Görüş Bildir

İYİ Parti ile AK Parti arasında 'Kürdistan ve Lazistan' tartışması

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır konuşmasını eleştirdi ve "Kürdistan ve Lazistan ifadelerini asla kabul etmiyoruz" dedi. AK Partili Bülent Turan ise "Bu konuşmadan rahatsız olanlar, ortaklarının 'Kürdistan'da kanazanacağız' sözünden neden rahatsız olmuyor?" yanıtını verdi.

İYİ Parti ile AK Parti arasında 'Kürdistan ve Lazistan' tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’daki konuşmasında “Kürdistan” ve “Lazistan” ifadelerini kullanması gündeme geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun, “Kürdistan ve Lazistan ifadelerini asla kabul etmiyoruz. Bu ifadeleri Ekrem İmamoğlu kullanmış olsaydı ne cevap verecektiniz? Bize kurduğunuz nezaketsiz ifadeleri size iade ediyoruz” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise “Bu konuşmadan rahatsız olanlar, ortaklarının ‘Kürdistan’da kazanacağız, Batı’da AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz’ sözünden neden rahatsız olmuyor?” karşılığını verdi.

‘BU İFADELERİ İMAMOĞLU KULLANSAYDI NE OLURDU?’

TBMM Genel Kurulunda grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’daki konuşmasındaki “İstiklal mücadelesini başlatırken, Ankara’da Büyük Millet Meclisini toplayan Gazi Mustafa Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı” sözlerini hatırlattı.

Yıldırım’ı eleştiren Ağıralioğlu, “Kürdistan ve Lazistan ifadelerini asla kabul etmiyoruz. Bu cümleleri arkadaşlarımızdan biri sehven kullanmış olsaydı ne olurdu? Bu ifadeleri Ekrem İmamoğlu Diyarbakır’da kullanmış olsaydı ne cevap verecektiniz? Bize kurduğunuz nezaketsiz ifadeleri size iade ediyoruz” dedi.

‘YILDIRIM, ÜNİTER YAPIYA BAĞLI OLDUĞUNU SÖYLEDİ’

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ağıralioğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi. “İstanbul Büyükşehir adayımız Sayın Binali Yıldırım her platformda üniter devlet yapısına bağlı olduğunu söylemiştir” diyen Turan, “Cumhurbaşkanımızın ‘tek devlet, tek bayrak ve tek millet’ ilkesini savunmuştur” şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın tarihe atıfta bulunduğunu söyleyen Turan, “Bütün bu açıklamalara rağmen Sayın Yıldırım’ın, Diyarbakır’da tarihe atıfta bulunarak yaptığı konuşmaları gündeme taşımak nezaketsizliktir. Bu konuşmadan rahatsız olanlar, ortaklarının ‘Kürdistan’da kazanacağız, Batı’da AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz’ sözünden neden rahatsız olmuyor? Keşke bu rahatsızlığınızı onlara karşı da gösterseydiniz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi