Görüş Bildir

İYİ Partili Ağıralioğlu: HDP eşittir PKK diyemem

CHP’nin HDP ile birlikte hareket etmesi halinde millet ittifakını sonlandıracakları açıklamasıyla tartışma yaratan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Her PKK'li HDP'lidir. Buna inanıyorum ama her HDP'li PKK'lidir diyemem. HDP eşittir PKK diyemem" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Ağıralioğlu: HDP eşittir PKK diyemem

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, CHP’nin HDP konusundaki tutumuyla ilgili “CHP ‘HDP’ derse biz yokuz” diyerek Millet İttifakı’nı sonlandırabilecekleri mesajını veren İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Medyascope TV’de konuk olduğu Ruşen Çakır’a “HDP eşittir PKK diyemem” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu, Ruşen Çakır’ın “Peki HDP ne olacak? Bir tarafta Millet İttiakı bir tarafta Cumhur İttifakı…” demesi üzerine şöyle konuştu:

“Ben popülizme kurban vermeyeyim, memleket yöneteceğiz. 6 milyon oy aldı HDP. Tayyip Bey seçim sathında, seçim sonrasına göre daha nobrandır. HDP eşittir PKK cümleleri kuruldu Meclis’te. Ben o zaman Meclis’te de söyledim. HDP eşittir PKK cümlesi devlet yönetme ciddiyetinin kabul edeceği bir cümle değildir. Her PKK’lı HDP’lidir. Ben buna inanıyorum ama her HDP’li PKK’lı değildir. Devleti yöneten ciddiyet her HDP’liye PKK’lı diyerek bu alanı terörize edemez. Orada PKK’lıların bunun üzerinden sisteme şarj etme alanını tıkar, devlet böyle bir şey ama seçmen profili 6 milyonu bulmuş, çeşitlilik içerisinde ya sana ya onlara sıkışmış seçmen içerisinde bir devletin diyeceği cümle değildir HDP eşittir PKK.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi