz Show sunuculuğunu Beyazıt Öztürk' ün yaptığı, 6 Aralık 1996'dan beri Cuma geceleri Kanal D'de canlı yayınlanan talk-show programıdır.

1996-2000

Ömer Karacan'ın kurduğu Radyo Klas'tan gelen teklif üzerine, amatör radyocunun yolu İstanbul'a düştü. Burada, "Gece Tavuğu" adlı programla profesyonel yayıncılığa başladı ve geniş bir dinleyici kitlesi oluşturdu. Yine Karacan tarafından, 1995'te kurulan Number One TV'ye geçen Öztürk'ün yıldızı burada parladı. Webcam aracılığıyla stüdyodan, "Beyaz" adıyla canlı yayın yapmaya başladı. Programında yüzü görünmeden, karanlık bir siluet olarak izleyiciye seslendi ve büyük ilgi gördü. 90'lı yılların ortalarında, kariyerinde radyoculukla başlayan bu süreç, televizyon programları ve stand-up gösterileriyle devam etti.

Number One TV'de geçirdiği uzunca bir zamandan sonra, başka bir televizyon programı için Kanal 6'ya geçti. Ancak, Öztürk'ün 1996 yılında Kanal D'ye geçmesi ile birlikte "Beyaz Show" adlı talk-show programını sunmasıyla birlikte ülke çapında tanınmıştır ve 6 Aralık, 1996 tarihinde programının ilk bölümüyle ilk konukları Hande Ataizi ve o günlerde Atv'de Gece Kuşu adlı talk-show'u sunan Okan Bayülgen'di. Beyaz Show, komedi ve eğlence unsurlarını da içermesiyle Türk halkı tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Programda kısa film tadında skeçler çekmiştir ve programa telefon ile bağlanmak mümkündür. Ayrıca telefonla programa katılan ünlüler de olmuştur. Best Model of Turkey ve yetenek yarışmaları birincileri programa çıkartılmıştır. Stüdyo yaklaşık 50 kişilik bir kapasiteye sahipti. Genellikle bir kişi konuk alınıyordu ya da en fazla üç kişi konuk alınıyordu. Gelen ünlülere absürt şakalar da yapmaktadır.

2000-2001

1996'da Kanal D'de yayınlanmaya başlayan Beyaz Show, 2000 yılının Eylül ayında Star TV'ye geçmiştir. Ama sadece bir sezon orada kalmıştır, 2001 yılının Haziran ayında sezon finaline girmiştir ve aynı yılın Eylül ayında tekrar Kanal D'ye geçmiştir. Star TV'de yayınlandığı dönemde Cumartesi akşamları, Okan Bayülgen'in Zaga programı ile saatleri ve günleri çakışmıştır, bu yüzden iki talk-show programı arasında o dönem reyting karşılaştırması olmuştur. Genellikle müzikle ilgili veya müzisyen konuklar programa çıkarak genelde son çıkan albümlerinden şarkılar söylemiştir. Hande Ataizi ve Cem Davran'ın sunduğu talk show İki Kere İki Cumartesi akşamları yayınlandığı için Beyaz Show, Perşembe akşamları ve Zaga ise Cuma akşamları yayınlanmıştır.

2001-2014

Beyaz Show'a yeni ünlü konuklar gelmeye başlamıştır. Genellikle Dizi ve Film'lerin oyuncu kadroları programa alınmıştır ve bir de Müzisyen alınmıştır.

2009 yılında Beyazıt Öztürk'ün programı bitirip Star TV'de Ucunda 1 Milyon Var adlı bi yarışma programına başlamasıyla birlikte çok tepki almıştır ve Facebook'ta Beyaz Show'un tekrar yayına girmesi için bir grup kurulmuştur. Grup yaklaşık 1.500.000 milyon kişiyi geçmiştir. Çok fazla yoğun istek üzerine, Beyaz Show tekrar yayına başlamıştır. 2005 yılından sonra programa çok sayıda dünya starı konuk gelmeye başlamış ve 31 Mayıs Cuma günü Gezi Parkı Protestoları nedeniyle program o gün yayınlanmamış ve 7 Haziran 2013'te ise program sezon finali yapmıştır. 11 Ekim'de ise program yeni sezona açılış yaptı.

Okan Bayülgen Kimdir?

Çocukluğu

Bayülgen, hukuk ve gazetecilik eğitimi almış bir baba olan Ümit Bayülgen ile ressam olan bir annenin oğlu olarak 23 Mart 1964'te Cihangir, İstanbul'da doğdu. 1970'te anne ve babası boşanmış olan Bayülgen'in annesi İsmet Görgün ile evlenmişti. Daha sonra İsmet Görgün onu nüfusuna geçirmek isteyince soyadı farkında olmadan Görgün olarak değişmiştir; ama kendi isteğiyle mahkemeye başvurmuş ve babası olan Ümit Bayülgen'in soyadını tekrar almıştır. Ayrıca Ümit Bayülgen de ikinci defa evlenmiştir ve Okan Bayülgen'in babasının ikinci evliliğinden, Ozan Bayülgen ve Okşan Bayülgen adlı iki kardeşi vardır. Aynı zamanda anne tarafından, Elmalılı Hamdi Yazır'ın torunudur.

Eğitimi

Bayülgen, eğitimine Göztepe, İstanbul'daki Taş Mektep isimli yatılı okulda başladı. Altı yaşındayken yatılı okula verildi. Şişli 19 Mayıs İlkokulu'ndan mezun olup Galatasaray Lisesi'nde öğrenimine devam etti. Okuldaki öğrenci kulüplerinden müzik, edebiyat, folklor gibi kollarla ilgilendi. Okula gitmeme durumu, sorun olmaya başladığında annesi Ayla Görgün; onu Bodrum'a, yanına çağırdı ve Galatasaray Lisesi'ndeki altı yılından sonra Bodrum Lisesi'e kaydoldu. Fakat oradan Şişli Lisesi'ne geçen Bayülgen 1984'te buradan mezun olarak lise öğrenimini tamamladı.

Fotoğraf eğitimi almak için Fransa'ya giden Bayülgen, Tours Üniversitesi Hukuk ve Ekonomik Bilimler Fakültesi'nde hukuk okumaya başladı. Ardından fikir değiştirerek aynı üniversitenin ekonomi bölümüne geçti. Bir yıl okuduktan sonra ekonomi eğitimini de yarıda bırakarak Türkiye'ye döndü ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü sınavlarında başarı göstererek buradaki eğitimine başladı. 1989'da mezun olarak aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.

Özel hayatı

Çok genç yaşta evlenen Bayülgen, kısa süren bu ilişkisinden sonra iki kez daha nikah masasına oturdu. Birinci evliliğini Çocuklar Duymasın adlı televizyon dizisinde de oynamış olan Zeyno Günenç ile yaptı; fakat sonra ayrılmaya karar verdi. 2008 yılının son gününde evlenmiş olduğu Şirin Ediger'den doğma İstanbul adında bir kızı vardır.2014 yılında Şirin Ediger`den boşanmıştır.

Yükselişi

Televizyon hayatına Satel TV'de klipler sunarak başlayan Bayülgen, atv ekranlarında gece yarısında yayına başlayan Gece Kuşu adlı farklı programı ile adını duyurdu. Gece Kuşu 'nun ardından late night show tarzını 100 gece boyunca Televizyon Çocuğu ile devam ettirdi.

Gecenin bir saatinde sessiz sedasız yayına başladığında amaçladığı şey, izleyici ve sunucu arasındaki yapmacık samimiyetle örülü ilişkiyi yok etmekti. Agresif tavırları ve ilk “uçurmaları” başlarda kamuoyunun sesini kısma yönünde hayli totaliter bir tavır olarak görülse de, asıl eylem bu düzeni kuranlara karşıydı.

Program ekibi olarak atv ile yollarını ayırdıktan sonra iki yıla yakın ekranlardan uzak kalan Bayülgen bu ara içerisinde 1997 yılında bacağından vurulan Bayülgen,saldırganı Murat Çakmak,Bayülgen`in oynadığı İstanbul Kanatlarımın Altında filiminde Osmanlı`ya hakaret ettiğini iddia ettiğinden dolayı bacağından vurduğunu söylemiştir.Ayrıca bu ara içerisinde ATV`de sadece 13 bölüm süren Utanmaz Adam dizisinde rol almıştır. Bu aradan sonra Kanal D'de sunduğu Zaga ile geri döndü. Sürekli değişen ekipler, skeçler, jenerikler, dekor, orkestra ve farklı program anlayışı, canlı telefon bağlantıları, içinde barındırdığı beklenmedik tuhaflıkları ve Medya Arkası ile kısa bir dönemin haricinde Cumartesi geceleri yayınlanan Zaga, Türk televizyon hayatındaki uzun soluklu ve yeni bir anlayışın ürünü özgün bir program olarak kendine kemik bir izleyici kitlesi oluşturmuştur.

Televizyon açısından uzun kabul edilebilecek yıllar, çeşitli eğitim ve yardım kampanyaları için ulusal haber kanalı NTV'de özel yayınlar yapan Okan Bayülgen, yine bu kanalda takip eden yıllar boyunca yılbaşı gecesi özel canlı yayınlarını sundu. En son 2008'e yılbaşı girişinde, Müjde Ar ile birlikte bir program yaptı.

2004′te izleyicilerin de stüdyo konuğu olarak katılabildiği Herkes Bunu Konuşuyor ile Perşembe geceleri ekrana çıktı. Akademi, bilim, müzik, popüler kültür, medya dünyasından ve çeşitli sanat dallarından çok yönlü konuklarla beraber, seçilen bir konunun bir masa etrafında konuşulması üzerine kurulu bu programları diğerlerinden farklı olarak komedi ağırlıklı eğlence programı formatında değildi.

Aynı şekilde 2006 yılında CNN Türk'te Saba Tümer ile birlikte Haber Makinası adında gündemdeki haberlerin ekrana getirilip bu haberler veya olaylar hakkında konukların ağırlandığı bir program ile; 2007 yılında NTV'de Bu Sizi İlgilendiriyor adlı siyasi ağırlıklı başarılı bir program yapmıştır. 2008'de de haftanın 4 günü canlı olarak yayınlanan, konuklarla halkın gündemi ve normal gündemin birlikte konuşulup, izleyicilerin de e-posta ve telefon yoluyla fikir ve sorularını belirtebildiği Okan Bayülgen Sade Vatandaş programına başladı.

2005 yayın döneminde Televizyon Makinası ile izleyiciyle buluştuğunda, her zaman kendisi kadar ekibini de ön plana çıkaran Bayülgen bu sefer Hakkı Devrim ile beraberdi. Bir masa etrafındaki konuk yağmuru, eğlence dünyasından edebiyat ve sanat dünyasına, bir dizi alandaki bilimum konuk, konu ve daha ciddi bir format ile ekrana çıkmıştır. Daha sonra Makina olarak adını kısalttığı programda, piyesler ve estetik unsurlar daha ön plana geçmiş ve yayının süresini giderek daha uzun tutmayı tercih etmiştir.

2007 yazında Makina 'yı sona erdirip, ekranlara bir sezon ara verdi. Bu dönem içerisinde fotoğraf etkinliklerine ağırlık verdi.Ayrıca, Ata Demirer`in ve Gülben Ergen`in sunduğu programların genel yönetmeni oldu.

Ekim 2008'de Disko Kralı ile tekrar kaldığı yerden devam etti. 2009-2010 sezonunda ise cumartesi gecesi yaptığı programına ek olarak pazar ve pazartesi geceleri farklı konuların işlendiği Medya Kralı ve Muhabbet Kralı 'nı da ekledi.2010-2011 sezonunda ise Medya Kralı sona erip yerine Kral Çıplak programını yapmıştır.

Programlarında, zaman zaman arayan izleyicinin yüzüne telefon kapattıktan sonra onları kendi deyimiyle “uçurduğu” ya da “zagaladığı”; ve magazin haberleri ile kendisinin saçma bulduğu programları ve sunucuları eleştirdiği gözlenmiştir. Popüler kültürün tam ortasında, ama bir o kadar da dışında olduğunu söyler. Düzene karşı olan muhalif tavrını bu üslupla yönlendirmiş ve belirtmiştir.

Açık Radyo'nun, yayın hayatına devam etmek için dinleyicilerinden maddi destek talep ettiği Dinleyici Destek Projesi Radyo Şenliği kapsamında, önceki yıllarda olduğu gibi 28 Mart 2010'da da bir saatlik bir program yapmış ve alternatif medyaya destek vermiştir. 2011 yılında Çek Bakalım adlı atv de yayınlanan kısa film yarışmasında Hülya Avşar ile jüri üyesi olmuştur

4 Ekim 2011-30 Haziran 2012 tarihleri arası süren tv8 kanalında haftada 5 gün, salı ve cumartesi günleri saat 23.00'dan sonra program yapmaya başlamıştır. Programların isimleri ise: Muhallebi Kralı, Kral Çıplak, Muhabbet Kralı, Medya kralı, Disko Kralı'dır. Bunlardan sadece Medya Kralı ve Disko Kralı seyircili yayınlanır. Ayrıca Şubat 2012'den beri hazırlayıp sunduğu tüm programlarda işitme engelliler için bir Türk İşaret Dili çevirmeni bulundurmaya başlamış ve bunu sürekli hâle getirmesiyle Türk televizyonlarında bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

3 Mart 2012 tarihinde, Muhabbet Kralı programında "Go and Fuck" dediği için RTÜK tarafından 2 hafta süreyle hiçbir yayına çıkmama cezası verildiği yönünde haberler yapıldı.Bu ceza Türk medyasında, RTÜK'ün tarihindeki en ağır cezalarından biri olarak kayıtlara geçti.[1].[1] Ama sadece "Muhabbet Kralı" programına iki hafta yayın cezası verildi.Mart 2013`te Tv 8`den ayrıldıktan sonra test yayınını sürenOn8 Tv ve yarışma programına hazırlık çalışmaları kesintiye uğradı. Bayülgen, MNG Grubundan ayrıldı ve tv8 ile on8 tv ile ilişkisi tamamen kesildi.

29 Nisan 2013`ten itibaren Mayıs sonuna kadar Radyo Trafik ve okanbayulgen.fm sitesi aracılığıyla her hafta dünya eserlerinden birini okuyup cuma geceleri de Bay J,Ebru Yaşar,Barkın Bayoğlu,Ali Biçim,Esin Görür,Betül Hakyemez ile iki konuk dahil 23:00`da radyo şovu sunmuştur.

2013 yılında Show TV'de haftada üç gece program yapacağını duyurmuştur. Muhallebi Kafa, Çıplak Kafa ve Makina Kafa programları ile 2 Ekim 2013 tarihinde televizyona geri dönmüştür. Show Tv`de sunduğu Muhallebi Kafa ve Çıplak Kafa programlarını kasım ayında sona erdirdi ve bu iki program formatında 2 Aralık 2013 tarihinde haftada iki gün olmak üzere Habertürk Tv'de Okan Bayülgen Sunar adlı programlar yaptı. Makina Kafa ve Okan Bayülgen Sunar programları,mayıs ayına kadar devam etti. Show Tv ve Habertürk Tv kanallarını TMSF alınca, Okan Bayülgen bu kanallardan ayrıldı ve Star Tv'ye geçti. 8 Kasım 2014'te haftada bir program olan Dada Dandinista adlı talk-show programına Star Tv'de başladı. 2015 yılında Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası adında bir korsan kumpanyayı yönetmiştir. İstanbul haricinde Kıbrıs ve Bodrum'da da performanslarını sergilemişlerdir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi