Görüş Bildir

12 Aralık- Vizyonda hangi filmler var! (Kurbağa Krallığı ve daha fazlası)

Hafta sonu tatilini sinemada geçireceklere özel hazırladığımız haberimizde, bu hafta vizyona girecek olan filmleri konu aldık. Macera filmi mi istersiniz? aşk filmi mi? Aksiyon mu? yoksa tüm duyguları bir arada yaşayacağınız bir film için mi vizyonu tercih edersiniz! İşte bu hafta henüz gösterime giren filmler listesi

12 Aralık- Vizyonda hangi filmler var! (Kurbağa Krallığı ve daha fazlası)

Hafta sonu tatilini sinemada geçireceklere özel hazırladığımız haberimizde, bu hafta vizyona girecek olan filmleri konu aldık. Macera filmi mi istersiniz? aşk filmi mi? Aksiyon mu? yoksa tüm duyguları bir arada yaşayacağınız bir film için mi vizyonu tercih edersiniz! İşte bu hafta henüz gösterime giren filmler listesi

KURBAĞA KRALLIĞI (Animasyon, Aile)

Kurbağa Kral yeni Kurbağa Olimpiyatları'nı kazanan kişinin, kızı Prenses Froglegs ile evleneceğini duyurur. Bunu duyan prenses evden kaçarak halkın arasına karışır ve sıradan biri olarak yaşamaya başlar. Genç kadının hedefi hem olimpiyat oyunlarını hem de özgürlüğünü kazanmaktır. Öte yandan kötücül yılan Serpent oyunları mahvedip krallığı ele geçirmeyi planlamaktadır. Prenses ve arkadaşları, krallığı Serpent'ın kötülüklerinden korumak durumunda kalacaktır. Filmin yönetmen koltuğunda Nelson Shin ve Melanie Simka oturuyor.

PAN (Fantastik, Macera)

İkinci Dünya Savaşı döneminde Londra'daki bir yetimhanede yaşayan Peter 12 yaşında bir çocuktur. Peter bir gün bir uçan gemi tarafından kaçırılır ve türlü zorluklar sonrasında kendisini Neverland adında uzak ve büyülü bir dünyada bulur. Peter burada eğlence ve tehlikenin türlü yüzüyle tanışacak ve sonunda onu kahraman olmaya itecek gerçek kaderiyle yüzleşecektir.

Kefaret, Aşk ve Gurur ve Hanna filmleriyle tanınan İngiliz yönetmen Joe Wright'ın yönetmen koltuğuna geçtiği bu yeni Peter Pan filmi, ağırlıklı olarak Blackbeard'ın gemisinde çalışan Hook ve Peter Pan’ın arkadaşlıklarının başlangıcına odaklanıyor. Filmin başrollerinde Levi Miller, Hugh Jackman ve Garrett Hedlund var.

AZAP (Korku, Gerilim)

Genç bir öğretmen olan Ayşin, ataması yapılan köyle ilgili internet araştırmasında; geçmişte cinlerle yaşananlara ait korkunç haberleri görür. Arkadaşlarının Ayşin’e düzenlediği veda partisinde, bu konuyla ilgili çıkan tartışma inatlaşmaya döner ve fincanla cin çağırma seansı ile içinden çıkılmaz, gerilim ve korku dolu anlar yaşanır. Köye ancak gece ulaşan Ayşin, tedirgin ve gizemli anlarla dolu kısa bir yolculuk sonrasında, Fatma Ana’ya misafir olur. Ayşin, Fatma Ana’dan köyün bir düğün hazırlığı içerisinde olduğunu öğrenir. İlk gece uykuya yattıktan sonra her uyandığında yine geceyi yaşayan Ayşin, ne olduğunu anlayamadığı ve gerçeklikten ayıramayacak kadar inandırıcı olan korkunç ve gerilimli karabasanlar, hayallerle dolu üç gece geçirir. Köyden kaçmaya çalışan Ayşin, düğün hazırlığının hayatının Azap’ı için yapıldığını anlayacaktır.

Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kacargil ikilisinin yönetmenliğini üstlendiği ikinci uzun metrajlı film olan Azap'ın başrolünde beyazperdedeki ilk oyunculuk deneyimiyle İrem Deniz yer alırken kendisine Ayşe Selen, Dilşah Demir, Ayşin Yeşim Çapanoğlu ve Sonya Dicle Akbaş gibi isimler eşlik ediyor. Korku türündeki filmin yapımını ise Don Kişot Yapım üstleniyor.

VİCTOR FRANKENSTEİN (Fantastik, Macera, Korku)

Mary Shelley'nin klasikler arasına girmiş gotik romanından daha önce pek çok kez uyarlanan film bu sefer, 2012 tarihli Doğaüstü filmine imza atan Max Landis'in senaryosuyla beyazperdeye gelecek. Filmin yönetmen koltuğunda ise Şanslı Slevin filminden sonra pek çok televizyon projesinde yer almış Paul McGuigan oturuyor. Filmin genç oyuncuları arasındaysa Jessica Brown Findlay ve Daniel Radcliffe yer alırken, James McAvoy, Andrew Scott, Roderick Turpin ve Mark Gatiss onlara eşlik eden isimler arasında.

Radikal bilim adamı Victor Frankenstein ve kamburu yüzünden sirklerde eziyet çekerken doktor tarafından kurtarılan keskin zekalı yardımcısı Igor Strausman, (Radcliffe) insanoğlunu ölümsüzlüğe götürmek için ortak bir vizyona sahiptiler. Igor doktora duyduğu hayranlık ve vefa borcuyla onun her dediğini yerine getirmeyi istese de zamanla doktorun amaçları hakkında şüpheleri oluşmaya başlar. Victor’un deneyleri ilerledikçe ölüleri diriltebilmenin gücü doktoru değiştirmeye başlar ve bu saplantısı korkutucu sonuçlara yol açar. Igor dahi ve mantığını kaybetmiş arkadaşını deliliğin eşiğinden döndürmeye ve yarattığı canavardan korumaya çalışırken Scotland Yard polisi ve ruhunu kaybettiği için sonsuz bir öfkeyle kalan canavarlar Igor'un yolundaki en büyük engellerdir.

STEVE JOBS (Biyografik, Dram)

Teknoloji devi Apple şirketinin kurucusu ve 20. yüzyılın dahi isimlerinden Steve Jobs'ın yaşam öyküsünü yeni bir perspektif ile beyazperdeye aktaran filmin yönetmenliğini Oscar’lı yönetmen Danny Boyle üstlenirken senaryo Oscar Ödüllü Aaron Sorkin’e ait. Filmde Apple’ın kurucusu Steve Jobs’a Michael Fassbender; Macintosh’un eski pazarlama müdürü Joanna Hoffman’a ise Kate Winslet hayat veriyor. Steve Jobs'un bilge ve bir o kadar da hırslı yönünü izleyeceğimiz film Jobs'ın özel hayatına da el atıyor. Kızı Lisa ile olan ilişkisini gözler önüne seren film Walter Isaacson'ın kitabından uyarlandı. Steve Jobs'ta Michael Fassbender ve Kate Winslet'a Seth Rogen, Jeff Daniels, John Steen, Michael Stuhlbarg eik ediyor.

RÜZGARIN HATIRALARI (Dram)

Hükümete muhalif bir gazete çıkartan, gayrimüslüm yazar Aram'ın İstanbul'da küçük bir matbaası vardır. İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'de de artan yabancı düşmanlığı Aram'ı ve gazetesini bulur. Ödeyemeyeceği bir varlık vergisi yükümlülüğü ile arananlar listesine giren Aram, çareyi yakın arkadaşının yardımıyla kaçmakta bulur. Sovyet Gürcistan'ın sınırına gelmeden, Karadeniz ormanlarında saklanacak bir kulübe bulur. Burada sınıra geçeceği günleri sabırla beklerken, sürgünde yazmaya ve geçmişini unutmamak için çizmeye devam eder. Bu sürgün hiç bitmeyecek gibidir... Filmleriyle yurt içi ve yurt dışı pek çok ödüle imza atan yönetmen ve senarist Özcan Alper'in üçüncü uzun metrajlı sinema filmi olan Rüzgarın Hatıraları'nda daha önce Sonbahar filminde de beraber çalıştıkları Onur Saylak’ın yanı sıra Tuba Büyüküstün, Sofya Khandemirova, Ebru Özkan, Mustafa Uğurlu ve Murat Daltaban gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir